Africa Tours CSS Sprite
Telefon 8873 4000
Man-torsdag kl. 10-16 & fredag kl. 10-14

Praktiske råd til din Afrika safari

Vi har samlet en lang række praktiske råd og tips, samt svarene på de hyppigst stillede spørgsmål. Det skulle gøre det lettere for dig, at forberede dig på en rejse til Afrika. Du vil kunne finde information om alt lige fra forskellige safariudtryk, til valuta, visum m.m. 
Kan du ikke finde det svar du leder efter, er du altid velkommen til at ringe til os på 88 73 40 00 eller sende en e-mail til info@africatours.dk

Rejsepapirer og sikkerhed

Pas og visum

De fleste steder du rejser i Afrika, skal du have et pas, som er gyldigt mindst 6 måneder efter den forventede hjemrejsedato, og du skal have minimum 2 blanke sider i dit pas. Visumregler varierer alt efter, hvor din afrikarejse går hen, og kan ses under praktiske råd under hver enkelt destination. Når du ca. 2 uger før afrejse modtager dine afrejsepapirer, får du samtidig en påmindelse om, hvordan du skal forholde dig til visum, i det land du rejser til, og hvordan du lettest gør det. Du kan altid kontakte vores kundeservice, hvis du har spørgsmål.

Vær blandt andet opmærksom på, at der kan være særligt gældende regler i forbindelse med f.eks. visum såfremt I ikke rejser med dansk pas.

Sikkerhed i Afrika

Vi prioriterer din sikkerhed højt og følger altid udenrigsministeriets aktuelle anbefalinger. Skulle der opstå en situation, som resulterer i, at udenrigsministeriet fraråder rejse til din feriedestination, vil du blive tilbudt en anden rejse eller at få pengene retur. Du kan læse mere om udenrigsministeriets rejsevejledninger her.

Sikkerhed på safari

At være på safari er en oplevelse for livet, som går i blodet på safarigæsten. Ofte kommer du meget tæt på de vilde dyr, og her er det afgørende, at du følger de råd, som chaufføren eller rejselederen giver. En sovende løve eller en fredelig elefant er vilde dyr, og kan lynhurtigt ændre karakter. Dumdristig og larmende optræden kan i værste fald fremprovokere en farlig situation. Hvis du vælger ikke at følge de råd og anvisninger, du får fra chauffør/rejseleder, og derved sætter din egen ellers andres sikkerhed i fare, kan det betyde, at du må acceptere at blive bortvist fra turen uden mulighed for kompensation. Slanger, skorpioner etc. findes overalt, men ses uhyre sjældent. Til glæde for mange og til ærgrelse for andre.

Vaccinationer

Vi anbefaler altid, at du tager kontakt til egen praktiserende læge eller vaccinationsklinik for at blive vejledt omkring hvilke vaccinationer, der er behov for ved rejser til Afrika, samt om der er brug for medicin til forebyggelse af malaria. Du kan på danske lægers vaccinations service (www.sikkerrejse.dk) finde det land i Afrika, du skal til og se hvilke vaccinationer, de anbefaler. Rejser du med Africa Tours, giver danske lægers vaccinations service 10% rabat på dine vaccinationer, hvis du medbringer din ordrebekræftelse fra os. Sygeforsikringen Danmark giver også tilskud til visse vaccinationer. Husk at rådføre dig og bestille tid til vaccination i god tid inden afrejse.

Forsikring

Hos Africa Tours tilrettelægger vi altid vores ture med størst mulig hensyntagen til sikkerheden. Skulle uheldet mod forventning være ude, er det altid en god ide at have sine forsikringer i orden.

Afbestillingsforsikring

Det er altid træls at skulle aflyse en rejse, som du har glædet dig til, grundet sygdom eller skader hos dig eller dine nærmeste. Hos Africa Tours anbefaler vi derfor altid, at vores kunder tegner en afbestillingsforsikring. Skulle uheldet være ude og du ikke har mulighed for at rejse, får du dine penge igen. Africa Tours samarbejder med Gouda Rejseforsikring. Afbestillingsforsikringen koster 6 % af rejsens pris, og skal bestilles samtidig med køb af rejsen.
Du kan bestille din afbestillingsforsikring ved at købe direkte hos Gouda ved at trykke her.

Rejseforsikring

Din rejse til Afrika er ikke dækket af den offentlige sygesikring, og det er derfor vigtigt at du inden afrejse har en gyldig rejseforsikring. Som rejsende er du selv ansvarlig for at afholde omkostninger ved sygdom, hospitalsindlæggelse, hjemtransport etc. på din rejse. Sørg derfor altid for at tjekke om din eksisterende rejseforsikring dækker dig tilstrækkeligt ved uheld.

Hvad gør jeg hvis uheldet er ude?

Hvis du under din rejse bliver syg eller kommer til skade, skal du kontakte din rejseforsikring, som vil kunne hjælpe dig videre.

Praktisk information om flyrejsen

Flybilletter

Det er vigtigt, at de navne, der står på din faktura og på flybilletterne, er 100 % identiske, med dem der står i dit pas. Mellemnavne kan udelades. Æ, Ø og Å findes ikke i det engelske alfabet og omskrives således: Æ = ae, Ø = oe og Å = aa. Er der fejl, kan det i værste fald betyde, at du/I afvises i lufthavnen, eller at flybilletterne skal ændres. Dette kan nemt koste en ekstraregning på flere tusinde kroner pr. billet.
Vi fremsender flybilletterne i en e-mail ca. 14 dage før afrejsen. Det er tiderne på flybilletten, der er gældende. Rejseplanen og tiderne i programmet er kun vejledende. Da ændringer kan forekomme med kort varsel evt. på grund af vejrforhold i Europa, er det en god ide at holde sig opdateret f.eks. via tekst-TV og flyselskabets hjemmeside.

Alle tider på flybilletten er lokale tider. På rejseplanen/itinerary, finder du nederst en bookingkode – en sekscifret ”kode” af bogstaver og tal. På flyselskabets hjemmeside kan denne kode indtastes sammen med dit efternavn. Herefter vil du finde en online oversigt på dine flyvninger og diverse anden information. Samme sted finder du en QR-kode. Hvis du har en smartphone, kan du scanne QR koden, og på den måde får du en kopi af din rejseplan i din telefon.
Mød altid op i lufthavnen i god tid. Check-in tid er det tidspunkt, hvor check-in senest skal være afsluttet. Der kan oftest laves et check-in af bagagen for hele rejsen. Det betyder, at du efter check-in i lufthavnen i Danmark først ser din bagage på destinationen. Husk at gemme de bagage-kvitteringer du får i lufthavnen. Det er en god ide at medbringe et ekstra print af dine flybilletter.

Rejsetid

Rejsetiden til Afrika varierer, alt efter hvor på kontinentet rejsen går til, og hvor mange mellemlandinger der er. Hos Africa Tours gør vi vores bedste for at sikre vores gæsters komfort, og rejsen vil derfor være planlagt, så rejsetiden er så kort som mulig, og med et flyselskab som vi står inde for. Det samme gør sig gældende, når det kommer til transporten til og fra lufthavnen ved ankomsten i Afrika. Husk at du i de danske lufthavne som regel skal være der to timer før flyets afgang. Vær dog opmærksom på at du i Københavns lufthavn i de travle sæsoner, nogle gange skal være der tre timer før.

Sædereservation på flyet

Hos Africa Tours samarbejder vi med mange forskellige flyselskaber bl.a. KLM, Air France, South African Airways, British Airways m.fl. Ønskes et bestemt sæde- eller rækkenr. i forbindelse med den oversøiske del af flyrejsen er selskabernes politik lidt forskellig. Rejser du f.eks. med KLM, kan du inden afrejse og mod betaling, reservere en bestemt plads eller placering på flyet. Andre selskaber gør det på andre måder. Reglerne omkring seating/sædereservation er ens for alle rejsende, og er defineret af det enkelte flyselskab. Uanset flyselskab kan du ved check-in forespørge en bestemt plads eller placering i flyet. Pladsen er dog altid på forespørgsel i check-in, og det må derfor ikke forventes, at det kan lade sig gøre, da der er mange rejsende ombord på flyet. Mange foretager i dag et online check-in via flyselskabernes hjemmeside. Dette kan gøres 24-30 timer før afgang afhængig af flyselskab. Her er det også muligt at foretage sædevalg, dog vil nogle sædevalg stadig være mod gebyr (f.eks. sæder ved nødudgange). Læs eventuelt uddybende på hjemmesiden til det flyselskab du skal rejse med, eller på hjemmesiden til den lufthavn du skal rejse fra.

Kuffert og håndbagage

Da vi benytter mange forskellige flyselskaber, kan det variere, hvor meget du må medbringe i indtjekket bagage samt håndbagage. Se information om dette på din flybillet eller kontakt os hvis du har spørgsmål hertil.
På rejseplanen kan der stå PC eller max. bagage, f.eks. 30K. 30K betyder max. 30 kilo bagage per person. PC betyder styk à 23 kilo. Står der 2 PC, betyder dette, at du må medbringe 2 styk bagage à 23 kilo.
Det er vigtigt altid at se efter det mindste antal kilo, der står anført på rejseplanen, da det er dette, der er gældende for hele rejsen.

Obs! Der er strenge regler for, hvad du må medbringe, både i din bagage og i din håndbagage. Disse regler kan også være gældende, hvis du skal på togrejse.

For håndbagage er det f.eks. gældende, at du kun må medbringe væsker i beholdere på maks 100 ml. Denne beholder skal desuden opbevares i en genlukkelig plastikpose på maks. én liter.

Derudover har alle flyselskaber hvert et sæt regler for, hvad der må medbringes i håndbagage og indtjekket bagage. Flere genstande er helt forbudte at medbrigne, mens andre blot kun må medtages i indtjekket bagage. Dette kan omfatte men ikke begrænset til: batterier (hvis man medbringer mere end 20 stk.), hobbyknive, schweizerknive, multitools m.m., våben af enhver art, sprængstoffer, spidse genstande, arbejdsredskaber, stumpe instrumenter, giftige substanser og produkter af animalsk oprindelse. Der gælder særlige forholdsregler for litium batterier.

I forhold til elektronik er der ligeledes særlige regler, da der har været problemer med batterierne i nogle smartphones, iPhones og iPads. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du må medbringe din enhed på flyet, kan du kontakte producenten for rådgivning.

Det er dit eget ansvar at holde dig opdateret på fly- eller togselskabets hjemmeside, omkring hvad du må medbringe i din bagage. Det er ligeledes dit ansvar at vide, hvad der er pakket i din bagage. På selskabernes hjemmeside kan du også læse om hvilke undtagelser der er, som f.eks. modermælkserstatning og babymad. Derudover skal man være opmærksom på, at mange flyselskaber kræver en række informationer, hvis man medbringer medicinsk udstyr f.eks. CPAP-maskiner m.m.

Bemærk! Flyver du f.eks. mellem Seychellernes mange øer, ud til safari på savannen eller fra savannen på badeferie, er der begrænsning af bagage per person og i kilo. Max antal kilo på en sådan flyvning er 15 kilo per person i bløde tasker. Rejser du med mere, kan det ikke garanteres, at det kommer med pga. den mindre lastkapacitet, ligesom du skal forvente, at hårde kufferter bliver afvist. Det er i øvrigt en god idé at begrænse din bagage og huske på, at du kan få vasket undervejs. Skal du på safari anbefaler vi, at du pakker i bløde tasker fremfor en hård kuffert, da der er begrænset plads i safaribilerne.

Ørepropper

Nogle steder i Afrika, bl.a. til Seychellerne, benyttes der på lokale ruter små sportsfly med plads til typisk 12-16 personer. Flyveturen er behagelig, tidsbesparende og normalt med god mulighed for et kig til savannen, naturen, småbyer m.m. En flyvetur i et sportsfly "larmer" lidt mere end en tur med rutefly. Det kan derfor være en god ide at medbringe et par ørepropper, høretelefoner til telefonen eller lignende, hvis du skal med sådan et fly. "Støjniveauet" er dog normalt ikke højere, end at man sagtens kan tale sammen undervejs på turen.

Toldfri indkøb

Har du særlige ønsker for dine indkøb, bør de gøres i Europa på vejen til Afrika. Dette gælder også enhver form for vin/spiritus, da indkøb lavet i Afrika eller på flyet fra Afrika vil blive konfiskeret i sikkerhedskontrollen i Europa bl.a. Amsterdam, Paris og London. Også selvom de er i laminerede poser fra forretningen. Dine køb under rejsen til Afrika pakkes ned i den store indtjekkede bagage på hjemrejsen. Ikke i håndbagagen. Bøger, chokolade, træfigurer og tøj etc. kan nemt indføres helt til Danmark.

Ændringer af tur

Skulle der, mod forventning, opstå noget uforudset, som resulterer i ændringer af din rejse, vil vi hos Africa Tours, gøre hvad vi kan for at sikre, at du alligevel får en fantastisk rejse til Afrika. Skulle der i timerne inden eller under selve rejsen, ske noget der kræver, at du får fat i os, har vi en døgntelefon, du kan kontakte. Vi har også vores eget kontor i Nairobi, hvorfra vi kan være behjælpelige.

Få en god safarirejse

Nedenfor finder du en række gode råd i forhold til din safarirejse. Kort fortalt skal man kun efterlade sine fodspor i Afrika ved hjemrejse. Det er dejligt at fastholde minderne efter hjemkomst. Vær dog opmærksom på at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter herunder
snitblomster fra rejser i lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat. Reglerne gælder for rejsende, som medbringer planter og planteprodukter i bagagen eller som en del af deres personlige bagage.

Undgå sanktioner herunder bøde. Du kan læse mere om reglerne på Landbrugsstyrelsens hjemmeside.  

Endvidere skal man som rejsende være opmærksom på CITES.

CITES er en international konvention til kontrol af handlen (over landegrænser) med vilde dyr og planter. Det sker gennem overvågning og regulering af den internationale handel. Målet er kun at tillade en bæredygtig handel, - dvs. at man fjerner ikke mere fra bestandene af vilde dyr og planter, end de kan bære. I praksis betyder det, at det kræver særlige tilladelser eller i visse tilfælde er helt forbudt at handle med visse dyr og planter - levende såvel som døde og produkter fremstillet af deres skind, fjer, tænder, m.m.

CITES myndighed i Danmark er Miljøstyrelsen for så vidt angår dyr og ikke-levende planter og plantedele og Landbrugsstyrelsen for så vidt angår levende planter og plantedele. Du kan læse mere om CITES her.

Gode råd til din safari

Sammen med vores safarieksperter og rejseledere har vi samlet en række gode råd til din safarirejse. Her står noget om, hvad der er god stil på en safari og hvad man må og ikke må. Her står blandt andet også noget om, hvordan man giver både sig selv og dyrene den bedste oplevelse og viser respekt, for de omgivelser man er i.

 • - Husk altid at lukke og låse døre og vinduer, når værelserne forlades samt ved ophold på balkonen for at undgå ravage fra aber.
 • - Husk altid at lyne teltet til, når det forlades. Aberne er eksperter i at gennemrode et telt/værelse på ingen tid. Det er til gene for os og desværre ofte til fare for dem selv, hvis de fx finder medicin og alkohol appetitvækkende.
 • - Husk at verden er foranderlig og oplysninger fra bøger, artikler, TV-programmer m.m. kan være forældede. Specielt oplysninger om vejret, regntid etc. kan være unøjagtige.
 • - Husk at dyrelivet kan være uforudsigeligt.
 • - Husk at chauffører og guider gør deres ypperste, for at du får den ultimative safari oplevelse, så du får set mange og forskellige dyr og gerne tæt på, men der gives ingen garantier.
 • - Husk at vi besøger dyrene på deres hjemmebane og på deres vilkår. Derfor skal ”Safariens Emma Gad” overholdes.

Safariens Emma Gad

 • - Dyrene må aldrig fodres (heller ikke på lodges og camps).
 • - Dyrene må ikke forstyrres med store bevægelser, tilråb, højrøstet tale eller anden form for støj.
 • - Chaufførerne må ikke opfordres til at køre tættere på dyrene, end de gør. Det er chaufførernes ansvar at bedømme og holde den passende minimumsafstand. Det sker dels af hensyn til sikkerheden, dels af hensyn til dyrenes velfærd.
 • - Intet skrald må efterlades i naturen (filmhylstre er gode askebægre). En god huskeregel er: ”Efterlad kun dine fodspor”.
 • - Intet må fjernes fra naturen. Alt i naturen indgår i et naturligt kredsløb. Indførsel til Danmark kan være forbudt. Læs mere om CITES og plantedele og frø.
 • - Al kørsel væk fra vejene er forbudt i nationalparker og game reserves. Chaufførerne må ikke opfordres til at køre udenfor de tilladte veje og kørestier. De risikerer både store bøder og at miste deres job.
 • - Det er ikke tilladt at sidde på taget af bilen eller hænge ud af vinduerne.
 • - Respekter dine medrejsende som også gerne vil have gode billeder med hjem.
 • - Undgå støj og samtale hvis du er på nature walk, bird walk og walking safari. Det ødelægger oplevelsen for både dig selv og de andre gæster.
 • - Undgå ligeledes støj og højrøstet tale, når safaribilen holder tæt på dyrene.
 • - Det er anbefalelsesværdigt at have en trøje/jakke, solhat, solbriller, solcreme, myggespray, kikkert, og kamera (evt. ekstra film) med på game drives.

Helt generelt om rejser til Afrika

 • - Betegnelserne neger/nigger betragtes som meget nedladende. Benyt i stedet udtryk som ‘de lokale’, ‘afrikanerne’, ‘kenyanerne’ o.l.
 • - Husk altid at spørge om lov ved fotografering af personer. Undgå derfor at fotografere forbipasserende ved gennemkørsel af byer.
 • - Respekter at ressourcer som vand og elektricitet kan være en mangelvare visse steder. Følg de anvisninger der gives.
 • - Værdigenstande kan opbevares i receptionerne. Vær opmærksom på åbningstiderne og afhent eventuelt sagerne aftenen før afgang.
 • - Det vand der står i termoflasker eller flasker på værelserne, er rent og gratis (bed eventuelt om at få frisk vand i termokanden ved ankomst).
 • - Vandet i vandhanerne er ok til tandbørstning, men bør ikke drikkes.
 • - Rygning er forbudt i safaribilerne, men der afholdes regelmæssige ryge- og toiletbesøgspauser.
 • - Ikke alle steder hvor der gøres stop for toiletbesøg er velforsynede med toiletpapir. Det er en god ide selv at medbringe lidt papir.
 • - På lodgene er det muligt at afregne drikkevarerne samlet aftenen før afrejse. Efter hvert måltid underskrives en kvittering.
 • - Det er bedst at spise malariapiller i forbindelse med aftensmaden, idet eventuelle bivirkninger soves væk.

En hurtig oversigt over gode ting at huske til og på turen

 • - Pas, der skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemrejsen
 • - Flybilletter
 • - Penge
 • - Forsikringspapirer
 • - Den medicin du bruger hjemme (altid kun med i håndbagagen)
 • - Medicin mod diarré samt smertestillende medicin
 • - Solcreme af høj faktor og læbepomade
 • - Solbriller samt hat der skærmer mod solen
 • - Adapter til stikkontakten
 • - Kikkert og kamera/video samt hukommelseskort
 • - Lille lommelygte eller en pandelampe samt ekstra batterier
 • - Fotokopier af alle personlige papirer såsom pas, visum, flybilletter, rejseforsikring, vaccinationskort og betalingskort
 • - Vindjakke eller fleecetrøje da det kan være køligt morgen og aften
 • - Sommerfodtøj
 • - Badetøj, sandaler
 • - Drik ikke vand fra vandhanerne – køb drikkevarer på flaske
 • - Respekter naturen og efterlad ikke affald. Husk at du er gæst

Safariudtryk

Når man læser om forskellige safarirejser, bliver man mødt af en lang række udtryk, man måske ikke kendte på forhånd. Den oplevelse havde Finn, som er forfatter til en række klummer på vores blog, da han begyndte at tage på safarirejser. Finn har derfor skrevet en klumme om de mange udtryk, så det er nemmere at få en fornemmelse af, hvad safariturene indeholder. Læs Finns klumme om safariudtryk.

Beklædning og fodtøj

Medbring gerne tøj til safarikørslen i naturens egne farver, dvs. sandfarver, brunlige og grønlige nuancer. Ved kysten anbefales lyse farver der ikke “suger” solens varme til sig, som mørkt tøj gør. Kunststoffer er sjældent behageligt, tøj af bomuld kan derfor anbefales. Medbring gerne både kortærmede og langærmede trøjer/skjorter samt shorts og bukser. For herrer er det normal kutyme, at man til middagen benytter bukser og ikke shorts. Meget fint tøj er kun nødvendigt på helt særlige lodges og hoteller.

Valuta

På hjemmesiden www.valutaomregneren.dk finder du de aktuelle kurser for valutaen i det land, du skal rejse til. Under hver destination kan du læse mere om den lokale valuta, det sted du skal hen. Tager du hævekort eller kreditkort med, må du ikke forvente at kunne hæve på indkvarteringsstederne, da mange af stederne ikke opbevarer større kontantbeløb. Vi anbefaler dig at medbringe lidt euro til mellemlandingen i Europa på vej til og fra Afrika.

Vejret

Klimaet i Afrika er tropisk omkring ækvator og subtropisk længere mod nord og syd. Derfor er kontinentet behageligt varmt størstedelen af året. Nedbøren og sæsonerne varierer en del, alt efter hvor i Afrika du befinder dig. Hver sæson har sine egne fordele, og selvom vi måske ikke er så vilde med regnvejr, er det essentielt for vand og føde til de mange dyr. Afrika er desuden ramt af klimaforandringerne, ligesom vi også er herhjemme. For Afrika, såvel som for Danmark, betyder det, at sæsonerne og vejret fra år til år kan svinge en del, og det er blevet sværere at forudsige end tidligere.

Maden i Afrika

Det traditionelle afrikanske køkken er generelt meget smagfuldt. Der er forskellige smagsoplevelser at få, alt efter hvor på kontinentet du opholder dig. Fælles for maden på tværs af landene er, at maden ofte er krydret med søde og lidt stærke krydderier. Der bliver mange steder brugt nødder, frisk frugt og friske krydderurter. Retterne serveres tit sammen med f.eks. linser, couscous eller bønner.
Naturligvis kan udbuddet variere fra sted til sted og afhænge af niveauet af indkvarteringen. Typisk vil man opleve herlige måltider ofte som buffet. Dårlig mave kan alle få, men det skyldes normalt ikke madens kvalitet, men blot at man får andre bakterier i maven, end man er vant til. Har man tendens til dårlig mave, bør man medbringe medicin mod det. Snak med lægen eller apoteket om dette. Nogle reagerer også på malariamedicin med at få lidt diarré. En god ide for at undgå diarré kan være ikke at bruge isterninger i drikkevarer, undgå at spise salater og at drikke vand direkte fra hanen. Madhygiejnen på de hoteller og lodges vi bruger, er altid af høj standard.

Gode råd til pakning

Du og din eventuelle rejseledsager bør pakke kufferterne, så I begge kan undvære den ene kuffert. I oplever det sikkert ikke, men det kan ske, at en kuffert bliver forsinket under rejsen. Sker det, kan der gå et par dage, før den bliver leveret til det hotel, som I bor på.
Sørg for at have alle vigtige og uundværlige ting i håndbagagen:
- Pas
- Visum
- Flybillet
- Forsikringer
- Kreditkort
- Penge
- Recepter
- Evt. info om din særlige sundhedstilstand
- Livsvigtig medicin (sukkersyge osv.)
- Medicin mod allergi eller et pludseligt maveonde (f.eks. Imodium) og smertestillende medicin som f.eks. Panodil og/eller Ipren.
- Elektronik som f.eks. kamera, videokamera, kikkert, mobiltelefon osv.
Selv med de gode flyselskaber vi benytter, kan det trække koldt fra flyets aircondition, så tag evt. en vindjakke med i håndbagagen, selvom der udleveres tæpper i flyet.

Indkøb af souvenirs

Der er glimrende muligheder for at gøre spændende og flotte indkøb til minde om en fantastisk rejse. Desværre er der også mulighed for at lave fejlkøb ved enten at købe dårlig kvalitet eller direkte ulovlige souvenirs. Figurer lavet af forskellige træ- og stenarter møder du overalt. Kvaliteten svinger meget, og du bør nok vente med dine indkøb, til du har set flere salgssteder, eller har lyttet til råd fra f.eks. turens rejseleder eller chauffør. Kvaliteten af ibenholtstræarbejde kan snyde lidt, da man kan finde “ibenholt”, der er lavet af almindeligt mørkfarvet træ. Ibenholt træ er meget hårdt og tungt samt meget mørkt - nærmest sort. Bed sælger om at kradse lidt i bunden for at se, om farven er mere end blot overfladisk. Der sælges desuden smukke og ofte farverige kurve, perlekæder, perlekranse, skjolde og spyd. Kvaliteten er oftest god, men kvaliteten du finder hos f.eks. lokale stammefolk, kan vise sig at være bedre end hos gadesælgeren. Priserne svinger meget, og du må gerne teste dine evner som “købmand”. Få om muligt startprisen ned med 40-70 %, og afgør desuden hvor meget du er villig til at betale for den pågældende ting. Souvenirs på hoteller, lodges samt i store forretninger i byerne er normalt noget dyrere, og har faste priser. Ønsker du at købe spyd eller flotte knive, SKAL dette meldes til politiet i den danske lufthavn (rød udgang), eller helst være godkendt inden rejsen til Afrika. Her er det våbenloven der gælder.

Foto og video

På rejsen er du omgivet af fantastiske motiver. Uanset om du har dyrt eller billigt fotoudstyr med på turen, skal du nok komme hjem med flotte billeder. Sætter du større krav til kvalitet og mulig forstørrelse af dine billeder, så vil et kamera med udskifteligt objektiv klart vinde. For motiver på lang afstand vil en tele eller et zoom objektiv på 300 mm gøre underværker. En vidvinkel til landskaber vil også give flotte resultater. Medbring hukommelseskort med rigelig hukommelse til dit kamera eller videokamera. 32 GB er på ingen måde for meget hukommelse. Fordel gerne hukommelsen over flere kort f.eks. 2 stk. 16 GB kort. Videooptagelser sluger voldsomme mængder af hukommelse, så vil du have megen video med hjem, så er 64 GB nok mere rigtigt at medbringe. En blitz til kameraet hjælper til billeder af personer på tæt hold, men er helt ubrugelig til billeder af dyr/fugle. En kikkert er næsten uundværlig til at betragte fuglelivet. Motiver af mennesker kræver altid, at du spørger om tilladelse. Der kan oplades nærmest overalt. Hotellerne har ”engelske” stik med tre ben, og strømstyrke der passer problemfrit med dansk elektronik. Det er en god ide at medbringe en adapter (rejsestik). Den kan købes i Danmark men også lejes eller lånes på mange indkvarteringssteder.

Når du er kommet hjem igen

Hjemrejsen

Alle skatter og afgifter er normalt indregnet i din flybillet. Husk at check-in for flyvninger til udlandet skal være afsluttet to timer før afgang. Er der købt store souvenirs med hjem, skal disse checkes ind særskilt, og du skal forvente, at skulle betale dyrt for overvægt. Få evt. den forretning hvor de store ting er købt til at sende dem hjem. Det er ofte billigere og meget nemmere.

Vi glæder os til at høre fra dig

Når du er tilbage fra Afrika, modtager du automatisk en ’velkommen hjem hilsen’ fra os, hvor vi vil bede dig evaluere din rejse. Dine tilbagemeldinger, synspunkter og ideer samt ris og ros om rejsens forløb er vigtige for os i bestræbelserne på at blive endnu bedre. Vi håber at høre fra dig. Har du billeder eller video fra din tur, som du vil dele med os, bliver vi glade for at modtage dem, og evt. benytte dem på vores hjemmeside og på Facebook. Det kræver naturligvis din godkendelse.

Fun Facts om Afrika

 • - Der findes 54 lande på det afrikanske kontinent
 • - Afrika er verdens andenstørste kontinent
 • - Afrika har en befolkning på ca. 1 milliard mennesker
 • - Der findes mere end 1000 afrikanske sprog
 • - Der findes næsten 3000 forskellige etniske grupper og folkeslag
 • - De mest udbredte religioner er kristendom og islam
 • - Afrika er omgrænset af både Atlanterhavet, Det Indiske Ocean, Middelhavet, Det Røde Hav og Suezkanalen.

Fordele ved at rejse med Africa Tours

Hos Africa Tours er der 100 % afrejsegaranti, så hvis du har skrevet din rejse til Afrika i kalenderen, ved du at du kommer afsted. Det samme gælder, hvis I skal på safari med dansk rejseleder, uanset hvor mange der er tilmeldt turen, så kommer I afsted.
Africa Tours benytter kun nøje udvalgte engelsktalende chauffører med stort lokalt kendskab og erfaring. Vi planlægger derudover også transporten på de forskellige ture, ud fra hvad der er mest komfortabelt og hurtigt for hver enkelt tur, så du som rejsende altid rejser under de bedste forhold.
Africa Tours er specialister indenfor rejser til Afrika, og har 35 års erfaring med salg og sammensætning af rejser til Afrika. Flere gange årligt er medarbejderne ved Africa Tours på studieture til Afrika, så vi har de bedste forudsætninger for at holde os opdateret om vores rejsemål. Derudover har Africa Tours vores eget kontor i Afrika, hvorfra vi selv koordinerer alt i forhold til vores gæsters rejse og ankomst.
Africa Tours tilbyder rejser fra alle større lufthavne i Danmark og afrejse til Afrika alle dage året rundt. Det er derfor dig der bestemmer, hvornår du vil afsted, hvor du vil rejse fra, og hvor længe du vil være afsted.
Bestiller du en rejse til Afrika med Africa Tours, inkluderer vi som en del af vores fordelsprogram gratis entrébilletter til Ree Park Safari.
For at give vores gæster det bedst mulige grundlag for at vælge den rigtige rejse til Afrika afholder vi i hele landet gratis rejseforedrag. Her fortæller vi, om de forskellige muligheder du har for at komme til Afrika med Africa Tours.
Africa Tours er selvfølgelig medlem af rejsegarantifonden, hvilket betyder, at du som kunde er 100 % dækket i tilfælde af konkurs. Africa Tours er ejet af Karsten Ree Holding og Claus Lund Sørensen, direktør i Africa Tours. Karsten Ree Holding ejer blandt andet også Ree Park Safari, Ree Golf, Karen Blixen Camp og B2B Travel. Egenkapitalen i Karsten Ree Holding er per 2018 ca. DKK 2 mia.

Kontakt os

Torvet 8 
7400 Herning
Danmark

Tlf.: 8873 4000
info@africatours.dk

Kontorets åbningstider:
Mandag-torsdag: kl. 10.00-16.00
Fredag: kl. 10.00-14.00

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbreve.

Footer-formular

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

ASPSESSIONID# - Slettes når browseren lukkes

Hjemmesiden bruger denne cookie til at identificere den besøgende, på tværs af sider, under besøget.

cookieSafe - 6 måneder

Indeholder en sikker kopi af udvalgte 3. parts cookies, så de ikke går tabt, hvis de bliver fjernet af browseren.

Cookie-indstillinger

cookiebar - 6 måneder

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-indstillinger, samt om betingelser er blevet accepteret.

Zopim Chat

__zlcmid - 1 år

Live chat widget sets the cookies to store the Zopim Live Chat ID used to identify a device across visits.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

collect - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at sende data til Google Analytics om den besøgendes enhed og adværd. Sporer den besøgende på tværs af enheder og marketingskanaler.

Facebook Pixel

fr, tr, datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - op til 2 år

Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

ads/ga-audiences - Slettes når browseren lukkes

Anvendes af Google AdWords til at vise annoncer for besøgende, der sandsynligvis vil være interesseret, baseret på den besøgendes onlineadfærd på tværs af hjemmesider.

ads/user-lists/# - Slettes når browseren lukkes

Ukendt.

Google Adsense

_gcl_au - 3 måneder

Benyttes af Google Adsense til at eksperimentere med effektiviteten af deres annoncer. Disse finder sted på alle hjemmesider der benytter Google Adsense.

Google Doubleclick

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke om browseren understøtter cookies.

IDE - 2 år

Anvendes til at registrere og rapportere om hjemmesidebrugerens handlinger efter at have set eller klikket på en af annoncørens annoncer. Formålet er at måle effekten af en annonce samt at målrette annoncer til brugeren.

Microsoft Bing

_uetsid, _uetsid_exp, _uetvid, _uetvid_exp - 1 dag / Vedholdende

A Microsoft Bing Universal Event Tracking cookie for recommendation purposes.

Sleeknote

SNC - 2 år

Benyttes til at tracke anonym data til statistik for overordnet brug af Sleeknote samt individuelle events på boksene.

SNS - Slettes når browseren lukkes

Oprettes/opdateres ved hvert besøg. Bruges til at adskille tilmeldte brugere af formular.

_pk_id - 2 år

Oprettes ved hvert besøg. Bruges til at adskille brugere til statistik.

_pk_ses - Slettes når browseren lukkes

Oprettes ved hvert besøg. Benyttes under den enkelte session til at gruppere sidevisninger til statistik for bokse og visninger.

sn_global_countdown_last_reset_timestamp - Vedholdende

Sets a timestamp for when the visitor entered the website. This is used for analytical purposes on the website.

_sn_a, _sn_m, _sn_n - 1 år

(Ingen info)