Africa Tours CSS Sprite
Telefon 8873 4000
Mandag - fredag kl. 10:00 - 14:00

Kenya

  • Enestående variation i landskaber, natur og dyreliv
  • Stor koncentration af alle Afrikas klassiske dyr
  • Mange spændende kulturer, bl.a. de farverige masaier

Kenya safari

Du sidder behageligt, lidt højt oppe i en komfortabel minibus. Din chauffør har slukket motoren og stilheden er øredøvende. Horisonten ligger 80 kilometer væk og mellem den og dig er der over hundredetusinde gnuer blandet med zebraer, løver, gazeller og utallige andre dyr, der får det hele til at ligne et paradis på jorden. Den lette brise smyger sig hen over dine bare arme og løfter de små hår med samme varme, som din krop.

Din safarirejse i Kenya er begyndt.Det er Kenya safari med sin voldsomme natur, den enorme Rift Valley med søer og udslukte vulkaner og en af de tydeligste plade-forskydninger på kloden, den imponerende Victoria Sø, der leverer vand til Nilen og hvor milliarder af Lake Flyes danner kæmpeskyer på himlen, Masai Mara savannen og Aberdare Højlandet. Kenya er også en fantastisk blanding mellem stepper, delvise ørkener, enorme savanner, udslukte vulkaner og tropiske regnskove.

Kenya ligger ved ækvator og klimaet er behageligt tropisk ved kysten og har lavere fugtighed inde i landet. Varmt og solrigt hele året i dagtimerne og lidt køligt om natten specielt i højlandet.

I tillæg til al dette kommer du tæt på en dejlig, positiv befolkning, der er delt op i 42 officielt anerkendte etniske grupper, med hver deres kultur og tradition.

Kenya har 60 modermålssprog men det officielle sprog er swahili og engelsk. Langt de fleste steder er det nemt at kommunikere med lokalbefolkningen på engelsk. De lærer engelsk i skolerne og er ivrige efter at bruge sproget.

In the middle of nowhere dukker der pludselig tre høje smukke, atletiske masaier op bag en stor gruppe sten. På masai-sprog er der ikke noget, der hedder “i morgen” og det siger måske noget om deres levevis og den fordybelse, de udstråler. 

De farvestrålende klæder og smykker bølger videre hen over savannen og din safari i Afrika har fået endnu et indtryk.

Alt det du ser og alt det du hører, vil du selvfølgelig også vide noget om. Og her har du altid Africa Tours vidende rejseleder i nærheden. På safarirejser i Kenya er der mulighed for dansk rejseleder på hele safarien.

Tsavo National Park, Samburu National Reserve, Buffalo Springs National Reserve, Amboseli National Park, Aberdare Højlandet, Lake Naivasha, Lake Nakuru National Park, Nairobi, Masai Mara National Reserve – er Kenyas smukkeste naturparker og områder, som du kan vælge imellem, når du rejser med Africa Tours på safarirejse.

Populære safarirejser til Kenya. Se alle vore rejser til Kenya HER.

Kenya Drømme Safari

Oplev højlandet Aberdare, søerne Naivasha og Elementeita og dyrerige Mara, og alle indkvarteringer placeret i første parket til dyrelivet. Inkluderet sejltur blandt flodheste på Naivasha søen samt vandretur ved Thomson´s Falls og Hells Gate.  Afsluttes med afslappende badeferie ved Det Indiske Ocean. 100 % garanti for afrejse og dansk rejseleder.

I Elefanternes Fodspor

Skøn privat Kenya rundrejse med den elefantrige Amboseli N.P. og som baggrund Kilimanjaro, Afrikas højeste bjerg. I skal også opleve en af Kenyas mange smukke ferskvandssøer Lake Naivasha, der byder på et storslået fugleliv samt flodheste og turen afsluttes med imponerende Masai Mara.

Populære seværdigheder i Kenya

Oplev en Kenya safari

Kenya er det land i Afrika, som Africa Tours har stærkest tilknytning til. Det er her vores elskede Karen Blixen Camp ligger og også her vores fond, Karen Blixen Camp Trust, hører hjemme. Vi har derfor ingen problemer med at kalde os selv for ægte Afrika-eksperter. Meget tyder på, at vores gæster har det på samme måde. Kenya er nemlig vores mest populær rejsedestination blandt Africa Tours gæster. Men hvorfor vælge en Kenya safarirejse?

Kenya er et fantastisk safariland med stor koncentration og variation af dyr. Du finder alle de klassiske Afrika-dyr som de gigantiske elefanter, de majestætiske giraffer og de fascinerende løver samtidig med, at du bliver overvældet af den betagende natur. En natur som varierer fra højlandet Aberdare til det frodige søområde ved Lake Naivasha og den smukke savanne i nationalparken Masai Mara. Det er netop dette, der er grundlaget for en fantastisk safari i Kenya.

Herunder får du yderligere 5 gode grunde til at vælge en Kenya safari:

1. Enestående variation i landskaber og dyr

Fra høje bjerge til vidtstrakte savanner, fra frodige skove til tørre ørkenlignende sletter, fra ferskvandssøer og floder til saltsøer og det varme Indiske Ocean – og alt sammen indenfor rimelige afstande med god logistik. Dyrelivet er meget varieret i Kenya med alle de klassiske Afrika-dyr, mange sjældne arter og et ualmindeligt rigt fugleliv.

2. Migration i Masai Mara

I det verdensberømte Masai Mara reservat vandrer hundredtusinder af gnuer og zebraer rundt på savannen i søgen efter frodigt græs. Migrationen er typisk i Masai Mara i Kenya fra juli til oktober, hvor de bl.a. skal krydse Mara floden. Det er en dramatisk oplevelse, som mange kender fra film og TV-udsendelser. Resten af året vandrer flertallet af gnuerne og zebraerne til Serengeti i Tanzania, som grænser op til Masai Mara mod syd.

3. Mount Kenya og Aberdare bjergene

Højlandet omkring Mount Kenya og Aberdare bjergene gennemskæres af ækvator. Her er store arealer dækket af tætte grønne bjergskove, hvor dyrene trives. Det helt særlige ved højlandet er muligheden for at bo i øjenhøjde med trætoppene ved et vandhul på The Ark. Vandhullet er fast drikkeplads for skovenes elefanter, bøfler, hyæner og andre spændende dyr.

4. Farverigt folkefærd med rige traditioner

Kenyas befolkning er kendetegnet ved at være venlige, i godt humør og med store smil, hver gang man møder dem. De hilser gerne og vil hjertens gerne snakke med dig, hvilket de indleder på deres fremragende engelsk. Nogle folkeslag i Kenya er naturligvis mere kendte end andre, men blandt de mest kendte er uden tvivl masaierne. De er bl.a. kendt for deres smukke røde dragter, imponerende hoppe-evner og traditionelle levevis.

5. Kenyakysten med palmeklædte sandstrande

Kenya ligger i det østlige Afrika med en fin kystlinje ud mod Det Indiske Ocean. På kyststrækningen ligger Mombasa og nord herfor finder du de små kyst- og fiskerlandsbyer Kilifi, Watamu og Malindi. Fremragende destinationer for en dagsudflugt med autentiske Afrika-oplevelser på menuen. Foruden de kulturelle muligheder er Kenyakysten også det oplagte sted at afslutte sin safarirejse. De kridhvide sandstrande og det azurblå hav lægger op til ren afslapning. En oase af ro, hvor alle indtrykkene fra en begivenhedsrig safari kan bearbejdes.

Din drømmesafari til Kenya

Africa Tours ønsker at skabe den perfekte Afrika-rejse til alle vores gæster. Derfor skræddersyr vi gerne den enkelte rejse, så den imødekommer netop dine behov og ønsker. I nogle tilfælde er disse i overensstemmelse med vores foruddefinerede pakkerejser, som f.eks. de populære Kenya Familie Safari og Kenya Drømme Safari. Andre gange kræver rejsen en tilpasning eller et helt andet fundament. Mennesker er forskellige, så det er rejseønsker og drømme naturligvis også. Måske de populære pakkerejser er det rette udgangspunkt for dig?

Kenya Familie Safari

Kenya Familie safari er en safarirejse tilpasset hele familien - både store som små, unge som gamle. Hele rejsen er sammensat med fokus på god tid til at indtage de forskellige oplevelser og så er den på dansk. Altså med en dansktalende ekspert-rejseleder.
Oplev verdensberømte Masai Mara med den imponerende dyrebestand. Her kommer du helt tæt på de klassiske Afrika-dyr som løver, elefanter, giraffer og mange, mange flere. Det er også i Masai Mara du kan se "The Great Migration", hvor store flokke af gnuer og zebraer vandrer fra Serengeti i Tanzania til Masai Mara. Safari på land er dog ikke den eneste form for safari, du oplever på denne rejse. Kenya Familie Safari tager dig også med til Lake Naivasha for at komme på en bådtur ud blandt flodhestene. Den unikke følelse man får af at være dér, midt blandt de gryntende og enorme flodheste kan slet ikke beskrives. Det er en enestående mulighed for at komme tæt på et skræmmende stort, men også fascinerende dyr.
Men det er ikke kun oplevelsen af vilde dyr, der vil fange store som små. Vi besøger også flere steder, hvor truede dyr samt kulturen og det hårde liv er i fokus på en meget smagfuld måde. Både elefant-plejecentret Daphne Sheldrick og girafcentret skal besøges, så vi får en forståelse for naturbevarelse og de store dyr. Derudover besøges Kazuri-fabrikken, der fremstiller de verdensberømte keramikperler. Kazuri var i sin spæde start et projekt for de enlige mødre i slumområderne, så de havde mulighed for at tjene penge. I dag er der dog både enlige mødre samt 2. og 3. generation af de oprindelige ansatte på arbejdspladsen.
Alle de fantastiske minder suges ind og bearbejdes på en kort badeferie ved Det Indiske Ocean. Det azurblå hav og de kridhvide sandstrande byder op til leg og afslapning for hele familien.
Se mere om rejsen

Kenya Drømmesafari

Dette er en vidunderlig Kenya safari med dansktalende ekspert-rejseleder. Foruden dejlig og autentisk indkvartering, byder denne safari på et betagende og yderst varieret dyreliv - tilmed i de smukkest tænkelige omgivelser i meget varierede landskaber. Vi når godt omkring ud til nogle af de parker, som naturelskere i mere end et halvt århundrede er valfartet til, og hvor safaribegrebet blev skabt. Alt sammen på et veltilrettelagt program, hvor der ikke skal stresses og jages af sted.
Kenya Drømmesafari starter i det smukke Aberdare højland med indkvartering på The Ark. Et unikt Trætop hotel med direkte udsigt over et vandhul, der jævnligt besøges af elefanter, bøfler, antiloper, og med lidt held også næsehorn og leoparder. Du bliver således introduceret til safarioplevelserne allerede her. Den første klassiske safari starter dog i Nakurus smukke skov og på græssletterne omkring Nakuru søen. Men det er ikke ved Nakuru vi skal prøve fænomenet bådsafari, men på Lake Naivasha. Her sejler vi tæt på nogle af søens mange fugle som bl.a. pelikaner og den smukke afrikanske flodørn, ligesom vi møder flodheste, der roligt boltrer sig i det kølende vand. Efter to nætter ved Lake Naivasha følger højdepunktet for de fleste, når vi skal på safari på Masai Maras savanne. Masai Mara er verdenskendt fra mange naturfilm, hvor man blandt andet følger migrationen med gnuernes og zebraernes vilde tur over Mara floden. Og selvom du ikke nødvendigvis oplever dette scenarie, så byder Masai Mara da også på et væld af dyreoplevelser med både imponerende elefantflokke, løvefamilier og smukke geparder. Måske en jagt på én af de smukke antiloper eller zebraer. Ingen ved hvad der kommer til at ske – hvilket netop er det smukke ved det vilde dyreliv. Du skal være tilstede i nuet for at mærke naturens kræfter og opleve dyrenes instinkter.
Efter safarien fortsætter vi til det varme og smukke Indiske Ocean, hvor svajende palmer, 26 grader varmt ocean, kridhvide strande, og verdens næstlængste koralrev nydes som afslutning på eventyret.

Bevar vores Afrika

Afrika er ikke kun en destination for vores glade gæster, der blot vil nyde smukke Afrika og det imponerende dyreliv. Desværre er Afrika også et mål for krybskytter, som bl.a. efterstræber næsehorns horn og stødtænder fra elefanten. Det er grunden til, at flere af de elskede Afrika-dyr er udryddelsestruede. Dét vil Africa Tours gerne være med til at gøre noget ved, ligesom vi gerne vil støtte op om lokalsamfundet.

Karen Blixen Camp Trust

Karen Blixen Camp Trust er den fond, som vi sammen med Ree Park Safari og Karen Blixen Camp har oprettet for at beskytte Masai Mara, dyrebestanden, naturen og ikke mindst den lokale befolkning. Masai Mara har en af verdens tætteste bestande af store vilde dyr, og er samtidig et af de sidste steder, hvor de fortsat kan bevæge sig frit uden hegn. Området er under enormt pres på grund af stor befolkningstilvækst og kommercielle interesser indenfor landbrugssektoren. I dag er mindre end 50 % af området under regeringens beskyttelse. Hvis fx. de fabelagtige elefanter fortsat skal kunne bevæge sig frit på områdets savanne, er det derfor af essentiel betydning, at den beskyttes. Det gør vi bl.a. med Mara Elephant Project, hvor der er indkøbt en helikopter til at overvåge Mara-området for krybskytteri. Village School er et projekt, hvor vi støtter den lokale skole i landsbyen Mara Rianta med fundamentale skoleartikler som bøger, blyanter, papir, og samtidig sætter naturbevarelse og bæredygtighed på skoleskemaet. På denne måde håber vi på at kunne skabe en lokal forståelse for at skulle bevare dyrenes naturlige habitat, og eventuelt inspirere til initiativer, der kan hjælpe området i fremtiden. 

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbreve.

Footer-formular

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

ASPSESSIONID# - Slettes når browseren lukkes

Hjemmesiden bruger denne cookie til at identificere den besøgende, på tværs af sider, under besøget.

cookieSafe - 6 måneder

Indeholder en sikker kopi af udvalgte 3. parts cookies, så de ikke går tabt, hvis de bliver fjernet af browseren.

Cookie-indstillinger

cookiebar - 6 måneder

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-indstillinger, samt om betingelser er blevet accepteret.

Zopim Chat

__zlcmid - 1 år

Live chat widget sets the cookies to store the Zopim Live Chat ID used to identify a device across visits.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

collect - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at sende data til Google Analytics om den besøgendes enhed og adværd. Sporer den besøgende på tværs af enheder og marketingskanaler.

Facebook Pixel

_fbp, fr, tr, datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - op til 2 år

Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

ads/ga-audiences - Slettes når browseren lukkes

Anvendes af Google AdWords til at vise annoncer for besøgende, der sandsynligvis vil være interesseret, baseret på den besøgendes onlineadfærd på tværs af hjemmesider.

ads/user-lists/# - Slettes når browseren lukkes

Ukendt.

Google Adsense

_gcl_au - 3 måneder

Benyttes af Google Adsense til at eksperimentere med effektiviteten af deres annoncer. Disse finder sted på alle hjemmesider der benytter Google Adsense.

Google Doubleclick

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke om browseren understøtter cookies.

IDE - 2 år

Anvendes til at registrere og rapportere om hjemmesidebrugerens handlinger efter at have set eller klikket på en af annoncørens annoncer. Formålet er at måle effekten af en annonce samt at målrette annoncer til brugeren.

Microsoft Bing

_uetsid, _uetsid_exp, _uetvid, _uetvid_exp - 1 dag / Vedholdende

A Microsoft Bing Universal Event Tracking cookie for recommendation purposes.

Sleeknote

SNC - 2 år

Benyttes til at tracke anonym data til statistik for overordnet brug af Sleeknote samt individuelle events på boksene.

SNS - Slettes når browseren lukkes

Oprettes/opdateres ved hvert besøg. Bruges til at adskille tilmeldte brugere af formular.

_pk_id - 2 år

Oprettes ved hvert besøg. Bruges til at adskille brugere til statistik.

_pk_ses - Slettes når browseren lukkes

Oprettes ved hvert besøg. Benyttes under den enkelte session til at gruppere sidevisninger til statistik for bokse og visninger.

sn_global_countdown_last_reset_timestamp - Vedholdende

Sets a timestamp for when the visitor entered the website. This is used for analytical purposes on the website.

_sn_a, _sn_m, _sn_n - 1 år

(Ingen info)