Africa Tours CSS Sprite

Malawi

  • Lake Malawi med klart varmt vand og myriader af fisk
  • Nationalparker med Liwonde som den mest dyrerige
  • Venlig befolkning samt behageligt klima året rundt

Safari og snorkling i Malawi

Med et areal på godt 118.000 km2 er Malawi et af det sydlige Afrikas mindste lande, og således ”kun” knap 3 gange større end Danmark.

Landet, der tidligere var en britisk koloni og hed Nyasaland, blev først selvstændigt i 1964 og er i dag et demokrati med fler-parti styre og Lilongwe som hovedstad.

Der bor omkring 17 millioner mennesker i Malawi, der altså er ret tæt befolket og samtidig et af kontinentets og dermed verdens fattigste lande.Befolkningen er ualmindeligt venlig og tager varmt imod turister med store smil, godt humør og gerne en åben snak, så ofte kaldes Malawi for ”Afrikas varme hjerte”. Det officielle sprog hedder Chichewe, men mange taler også engelsk.

Landet ligger centralt i det sydlige Afrika og grænser ikke op til havet, men har til gengæld sit helt eget ”hav”, nemlig den gigantiske Malawi sø, som udgør næsten en tredjedel af landets samlede areal. Denne smukke, dybe, klarvandede og fiskerige sø er kontinentets tredjestørste efter Victoriasøen og Tanganyikasøen. Søen ”deles” med nabolandende Tanzania mod

nordøst og Mozambique mod sydøst. Sidstnævnte har den længste fælles grænse med Malawi, der mod nordvest tillige grænser op til Zambia.

Malawis økonomi og eksport er helt domineret af landsbrugsproduktion og –produkter, men turismen er i stigning, hvilket ikke kan undre med landets venlige befolkning, smukke natur og spændende nationalparker. Great Rift Valley, som Malawisøen er en del af, løber på langs af landet fra nord til syd og dominerer landskabet på den store skala. Den er især mod nordvest omkranset af højlandsområder.

Adskillige smukke nationalparker nyder godt af tiltagende opmærksomhed og turisme, så bestandene af dyr er i klar fremgang ligesom infrastrukturerne og antallet af gode lodges og camps.

Lake Malawi nationalparken i søens sydlige ende er den eneste som er oprettet for at beskytte fisk og andet akvatisk liv, og den er af så stor international betydning, at den er på UNESCO´s liste over verdens naturarv.

Malawisøen regnes af mange som verdens smukkeste og mest 

attraktive sø at besøge, og det er ikke uden grund. Vandet er generelt meget klart og varmt, søen myldrer med fisk og så er omgivelserne meget naturskønne og fuglerige. Det 24-29 grader varme vand rummer op mod 1.000 arter af endemiske fisk, d.v.s. fisk der ikke findes andre steder i verden, og ingen anden sø rummer så mange arter af fisk. Flertallet af disse fisk er endda så farvestrålende, at det leder tankerne hen på det tropiske koralrev.

Det klare blå vand forstærker denne sammenligning, og der findes da næppe heller nogen anden sø, som kan levere snorkling og dykning af samme kaliber.

Populære safari rejser til Malawi

Malawi og Zambia - Safari, Natur og Kultur

En utrolig spændende rundrejse, i en international gruppe, til de to smukke lande, Malawi og Zambia. Besøg først hele regionens bedste safaridestination, den meget dyrerige og naturskønne South Luangwa N.P i Zambia. Turen afsluttes ved den gigantiske, klarvandede og fiskerige Malawisø, der næppe findes lige i skønhed noget sted på kloden.

17 dage fra 27.900

Malawi safari og Malawisøen

På privat safari i naturskønne Malawi, i et roligt tempo og uden for meget kørsel, og med overnatning af høj standard. Der er god tid til at besøge landets to største naturattraktioner: Liwonde N.P,  der er Malawis bedste sted at se mange af Afrikas dyr, og Malawisøen, der aspirerer til titlen som verdens smukkeste samt mest klarvandede og fiskerige sø.

12 dage fra 26.500

Populære seværdigheder i Malawi

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular