Africa Tours CSS Sprite

Zimbabwe

Zambezifloden med det imponerende Victoria Falls

Zimbabwe

Meget varieret natur og fantastisk dyreliv i Hwange

Zimbabwe

Oplev næsehorn ved Matobo

Zimbabwe

Besøg de verdensberømte Great Zimbabwe Ruins

Zimbabwe

Victoria Falls - Afrikas adrenalin hovedstad

Zimbabwe

Matobo med de helt enestående klippeformationer

Zimbabwe

Den truede vildhund kan stadig opleves i Zimbabwe

Zimbabwe

Den 2.736 km lange og mægtige Zambezi flod

Matobos National Park

Matopos National Park ligger på Cecil John Rhodes tidligere farm, som han har skænket til landet. Cecil Rhodes er bl.a. kendt som grundlægger af De Beers diamantminer og derudover grundlagde han Rhodesia, der i dag er Zambia og Zimbabwe. 

I Matopos National Park ligger Cecil Rhodes begravet. Historien lyder, at Cecil Rhodes hver aften red op til dette sted og kaldte det ”world view”, hvor man har en fantastisk udsigt over området.

Matopos, der betyder ”det skaldede hoved”, blev navngivet af Ndebele kongen Mzilikazi, der er begravet på bakkerne tæt ved nationalparken. Navnet er en passende beskrivelse af de dramatiske bakker og afrundede granitklipper i området, hvor også Cecil John Rhodes ligger begravet på toppen af bakken Malindidzimu, ”de velvillige sjæles bakke”, som han selv omtalte som stedet med udsigt til hele verden. Hans grav er skåret ud i massiv granit og er omgivet af et naturligt amfiteater af store kampesten. Parken er i dag på UNESCO´s liste over verdensarv. 

I parken er det også muligt at besøge en af de mest tilgængelige buskmand-huler, hvoraf der ligger mange skjult i det omgivende bakkede terræn.

Nationalparken kører også et stort projekt til bevarelse af det sorte og hvide næsehorn. Men man finder også en lang række andre vilde dyr i nationalparken som f.eks. gnu, zebra, giraf, kudu, eland, sabelantilope, leopard, gepard og krokodille.

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular