Africa Tours CSS Sprite

Etiopien

  • UNESCO fredede historiske bygningsværker i nord
  • Spændende folkefærd mod syd omkring Omo Valley
  • Enestående bjerglandskaber i Simien og Bale Mountains

Indkvarteringer i Etiopien

Addis Ababa

Etiopiens hovedstad, hvis navn betyder ”nye blomst”, er en relativt ung by. Til trods for at byen ligger ret tæt på Ækvator, så er klimaet behageligt med lune dage og kølige nætter, hvilket skyldes den store højde og Addis Ababa er da også verdens tredje højest beliggende hovedstad.

Den smukt beliggende by, der er omkranset af skovklædte bjerge, er hovedsæde for Den Afrikanske Union og et af FN´s største kontorer på kontinentet. Bl.a. derfor findes der mange dejlige hoteller af høj kvalitet samt et fint udvalg af restauranter, der serverer såvel lokale specialiteter som mere internationalt inspirerede retter.

Rift Valley

Great Rift Valley er en af verdens absolut største geologiske formationer, og er den store sprækkedannelse, som løber ca. 6.000 km fra Syrien til Mozambique. Den er ved at kløve Østafrika fra resten af kontinentet, og ikke mindst i Etiopien er den yderst markant og deler bl.a. landets gigantiske højlandsområde i to. I bunden af Rift Valley findes en række smukke og meget forskelligartede søer, hvoraf mange har et højt saltindhold, da de ikke har noget afløb. Der findes tillige mange varme kilder i det geologisk aktive område.

I Etiopiens del af Rift Valley finder vi bl.a. søerne Ziway, Langano, Abiyatta, Shalla, Awassa og Chamo og i og omkring disse findes et spændende dyreliv, 

Omo Valley

Etiopiens areal er på godt 1,1 million km2 og landet er dermed ca. 25 gange større end Danmark. Med et befolkningstal på næsten 110 millioner bor der ca. 20 gange flere mennesker end i Danmark, og de taler over 80 forskellige sprog og omkring 200 dialekter. Alene i det sydlige Etiopien bor der mere end 50 etniske grupper, hvoraf en stor del findes i Omo-dalen.

Bahir Dar

Byen Bahir Dar ligger på bredden af Lake Tana, hvor Den Blå Nil har sit udløb fra søen, og er det perfekte udgangspunkt for at udforske søen, områdets mange klostre og kirker samt Den Blå Nil med dens nærliggende vandfald.

Gondar

Gondar var Etiopiens hovedstad i mere end 200 år indtil midten af det 19. århundrede. Den smukke by blev grundlagt omkring 1635 af Kejser Fasilidas. Den er berømt for de mange middelalderlige slotte i europæisk stil samt dekorationerne af dens kirker.

Axum

Den moderne by Axum, fremviser ikke umiddelbart tegn på fortidens storhed. Alligevel findes der mange tydelige tegn herpå omkring byen, og stedet er et af kontinentets vigtigste arkæologiske lokaliteter.

Lalibela

Centralt i Etiopiens nordlige højland finder man den lille by Lalibela. Trods byens ringe størrelse rummer den en verdensberømt attraktion, nemlig de 11 velbevarede og helt unikke stenkirker, der er hugget ud i de rødlige vulkanske klipper i ét stykke for omkring 900 år siden.

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular