Africa Tours CSS Sprite

Tanzania

Serengetis berømte sletter med et utroligt rigt dyreliv

Tanzania

Det unikke, smukke og dyrerige Ngorongoro Krater

Tanzania

Drømmer du om at stå på toppen af "Afrikas Tag" - Kilimanjaro?

Tanzania

Du kan stadig opleve stammefolk - her en Hadzabe jæger

Tanzania

Ndutu området, hvor 1,5 million gnuer kælver i februar og marts

Tanzania

Frodigt og grønt og med kaffeplantager nær Ngorongoro

Tanzania

Det perfekte safariland med langt til horisonten

Tanzania

Ballonsafari over Serengetis endeløse slette

Selous vildtreservatet

Selous Game Reserve er et af Afrikas største områder med fredet natur. Arealet på ca. 55.000 km2 betyder, at reservatet er noget større end Danmark, hvortil der i fremtiden måske kan lægges yderlige titusinder af kvadratkilometer, idet der er planer om at udvide området ned mod Mozambique, så Selous forbindes med Niassa reservatet. Den vigtigste livsnerve i Selous er uden tvivl flere store floder, hvoraf Rifiji er langt den største. I den vestlige del løber denne sammen med andre floder, bl.a. Ruaha, og bliver en af de største i Afrika med udløb i Det Indiske Ocean. I den nordøstlige del breder Rufiji sig ud og danner en række laguner, der i tørtiden bliver afsnøret som søer. Selve floden samt disse laguner/søer er ikke kun en magnet for dyrelivet i tørtiden, men danner også basis for en meget populær aktivitet, nemlig bådsafari blandt tusinder af flodheste, krokodiller og det yderst rige fugleliv, der bl.a. rummer hejrer, vadefugle og den smukke afrikanske flodørn, samt små farvestrålende fugle. Fra de fleste camps kan man komme på spændende guidede vandreture.  

Den nordøstlige del af Selous er det mest udviklede når det gælder safari i bil, her findes et fint net af grusveje og hjulspor samt adskillige fremragende camps, men der ses også camps mod nordvest og enkelte mod syd. I reservatet kan næsten alt det klassiske afrikanske storvildt ses, selvom det sorte næsehorn er sjældent. Her er masser af elefanter, bøfler, giraffer, zebraer og gnuer samt en meget varieret bestand af antiloper, med stor kudu og impala som de mest almindelige. Rovdyrene er også flot repræsenteret med bl.a. løver, hyæner og ikke mindst den afrikanske vildhund, som Selous har ca. 1.500 af, hvilket er kontinentets største bestand og ca. en tredjedel af det totale antal. Denne sjældne hund, hvis sort-, brun- og hvidspraglede pels har givet den tilnavnet Painted Dog på engelsk, lever typisk i flokke på 5 til 20 dyr sammen. De to store plettede katte findes også i reservatet. Geparden er dog ret sjælden mens leoparden, ligesom de fleste andre steder, kan være svær at finde. 

Selous vildtreservatet ligger 250 km fra Dar es Salaam med knap halvdelen ad asfaltvej og resten på små grus- og sandveje. Køretiden kan forventes at ligge på ca. 5 timer. Mod Mikumi er forbindelsen på små ret kuperede og bumpede veje gennem de regnskovsklædte Uluguru bjerge, hvilket er en lang men også meget smuk rute, der tager 7-8 timer. Der er også gode flyforbindelser til og fra Dar es Salaam og Zanzibar. I forhold til at se storvildt er højsæsonen i juli til oktober, mens frodigheden og fuglelivet er på sit højeste i januar til marts. De fleste camps er lukkede i de vådeste måneder marts og maj, hvor kørsel på de små veje til og i reservatet kan være vanskelig.

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular