Africa Tours CSS Sprite

Uganda

  • Østafrikas kuperede, meget frodige og grønne perle
  • Mekka for besøg hos bjerggorillaer og chimpanser
  • Nilen og glimrende klassisk safari mod vest og nord

Uganda safari

Mange taler om den påvirkning de har fået, når de svømmer med delfiner. Den samme fantastiske og intense oplevelse påvirker dig, når du sidder i nærheden af en gorillafamilie. Du mærker en samhørighed og følelsen af, at de lige så meget ser på dig, som du ser på dem.

Midt i denne fugtige regnskov mærker man hvordan store dele af kloden så ud for millioner af år siden. En safarirejse i Uganda er begyndt.

I Uganda finder du nogle af verdens mest unikke seværdighederPå din safari kommer du helt tæt på bjerggorillaer og chimpanser, og mod Congo i nord kan man opleve månebjergene, der er en bjergkæde med en højde op til 5.000 meter. Den regelmæssige nedbør gør, at Ugandas natur veksler mellem sumpområder, hedelyng, regnskov, bjergskov, savanner, store vandfald og massevis af smukke søer.

Ækvator skærer lige igennem Uganda. Den sydlige del af landet har et lettere fugtigt og meget jævnt klima. Mod nord er klimaet lidt mere tørt, dog uden at være tørke. Det tropiske klima er med temperaturer mellem 20 og 30 grader og de mange søer påvirker klimaet til det vi kender fra middelhavslandene. 

Når man kører igennem Uganda møder man en meget imødekommende befolkning, der hovedsageligt er kristne men med en kulturel tilknytning til deres oprindelig åndelige guder. Du får derigennem nogle spændende oplevelser i tillæg til dine safarirejser. Det officielle sprog er Swahili og engelsk. Langt de fleste steder er det nemt at kommunikere med lokalbefolkningen på engelsk. De lærer engelsk i skolerne og er ivrige efter at bruge sproget.

I Uganda får man tydelig fornemmelsen af, at man her har fundet fossile fund, der sammen med nabolandene viser, at denne del af Afrika er “menneskets vugge”. 

Man ser eksempler på, at Uganda tidligere var dækket af en ubrudt tropisk regnskov, som var beboet af jagende pygmæstammer.

Tag en tur på Lake Bunyonyi i kano og oplev det imponerende fugleliv. Oplev Entebbe den lille oaseby, der ligger ned til Afrikas største sø, Victoria søen. Glæd dig til det frodige og dyrerige område omkring månebjergene. Ved Murchison Falls National Park opleves en blanding af savanne, regnskov, bakker og vandfald, 

og i Ziwa Rhino Sanctuary er der næsehorn og mulighed for at opleve “The Big Five”. Lake Mburo National Park med én stor koncentration af fantastiske fugle, og i Bwindi National Park finder du verdens ældste regnskov og hundrede af bjerggorillaer. I Queen Elizabeth National Park ses masser af elefanter, løver, leoparder, flodheste – og dertil finder man en 1/4 del af hele Afrikas fugleliv. I Kibale Forest National Park, kan du opleve mere end 700 chimpanser samt 12 andre primatarter.

Populære safari rejser til Uganda. Se alle vore rejser til Uganda HER.

Explore Go, Go Gorilla

Du er en del af en gruppe og har mulighed for at bo på lodge eller campere. Kom med på et eventyr ud over det sædvanlige med vandreture i Ugandas jungle på besøg hos chimpanserne og de udryddelsestruede gorillaer. Der er klassisk safari i Murchison N.P samt en bådtur på selveste Nilen. 

10 dage fra kr. 15.200

Uganda Perler på Stribe

Privat safari med egen engelsktalende chauffør og afrejse 365 dage om året. Oplev chimpanser og gorillaer på denne klassiske rundrejse. Der er også inkluderet safari, sejltur på Lake Mburo, cruise på Kazinga-kanalen i Queen Elizabeth N.P og vandretur. Der er inkluderet gorilla- og chimpanse tilladelse i prisen - værdi ca. kr. 5.000

9 dage fra 25.400

Populære seværdigheder i Uganda 

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular