Africa Tours CSS Sprite
Telefon 8873 4000
Mandag - fredag kl. 10:00 - 14:00

Indien

  • Enestående historiske bygningsværker og kulturer
  • Storslået natur med masser af smukke nationalparker
  • Imponerende rigt dyreliv med tigeren som ”kongen”

Indien

Indien er en fantastisk smeltedigel af utallige spændende og farverige kulturer og folkeslag, hvis nutid og fortid rummer masser af fantastiske oplevelser. Mange af landets enestående historiske bygningsværker er af en kaliber, så de er udnævnt til verdens kulturarv af UNESCO. Ikke mange lande i verden kan måle sig med Indien, når det gælder antallet af disse, så det er svært at fremhæve enkelte, men byen Agra med ikoniske Taj Mahal og imponerende Agra Red Fort samt den lille by Khajuraho med de talrige eksotiske og erotiske templer er blandt de mest imponerende.Gennem de sidste mange år er infrastrukturen blevet markant forbedret, så det i dag er blevet nemt at komme rundt i det store land med mange gode fly- og togforbindelser samt i bil eller bus ad fine veje.

Når det gælder naturen, så kan meget få lande i verden fremvise så stor en variation som Indien. Fra evig sne og is på Himalayas mere end 8 km høje bjerge mod nord til Det Indiske Oceans koralrev mod syd. Fra regnskove mod øst nær grænsen mod Myanmar til sandørken i vest på grænsen til Pakistan. Mellem disse ekstremer findes masser af områder, som er mere typiske for landet, nemlig kuperede landskaber med løvfældende skov – den indiske jungle, som Rudyard Kipling (og Disney!) har udødeliggjort gennem det berømte værk, Junglebogen.

Variationen i dyrelivet er utrolig, og i meget få lande i verden findes der så mange forskellige spektakulære arter som i Indien, såvel når det gælder fuglelivet som blandt pattedyrene. Selvom landet måske ikke er så kendt som safaridestination, så kan det absolut måle sig med de allerbedste i denne kategori i Afrika.

Nationalparkerne i den centrale del af landet er mest kendt for deres fine bestand af den smukke bengalske tiger, og intet sted i 

landet, eller i hele verden for den sags skyld, er chancerne større for at se dette ikoniske dyr. Øverst på listen i ”kapløbet” om at være den bedste tigerpark står Bandhavgarh i delstaten Madhya Pradesh og Ranthambore i delstaten Rajasthan, men der er også gode chancer for at se tigre f.eks. i nationalparker som Kanha, Pench, Corbett og Nagarhole. Alle disse nationalparker rummer selvfølgelig også masser af tigerens byttedyr som f.eks. hjorte, antiloper og vildsvin, mens farvestrålende parakitter og den imponerende påfugl hører blandt de mest iøjnefaldende hos fuglene.

Mod syd er det nationalparker som Nagarhole og Bandipur, der er blandt de mest kendte. Her findes f.eks. de største bestande af den asiatiske elefant, mens tigeren og leoparden, sidstnævnte sågar i den sorte version kaldet panteren, kan fremhæves sammen med mange sjældne fuglespecialiteter.

Mod nord findes den smukke Corbett nationalpark, hvor Himalayas forbjerge flader ud mod Ganges sletterne. Her lever f.eks. både elefanter og tigre blandt mange andre spændende pattedyr, mens det yderst rige fugleliv bl.a. omfatter mange specielle arter fra nord.

I det østlige og mere tropisk prægede Indien må Kaziranga nationalparken på bredden af den mægtige Brahmaputra flod fremhæves, da den har en enestående bestand af sjældenheder som det store indiske næsehorn og den vilde vandbøffel samt mange fugle af fjernøstlig udbredelse. Denne park har dermed Indiens svar på det afrikanske begreb ”Big Five”, da her også findes elefanter, tigre og leoparder, selvom de to sidstnævnte kan være svære at finde i den tætte vegetation.

I den tørre vestlige del af landet lever der også en række specielle dyr. Blandt andet ses her den asiatiske løve i Gir nationalparken, der er vildæsler, hjorteantiloper, og i området ses også indisk ulv og stribet hyæne.

Indiens turistmyndigheder kalder Indien for ”Incredible India”, og der er noget om snakken, for Indien er i sandhed et utroligt land. Kæmpestort og med et areal på næsten 3,3 millioner km2 og med masser af mennesker (senest optalt til godt 1,3 milliarder).

Rigtigt mange steder i Indien ses de fantastiske – og farverige – hindutempler, og buddhistiske klostre. Som rejsende er der mulighed for at besøge og opleve begge dele, ligesom man rigtigt mange steder har mulighed for at besøge Maharajaernes fantastiske forter og paladser, der - i både størrelse og storhed - er næsten ubegribelige bygningsværker.

Delhi er hovedstad i Indien og er opdelt i ”Old Delhi” og ”New Delhi”. I den gamle bydel er der masser af trafik, Indiens største moské, og blandt andet mulighed for at køre med rickshaws (cykeltaxier) rundt til og i de små markeder, hvor der kan købes alt fra ledninger, til friske valnødder, te, sko, høns, og meget mere. I den nye del af byen ses en kombination af ”ægte storby” med masser af højhuse, stadions, grønne områder samt Sikhernes gyldne bede-tempel Gurudwara Bangla Sahib.

Udover fantastiske oplevelser for synssansen (og fotografiapparatet) er Indien i den grad også en oplevelse, når man går ombord i det indiske køkken. Smagsløgene kommer virkelig på en herlig rejse til de varmere himmelstrøg, og der er masser at glæde sig til. Karry, chili, kommen, spændende saucer, dips, mango, koriander, tikka masala, tandoori, mynte, gurkemeje, ingefær…. Listen af smagsoplevelser er lang hvis ikke uendelig, og der er så absolut noget for enhver smag.

Alt i alt er Indien et fantastisk spændende, alsidigt og helt utroligt sansemæssigt bombardement af store oplevelser. ”Incredible” er derfor den fuldstændigt rigtige beskrivelse for både naturen, dyrene, storbyen, de lokale og i den grad også, hvad angår sprudlende farver, dufte, og smage.

Indien – enestående kultur, storslået natur og imponerende dyreliv

I Indien findes utallige spændende og farverige kulturer og folkeslag, hvis nutid og fortid rummer masser af fantastiske oplevelser. Mange af landets enestående historiske bygningsværker er udnævnt til verdens kulturarv af UNESCO, og ikke mange lande i verden kan måle sig med Indien, når det gælder antallet af disse. Hvad angår naturen, så er der heller ikke mange lande i verden, der kan fremvise så stor en variation som Indien: Fra sne og is i Himalaya mod nord til koralrev i Det Indiske Oceans mod syd, og fra regnskove mod øst til sandørken i vest. Mellem disse ekstremer findes mere typiske området for landet, nemlig kuperede landskaber med løvfældende skov – den indiske jungle.

Her finder du otte gode grunde til at besøge Indien:

1. Taj Mahal

Taj Mahal i byen Agra blev opført i 1600-tallet som et gravmonument for kejser Shah Jahans kone Mumtaz Mahal, der døde under fødslen af deres trettende barn. Der måtte en arbejdsstyrke på 20.000 mand i 22 år til at opføre dette betagende byggeri, hvilket man bedre forstår, når man kommer tæt på monumentet.

2. Agra Red Fort

Nær Taj Mahal og ligeledes ved Yamuna flodens bred ligger Agra Red Fort. Det omfatter et stort antal meget smukke bygninger og er befæstet af en imponerende 2,4 km lang ringmur i røde sandsten. Fortet er faktisk en hel by i sig selv, der historisk var hovedstaden, hvorfra stormogulerne regerede hele imperiet.

3. Templerne i Khajuraho

I den lille by findes 25 velbevarede og rigt udsmykkede hindu og jain templer af de mere end 80 imponerende bygningsværker, som blev opført for ca. 1.000 år siden. Arkitekturen er i sig selv spektakulær, men kommer man tæt på templerne, så imponeres man virkelig af deres fantastiske udsmykninger.

4. Naturen og nationalparkerne i Madhya Pradesh

Overalt i Indien findes imponerende nationalparker med en utrolig smuk natur og masser af spændende dyr. Nogle af de mest kendte parker ligger centralt i landet i delstaten Madhya Pradesh, hvor de kuperede landskaber er blevet udødeliggjort af Rydyard Kipling (og Disney!) gennem det berømte værk Junglebogen.

5. Verdens bedste "tiger-land"

Det er et faktum, at over halvdelen af verdens bestand af vilde tigre findes i Indien, ligesom der heller ingen tvivl er om, at alle de mest sandsynlige steder at se den i naturen findes indenfor landets grænser. Størst er chancen i flere af nationalparkerne i det centrale Indien og sandsynligheden er størst i den tørre årstid.

