Africa Tours CSS Sprite

Karen Blixen Jubilæums Safari

  • 100% garanti for afrejse og dansktalende rejseleder
  • Karen Blixen ekspert John Christensen er rejseleder
  • Bo på Karen Blixen Camp direkte ved Mara-floden

Praktiske råd for Kenya & Mombasa

Africa Tours byder dig velkommen til en enestående Kenya safari, hvor vi med disse praktiske informationer, vil gøre dig helt klar til din rejse!. Du er naturligvis velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Vi henviser desuden til relevante myndigheder og hjemmesider for flere informationer. Informationerne her på siden opdateres konstant, men finder du ting, du mener der bør ændres, så lad os det venligst vide.  

Visum til Kenya, indrejsekort og pas

Som dansk statsborger er det påkrævet, at du har visum til Kenya. Visum til Kenya koster for voksne over 16 år per person ved kontant afregning ved ankomst i Nairobi; USD 50, Euro 40, eller GBP 30. Børn under 16 år er gratis, men skal dog aflevere visumansøgning.

Visum til Kenya kan afregnes kontant ved ankomst, eller bestilles på forhånd via eVisa. Vi anbefaler at købe visum ved ankomsten.

Uanset om der bestilles eVisa til Kenya, som afregnes online på forhånd, eller om visum betales ved ankomst, skal visumansøgningen afleveres i en visa-skranke ved ankomst til Nairobi. Det er i den forbindelse vigtigt at notere sig, hvor visa-skranken for danske statsborgere er, da der er adskillige skranker, der håndterer visa i ankomstområdet. Skrankerne, der benyttes til visa for danske statsborgere (alle ikke-afrikanske nationaliteter), er placeret som de to sidste skranker i højre side, når man står med front mod alle skranker. Skranken yderst til højre er for de gæster, der ønsker at afregne kontant for visum Kenya. Skranken ved siden af er for de, der har bestilt eVisa hjemmefra. Herefter følger skranker for lokale borgere, skranker for andre afrikanske nationaliteter, skranker for diplomater, for flypersonale osv., osv., men allesammen skranker, der IKKE kan benyttes som dansk statsborger, så ”hold til højre”. Har du ikke dansk statsborgerskab kan der være andre forhold der gør sig gældende. Det er i dette tilfælde din pligt selv at undersøge, hvad der kræves for rejser til Kenya. Dette kan ske via ambassaden tilhørende det land, du har statsborgerskab i. Visumblanketter kan også printes fra vores hjemmeside.

Et almindeligt turistvisum er gyldigt i 3 måneder. Derfor anbefaler vi, at du venter med at søge visum indtil, du har modtaget de endelige papirer fra os ca. 2 uger før afrejse. 

Bemærk! Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemrejsen og samtidig have mindst to blanke sider tilbage. I yderst sjældne tilfælde kan du blive afkrævet bevis for billet til hjemrejsen samt at du har tilstrækkelig økonomi til dit ophold. Dette i form af kontanter, rejsechecks eller kreditkort. Medbring kopi af dit pas, kreditkort etc. hvis uheldet skulle være ude og du mister dem. Det gør den efterfølgende proces meget nemmere.

Vaccinationer

Vi råder til, at du kontakter en speciallæge, din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik. På www.vaccination.dk eller på www.sikkerrejse.dk kan du læse yderligere om vaccinationer for rejser til Kenya. Lægernes vaccinations organisation giver  desuden 10% rabat på alle dine vaccinationer. Du skal blot huske at medbringe din ordrebekræftelse fra Africa Tours.

Skal man efter en safari i Kenya fortsætte til f.eks. Tanzania, Seychellerne eller Zanzibar, er gul feber vaccination påkrævet. Dokumentation herfor vil oftest blive afkrævet ved indrejse. 

Husk at bestille tid til vaccination i god tid. Vær også opmærksom på at Danmark giver tilskud til vaccination. 

Valuta

Den kenyanske valuta er shilling (KES). I Kenya er det mest praktisk at bruge den lokale valuta. Man kan godt betale med dollars, også på hotellerne, men til en meget dårlig kurs. Ude på de små steder er det ikke almindeligt med dollars. Euro er ikke særlig udbredt og kan ikke anbefales. Der kan veksles til kenyanske shillings i Nairobi lufthavn, i Mombasa lufthavn og i banker i de større byer. 100 kenyanske shillings er (per maj 2018) godt 6,2 kroner, dvs. en kenyansk shilling er godt 6,2 øre. På hjemmesiden www.valutaomregneren.dk finder du den aktuelle kurs. De mest udbredte kreditkort er VISA og MASTERCARD. I Kenya kan der på langt de fleste lodges og hoteller betales med kreditkort, men normalt kun på beløbet. Kortet er derfor et kreditkort og ikke et hævekort, da mange af indkvarteringsstederne ikke opbevarer større kontantbeløb. Prisniveauet i Kenya er på lodges og hoteller ca. halv pris af danske hotelpriser. En øl koster ca. 22 kroner. En sodavand ca. 10 kroner og kildevand godt 10-15 kroner. En flaske rød- eller hvidvin koster ca. 150-180 kroner. US Dollar sedler skal være af nyere dato og ikke ældre end fra 2006. Vi fraråder på det kraftigste at du veksler ”sort”, og anbefaler at du har lidt lokal valuta til småindkøb under turen.

Sikkerhed på destinationen

Vi følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Se rejsevejledninger på www.um.dk. Skulle der opstå problemer i Kenya, som gør at Udenrigsministeriet fraråder rejser dertil, vil du få tilbudt en anden rejse eller at få pengene retur. Din sikkerhed er det vigtigste.
 

Sygdom under rejsen

Bliver du syg under din rejse i Kenya, skal du kontakte din rejseforsikring. Din rejseforsikring har en 24 timers vagttelefon, hvor du altid kan få hjælp. Læs yderligere om rejseforsikringer ved at trykke her.

Drikkepenge

Det er normalt at man betaler drikkepenge i Afrika, men der forventes ikke nogen bestemt procentsats. Rund gerne beløbet godt op på en restaurant (ikke på dit hotel), og giv gerne lidt, f.eks. 2-3 kroner eller tilsvarende pr. kuffert, til dem, der bærer din kuffert i lufthavnen og ved lodges og hoteller. Betjeningen på værelset og til måltider på lodgen vil også sætte pris på en skilling, men det er generelt ikke store beløb typisk nogle få kroner. Regn som en tommelfingerregel med 12-15 kroner pr. dag pr. person. Din rejseleder vil evt. kunne hjælpe med at organisere dette. Til safariens chauffør er det normalt, at man betaler omkring USD 8-10 pr. safaridag pr. person, som afregnes på safariens sidste dag. Det er naturligvis helt frivilligt og beløbet skal afspejle din tilfredshed med kørsel og service.

Vejret

Ækvator går gennem Kenya, og passeres på mange af vore rejser. Solen er derfor meget hård ved vores sarte danske hud, og derfor anbefales en solcreme med en høj faktor. Faktor 30-50 er passende for mange. Undgå for megen direkte sol i timerne midt på dagen. Klimaet er tropisk med høj luftfugtighed ved kysten, hvor en frisk brise fra havet ofte lufter behageligt. I safariområderne inde i landet er klimaet mere tørt, og varmen føles behagelig for de fleste. Dagtemperaturer på omkring 25-30 grader inde i landet er normalt, men morgenerne hvor man kører safari, kan være kølige. Temperaturen varierer, i forhold til de områder man befinder sig i. Ophold i højlandet er en del køligere, med temperaturer ned til 2-5 grader om natten. Det kan derfor være en god idé at medbringe en fleecetrøje eller jakke. Selvom temperaturen ikke er høj, er solens magt stadig stor. Hvor temperaturerne inde i landet svinger noget gennem året, er de meget stabile ved kysten, hvor luften året rundt er omkring 30 grader. Der er varmest i vores vinter. Vandet er ca. 26-28 grader året rundt. Statistisk set regner det i april, maj og november. Der er mindst nedbør fra juli til oktober samt fra december til februar. De senere år har klimaforandringerne dog spillet ind, så man kan ofte opleve al slags vejr, uanset hvornår man rejser.

Beklædning og fodtøj

Medbring gerne tøj til safarikørslen i naturens egne farver, dvs. sandfarver, brunlige og grønlige nuancer. Ved kysten anbefales lyse farver ,der ikke “suger” solens varme til sig, som mørkt tøj gør. Kunststoffer er sjældent behageligt, tøj af bomuld kan derfor anbefales. Medbring gerne både kortærmede og langærmede trøjer/skjorter samt shorts og bukser. For herrer er det normal kutyme, at man til middagen benytter bukser og ikke shorts. Meget fint tøj er kun nødvendigt på helt særlige lodges og hoteller. Tøjstilen i Kenya er normalt uformel og afslappet. Safaris, der går til højlandet (mellem 2000 og 2400 meter over havet), f.eks. ved Mt. Kenya og Aberdare skovene i Kenya, kan have kolde aften- og morgentimer. En lun trøje og lune bukser kan derfor være en god ide. Ikke mindst de køligste måneder - juni, juli og august - kan byde på temperaturer ned til under 5 grader om morgenen. Husk badetøj både til lodgesafari og badeferieopholdet. Håndklæder er til fri afbenyttelse overalt. Et par gode sko der giver plads og luft til fødderne, er et fint valg. Lette sko til aftenbrug og ved kysten, er naturligvis godt at medbringe. Vandrestøvler er kun aktuelt ved bestigning af f.eks. Mount Kenya. Badesko eller sandaler kan være nyttige, hvor koraller når ind til kysten, da de kan være skarpe at træde på. Et godt råd er at begrænse din bagage mest muligt. Der kan vaskes tøj undervejs, når du har mindst to nætter samme sted, og det er billigt.

Gode råd til pakning

Skal du på badeferie efter din safari, er der mulighed for at dele din bagage i to. Dvs. at du pakker en taske (blød) til safarien og en kuffert til badeferien. Kufferten til badeferien opbevarer vi på vores kontor i Nairobi, mens du er på safari. Du får den igen i lufthavnen, inden du flyver videre på badeferie. Har du fly fra savannen og direkte til Det Indiske Ocean, skal du medbringe al din bagage på safarien.

Myg og kryb

Myg og andre insekter og diverse kryb er ofte noget, der bekymrer rejsende, der skal rejse til Afrika. Virkeligheden der møder dem på langt de fleste af vores destinationer i Østafrika, er en helt anden. Det overrasker mange. Myggeforekomsten er som regel meget lavere end på en sommerdag i Danmark, og forsvindende få er malariabærende. Alligevel vil de danske sundhedsmyndigheder anbefale malariamedicin for at være på den helt sikre side, og det er naturligvis op til den enkelte at vælge. Der er myggenet og/eller myggespray på alle lodges og hoteller. Du kan medbringe almindelige myggemidler hjemmefra, men der er ingen grund til at anskaffe specielle midler i Afrika. Slanger, skorpioner og andet kryb forekommer, men ses yderst sjældent.

Plastikforbud i Kenya

I august 2017 indførte Kenya et forbud mod plastikposer. Det betyder, at det ikke længere er tilladt at indføre, bære og sælge plastikposer. Har I f.eks. poser med fra taxfree, skal plastikposen efterlades i flyveren.

Tidsforskel

Kenya er 2 timer foran Danmark om vinteren. Ved skiftet til sommertid i Danmark er Kenya 1 time foran Danmark.

Telefoni

Der er et fint dækkende mobilnet i Kenya. Selv på lodges langt ude på savannen og ved kysten er der normalt fin dækning. Husk det er dyrt, hvis du bruger dit danske telefonnummer. Selv at modtage sms fra Danmark koster meget mere end normalt. Skulle der opstå et særligt kommunikationsbehov kan din rejseleder eller chauffør hjælpe dig med at anskaffe et lokalt sim-kort, det er nemt og specielt mobildata er billigt. Men husk at nyde din safari og det er naturligvis ikke god stil at tale i telefon under safarikørslen. Den internationale landekode i Kenya er +254.

Africa Tours' kontor i Kenya

KENYA Africa Tours Marula Lane 40C, Karen Nairobi, Kenya +254 722 526186
Danske kontakter i nødstilfælde: Africa Tours kontor i Nairobi: +254 722 526 186 (i Kenya ring 0722 526 186)
Claus Lund Sørensen i Danmark: +45 26184359
LUFTHAVNSREPRÆSENTANT I NAIROBI LUFTHAVN Kevin: +254 726 5240 03 (i Kenya ring 0726 5240 03)

Badeferieforlængelse til Zanzibar

Vælger du at forlænge din safari med badeferie på Zanzibar, skal du være opmærksom på følgende ting:

Visum/indrejsekort

Som dansk statsborger er det påkrævet, at du har visum til Zanzibar (Tanzania). Visum til Zanzibar koster per person, også for børn, USD 50. Vi anbefaler at du søger eVisa online inden afrejse. Du kan søge det ved at klikke her.

Alternativt kan vi som en ekstra service ansøge om det for dig. Ønsker du at vi ansøger om visum for dig, skal du senest to måneder før afrejse eller ved bestilling af rejsen udfylde tilsendte formular. Formularen og en vejledning til udfyldelse heraf, sender vi sammen med din faktura. Derudover skal du sende os en farvekopi af dit pasfoto og en farvekopi af passets stamdataside. Begge kopier må maks. være 300KB i jpg/jpeg-format. Herefter vil vi sende dig en tillægsfaktura på DKK 350,- per visum. Dit visum sender vi sammen med dine afrejsepapirer.

Hotel- og afrejseskat på Zanzibar 

Zanzibar Revenue Bar har indført en hotel og infrastruktur skat på Zanzibar. Skatterne opkræves lokalt og betales kontant for gæster, der har haft ophold på Zanzibar. Hotelskat: USD 1 per person pr. nat. Beløbet afregnes kontant til hotellet ved check-ud. Infrastrukturskat: USD 1 eller TNZ 2000 per person ved udrejse fra Zanzibar, dog ”kun” hvis rejsen videre fra Zanzibar går via Tanzania. Afrejseskat: USD 48 per person. Beløbet betales i lufthavnen ved afrejse fra lufthavnen.

Valuta

Zanzibars valuta er Tanzania shilling (TZS). Der kan veksles eller hæves i Zanzibar lufthavn og i Stone Town. 100 Tanzania shilling er (per maj 2018) 27 øre eller 1000 Tanzania shilling er knap 3 kroner. Det skal dog bemærkes, at ikke alle hæveautomater er lige pålidelige til at udbetale kontanter. Din chauffør/rejseleder hjælper naturligvis. På Zanzibar kan der også betales med USD, men lidt lokal valuta er altid en god ide, hvis man skal købe de små lokale steder. På hjemmesiden www.valutaomregneren.dk finder du den aktuelle kurs.

Vil du vide mere?

Hvis du vil vide mere, kan du altid kontakte en af vores Afrika-eksperter på 88 73 40 00

Du kan downloade ovenstående information ved at trykke her.   

Vejret i Kenya


 

Rejsedatoer 2021

Dato Pris fra
24. okt. -
1. nov.
9 dage
27.100 DKK
Få tilbud

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se Privatlivs- og Cookiepolitik
Nej tak
Accepter cookies
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

ASPSESSIONID# - Slettes når browseren lukkes

Hjemmesiden bruger denne cookie til at identificere den besøgende, på tværs af sider, under besøget.

cookieSafe - 6 måneder

Indeholder en sikker kopi af udvalgte 3. parts cookies, så de ikke går tabt, hvis de bliver fjernet af browseren.

Cookie-indstillinger

cookiebar - 6 måneder

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-indstillinger, samt om betingelser er blevet accepteret.

Zopim Chat

__zlcmid - 1 år

Live chat widget sets the cookies to store the Zopim Live Chat ID used to identify a device across visits.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

collect - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at sende data til Google Analytics om den besøgendes enhed og adværd. Sporer den besøgende på tværs af enheder og marketingskanaler.

Facebook Pixel

fr, tr, datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - op til 2 år

Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

ads/ga-audiences - Slettes når browseren lukkes

Anvendes af Google AdWords til at vise annoncer for besøgende, der sandsynligvis vil være interesseret, baseret på den besøgendes onlineadfærd på tværs af hjemmesider.

ads/user-lists/# - Slettes når browseren lukkes

Ukendt.

Google Doubleclick

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke om browseren understøtter cookies.

IDE - 2 år

Anvendes til at registrere og rapportere om hjemmesidebrugerens handlinger efter at have set eller klikket på en af annoncørens annoncer. Formålet er at måle effekten af en annonce samt at målrette annoncer til brugeren.

Sleeknote

SNC - 2 år

Benyttes til at tracke anonym data til statistik for overordnet brug af Sleeknote samt individuelle events på boksene.

SNS - Slettes når browseren lukkes

Oprettes/opdateres ved hvert besøg. Bruges til at adskille tilmeldte brugere af formular.

_pk_id - 2 år

Oprettes ved hvert besøg. Bruges til at adskille brugere til statistik.

_pk_ses - Slettes når browseren lukkes

Oprettes ved hvert besøg. Benyttes under den enkelte session til at gruppere sidevisninger til statistik for bokse og visninger.