Africa Tours CSS Sprite

Safariens ABC

Geoffrey Sendeu er rejseleder for Africa Tours i Afrika. Geoffrey ved og kender - om nogen – alt til safariens ABC og om hvad der er god stil,og knapt så godt at gøre på en safari eller rejse i Afrika. Vi har sammen med Geoffrey samlet en kort, hvem, hvad, hvor- oversigt til behagelig læsning og inspiration for din snarlige eller eventuelt kommende safarirejse.

God fornøjelse!

PÅ SAFARI HUSK.....

Husk altid at lukke og låse døre og vinduer, når værelserne forlades samt ved ophold på balkonen for at undgå abe-ravage.
Aberne er eksperter i at gennemrode et værelse på ingen tid til gene for os og desværre ofte til fare for dem selv, hvis de eksempelvis finder medicin og alkohol appetitvækkende.

I vil opleve, at oplysninger fra bøger, chauffører, artkler, tv-programmer m.m. langt fra altid stemmer overens på trods af, at alle bestræber sig på at fortælle sandheden.
Uoverensstemmelserne må tages som udtryk for (dyre-) verdenens mangfoldighed snarere end som tegn på dårlig hukommelse og brug af fejlagtige kilder.

Betegnelserne neger/nigger betragtes som meget nedladende. Benyt i stedet udtryk som ‘de lokale’, ‘afrikanerne’, ‘kenyanerne’ o.l.

Sproglektion...
Det høflig gørende ord ‘please’ hedder ‘tafadhali’ på swahili. (Jambo – Hej, Karibu – Velkommen, Asante (sana) – (mange) tak, Kwaheri - Farvel).

Safariens Emma Gad...

Vi besøger dyrene i deres hjem på deres præmisser. Derfor skal følgende regler overholdes:

 • Dyrene må aldrig fodres (heller ikke på lodgene).
 • Dyrene må ikke forstyrres med store bevægelser, tilråb eller højrøstet tale.
 • Vi må ikke opfordre chaufførerne til at køre tættere på dyrene end de gør, idet chaufførerne er de bedste til at bedømme den passende minimumsafstand.
 • Intet må efterlades i naturen (filmhylstre er gode askebægre), og omvendt må intet fjernes fra naturen.
 • Al kørsel væk fra vejene er forbudt (med ganske få undtagelser).
 • Det er ikke tilladt at sidde på taget eller hænge ud af vinduerne.
 • Det er anbefalelsesværdigt at have en trøje/jakke, solhat, solbriller, solcreme, myggespray, kikkert, kamera og ekstra film med på game drives.

Det er naturligvis ganske friviligt om man vil give drikkepenge. Dog vil det blive særdeles værdsat, idet lønnen i servicebranchen er baseret på, at den væsentligste indtægt er drikkepenge. Herunder følger vejledende takster for drikkepenge pr. person:

 • Kuffertassistenter: 50 KES per kuffert
 • Tjenere: 100 KES per måltid (ikke morgenmad)
 • Rengøringspersonale: 100 KES per dag
 • Chauffører: 8-10 USD per dag (afregnes på safariens sidste dag)

Husk altid at spørge om lov ved fotografering af personer. Undgå derfor at fotografere forbipasserende ved gennemkørsel af byer.

Værdigenstande kan opbevares i receptionerne. Vær opmærksom på åbningstiderne og afhent eventuelt sagerne aftenen før afgang.

Det vand, der står i termoflasker eller flasker på værelserne, er rent og gratis (bed eventuelt om at få frisk vand i termokanden ved ankomst).
Vandet i vandhanerne er ok til tandbørstning, men bør ikke drikkes.

Rygning er forbudt i busserne, men der vil blive holdt regelmæssige ryge – og toiletbesøgs pauser.

På lodgene er det muligt at afregne drikkevarerne samlet aftenen før afrejse. Efter hvert måltid underskrives en kvittering.
Drikkepenge kan eventuelt gives løbende eller den sidste dag til tjeneren.

Der kan afregnes med kreditkort på alle lodgene. Dog kan der ikke hæves penge med kreditkort.

Det er bedst at spise malariapiller i forbindelse med aftensmaden, idet eventuelle bivirkninger da soves væk.

Kuffertassistenterne viser vej til værelserne. De afhenter gerne kufferterne ved afrejse (stil kufferterne foran døren og henvend jer til én af dem).

Safariens ABC

 

Vind rejsegavekort kr. 5.000,-
til Africa Tours

Vi trækker en vinder blandt alle der tilmelder sig vores nyhedsbrev.
Næste vinder trækkes 01.06.2018

Footer-formular