Africa Tours CSS Sprite
Telefon 8873 4000
Mandag - fredag kl. 10:00 - 14:00

Uganda

  • Østafrikas kuperede, meget frodige og grønne perle
  • Mekka for besøg hos bjerggorillaer og chimpanser
  • Nilen og glimrende klassisk safari mod vest og nord

Uganda safari

Mange taler om den påvirkning de har fået, når de svømmer med delfiner. Den samme fantastiske og intense oplevelse påvirker dig, når du sidder i nærheden af en gorillafamilie. Du mærker en samhørighed og får følelsen af, at de lige så meget ser på dig, som du ser på dem.

Midt i den fugtige regnskov mærker man, hvordan store dele af kloden så ud for millioner af år siden. En safarirejse i Uganda er begyndt.

I Uganda finder du nogle af verdens mest unikke seværdighederPå din safari kommer du helt tæt på bjerggorillaer og chimpanser i den vestlige del af Uganda. Mod Congo i nord kan man opleve månebjergene, der er en bjergkæde med en højde på op til 5.000 meter. Den regelmæssige nedbør gør, at Ugandas natur veksler mellem sumpområder, hedelyng, regnskov, bjergskov, savanner, store vandfald og massevis af smukke søer.

Ækvator skærer lige igennem Uganda. Den sydlige del af landet har et lettere fugtigt og meget jævnt klima. Mod nord er klimaet lidt mere tørt, dog uden at være tørke. Det tropiske klima er med temperaturer mellem 20 og 30 grader og de mange søer påvirker klimaet, så det ligner det, vi kender fra middelhavslandene. 

Når man kører igennem Uganda, møder man en meget imødekommende befolkning. De er hovedsageligt kristne men med en kulturel tilknytning til deres oprindelig åndelige guder. Du får derigennem nogle spændende oplevelser i tillæg til dine safarirejser. De officielle sprog er swahili og engelsk. Langt de fleste steder er det nemt at kommunikere med lokalbefolkningen på engelsk. De lærer engelsk i skolerne og er ivrige efter at bruge sproget.

I Uganda får man tydeligt fornemmelsen af, at man her har fundet fossile fund, der sammen med nabolandene viser, at denne del af Afrika er “menneskets vugge”. 

Man ser eksempler på, at Uganda tidligere var dækket af en ubrudt tropisk regnskov, som var beboet af jagende pygmæstammer.

Tag en tur på Lake Bunyonyi i kano og oplev det imponerende fugleliv. Oplev Entebbe den lille oaseby, der ligger ned til Afrikas største sø, Victoria søen. Glæd dig til det frodige og dyrerige område omkring månebjergene. Ved Murchison Falls National Park opleves en blanding af savanne, regnskov, bakker og vandfald, 

og i Ziwa Rhino Sanctuary er der næsehorn og mulighed for at opleve “The Big Five”. Lake Mburo National Park med en stor koncentration af fantastiske fugle, og i Bwindi National Park finder du verdens ældste regnskov og hundreder af bjerggorillaer. I Queen Elizabeth National Park ses masser af elefanter, løver, leoparder, flodheste – og dertil finder man en 1/4 del af hele Afrikas fugleliv. I Kibale Forest National Park, kan du opleve mere end 700 chimpanser samt 12 andre primatarter.

Populære safarirejser til Uganda. Se alle vore rejser til Uganda HER.

Explore Go, Go Gorilla

Du er en del af en gruppe og har mulighed for at bo på lodge eller campere. Kom med på et eventyr ud over det sædvanlige med vandreture i Ugandas jungle på besøg hos chimpanserne og de udryddelsestruede bjerggorillaer. Der er også klassisk safari i Murchison N.P. samt en bådtur på selveste Nilen. 

Uganda Perler På Stribe

Privat safari med egen engelsktalende chauffør og afrejse 365 dage om året. Oplev chimpanser og gorillaer på denne klassiske rundrejse. Der er også inkluderet safari, sejltur på Lake Mburo, cruise på Kazinga kanalen i Queen Elizabeth N.P. og vandretur. Der er inkluderet gorilla- og chimpanse tilladelse i prisen - værdi ca. kr. 7.250

Populære seværdigheder i Uganda 

Kom på en Uganda safari – en rejse til Afrikas grønne perle

Windston Churchill, der var Storbritaniens premierminister i 1940´erne og 50´erne, kaldte Uganda for ”Afrikas Perle”, og det gjorde han med rette. Det meget kuperede og frodige land på ækvator rummer alt, hvad man kan ønske sig af et rigtigt safariland. En Uganda safari kan således indeholde vidtstrakt savanne, høje bjerge, tætte regnskove samt masser af floder og søer. Spredt overalt i landet ligger smukke nationalparker med mange spændende dyr, og så er mødet med landets kultur og imødekommende befolkning en oplevelse i sig selv.

Herunder får du 5 gode grunde til at tage på en Uganda safari:

1. Bwindi Impenetrable National Park

Bjergregnskoven i Bwindi er heldigvis ikke helt uigennemtrængelig, som navnet ellers antyder. Det er nemlig her man kan komme på gorilla-tracking og med al sandsynlighed møde de imponerende bjerggorillaer. Nationalparken rummer knap halvdelen af de ca. 1000 bjerggorillaer, som findes i naturen, mens den nære slægtning og lidt mindre lavlandsgorilla lever i regnskovene mod vest og er meget mere talrig. Der findes også mange andre dyr i skoven, som dog er svære at se i den tætte vegetation, men det kuperede terræn og frodigheden er en stor oplevelse i sig selv. Dertil kommer mødet med de mest berømte beboere.

2. Kibale National Park

Lavlandsregnskoven i Kibale er et af de steder på hele kontinentet, hvor chancerne er bedst for at se chimpanser på en såkaldt chimpanse-tracking. Samtidig er skoven vel nok den lettest tilgængelig af disse, med en rimelig køreafstand ad gode veje til Ugandas hovedstad Kampala og lufthavnen i Entebbe, og så støder skoven op til Queen Elizabeth nationalparken, der absolut også er et besøg værd. Ud over chimpanser findes der også ualmindeligt mange forskellige mindre aber med hele 12 arter repræsenteret, der ses i Kibale og det tilstødende sumpområde Bigodi sammen med et fantastiske fugleliv.

3. Queen Elizabeth National Park

Nationalparken rummer en utroligt smuk og varieret natur med åben græssavanne, træ- og buskbevokset savanne, tætte skovområder, små floder samt to større søer, der er forbundet med en bred naturlig kanal. Dette betyder, at parken også rummer et meget rigt og varieret dyreliv. Mange af Afrikas ikoniske store dyr som f.eks. flodheste, elefanter, bøfler, løver, leoparder og et stort udvalg af antiloper ses ofte – og så lever her ikke mindre end 550 forskellige fuglearter, hvilket er blandt de fleste i nogen nationalpark i verden. I klart vejr er der udsigt mod de imponerende og sneklædte Rwenzori bjerge på grænsen til DR Congo.

4. Murchisons Falls National Park

Denne dyrerige nationalpark ligger i den nordlige del af Uganda og er landets største. Den er opkaldt efter det imponerende og samtidig voldsomme vandfald midt i parken, hvor Nilen styrter 43 meter ned gennem en kun 7 meter bred kløft. Der er mulighed for dejlige sejlture helt op til foden af vandfaldene, og langs Nilens bredder ses ofte mange dyr som f.eks. krokodiller, flodheste og drikkende/badende elefanter samt et imponerende fugleliv. På klassisk safari i bil på savannen er der desuden gode muligheder for at se f.eks. giraffer, bøfler, vortesvin og aber, samt med lidt held også nogle af de store rovdyr, som alle er repræsenterei i Murchinsons Falls National Park.

5. Landets mange søer

I store dele af Uganda findes der mange livgivende søer, hvoraf de vigtigste og oftest besøgte er:
• Lake Mburo, der ligger centralt i landet og er helt omkranset af nationalparken ved samme navn. En populær destination for klassisk safari og sejlture på den fugle-, krokodille- og flodhesterige sø.
• Smukke Lake Bunyonyi, der er skåret dybt ned i det yderst frodige og kuperede højland nær grænsen til Rwanda mod sydvest. Der kan både sejles på søen og gås dejlige ture omkring den.
• Lake Edward på grænsen til DR Congo samt Lake George, der er indbyrdes forbundet via Kazinga kanalen, som man kan sejle på. Er livgivende vandressourcer for dyrene i Queen Elizabeth nationalparken.
• Lake Albert, der ligeledes danner grænse til DR Congo, og som Nilen løber igennem i dens nordlige ende. Søen er sammen med Nilen vigtige for naturen i Murchison Falls nationalparken mod nord.
• Den gigantiske Lake Victoria, der er verdens næststørste ferskvands sø med en størrelse på 1,5 gange Danmarks areal! Hovedstaden Kampala og Entebbe med lufthavnen ligger på søens bred.

Hvilke dyr kan man opleve på en Uganda safari?

Uganda har som følge af de meget varierede landskaber det rette fundament for et væld af forskellige dyr. Heraf er nogle dyrearter særligt unikke – enestående vil nogen sige. Der er naturligvis tale om de fascinerende bjerggorillaer og chimpanser, samt det imponerende antal af smukke, farvestrålende og sjældne fugle.

Bjerggorillaer og chimpanser

Der er ingen tvivl om, at det Uganda er mest kendt for som safaridestination, er den unikke mulighed for at se såvel bjerggorillaer som chimpanser. Disse lever generelt adskilt i de parker de findes i, når lige Bwindi Impenetrable National Park undtages, hvor chimpanserne dog næsten aldrig ses. Vil man opsøge de rolige kæmper, som bjerggorillaerne ofte kaldes, så er netop Bwindi stedet, hvor chancerne er størst, men Mgahinga Gorilla National Park er dog også en mulighed. Det mest berømte sted at se de mere temperamentsfulde chimpanser er i Kibale National Park, da sandsynligheden for et finde dem her er meget høj, men der er dog også gode muligheder i f.eks. Kyambura Gorge på grænsen af Queen Elizabeth nationalparken samt i Budongo skovreservatet umiddelbart syd for Murchison Falls nationalparken.

Fugleliv med bl.a. træskonæb

Den mærkværdige og nærmest dinosaurlignende fugl, træskonæbbet, ses oftere i Uganda end i noget andet land i dens store udbredelsesområde. Især i sumpområder langs Lake Victoria og Lake Albert samt langs Nilens bredder i Murchison Falls nationalparken findes der gode observationsmuligheder. Uganda rummer også mange andre fantastiske fugle blandt landets utroligt rige og varierede fugleliv. Af disse kan farvestrålende papegøjer, turakoer, isfugle, biædere, ellekrager, skægfugle, væverfugle og solfugle fremhæves sammen med masser af spektakulære rovfugle, storke, hejrer og næsehornsfugle.

Afrikas klassiske savannedyr

Ud over bjerggorillaerne og chimpanserne, som nok er de mest ikoniske af Ugandas helt specielle dyr, så ses der også et væld af mindre aber i f.eks. Kibale nationalparken, hvoraf flere ellers er sjældne. Savannens klassiske dyr er dog også fint repræsenteret i landet. Tager man således på en rundrejse i Uganda, hvor flere nationalparker og reservater besøges, så kan de sagnomspundne Big Five ses, nemlig elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard. Det er også muligt at se giraffer, flodheste, zebraer, hyæner og mange forskellige slags antiloper, og så er meget store nilkrokodiller bestemt ikke et særsyn i Uganda.

Bevarelse af de store menneskeaber

Ligesom mange af de andre smukke Afrika-dyr, man finder i Uganda, er de store menneskeaber truede. Uganda gør heldigvis en stor indsats for at bevare menneskets nærmeste slægtninge, som landet derfor er et af de mest trygge hjemsteder for. Faktisk deler vi mere end ca. 99 % af vores arvemasse med chimpansen og omkring 98 % med gorillaen. Tankevækkende – ikke sandt?
Verdensbestanden af bjerggorillaer blev for en årrække siden vurderet til kun ca. 500 individer fordelt mellem Uganda, Rwanda og DR Congo, hvilket gjorde dem til den mest sjældne og truede art af menneskeaber på jorden. Sidstnævnte er stadig gældende, men i de nyeste vurderinger opgøres bestanden nu til ca. 1000 stk., hvilket især skyldes en stigning i Bwindi Impenetrable National Park. Dette ses som et resultat af Ugandas bestræbelser på at passe på disse enestående dyr og den natur de lever i. Der bliver heldigvis også passet godt på bjerggorillaerne i Rwanda, mens de lever en mere utryg tilværelse i uroplagede DR Congo.

Chimpansen har, ligesom lavlandsgorillaen, et væsentligt større udbredelsesområde end bjerggorillaen, og der findes langt flere af dem. Det er dog alligevel en truet art, da bestanden de fleste steder er i stor tilbagegang, der især skyldes tab af levesteder på grund af skovhugst og befolkningstilvækst. Bestandene i Uganda og i det vestlige Tanzania ligger på chimpansens østligste udbredelsesområde og er ret små. Begge lande passer dog godt på dem og deres natur, så her har antallet været stabilt gennem de sidste mange år.
En vigtig del af bevaringsindsatsen hænger uden tvivl tæt sammen med den stigende mængde af turister, som kommer for at se de store menneskeaber i deres naturlige omgivelser. Nogle kritiserer de forstyrrelser dette medfører, men der er ikke tvivl om, at det internationale fokus turismen medfører, og de ikke uvæsentlige midler som genereres herved, er yderst vigtige faktorer, for bevarelsen af bjerggorillaer og chimpanser samt deres levesteder.

Processen med at tilvænne de vilde aber til hyppige besøg af mennesker er meget tålmodighedskrævende og tager flere år. Pionerer som Jane Goodall og Dian Fossey gjorde i deres forskningsarbejde de vigtige erfaringer med denne proces for hhv. chimpanser og gorillaer. Resultatet er, at det er lykkedes mange steder, hvor den såkaldte tracking altid foregår én gang dagligt i små grupper på 6-8 turister sammen med en rutineret guide og en vagt. Tiden sammen med den flok man finder er begrænset til en time. Såvel de små grupper som tidsbegrænsningen og kun ét dagligt besøg er for at holde forstyrrelserne af dyrenes dagligliv på et minimum, og intet tyder på, at disse forstyrrelser har haft negativ effekt nogen steder.

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbreve.

Footer-formular

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

ASPSESSIONID# - Slettes når browseren lukkes

Hjemmesiden bruger denne cookie til at identificere den besøgende, på tværs af sider, under besøget.

cookieSafe - 6 måneder

Indeholder en sikker kopi af udvalgte 3. parts cookies, så de ikke går tabt, hvis de bliver fjernet af browseren.

Cookie-indstillinger

cookiebar - 6 måneder

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-indstillinger, samt om betingelser er blevet accepteret.

Zopim Chat

__zlcmid - 1 år

Live chat widget sets the cookies to store the Zopim Live Chat ID used to identify a device across visits.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

collect - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at sende data til Google Analytics om den besøgendes enhed og adværd. Sporer den besøgende på tværs af enheder og marketingskanaler.

Facebook Pixel

_fbp, fr, tr, datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - op til 2 år

Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

ads/ga-audiences - Slettes når browseren lukkes

Anvendes af Google AdWords til at vise annoncer for besøgende, der sandsynligvis vil være interesseret, baseret på den besøgendes onlineadfærd på tværs af hjemmesider.

ads/user-lists/# - Slettes når browseren lukkes

Ukendt.

Google Adsense

_gcl_au - 3 måneder

Benyttes af Google Adsense til at eksperimentere med effektiviteten af deres annoncer. Disse finder sted på alle hjemmesider der benytter Google Adsense.

Google Doubleclick

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke om browseren understøtter cookies.

IDE - 2 år

Anvendes til at registrere og rapportere om hjemmesidebrugerens handlinger efter at have set eller klikket på en af annoncørens annoncer. Formålet er at måle effekten af en annonce samt at målrette annoncer til brugeren.

Microsoft Bing

_uetsid, _uetsid_exp, _uetvid, _uetvid_exp - 1 dag / Vedholdende

A Microsoft Bing Universal Event Tracking cookie for recommendation purposes.

Sleeknote

SNC - 2 år

Benyttes til at tracke anonym data til statistik for overordnet brug af Sleeknote samt individuelle events på boksene.

SNS - Slettes når browseren lukkes

Oprettes/opdateres ved hvert besøg. Bruges til at adskille tilmeldte brugere af formular.

_pk_id - 2 år

Oprettes ved hvert besøg. Bruges til at adskille brugere til statistik.

_pk_ses - Slettes når browseren lukkes

Oprettes ved hvert besøg. Benyttes under den enkelte session til at gruppere sidevisninger til statistik for bokse og visninger.

sn_global_countdown_last_reset_timestamp - Vedholdende

Sets a timestamp for when the visitor entered the website. This is used for analytical purposes on the website.

_sn_a, _sn_m, _sn_n - 1 år

(Ingen info)