Africa Tours CSS Sprite
Telefon 8873 4000
Mandag - fredag kl. 10:00 - 14:00

Kenyakysten

  • Skønne palmeklædte strande til en overkommelig pris
  • Mange aktivitetsmuligheder og stort udvalg af udflugter
  • Oplev den store havneby Mombasas pulserende liv

Rejser til Kenyakysten

De klare og lysende tropefarver står i smuk kontrast til det kridhvide sand og i eftermiddagssolen ses de traditionelle dhow sejlskibe, sejle rundt mellem koralrevene. Langs med stranden, som grænser op til det indbydende Indiske Ocean, står rækker af høje svajende palmer, og du kan i fuldstændig ro og mag læne dig tilbage og lade hverdagens stress og jag blive børstet væk af en let brise og lyden af bølgerne ved Kenyakysten.
Mombasa er Kenyas næststørste by. Den gamle by er placeret på en ø, der ligger mellem to floder, Tudor Creek og Kilindini Port. Byen er forbundet til fastlandet via to broer.Kenyakysten er en strækning på ca. 500 kilometer som udover at indeholde alle de perfekte ingredienser til en badeferie, også rummer en rig kulturarv, en skøn befolkning, nærliggende oplevelsesmuligheder og et smagfuldt køkken.

Nord for Mombasa finder du de små kyst- og fiskerilandsbyer Kilifi, Watamu og Malindi. De små kystbyer er mindre turistprægede, end det populære Mombasa, og emmer af autentisk stemning.

I 1498 gik den portugisiske opdagelsesrejsende Vasco da Gama i land i Malindi, og igennem århundreder har sejlende handelsmænd fra Europa og Østen brugt Malindi og Mombasa som havnebyer. Indflydelsen fra europæisk, arabisk og asiatisk kultur, er grundlaget for swahili kulturen. Maden på Kenyakysten indeholder smagsnuancer fra dette kulturelle mix, og består hovedsageligt af kylling og fisk med kokos, asiatiske krydderier og friske grøntsager.

Gennem århundreder har mange indvandrere og handlende bosat sig i Mombasa, især fra Mellemøsten og det indiske kontinent. De kom primært som handlende og faglærte håndværkere. De fleste steder er det nemt at kommunikere med lokalbefolkningen på engelsk.

Kenyakysten ligger ved ækvator og klimaet er behageligt tropisk. Dagtimerne er varme og solrige med badevands temperaturer der ligger omkring 27 grader året rundt. Om natten falder temperaturen og bliver behageligt kølende.

En rejse til Kenyakysten kan sagtens stå alene som badeferie, og der er rig mulighed for at dykke og snorkle. I 1968 åbnede Watamu Marine National Park og Malindi Marine Park, og Watamu skulle efter sigende være det bedste sted at dykke i Kenya. De farvestrålende koralrev ud for Kenyas kyst, indeholder over 150 forskellige slags koraller, og er hjem for mere end 600 arter af tropiske fisk.

Kenyakysten byder på et væld af dejlige indkvarteringer. Den prisbelønnede strand Diani Beach, der ligger syd for Mombasa er bestemt også værd at kaste sit blik på eller lad Africa Tours give dig dit livs badeferie på den private ø Chale, der er 1.200 meter lang og 800 meter bred med privat strand og beskyttet af koralrev.

Med en rejse til Kenyakysten kan du også kombinere safari og badeferie eller Tsavo National Park. Blot ca. 3 timers 

kørsel fra Mombasa ligger Tsavo National Park, der er Kenyas største og med mulighed for fantastiske safarioplevelser eller ca. 16 km uden for Mombasa ligger Shimba Hills National Reserve. Her kan man - på safari - se skovelefanter, den truede sabelantilope, Sykes aber og Sheldrick vandfaldet. Shimba Hills National Reserve er én af de sidste rester af kystnære tropiske skove i Afrika.

Karibu sana – velkommen!

Populære badeferierejser til Kenyakysten. Se alle vore rejser til Kenyakysten HER

Badeferie all-inclusive ved Kenyakysten

Kilometerlange kridhvide strande med eksotiske kokospalmer og det krystalklare Indiske Ocean. Her findes alt fra det simple strandhotel til det luksuriøse. Ophold på Travellers Beach Club, der ligger på Mombasas nordkyst, med all-inklusive. Dette er blot et eksempel og kan ændres til ét af vore mange andre hoteller.

Badeferie på The Sands at Chale Island

Denne skønne private ø, Chale, ligger 600 meter fra fastlandet og 10 kilometer nede af og ud for Kenyas berømte og prisvindende strand Diani Beach syd for Mombasa. Adgangen til øen er via traktor eller båd afhængig af tidevandet. The Sands at Chale Island er en skøn kombination af natur, komfort og uberørthed.

Seværdigheder på Kenyakysten

Kenyakysten – smukke palmeklædte tropestrande og masser af aktiviteter

Tropisk klima med svajende palmer, kridhvide sandstrande og det krystalklare Indiske Ocean med en havtemperatur på mindst 25 grader hele året rundt. Det finder du på Kenyas vidunderlige kystlinje mellem Malindi i nord, via Mombasa til Diani Beach i syd. Læg oveni dette en meget venlig befolkning, god service og mad samt et overkommeligt prisniveau, så har du det perfekte tropeparadis.

Uanset om du vælger at bo i de mindre kystbyer Malindi, Watamu og Kilifi 1-2 timers kørsel nord for Mombasa, på kysten umiddelbart nord for Mombasa eller på sydkystens Diani Beach en times tid syd for Mombasa, så er der ikke kun mulighed for at tage den med ro på de skønne hoteller og strande. Her er også et rigt udvalg af spændende aktiviteter, som både kan tilkøbes hjemmefra og bestilles lokalt.

Her finder du syv spændende oplevelsesmuligheder under badeferien på Kenyakysten – ud over at slappe af og nyde livet:

1. Snorkling og dykning på koralrevet

Langs hele kystlinjen findes det imponerende østafrikanske koralrev. På nogle hoteller kan der være mulighed for at snorkle eller dykke lige ud for stranden. De allerbedste oplevelser under vand fås dog i de marine nationalparker, som findes såvel ud for nordkysten ved Watamu og Malindi, som mod syd nær Diani Beach. Dette foregår på bådture, som der findes et stort udvalg af. Desuden har mange hoteller egne dykkercentre. 

2. Vandsport og skønne sejlture

Er du til vandsport, så er der masser af muligheder, f.eks. vandski, windsurfing, kitesurfing, kajak og paddleboard. I den mere rolige ende er der sejlture i både med glasbund, så man tørskoet kan se noget af det farverige liv på koralrevet, eller i en traditionel dhow (sejlbåd) evt. i kombination med et skønt måltid.

3. Fiskeri efter nogle af havets kæmper

Helt tilbage i 1934 lagde forfatteren og livsnyderen Ernest Hemingway vejen forbi Kenyakysten for at fiske i Det Indiske Ocean, hvilket stadig er en spændende mulighed. Her kan havets storvildt som f.eks. marlin, sværdfisk, sejlfisk, tun og barracuda fanges, og oftest som ”Catch & Release”, d.v.s. sættes ud igen.

4. Byrundtur i eksotiske Mombasa

På en rundtur i Mombasa er der fine muligheder for at se tilbage på århundreders handel, og byen er stadig en af Afrikas vigtigste havnebyer. Den har et arabisk, portigisisk og indisk præg i skøn blanding med det afrikanske. En tur forbi det gamle Fort Jesus samt farverige lokale markeder og butikker er et must.

5. Golf på frodige tropiske baner

For de golfinteresserede er der fine muligheder for at tage sin dejlige hobby med på badeferien på Kenyakysten, idet der findes en golfbane i Malindi og ved Diani Beach samt flere omkring Mombasa. Især banen ved Diani Beach - Leisure Golf Club - samt Nyali Golf Club umiddelbart nord for Mombasa er gode.

6. Dejlige naturoplevelser langs kysten

Tæt ved kysten ligger flere spændende naturreservater. Mod syd findes Shimba Hills, der især er kendt for sine sjældne sabelantiloper, men hvor f.eks. aber, elefanter og giraffer også ses. Mod nord ligger den frodige skov Arabuko-Sokoke og Mida Creek med bl.a. aber, elefanter og bøfler samt et imponerende fugleliv.

7. Safari i store og berømte nationalparker

Hvis du ikke har været på safari før badeferien (eller gerne vil opleve mere!), så er der gode muligheder for safari fra kysten. Tag f.eks. på tre dages safari i de gigantiske Tsavo nationalparker, eller måske en firedages tur, hvor Amboseli nationalparken for foden af smukke Kilimanjaro supplerer opholdet i Tsavo.

Kenyakystens kultur, historie og moderne tider

Kenyakystens kultur og historie rækker meget langt tilbage. Ja faktisk regnes Østafrika som ”menneskehedens vugge” for såvel det moderne menneske, homo sapiens, som for mange af vores tidlige forfædre flere millioner år tilbage i tiden.

De tidligste vidnesbyrd om lokalbefolkningens kontakt med andre civilisationer rækker omkring 2000 år tilbage, hvor søfart og handel på Det Indiske Ocean med især arabiske lande tog fart. De relativt velbevarede Gedi ruiner nær Malindi og Watamu er resterne af et muslimsk samfund, hvis historie går tilbage til omkring år 1300. Herfra handledes der med store dele af verden, og der er gjort fund i ruinerne fra bl.a. Venedig, Spanien, Indien og Kina.

Den første fra vores vestlige civilisation, som gik i land på Kenyakysten, var den portugisiske søfarer og opdagelsesrejsende Vasco da Gama. Han ankom til Mombasa og Malindi i 1498, hvor han hyrede en guide på sin vej mod Indien. Senere etablerede portugiserne sig i Mombasa, hvor hele den centrale og gamle del af byen ligger på en ø, og Fort Jesus fra 1593 var central i bevogtningen af interesserne. Fortet er af så stor historisk betydning, at det er optaget på UNESCO´s liste over verdens kulturarv.

Væsentligt senere i historien blev Kenyakysten en del af en britisk koloni under navnene Britisk Østafrika og senere Kenya, hvortil Mombasa var den primære adgangsvej. Det var f.eks. denne vej man ankom med skib til landet, hvilket f.eks. Karen Blixen, Bror Blixen og Denys Finch Hatton gjorde. Det var også i kolonitiden den tidlige turisme med f.eks. storvildtsjagt og –fiskeri startede, hvor bl.a. livsnyderen og forfatteren Ernest Hemmingway boede og fiskede på den dejlige kyst i 1934.

Siden Kenyas selvstændighed i 1963 har luftfart helt taget over som transportmiddel for det stærkt stigende antal turister, og de seneste år har infrastrukturen udviklet sig kolossalt. Mombasas betydning som havn er helt overgået til fragt af især containere, der også forsyner lande midt på kontinentet som f.eks. Uganda, Rwanda og DR Congo med varer. Der er nu store internationale lufthavne i både Mombasa og Nairobi, og ud over mange daglige flyvninger mellem de to byer, så er der senest også kommet flere daglige togforbindelser til, der både er hurtige og komfortable.

Trods de moderne tider, så mærkes den helt særlige kulturelle blanding af afrikanske, arabiske, europæiske og asiatiske folkefærd (kendt som swahili kulturen) dog stadig tydeligt overalt i Kenyakystens byer, store som små. Det smagfulde swahili køkken er bestemt også værd at stifte bekendtskab med, så badeferien ved det smukke og varme Indiske Ocean kan altså byde på meget mere end blot afslapning under vajende palmer på de kridhvide sandstrande.

Kenyakysten – en oplevelse i sig selv samt den perfekte kombination med safari

Langs Kenyas smukke kyst fra Malindi mod nord via Mombasa til Diani Beach mod syd findes et imponerende udbud af hoteller. Fra rigtig dejlige standardhoteller med all-inklusive og et yderst fornuftigt prisleje til meget luksuriøse og væsentligt dyrere hoteller, der sågar kan ligge på en egen lille privat tropeø. Og fra store hoteller med alle tænkelige faciliteter til ganske små intime og eksklusive steder.

For mange er badeferien på Kenyakysten en rejse i sig selv, og her har vi et bredt udbud af dejlige ture af forskellige længder og i forskellige prisniveauer, se f.eks.:

Badeferie all-inklusive ved Kenyakysten, langtidsferie ved Kenyakysten, Kenyakysten - Afslapning for livsnydere, Badeferie på The Sands at Chale

Du kan forlænge disse ophold med en kort safari, der starter og slutter på kysten, eller måske arrangere den under opholdet på kysten, hvis du ikke har bestilt hjemmefra og fortryder undervejs på rejsen:

Forlæng din badeferie med 3 dages minisafari i Tsavo eller safari i Tsavo og Amboseli.  

Vi har også afgange, hvor kombinationsmuligheden af badeferie og en kort safari ligger fast på forhånd, og hvor safarien starter og slutter på dit kysthotel: Safari og badeferie ved Kenyakysten. 

Endelig er der den mulighed, som allerflest af vores gæster vælger; at kombinere en klassisk safari i den centrale del af Kenya med en badeferie på Kenyakysten. Her har vi et stort udbud af muligheder. Se de to mest solgte her:

Kenya Drømme Safari, Kenya Familie Safari eller Kilimanjaro Safari. 

Mulighederne er altså mange – ligesom oplevelserne i Kenya!

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbreve.

Footer-formular

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

ASPSESSIONID# - Slettes når browseren lukkes

Hjemmesiden bruger denne cookie til at identificere den besøgende, på tværs af sider, under besøget.

cookieSafe - 6 måneder

Indeholder en sikker kopi af udvalgte 3. parts cookies, så de ikke går tabt, hvis de bliver fjernet af browseren.

Cookie-indstillinger

cookiebar - 6 måneder

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-indstillinger, samt om betingelser er blevet accepteret.

Zopim Chat

__zlcmid - 1 år

Live chat widget sets the cookies to store the Zopim Live Chat ID used to identify a device across visits.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

collect - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at sende data til Google Analytics om den besøgendes enhed og adværd. Sporer den besøgende på tværs af enheder og marketingskanaler.

Facebook Pixel

fr, tr, datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - op til 2 år

Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

ads/ga-audiences - Slettes når browseren lukkes

Anvendes af Google AdWords til at vise annoncer for besøgende, der sandsynligvis vil være interesseret, baseret på den besøgendes onlineadfærd på tværs af hjemmesider.

ads/user-lists/# - Slettes når browseren lukkes

Ukendt.

Google Adsense

_gcl_au - 3 måneder

Benyttes af Google Adsense til at eksperimentere med effektiviteten af deres annoncer. Disse finder sted på alle hjemmesider der benytter Google Adsense.

Google Doubleclick

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke om browseren understøtter cookies.

IDE - 2 år

Anvendes til at registrere og rapportere om hjemmesidebrugerens handlinger efter at have set eller klikket på en af annoncørens annoncer. Formålet er at måle effekten af en annonce samt at målrette annoncer til brugeren.

Microsoft Bing

_uetsid, _uetsid_exp, _uetvid, _uetvid_exp - 1 dag / Vedholdende

A Microsoft Bing Universal Event Tracking cookie for recommendation purposes.

Sleeknote

SNC - 2 år

Benyttes til at tracke anonym data til statistik for overordnet brug af Sleeknote samt individuelle events på boksene.

SNS - Slettes når browseren lukkes

Oprettes/opdateres ved hvert besøg. Bruges til at adskille tilmeldte brugere af formular.

_pk_id - 2 år

Oprettes ved hvert besøg. Bruges til at adskille brugere til statistik.

_pk_ses - Slettes når browseren lukkes

Oprettes ved hvert besøg. Benyttes under den enkelte session til at gruppere sidevisninger til statistik for bokse og visninger.

sn_global_countdown_last_reset_timestamp - Vedholdende

Sets a timestamp for when the visitor entered the website. This is used for analytical purposes on the website.

_sn_a, _sn_m, _sn_n - 1 år

(Ingen info)