Africa Tours CSS Sprite

Alfreds Skildpadder

Overalt er havskildpadderne truede, fordi der mangler sikre steder at lægge æg. Mennesket er det farligste, skildpadderne har mødt, da skildpadderne er livsafhængige af de samme smukke strande, som vi elsker at bade og leve ved. Samtidig ser mange mennesker havskildpadderne og deres æg som et kærkomment festmåltid.

Ét af stederne, hvor havskildpadder nu kæmper en ulige kamp for overlevelse, er Ghana i Vestafrika, hvortil Anders Kofoed med familie rejste til i 2019.
På en tur langs en smuk strand i Ghana opstod tankerne for at gøre en forskel for netop disse padder i forn af et skildpaddeprojekt.

Projektet blev døbt ” Alfreds skildpadder” efter Anders’ søn Alfred. Og projektet kunne ikke hedde andet, fortæller Anders, da det naturligvis handler om at give Alfred og alle hans jævnaldrende en mulighed for at opleve havskildpadder, også når de bliver voksne.
Dertil skal projektet også vise børn og unge mennesker, at det fortsat er muligt at gøre en positiv forskel her i livet.

Africa Tours bakker naturligvis op omkring projektet og har allerede doneret kr. 5.000,- og du har også mulighed for at hjælpe og støtte op omkring projektet som du kan læse mere om herunder.

Du støtter projektet ved overførsel via mobilepay til : 2618 4359 Mærk overførslen ” skildpadder.”

Der vil under hele projektet kunne læses opdateringer undervejs, så det er gennemskueligt og let for alle at følge med i arbejdet for at bevare skildpadderne i Ghana.

Sammen med Anders vil vi afholde en række foredrag om projektet og skildpadderne, og du kan læse mere om disse arrangementer HER 

Hvem er med?

Ud over Anders Kofoed, hans søn Alfred, og hans datter Ingrid, er projektet lavet i samarbejde med Scorpion Hill Lodge i Ghana. Scorpion Hill Lodge har lagt land til den kommende redeplads for havskildpadder, og derudover er de lokale fiskere involveret (for uden dem kommer vi ingen steder.)

I 2020 håber vi på, at kunne bygge en ny redestrand til havskildpadderne og ansætte lokale rangere til at passe på både unger og voksne skildpadder.

Scorpion Hill Lodge bliver drevet af Mike Abus og er ejet af Hans Jørgen Pedersen - og uden dem var der intet projekt.

Anders fortæller…

I 2019 var min familie og jeg i Ghana, og vi boede på den smukkeste strand, Busua Beach. Hver dag håbede vi på at se havskildpadder, men det eneste vi fandt, var de tomme skjolde på den lokale landsbys skraldebunke.

Det var svært at bebrejde de fattige fiskere for ofte kom de hjem efter fem dage på havet uden nogen fangst. Det gjorde dog stadig ondt i hjertet at se de synlige rester af de slagtede, og truede dyr.

To dage før hjemrejse kom en fattig lokal fisker op med en lille skildpadde, og jeg købte den fri og satte den ud i havet. På vej ud mod bølgerne faldt vi (næsten bogstaveligt) over en kæmpe indfanget læderskildpadde. Den købte vi selvfølgelig også fri. Samme dag besluttede min søn Alfred og jeg, at vi måtte gøre noget for - Ghanas skildpadder skal ikke ende i suppegryden!! De skal svømme i havet og lægge æg på strandene. Og de skal give værdi tilbage til de fattige lokale fiskere.

Sådan opstod Projekt Alfreds Skildpadder, der hjælper havskildpadderne, men som samtidig direkte belønner de lokale, der hjælper os.

I 2020 håber vi på, at kunne bygge en ny redestrand til havskildpadder og samtidigt ansætte lokale rangere til at passe på både unger og voksne skildpadder. Anslået pris 30-50.000 kroner

I 2021 vil vi gerne udvide projektet med en indsats, der skal rydde stranden for plastikposer. Samtidig vil vi gerne rense vand til drikkevand, så færre plastposer ender i naturen. Anslået pris 100.000 - 500.000 kroner.

I 2022 håber vi at udvide projektet til flere strande i Ghana og bygge et rehabilitetscenter for havskildpadder.

Alle indsamlede midler vil gå til oprettelse og drift af projektet. Skulle det uventede og kedelige ske, at vi ikke får midler nok til at starte projektet forsvarligt op, så bliver pengene stadig givet til havskildpadderne. Nemlig via donation til havskildpaddeprojektet www.archelon.gr - som er projektet, hvor jeg i årevis personligt kæmpede for havskildpaddernes fremtid.

Hvem er Anders Kofoed?

"Når alt kommer til alt, vil vi kun passe på det, vi elsker. Vi vil kun elske det, vi forstår. Vi vil kun forstå det, som vi har lært"

Jeg har det vanvittige privilegium at få lov at fordybe mig i det mest spændende emne, der findes: Naturen! Jeg fortæller om det på Tv, radio, aviser, til grupper og til mange større og mindre forsamlinger.
Samtidigt har jeg et håb om, at jeg kan fortælle naturen på en måde, så du og alle du kender, bliver endnu mere interesserede i dens vidundere. Jeg håber, at du får endnu mere viden om naturen, og endnu mere lyst til at udforske den og beskytte dens mangfoldighed.

Siden jeg var en lille "Horra" (sådan kalder bornholmerne drengebørn), har jeg været ualmindeligt optaget af naturen. Alle sten skulle vendes, alle vandhuller undersøges og faldes i.

Jeg var - og er stadig - inspireret af store naturgenier som David Attenborough, Gerald Durrell, Konrad Lorentz... og selvfølgelig: Min far, Jens Kofoed, naturvejleder og min læremester.

Min egen biolog-karriere har allerede budt på spændende oplevelser - blandt andet har jeg arbejdet hos to af Københavns mastodonter inden for naturformidling: Zoo og Danmarks Akvarium. Jeg har dykket med hvidhajer, gravet regnorm blandt krokodiller og er blevet nyst i øret af en elefant. Jeg har også brugt 8 somre på at redde havskildpadder i Grækenland, jeg har fanget termitter, og meget, meget mere...

  

Alfreds Skildpadder

 


Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular