Africa Tours byder dig velkommen til Afrika perle Uganda, hvor vi med disse praktiske informationer, vil gøre dig helt klar til din rejse! Disse informationer opdateres løbende, men finder du ting, du mener der bør ændres, så venligst lad os det vide. Vi henviser naturligvis til relevante myndigheder og hjemmesider for flere informationer.
For at rejse til Uganda skal du medbringe et gyldigt pas, som er gyldigt mindst 6 måneder efter forventet hjemrejsedato, samt have mindst 2 blanke sider tilbage.
Som dansk statsborger og ved ophold i mindre end 30 dage er det påkrævet, at du har visum til Uganda. Per 01.juli 2016 skal der ansøges om visum online inden afrejse til Uganda.
Ansøgningen laves via hjemmesiden www.visas.immigration.go.ug. Her udfyldes en ansøgning og der uploades følgende dokumenter: stamdata af pas, vaccinationskort, billede. Når ansøgningen er godkendt, betales visum online. Det koster 50USD(2018). Efterfølgende mailes dit visum, som du skal medbringe sammen med dit pas.
I flyet, i lufthavnen eller ved grænseovergangen udleveres et indrejsekort, der afleveres i udfyldt stand sammen med pas og visum, samt godkendelsesbrevet/kvittering på de indbetalte USD 50 ved paskontrollen.
Vær opmærksom på, at et almindeligt turistvisum kun er gyldigt i 3 måneder. Vi anbefaler derfor, at du venter med at søge om online visum, indtil du har modtaget de endelige papirer fra os ca. 2 uger før din afrejse. Disse vil også være opdateret med, hvordan du skal forholde dig på det tidspunkt, du skal rejse.
De nævnte forhold er gældende for danske statsborgere. Har du ikke dansk statsborgerskab kan der være andre forhold, der gør sig gældende.
Vi anbefaler altid at du kontakter din egen praktiserende læge, eller vaccinationsklinik for vejledning omkring hvilke vaccinationer som du har behov for ved rejse til Uganda. Du kan læse hvilke vaccinationer som anbefales ved rejse til Uganda på Danske lægers vaccination service, ved at trykke her.
Der er krav om bevis for gul feber vaccination ved indrejse.
Når du rejser med Africa Tours, giver Danske lægers vaccinations service desuden 10% rabat på dine vaccinationer. Husk blot at medbringe din ordrebekræftelse fra Africa Tours. Husk at bestille tid til vaccination i god tid. Vær også opmærksom på at Danmark giver tilskud til vaccination.
I Uganda hedder møntfoden Uganda shilling (UGX). Der kan veksles til Uganda shillings i Entebbe lufthavn og i banker i de større byer. 100 Uganda shillings er (pr. februar 2023) ca. 18 øre og 1000 Uganda shillings er knap 2 kr. På hjemmesiden www.valutaomregneren.dk finder du den aktuelle kurs. Det skal bemærkes, at ikke alle hæveautomater i Uganda er lige pålidelige til at udbetale kontanter, men i byer som Kampala og Entebbe, skal du nok finde nogle, der kan. Din chauffør/rejseleder hjælper naturligvis med det. Langt de fleste steder i Uganda kan der også betales med USD, men lidt lokal valuta er altid en god ide, hvis man skal handle de små lokale steder.
De mest udbredte kreditkort er VISA, MASTERCARD og AMERICAN EXPRESS. I Uganda kander på langt de fleste lodges og hoteller betales med kreditkort, men normalt kun på beløbet. Kortet er derfor et kreditkort og ikke et hævekort, da mange af indkvarteringsstederne ikke opbevarer større kontantbeløb. Vi anbefaler dig at medbringe lidt Euro til mellemlandingen i Europa på vej til og fra Afrika – alternativt kan du naturligvis betale med kreditkort i lufthavnen. Prisniveauet i Uganda er på lodges og hoteller cirka halv pris af danske hotelpriser. En øl koster ca. 17 kroner. En sodavand ca. 10 kroner og kildevand godt 15 kroner. En flaske rød- eller hvidvin koster ca. 150 kroner for en fornuftig kvalitet fra f.eks. Sydafrika. Bemærk! US Dollar sedler skal være af nyere dato og ikke ældre end fra 2006. Vi fraråder på det kraftigste at du veksler ”sort”.
Medbring gerne tøj til safarikørslen i naturens egne farver, dvs. sandfarver, brunlige og grønlige nuancer. Ved kysten anbefales lyse farver der ikke “suger” solens varme til sig, som mørkt tøj gør. Kunststoffer er sjældent behageligt, tøj af bomuld kan derfor anbefales. Medbring gerne både kortærmede og langærmede trøjer/skjorter samt shorts og bukser. For herrer er det normal kutyme, at man til middagen benytter bukser og ikke shorts. Meget fint tøj er kun nødvendigt på helt særlige lodges og hoteller.
På vores Explore rejser er følgende bagage tilladt, også selv om der fremgår et højere kiloantal på flybilletten:
20 kilo per person foruden 1 håndtaske og 1 kamerataske. Overvægtsbagage eller store hårde kufferter kommer ikke med bussen.
Vi følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Se rejsevejledninger på www.um.dk. Skulle der opstå problemer i Uganda, som gør at udenrigsministeriet fraråder rejser dertil vil du få tilbudt en anden rejse eller at få pengene retur. Din sikkerhed er det vigtigste.
Bliver du syg under din rejse i Uganda, skal du kontakte din rejseforsikring. Din rejseforsikring har en 24 timers vagttelefon, hvor du altid kan få hjælp. Læs yderligere om rejseforsikringer ved at trykke her.
Det er normalt at man betaler drikkepenge i Afrika. Læg gerne 10% på regningen på en restaurant (ikke på dit hotel), og giv gerne lidt, f.eks. et par kroner pr. kuffert, til dem der bærer din kuffert i lufthavnen og ved lodges og hoteller. Til safariens chauffør er det normalt, at man betaler omkring USD 8-10 pr. safaridag pr. person, som afregnes på safariens sidste dag. Er man en større familie på 6-7 personer, anbefaler vi at give hvad der svarer til hvis man var 4 personer. Dette da drikkepenge ellers hurtigt kan løbe op. Det er naturligvis helt frivilligt og beløbet skal afspejle din tilfredshed med kørsel og service.
Ækvator går gennem Uganda, og passeres på mange af vores rejser. Solen er derfor meget hård ved vores sarte danske hud, og derfor anbefales en solcreme med en høj faktor. Faktor 30-50 er passende for mange. Undgå for megen direkte sol i timerne midt på dagen. Klimaet er tropisk med høj luftfugtighed omkring Kibale (Chimpanse trekking) og det nordlige Uganda ved Muchisons Falls. I safariområderne inde i landet er klimaet mere tørt, og varmen føles behagelig for de fleste. Dagtemperaturer på omkring 25-30 grader inde i landet er normalt, men morgenerne hvor man kører safari kan være kølige. Temperaturen varierer, i forhold til de områder man befinder sig i. Ophold i højlandet er en del køligere med temperaturer ned til 2-5 grader om natten. Det kan derfor være en god idé at medbringe en fleecetrøje eller jakke. Selvom temperaturen ikke er høj, er solens magt stadig stor. Uganda er et meget grønt land og du skal forvente regn, ofte som et kort og kraftigt regnskyl om eftermiddagen og om natten. Dog mindst omkring Queen Elizabeth National Park. Statistisk set regner det mest i april, maj og november. De senere år har klimaforandringerne dog spillet ind, så man kan ofte opleve al slags vejr uanset, hvornår man rejser.
Der er et fint dækkende mobilnet i Uganda. Selv på lodges langt ude på savannen er der normalt fin dækning. Husk det er dyrt, hvis du bruger dit danske telefonnummer. Selv at modtage sms fra Danmark koster meget mere end normalt. Det er naturligvis ikke god stil at tale i telefon under safarikørslen. Den internationale landekode i Uganda er +256.
Selvom det er ferietid og man er draget udenlands med sin kuffert for at slappe af, kan alle få brug for at komme på internettet. I nogle områder – f.eks. i lufthavne – er der som regel gratis wifi, men hvad gør man ellers?
Måske er ”Holafly eSIM” løsningen for dig.
1. Tjek om din smartphone er kompatibel med eSIM, hvis ja
2. Køb hjemmefra til det land du skal besøge
3. Køb ubegrænset datamængde til det antal dage, du har brug for
4. Modtag en QR-kode på din e-mail og installér på din telefon
5. Aktiver først når du lander på din destination
Bemærk:
Læs mere og køb hos esim.holafly.
Uganda er 2 timer foran Danmark om vinteren. Ved skiftet til sommertid i Danmark er Uganda 1 time foran.
Da vi på vores rejser i Uganda benytter os af flere forskellige agenter, har vi ikke et kontor, som fast kan benyttes. Du kan i dine rejsedokumenter se, hvilken agent der er benyttet på lige netop din rejse. Her vil du altid kunne finde kontaktinformationerne, du skal bruge om nødvendigt.
Danske kontakter i nødstilfælde: Claus Lund Sørensen i Danmark: +45 26 18 43 59.
En gorilla permit er en tilladelse, du betaler for at få lov til at opleve bjerggorillaerne. En gorilla permit koster USD 700, og går til bevaring af dyrene, og regnskoven de lever i. En gorilla permit betales ved bestilling af rejsen, og opkræves sammen med depositum. Dog ikke på vores explorer rejse, her afregner du det direkte med vores samarbejdspartner i Uganda i kontanter. Gorilla permitten refunderes IKKE ved annullering af rejsen. Ved bestilling af Uganda rejse, også explorer, mailes en kopi af dit pas til os, der skal bruges for at kunne udstede din gorilla permit.
Du besøger dyrene i deres hjem på deres præmisser. Derfor er der følgende gode råd og regler:
Du besøger dyrene i deres hjem på deres præmisser. Derfor er der følgende gode råd og regler:
Du kan hente alle ovenstående informationer ved at trykke her.
Skulle du stadig have spørgsmål, kan du altid ringe til os på: 88 73 40 00