Africa Tours CSS Sprite

Karen Blixen Jubilæums Safari

  • 100% garanti for afrejse og dansktalende rejseleder
  • Karen Blixen ekspert John Christensen er rejseleder
  • Bo på Karen Blixen Camp direkte ved Mara-floden

Program - Karen Blixen Jubilæums Safari

Dag 1: På vej til Kenya
I flyver fra Danmark til Kenya tidligt om morgenen via flyskifte i Europa. Flyrejsen er med KLM eller et andet internationalt selskab. Mad og drikke er inkluderet på flyvningen fra Europa til Kenya. Ombord på flyvningen er der også gratis underholdningssystem, der tilbyder biograffilm, musik og anden underholdning.

Ankomst til Nairobi samme aften, hvor jeres chauffør møder jer i lufthavnen og kører jer til jeres hotel, Tamarind, for check-in og overnatning. Hotellet ligger ca. 20-25 minutters kørsel fra lufthavnen. Her skal vi overnatte de første to nætter. Opholdet er inklusive morgenmad.

Dag 2: Karen Blixens Museum, Denys Finch Hatton og Karens Coffee Garden
Morgenmaden nydes på hotellet sammen med vores rejseleder John Christensen, der fortæller mere om både dagens og de kommende dages spændende program, der blandt andet inkluderer besøg ved Karen Blixens Museum/Farm. Mange danskere har et stort ønske om at opleve den store, danske forfatterindes hjem i Kenya, og atmosfæren fra dengang. Og det er vitterligt en fantastisk oplevelse at bevæge sig rundt i selvsamme stuer og værelser som Karen Blixen gjorde i sin tid. Flere af værelserne står stadig som da Karen Blixen levede på stedet og med Johns indlevende og fantastiske fortællinger om den store forfatter kan man meget let fornemme stemningen for godt 100 år siden.

Rundt omkring på muséet ses også forskellige rekvisitter og giner med et udvalg af den beklædning som Robert Redford og Meryl Streep havde på i storfilmen og klassikeren ”Out Of Africa”.

Efter besøget spiser vi frokost på den hyggelige og nærtliggende Karens Coffee Garden, hvorefter vi, som afslutning på vores Karen Blixen dag, besøger Denys Finch Hattons grav. Stedet for graven havde Karen og Finch Hatton selv udvalgt. Ved graven har Finch Hattons bror fået opført en obelisk. Finch Hatton er begravet lige foran obelisken.

Mange oplevelser rigere fortsætter vi stille og roligt tilbage mod vores dejlige hotel for lidt afslapning, og hygge som afslutning på en rigtig god førstedag i Kenya.

Dag 3: Besøg på teplantage og Naivasha-søen
Efter en dejlig morgenmad på Tamrind Hotel fortsætter rejsen til Kiambethu Te Farm udenfor Nairobi. Her skal vi på en dejlig tur rundt på te farmen, hvor vi sammen med farmens egen guide og vores rejseleder skal spadsere gennem de omkringliggende frodige skove og grønne te-marker. Undervejs vil vi bl.a. se hvordan teplukkerne nøje plukker de to øverste blade og knoppen på hver teplante. Bladene sendes videre til fabrikker og sælges i hele verden. Kenya er i dag verdens tredjestørste te-producent. På turen gennem skoven bliver der mulighed for at se de søde colobus aber, og i haverne omkring villaen finder man et rigt udvalg af farvestrålende fugle og tropiske blomster. Efter rundturen nydes en tre retters frokost buffet. Fra villaen, hvor vi indtager vores frokost, er der i klart vejr udsigt helt til både Mount Kilimanjaro og Ngong Hills med smukke temarker i forgrunden.

Fra Kiambethu kører vi til skønne og nærtliggende Lake Naivasha for en afslappende spadseretur i parkområdet. Den knap 200 km2 store Naivasha-sø ligger i Kenyas del af Rift Valley. Det er en ferskvandssø, og størstedelen af søen er omkranset af frodig akacieskov. Områdets dyreliv er nok mest berømt for den store bestand af flodheste, der om natten kommer op af søen og græsser langs bredden.

Eftermiddagen er sat af til afslapning ved lodgens pool eller til at nyde parken og dyrene, der befinder sig i parken.

Indkvartering for natten er Lake Naivasha Sopa Lodge, der er en pragtfuld lodge med en skøn placering og et stort parkområde beliggende direkte og i gåafstand til Naivasha-søen.

Dag 4: Sejltur og fra Naivasha til Mara
Dagen starter med tidlig morgenmad på lodgen efterfulgt af en stemningsfuld sejltur på søen, hvor vi ikke mindst kommer tæt på flodheste, men også mange af søens fugle bl.a. pelikaner og den smukke afrikanske flodørn, der ofte ses svæve rundt over søen.Man finder også et helt fantastisk fugleliv, der bl.a. rummer mange pelikaner, hejrer, storke, isfugle og ikke mindst en stor bestand af den smukke afrikanske flodørn.
Langs søbredden og på Crescent Island, hvor vi har en guidet gåtur med såvel en lokal guide som vores egen rejseleder, ses desuden en række forskellige aber og antiloper samt gnuer, zebraer, bøfler og sågar enkelte giraffer. På Crescent Island blev store dele af den amerikanske dramafilm ”Out of Africa” fra 1985 optaget.

Vi kører fra Naivasha mod safari på græssavannen, nærmere bestemt Mara North. Vi nyder medbragte madpakker undervejs inden vi midt på eftermiddagen er fremme på Karen Blixen Camp. På vores køretur frem til campen har vi uden tvivl haft de første safarioplevelser i Mara North området.

Karen Blixen Camp er et aldeles betagende sted. Fra lodgen er der direkte udsigt til Mara-floden. At opleve alle de dyr, der tiltrækkes af flodens livgivende vand, efterlader de fleste målløse. Campen består af 22 yderst rummelige og luksusprægede kanvastelte, og er en af de mest charmerende og stemningsfulde camps. På Karen Blixen Camp har man virkelig formået, at kombinere en atmosfære fra en svunden tid med høj komfort og alt hvad den moderne turist forventer.

Mara North er et privatejet reservat på godt 300 km2. Reservatet ligger i åben forbindelse til Masai Mara, der med sine cirka 1.500 km2 er hjemsted for en ubegribeligt stor mængde af de klassiske, afrikanske dyr.
Mara er en del af det enorme Serengeti-økosystem, som strækker sig fra Serengeti Nationalpark i Tanzania og op i Masai Mara og Mara North i Kenya.

Indkvartering på Karen Blixen Camp for hele fire nætter, og dermed masser af tid til masser af safari, men også til ”blot” at nyde livet i campen, udsigten fra sit telt, fuglelivet, og ikke mindst dyrelivet bl.a. på den modsatte side af floden, hvortil selve campen ligger direkte placeret og med et fuldstændigt fantastisk syn til dyrelivet.

Dag 5+6+7: Safari, safari, safari
De næste dage står i dyrenes tegn. Vi kører i campens egene åbne og stærke 4-hjulstrukne safaribiler. Tidlig morgen, når det endnu er lidt køligt kører vi ud på safari og igen sidst på eftermiddagen, hvor mange af dyrene trækker mod vandhullerne efter en varm dag, er vi igen at finde på savannen for at observere og iagttage dette fantastiske skue.

De varme timer midt på dagen nyder vi i campen; ved poolen eller med en svalende øl på plænen i vores camp med udsigt til Mara-floden, hvor en stor gruppe af flodheste altid giver anledning til nogle fornøjelige oplevelser og er vi heldige, oplever vi også andre dyr komme ned til floden for at drikke.

I Mara finder man de store kattedyr. Især leoparder, geparder og løver er rigtig godt repræsenteret. Derudover finder man bøfler, flodheste, giraffer, zebraer, krokodiller, aber og elefanter – mange af de kendte ”Afrika-dyr”. Dyreoplevelserne er helt tæt på, og i et antal man næsten ikke begriber. Husk derfor masser af hukommelseskort til kameraet og videokameraet.

Mara er også masaifolket, og det er naturligvis muligt at besøge en masailandsby i forbindelse med vores ophold i reservatet. Besøget i en masailandsby giver et indblik i en helt anden kultur end vores egen, og det giver også mulighed for at købe spændende souvenirs med hjem.
Ønskes en tur i en luftballon, er Mara nok et af de mest spændende steder at prøve det. Ballonsafari kan både bestilles hjemmefra og på campen.

Siger man Karen Blixen, siger mange også storfilmen ”Out of Africa”. I forbindelse med opholdet på Karen Blixen Camp arrangeres en fremvisning af filmen. Hvis vejret er klart, er forevisningen udendørs under Afrikas stjernehimmel, og alternativt vises filmen indendørs.

Dag 8: Out of Africa
Det er blevet hjemrejsedag, men vi har stadig formiddagen til rådighed i campen og dermed også tid til at køre ud på morgensafari. Vi nyder den sidste frokost i campen inden vi siger farvel til Karen Blixen Camp, Mara og safari i verdensklasse.
I små fly flyver vi om eftermiddagen fra den dyrerige savanne og tilbage til Nairobi. Flyveturen er behagelig, og vi får set savannen fra oven – en stor og betagende oplevelse. Vi lander i den lille lufthavn Wilson i Nairobi, og har herfra en transfer (transport) fra den lille lokale lufthavn; Wilson til Restaurant Carnivore for en afskedsmiddag. Restauranten har gennem en årrække været en af Kenyas bedst kendte, og for år tilbage kendt for blandt andet at servere diverse ”dyr fra savannen” bl.a. zebra, antilope og krokodille. En festlig afslutning på restauranten ender vores store, store rejse i Kenya, og vi køres til lufthavnen for fly tilbage tilbage til Danmark samme aften med ankomst næste dags formiddag/middag.

Alternativt kan rejsen forlænges med badeferie ved Det Indiske Ocean. Tilvælges badeferie ved Det Indiske Ocean kan der flyves direkte fra savannen til strandområdet Diani Beach på Kenyas sydkyst. Der kan også tilvælges badeferie på Zanzibar eller på Kenyas nordkyst. Forhør nærmere.

Rejseleder John Christensen fortsætter til Nairobi for afskedsmiddag og efterfølgende afsked med rejsegruppen for denne gang.

Dag 9: Hjemkomst
Ankomst til Danmark i løbet af dagen – Mange oplevelser og minder rigere.

Bemærk:
De nævnte priser er vejledende. Den endelige pris afhænger af flyprisen på det tidspunkt rejsen bestilles. Der tages forbehold for ændring af tider og indkvarteringssteder.
Der er max. 18 gæster på rejsen fordelt i 3 biler med plads til 6 personer i hver bil og alle har vinduesplads. Chaufførerne er engelsktalende og uddannet safariguider. Den danske rejseleder veksler rundt mellem safaribilerne.

Rejsedatoer 2021

Dato Pris fra
24. okt. -
1. nov.
9 dage
27.100 DKK
Få tilbud

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se Privatlivs- og Cookiepolitik
Nej tak
Accepter cookies
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

ASPSESSIONID# - Slettes når browseren lukkes

Hjemmesiden bruger denne cookie til at identificere den besøgende, på tværs af sider, under besøget.

cookieSafe - 6 måneder

Indeholder en sikker kopi af udvalgte 3. parts cookies, så de ikke går tabt, hvis de bliver fjernet af browseren.

Cookie-indstillinger

cookiebar - 6 måneder

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-indstillinger, samt om betingelser er blevet accepteret.

Zopim Chat

__zlcmid - 1 år

Live chat widget sets the cookies to store the Zopim Live Chat ID used to identify a device across visits.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

collect - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at sende data til Google Analytics om den besøgendes enhed og adværd. Sporer den besøgende på tværs af enheder og marketingskanaler.

Facebook Pixel

fr, tr, datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - op til 2 år

Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

ads/ga-audiences - Slettes når browseren lukkes

Anvendes af Google AdWords til at vise annoncer for besøgende, der sandsynligvis vil være interesseret, baseret på den besøgendes onlineadfærd på tværs af hjemmesider.

ads/user-lists/# - Slettes når browseren lukkes

Ukendt.

Google Doubleclick

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke om browseren understøtter cookies.

IDE - 2 år

Anvendes til at registrere og rapportere om hjemmesidebrugerens handlinger efter at have set eller klikket på en af annoncørens annoncer. Formålet er at måle effekten af en annonce samt at målrette annoncer til brugeren.

Sleeknote

SNC - 2 år

Benyttes til at tracke anonym data til statistik for overordnet brug af Sleeknote samt individuelle events på boksene.

SNS - Slettes når browseren lukkes

Oprettes/opdateres ved hvert besøg. Bruges til at adskille tilmeldte brugere af formular.

_pk_id - 2 år

Oprettes ved hvert besøg. Bruges til at adskille brugere til statistik.

_pk_ses - Slettes når browseren lukkes

Oprettes ved hvert besøg. Benyttes under den enkelte session til at gruppere sidevisninger til statistik for bokse og visninger.