6. Masser af andre spændende dyr

Indien har generelt et utroligt rigt og varieret dyreliv, som meget få lande i verden kan leve op til, såvel når det gælder fuglelivet som blandt pattedyrene. Nok er landet måske ikke så kendt som safaridestination, men det kan absolut måle sig med de allerbedste i denne kategori på det afrikanske kontinent.

7. De skønne strande i Goa

Eksotiske Goa ligger på Indiens vestkyst ud til Det Arabiske Hav. Den tidligere portugisiske koloni er et yndet feriemål i sig selv, for dem der ønsker en badeferie i frodige omgivelser med skønne sandstrande og god mad, men udgør også den perfekte destination for afslapning efter en oplevelsesrig rundrejse.

8. En venlig og meget farverig befolkning

Indiens store befolkning udgøres af en lang række etniske grupper, der hver især har mange og meget gamle traditioner, som den dag i dag lever i bedste velgående. Det er på alle måder en farverig oplevelse at rejse i landet, hvor man samtidig bliver mødt af megen venlighed og snaksalighed – ofte gerne på engelsk.

På safari i Indien med masser af spændende dyr

Med et areal på næsten 3,3 millioner km2, hvilket er ca. 75 gange større end Danmarks, betegner mange Indien og den indiske halvø som et subkontinent i sig selv. Landet har ualmindeligt mange spændende og meget dyrerige nationalparker og reservater, som findes i alle dets regioner. Nationalparkerne i den centrale del af landet er måske nok de mest berømte, besøgte og umiddelbart også de lettest tilgængelige. Uanset hvor man tager på safari i Indien, så findes der masser af pattedyr og et helt fantastisk fugleliv, som vil fryde enhver naturinteresseret, og så kan safarien alle steder krydres med nogle af de mange kulturattraktioner, som Indien er umådelig rig på.

Hvilke dyr kan man især se i Indien?

Tigre
Der er slet ingen tvivl om, at tigeren er det dyr, som flertallet har mest fokus på at finde, når der tages på safari i Indien. Selvom den smukke bengalske tiger absolut ikke er det nemmeste dyr at finde i naturen, så er der dog en del steder i Indien, hvor det er muligt. Sandsynligheden bliver dog markant højere, hvis safarien foregår i de bedste tigerparker og –reservater og på det bedste tidspunkt af året, dvs. så tørt og varmt som muligt. På dette tidspunkt (typisk fra marts til medio juni) er vegetationen meget tør, så sigtbarheden ind i junglen øges markant, mens de livsvigtige vandressourcer er reduceret til ganske få lokaliteter, hvor de fleste dyr inkl. tigeren samles i nærheden.

Andre rovdyr
Der findes mange andre spændende rovdyr i Indien, hvor leoparden nok er den mest almindelige blandt de større arter, og på enkelte lokaliteter ses sågar den sorte variant kaldet panteren. Som alle andre steder i leopardens store udbredelsesområde, er den dog aldrig nem at få øje på. Trods relativt store udbredelsesområder i landet skal der også en del held til at se stribet hyæne, ulv og den charmerende læbebjørn, mens den indiske vildhund (også kaldet dhole) og især alm. sjakal på enkelte lokaliteter ses hyppigere. Flere arter af mindre rovdyr som f.eks. ræve, oddere og desmerdyr ses med mellemrum, mens der skal en del held på meget specifikke lokaliteter til at se yderst sjældne specialiteter som asiatisk løve, sneleopard og træleopard.

Hjorte, antiloper, okser, bøfler og vildsvin
Flere arter af hjorte har en vid udbredelse i Indien og ses hyppigt, bl.a. den store sambarhjort og den smukt plettede axishjort. Blandt antiloperne ses den kraftigt byggede nilgai antilope oftest, mens de elegante hjorteantiloper og indiske gazeller også ses enkelte steder, men har en mere snæver udbredelse. Vandbøflen er et ganske almindeligt husdyr overalt i landet, men den væsentligt større vilde version findes kun mod nordøst i landet. I det centrale og sydvestlige Indien ses den gigantiske gaurokse, der kan veje op til mindst 1.200 kg, mens vildsvinet findes alle steder. Alle de nævnte dyr står i øvrigt meget højt på tigerens menukort!

Aber
Der findes en del arter af aber i Indien, men de to der ses langt hyppigst og har den største udbredelse i landet, er den langhalede hanuman langur og den kraftigere og væsentligt mere korthalede rhesusabe. Især hanuman languren er, sammen med axishjorten, en god hjælper, når man er på tigersafari, idet deres markante alarmkald ofte afslører, når der er store rovdyr som tigeren i nærheden. Der findes en række andre spændende aber i Indiens sydvestlige dele og især i de nordøstlige dele, hvor der sågar lever gibbonaber.

Et rigt fugleliv
Overalt i Indien findes et imponerende og meget rigt fugleliv med f.eks. mange rovfugle og et stort udvalg af smukke og farverige arter. Det kan være svært at fremhæve enkelte blandt de mere end 1.000 arter, men den spektakulære og vidt udbredte indiske påfugl er måske den, der skiller sig mest ud. Selvom vi alle kender den fra parker overalt i verden, så er det ”den ægte vare” man ser i den indiske jungle, hvor den lever vildt og har sin oprindelse. Også den lille smukke bankiva høne, hvis klassiske hanegal ofte høres i naturen, fortjener et ord med på vejen. Det er stamfaderen til et af verdens mest almindelige husdyr, nemlig tamhønen. Farverige arter som parakitter, ellekrager, isfugle og biædere springer også i øjnene sammen med f.eks. en del spektakulære storke og næsehornsfugle.

Indiens Big Five
Udtrykket Big Five stammer fra storvildtjagt i Afrika og omfatter afrikansk elefant, sort næsehorn, afrikansk bøffel, løve og leopard. Udtrykket har bredt sig til Indien, der har nogen klare paralleller, som omfatter asiatisk elefant, indisk næsehorn, vandbøffel, tiger og leopard. Nogen regner dog den gigantiske gaurokse som en del af de fem i stedet for vandbøflen, der ellers er nærmeste slægtning til den afrikanske bøffel. I dag foregår den hyppigste ”jagt” på disse imponerende dyr dog mest med kameraer såvel i Afrika som i Indien.

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbreve.

Footer-formular

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

ASPSESSIONID# - Slettes når browseren lukkes

Hjemmesiden bruger denne cookie til at identificere den besøgende, på tværs af sider, under besøget.

cookieSafe - 6 måneder

Indeholder en sikker kopi af udvalgte 3. parts cookies, så de ikke går tabt, hvis de bliver fjernet af browseren.

Cookie-indstillinger

cookiebar - 6 måneder

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-indstillinger, samt om betingelser er blevet accepteret.

Zopim Chat

__zlcmid - 1 år

Live chat widget sets the cookies to store the Zopim Live Chat ID used to identify a device across visits.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

collect - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at sende data til Google Analytics om den besøgendes enhed og adværd. Sporer den besøgende på tværs af enheder og marketingskanaler.

Facebook Pixel

fr, tr, datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - op til 2 år

Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

ads/ga-audiences - Slettes når browseren lukkes

Anvendes af Google AdWords til at vise annoncer for besøgende, der sandsynligvis vil være interesseret, baseret på den besøgendes onlineadfærd på tværs af hjemmesider.

ads/user-lists/# - Slettes når browseren lukkes

Ukendt.

Google Adsense

_gcl_au - 3 måneder

Benyttes af Google Adsense til at eksperimentere med effektiviteten af deres annoncer. Disse finder sted på alle hjemmesider der benytter Google Adsense.

Google Doubleclick

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke om browseren understøtter cookies.

IDE - 2 år

Anvendes til at registrere og rapportere om hjemmesidebrugerens handlinger efter at have set eller klikket på en af annoncørens annoncer. Formålet er at måle effekten af en annonce samt at målrette annoncer til brugeren.

Microsoft Bing

_uetsid, _uetsid_exp, _uetvid, _uetvid_exp - 1 dag / Vedholdende

A Microsoft Bing Universal Event Tracking cookie for recommendation purposes.

Sleeknote

SNC - 2 år

Benyttes til at tracke anonym data til statistik for overordnet brug af Sleeknote samt individuelle events på boksene.

SNS - Slettes når browseren lukkes

Oprettes/opdateres ved hvert besøg. Bruges til at adskille tilmeldte brugere af formular.

_pk_id - 2 år

Oprettes ved hvert besøg. Bruges til at adskille brugere til statistik.

_pk_ses - Slettes når browseren lukkes

Oprettes ved hvert besøg. Benyttes under den enkelte session til at gruppere sidevisninger til statistik for bokse og visninger.

sn_global_countdown_last_reset_timestamp - Vedholdende

Sets a timestamp for when the visitor entered the website. This is used for analytical purposes on the website.

_sn_a, _sn_m, _sn_n - 1 år

(Ingen info)