Africa Tours CSS Sprite

Etiopien

  • UNESCO fredede historiske bygningsværker i nord
  • Spændende folkefærd mod syd omkring Omo Valley
  • Enestående bjerglandskaber i Simien og Bale Mountains

Etiopien 

Etiopien er et helt specielt land, der på alle måder adskiller sig fra de omgivende lande, og alle andre lande på det store afrikanske kontinent eller i hele verden for den sags skyld. Dette gælder såvel for landets spændende kultur og historie som for dets landskaber, natur og dyreliv.

Intet andet land i Afrika syd for Sahara kan byde på så mange historiske bygningsværker som Etiopien. De mest imponerende og unikke af disse findes især i landets nordlige halvdel, hvoraf adskillige er så vigtige, at de er blevet optaget på UNESCO´s liste over verdens kulturarv. Dermed er det ikke alene Etiopiens ansvar at bevare dem, men også hele verdenssamfundet, og det forstår man godt, når man ser dem og hører historien bag.

I landets tidligere hovedstad, Gondar, ses f.eks. det store befæstede Fasil Ghebbi fra det 17. århundrede, der rummer adskillige smukke paladser og kirker, men også Kejser Fasiladas velbevarede badeanlæg og væg- og loftsmalerierne i kirken Debre Birhan Selassie springer i øjnene.

Allerlængst mod nord og nær grænsen til Eritrea ligger Etiopiens første hovedstad, Axum, der er et af kontinentets vigtigste arkæologiske områder. Især de mange store steler med indgraveringer er enestående, men også kirken St. Mary of Zion, som nogle tror rummer Pagtens Ark, samt det der menes at være Dronningen af Sabas ruinpalads fra det 9. århundrede før vor 

tidsregning hører til de største attraktioner.

Centralt i det nordlige højland finder man den lille by Lalibela med den store turistattraktion – de 11 velbevarede og helt unikke etiopiske stenkirker, der er hugget ud i klipperne i ét stykke for omkring 900 år siden. Mange kalder sågar området for ”Ny Jerusalem”. Den mest ikonisk af kirkerne vel nok er den lille smukke og korsformede Biete Ghiorgis, der da også optræder hyppigt, når Etiopien skal markedsføres, mens Biete Medhane Alem regnes som verdens største kirke hugget ud i et stykke.

På bredden af landets største sø, Lake Tana, ligger byen Bahir Dar ved Den Blå Nils udløb. Denne er udgangspunkt for såvel sejlture på søen, hvor bl.a. nogle af de mange stemningsfyldte middelalderlige klostre kan besøges, samt en udflugt til de imponerende Blue Nile Falls nær byen.

I Etiopiens sydligste del af Rift Valley og især omkring Omo Valley lever en række stammefolk, hvis traditioner og ritualer rækker meget langt tilbage. Der er næppe noget sted på hele kontinentet, hvor så mange og forskelligartede stammer kan besøges, og som stadig fastholder traditionerne i så høj grad.

Blandt de mest kendte er Mursi-stammen, hvor kvinderne bærer store plader af ler mellem undertænderne og -læberne. Hamer-stammen er kendt for mændenes halsbrækkende tyre-springnings ceremoni, mens Karo-stammen især er kendetegnet ved deres særegne kropsbemaling. Dette er blot eksempler på det sydlige Etiopiens mange kulturer, der også rummer andre spændende stammefolk som f.eks. Dassanech, Ari, Dorze, Tsemai, Bumi og Bena, og hvor mange farverige markeder tillige hører til 

attraktionerne.

Etiopien kan dog ikke kun byde på historiske bygningsværker og spændende stammefolk, idet især det vidtstrakte højland kan byde på spektakulære landskaber og et helt enestående dyreliv. Intet andet land i Afrika har så stort et højlandsområde, som da også kaldes ”Afrikas tag”, selvom dette udtryk tillige bruges om kontinentets højeste bjerg, Kilimanjaro i Tanzania, der dog ligger som en isoleret top i et ellers fladt landskab.

Mange af de dyr, der kan ses i Etiopiens højland, findes kun netop her, f.eks. den smukke etiopisk ulv, den imponerende walia stenbuk og den helt specielle abe, geladaen. Når det gælder fuglelivet, så er det samme historie; mange spændende arter, der stort set kun findes i Etiopiens højland.

Populære seværdigheder i Etiopien

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular