Africa Tours CSS Sprite

Etiopien

  • UNESCO fredede historiske bygningsværker i nord
  • Spændende folkefærd mod syd omkring Omo Valley
  • Enestående bjerglandskaber i Simien og Bale Mountains

Praktisk råd for rejser til Etiopien 

Africa Tours byder dig velkommen til Etiopien, hvor vi med disse praktiske informationer vil gøre dig helt klar til rejsen til de fantastiske områder, som Etiopien byder på.

Disse informationer opdateres løbende, men finder du nogle ukorrekte informationer, vil vi blive glade for at høre fra dig. Derudover henviser vi til relevante myndigheder og hjemmesider for flere informationer.

Pas og visum

Som dansk statsborger er det påkrævet, at du har visum til Etiopien. Visum til Etiopien koster per person, også for børn, USD 52. Vi anbefaler at visummet søges ved ankomst. Det er også muligt at søge visum elektronisk. Se mere HER

De her nævnte forhold er gældende for danske statsborgere. Har du ikke dansk statsborgerskab, kan der være andre forhold der gør sig gældende. Det er i dette tilfælde din pligt selv at undersøge, hvad der kræves for rejser til Etiopien. Dette kan ske via ambassaden tilhørende det land du har statsborgerskab i.

Bemærk! Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemrejse. I yderst sjældne tilfælde kan du blive afkrævet bevis for billet til hjemrejsen samt at du har tilstrækkelig økonomi til dit ophold. Dette i form af kontanter, rejsechecks eller kreditkort. Medbring kopi af dit pas, kreditkort etc. hvis uheldet skulle være ude og du mister dem. Det gør den efterfølgende proces meget nemmere.

Vaccinationer

Vi anbefaler altid, at du tager kontakt til din egen praktiserende læge, en speciallæge eller en vaccinationsklinik for at få den rette vejledning omkring, hvilke vaccinationer du skal have for at kunne rejse til Zambia. På www.vaccination.dk eller på www.sikkerrejse.dk kan du læse yderligere om vaccinationer for rejser til Zambia. Der kræves ikke gul feber vaccination i Zambia, men kommer du f.eks. fra Østafrika, så er gul feber vaccination påkrævet.

Når du rejser med Africa Tours, giver lægernes vaccinations organisation 10% rabat på dine vaccinationer, hvis blot du husker at medbringe din ordrebekræftelse fra Africa Tours.

Husk at bestille tid til vaccination i god tid. Vær også opmærksom på at Danmark giver tilskud til vaccination.

Valuta

Etiopiens valuta er etiopiske Birr (ETB). Der kan ikke veksles til Birr hjemmefra. Ved ankomsten til Etiopien kan der veksles i lufthavnen eller i banker og ATM maskiner i Addis Ababa, mens der også kan veksles i større byer undervejs.

Nogle steder kan der desuden betales med amerikanske dollar eller Euro. Det er ofte også muligt at betale med kreditkort som VISA og Master Card. Det anbefales dog at veksle til lidt lokale kontanter, til når der skal gøres mindre køb f.eks. langs vejen. Drikkepenge til div. personale på turen kan sagtens afregnes i gængs fremmedvaluta, men også i lokal mønt.

100 ETB er cirka 21 kroner (per januar 2020), det vil sige at 1 krone svarer cirka til 4,75 ETB

Bemærk! Vi fraråder på det kraftigste at du veksler ”sort”.

Sikkerhed på destinationen

Vi følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Se rejsevejledninger på www.um.dk. Skulle der opstå problemer i Etiopien, som gør at Udenrigsministeriet fraråder rejser dertil, vil du få tilbudt en anden rejse eller at få pengene retur. Din sikkerhed er det vigtigste.

Sygdom under rejsen

Bliver du syg under din rejse i Etiopien, skal du kontakte din rejseforsikring. Din rejseforsikring har en 24 timers vagttelefon, hvor du altid kan få hjælp.

Læs yderligere om rejseforsikringer ved at trykke her.

Drikkepenge

Det er normalt, at man betaler drikkepenge i Etiopien. Det er passende at betale 10% af regningen i drikkepenge på en restaurant (ikke på dit hotel), og giv gerne lidt, f.eks. et par kroner pr. kuffert, til dem der bærer din kuffert i lufthavnen og ved lodges og hoteller. Det er ligeledes god kutyme, at man betaler omkring USD 8-10 pr. dag pr. person til turens chauffør. Det afregnes på safariens sidste dag. Drikkepenge er naturligvis helt frivilligt, og beløbet skal afspejle din tilfredshed med kørsel og service.

Vejret

Etiopiens klima er normalt solrigt med tør luft, men klimaet varierer meget mellem forskellige landsdele og især med højden. I de relativt store højder (1.800 til 2.700 meter over havet), dæmpes varmen en del. Forvent et behageligt klima med lune til varme dage og kølige nætter og morgner. Derfor bør der også medbringes noget varmt tøj, men også noget vindtæt, da det hænder at det kan blæse op.
I lavlavet i Rift Valley og Omo-dalen, er det typisk varmt om dagen og med lune nætter.

Da vi er tæt på ækvator, er solens stråler stærkere end vi er vant til, og især i landets store højder, hvor det ikke umiddelbart føles i den kølige bjergluft, snyder det, så husk solcreme med høj faktor.

Fotografering

Ved besøg hos stammefolk forvent at skulle betale et beløb for at få lov til at fotografere dem. Disse traditionelle folk tager gerne imod turister, men man skal til enhver tid huske, at der kun bør tages billeder efter en klar aftale. Mange steder er der tradition for, at dette kun er tilladt mod en forud aftalt betaling, hvilket selvfølgelig strengt bør overholdes.

Tøj og beklædning

Medbring gerne tøj man kan ånde i. Kunststoffer er sjældent behageligt, tøj af bomuld kan derfor anbefales. Medbring gerne både kortærmede og langærmede trøjer/skjorter samt shorts og bukser. For herrer er det normal kutyme, at man til middagen benytter bukser og ikke shorts. Meget fint tøj er kun nødvendigt på helt særlige lodges og hoteller. Tøjstilen i Etiopien er normalt uformel og afslappet.
En lun trøje og lune bukser kan være en god ide. Husk badetøj både til lodgesafari. Håndklæder er til fri afbenyttelse overalt.

Et par gode sko, der giver plads og luft til fødderne, er et fint valg. Lette sko til aftenbrug er naturligvis godt at medbringe.

Bemærk! Et godt råd er at begrænse din bagage mest muligt. Der kan vaskes tøj undervejs, når du har mindst to nætter samme sted og det er billigt.

Tidsforskel

Etiopien er 2 timer foran Danmark om vinteren. Ved skiftet til sommertid i Danmark er Etiopien 1 time foran Danmark. 

Telefoni

Der er ok mobilnet i Etiopien. Husk det er dyrt, hvis du bruger dit danske telefonnummer. Selv at modtage sms fra Danmark koster meget mere end normalt. Skulle der opstå et særligt kommunikationsbehov, kan din rejseleder eller chauffør hjælpe dig med at anskaffe et lokalt sim-kort, det er nemt og specielt mobildata er billigt. Men husk det er naturligvis ikke god stil at tale i telefon undervejs. 
Den internationale landekode i Etiopien er +251.

Africa Tours' kontor i Etiopien 

Da vi på vores rejser i Etiopien benytter os af flere forskellige agenter, har vi ikke et kontor som fast kan benyttes. Du kan i dine rejsedokumenter se, hvilken agent der er benyttet på lige netop din rejse. Her vil du altid kunne finde kontaktinformationerne, som du kan benytte.

Vil du vide mere?

Hvis du vil vide mere har vi udarbejdet en guide som indeholder endnu flere råd og vejledninger, omkring din rejse til Etiopien. 
Guiden kan hentes ved at trykke her

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular