Africa Tours CSS Sprite

Indien

  • Enestående historiske bygningsværker og kulturer
  • Storslået natur med masser af smukke nationalparker
  • Imponerende rigt dyreliv med tigeren som ”kongen”

Indien

Indien er en fantastisk smeltedigel af utallige spændende og farverige kulturer og folkeslag, hvis nutid og fortid rummer masser af fantastiske oplevelser. Mange af landets enestående historiske bygningsværker er af en kaliber, så de er udnævnt til verdens kulturarv af UNESCO. Ikke mange lande i verden kan måle sig med Indien når det gælder antallet af disse, så det er svært at fremhæve enkelte, men byen Agra med ikoniske Taj Mahal og imponerende Agra Red Fort samt den lille by Khajuraho med de talrige eksotiske og erotiske templer er blandt de mest imponerende.Gennem de sidste mange år er infrastrukturerne blevet markant forbedret, så det i dag er blevet nemt at komme rundt i det store land med mange gode fly- og togforbindelser samt i bil eller bus ad fine veje.

Når det gælder naturen, så kan meget få lande i verden fremvise så stor en variation som Indien. Fra evig sne og is på Himalayas mere end 8 km høje bjerge mod nord til Det Indiske Oceans koralrev mod syd. Fra regnskove mod øst nær grænsen mod Myanmar til sandørken i vest på grænsen til Pakistan. Mellem disse ekstremer findes masser af områder, som er mere typiske for landet, nemlig kuperede landskaber med løvfældende skov – den indiske jungle, som Rudyard Kipling (og Disney!) har udødeliggjort gennem det berømte værk, Junglebogen.

Variation i dyrelivet er utroligt, og i meget få lande i verden findes der så mange forskellige spektakulære arter som i Indien, såvel når det gælder fuglelivet som blandt pattedyrene. Selvom landet måske ikke er så kendt som safaridestination, så kan det absolut måle sig med de allerbedste i denne kategori i Afrika.

Nationalparkerne i den centrale del af landet er mest kendt for deres fine bestand af den smukke bengalske tiger, og intet sted i 

landet, eller i hele verden for den sags skyld, er chancerne større for at se dette ikoniske dyr. Øverst på listen i ”kapløbet” om at være den bedste tigerpark står Bandhavgarh i delstaten Madhya Pradesh og Ranthambore i delstaten Rajasthan, men der er også gode chancer for at se tigre f.eks. i nationalparker som Kanha, Pench, Corbett og Nagarhole. Alle disse nationalparker rummer selvfølgelig også masser af tigerens byttedyr som f.eks. hjorte, antiloper og vildsvin, mens farvestrålende parakitter og den imponerende påfugl hører blandt de mest iøjnefaldende hos fuglene.

Mod syd er det nationalparker som Nagarhole og Bandipur, der er blandt de mest kendte. Her findes f.eks. de største bestande af den asiatiske elefant, mens tigeren og leoparden, sidstnævnte sågar i den sorte version kaldet panteren, kan fremhæves sammen med mange sjældne fuglespecialiteter.

Mod nord findes den smukke Corbett nationalpark, hvor Himalayas forbjerge flader ud mod Ganges sletterne. Her lever f.eks. både elefanter og tigre blandt mange andre spændende pattedyr, mens det yderst rige fugleliv bl.a. omfatter mange specielle arter fra nord.

I det østlige og mere tropisk prægede Indien må Kaziranga nationalparken på bredden af den mægtige Brahmaputra flod fremhæves, da den har en enestående bestand af sjældenheder som det store indiske næsehorn og den vilde vandbøffel samt mange fugle af fjernøstlig udbredelse. Denne park har dermed Indiens svar på det afrikanske begreb ”Big Five”, da her også findes elefanter, tigre og leoparder, selvom de to sidstnævnte kan være svære at finde i den tætte vegetation.

I den tørre vestlige del af landet lever der også en række specielle dyr. Blandt andet ses her den asiatiske løve i Gir nationalparken, der er vildæsler, hjorteantiloper, og i området ses også indisk ulv og stribet hyæne.

Indiens turistmyndigheder kalder Indien for ”Incredible India”, og der er noget om snakken for Indien er i sandhed et utroligt land. Kæmpestort og med et areal på næsten 3,3 millioner km2 og med masser af mennesker (senest optalt til godt 1,3 milliarder).

Rigtigt mange steder i Indien ses de fantastiske – og farverige – hindutempler, og buddhistiske klostre. Som rejsende er der mulighed for at besøge og opleve bege dele, ligesom man rigtigt mange steder har mulighed for at besøge Maharajaernes fantastiske forter og paladser, der, i både størrelse og storhed, er næsten ubegribelige bygningsværker.

Delhi er hovedstad i Indien og er opdelt i ”Old Delhi” og ”New Delhi”. I den gamle bydel er der masser af trafik, Indiens største Moské, og blandt andet mulighed for at køre med rickshaws (cykeltaxier) rundt til og i de små markeder, hvor der kan købes alt fra ledninger, til friske valnødder, te, sko, høns, og meget mere. I den nye del af byen ses en kombination af ”ægte storby” med masser af højhuse, stadions, grønne områder samt Sikhernes gyldne bede-tempel Gurudwara Bangla Sahib.

Udover fantastiske oplevelser for synssansen (og fotografiapparatet) er Indien i den grad også en oplevelse, når man går ombord i det indiske køkken. Smagsløgene kommer virkelig på en herlig rejse til de varmere himmelstrøg, og der er masser at glæde sig til. Karry, chili, kommen, spændende saucer, dips, mango, koriander, tikka masala, tandoori, mynte, gurkemeje, ingefær…. Listen af smagsoplevelser er lang, hvis ikke uendelig, og der er så absolut noget for enhver.

Alt i alt er Indien et fantastisk spændende, alsidigt og et helt utroligt sansemæssigt bombardement af store oplevelser. ”Incredible” er derfor den fuldstændigt rigtige beskrivelse for både naturen, dyrene, storbyen, de lokale, og i den grad også hvad angår sprudlende farver, dufte, og smage.

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular