Africa Tours CSS Sprite
Telefon 8873 4000
Mandag - fredag kl. 10:00 - 14:00

Kenyakysten

  • Skønne palmeklædte strande til en overkommelig pris
  • Mange aktivitetsmuligheder og stort udvalg af udflugter
  • Oplev den store havneby Mombasas pulserende liv

Rejser til Kenyakysten

De klare og lysende tropefarver står i smuk kontrast til det kridhvide sand og i eftermiddagssolen ses de traditionelle dhow sejlskibe, sejle rundt mellem koralrevene. Langs med stranden, som grænser op til det indbydende Indiske Ocean, står rækker af høje svajende palmer, og du kan i fuldstændig ro og mag læne dig tilbage og lade hverdagens stress og jag blive børstet væk af en let brise og lyden af bølgerne ved Kenyakysten.
Mombasa er Kenyas næststørste by. Den gamle by er placeret på en ø, der ligger mellem to floder, Tudor Creek og Kilindini Port. Byen er forbundet til fastlandet via to broer.

Udflugter KenyakystenKenyakysten er en strækning på ca. 500 kilometer som udover at indeholde alle de perfekte ingredienser til en badeferie, også rummer en rig kulturarv, en skøn befolkning, nærliggende oplevelsesmuligheder og et smagfuldt køkken.

Nord for Mombasa finder du de små kyst- og fiskerilandsbyer Kilifi, Watamu og Malindi. De små kystbyer er mindre turistprægede, end det populære Mombasa, og emmer af autentisk stemning.

I 1498 gik den portugisiske opdagelsesrejsende Vasco da Gama i land i Malindi, og igennem århundreder har sejlende handelsmænd fra Europa og Østen brugt Malindi og Mombasa som havnebyer. Indflydelsen fra europæisk, arabisk og asiatisk kultur, er grundlaget for swahili kulturen. Maden på Kenyakysten indeholder smagsnuancer fra dette kulturelle mix, og består hovedsageligt af kylling og fisk med kokos, asiatiske krydderier og friske grøntsager.

Gennem århundreder har mange indvandrere og handlende bosat sig i Mombasa, især fra Mellemøsten og det indiske kontinent. De kom primært som handlende og faglærte håndværkere. De fleste steder er det nemt at kommunikere med lokalbefolkningen på engelsk.

Kenyakysten ligger ved ækvator og klimaet er behageligt tropisk. Dagtimerne er varme og solrige med badevands temperaturer der ligger omkring 27 grader året rundt. Om natten falder temperaturen og bliver behageligt kølende.

En rejse til Kenyakysten kan sagtens stå alene som badeferie, og der er rig mulighed for at dykke og snorkle. I 1968 åbnede Watamu Marine National Park og Malindi Marine Park, og Watamu skulle efter sigende være det bedste sted at dykke i Kenya. De farvestrålende koralrev ud for Kenyas kyst, indeholder over 150 forskellige slags koraller, og er hjem for mere end 600 arter af tropiske fisk.

Kenyakysten byder på et væld af dejlige indkvarteringer. Den prisbelønnede strand Diani Beach, der ligger syd for Mombasa er bestemt også værd at kaste sit blik på eller lad Africa Tours give dig dit livs badeferie på den private ø Chale, der er 1.200 meter lang og 800 meter bred med privat strand og beskyttet af koralrev.

Med en rejse til Kenyakysten kan du også kombinere safari og badeferie eller Tsavo National Park. Blot ca. 3 timers 

kørsel fra Mombasa ligger Tsavo National Park, der er Kenyas største og med mulighed for fantastiske safarioplevelser eller ca. 16 km uden for Mombasa ligger Shimba Hills National Reserve. Her kan man - på safari - se skovelefanter, den truede sabelantilope, Sykes aber og Sheldrick vandfaldet. Shimba Hills National Reserve er én af de sidste rester af kystnære tropiske skove i Afrika.

Karibu sana – velkommen!

Populære badeferierejser til Kenyakysten. Se alle vore rejser til Kenyakysten HER

Badeferie all-inclusive ved Kenyakysten

Kilometerlange kridhvide strande med eksotiske kokospalmer og det krystalklare Indiske Ocean. Her findes alt fra det simple strandhotel til det luksuriøse. Ophold på Travellers Beach Club, der ligger på Mombasas nordkyst, med all-inklusive. Dette er blot et eksempel og kan ændres til ét af vore mange andre hoteller.

Badeferie på The Sands at Chale Island

Denne skønne private ø, Chale, ligger 600 meter fra fastlandet og 10 kilometer nede af og ud for Kenyas berømte og prisvindende strand Diani Beach syd for Mombasa. Adgangen til øen er via traktor eller båd afhængig af tidevandet. The Sands at Chale Island er en skøn kombination af natur, komfort og uberørthed.

Seværdigheder på Kenyakysten

Kenyakysten – smukke palmeklædte tropestrande og masser af aktiviteter

Tropisk klima med svajende palmer, kridhvide sandstrande og det krystalklare Indiske Ocean med en havtemperatur på mindst 25 grader hele året rundt. Det finder du på Kenyas vidunderlige kystlinje mellem Malindi i nord, via Mombasa til Diani Beach i syd. Læg oveni dette en meget venlig befolkning, god service og mad samt et overkommeligt prisniveau, så har du det perfekte tropeparadis.

Uanset om du vælger at bo i de mindre kystbyer Malindi, Watamu og Kilifi 1-2 timers kørsel nord for Mombasa, på kysten umiddelbart nord for Mombasa eller på sydkystens Diani Beach en times tid syd for Mombasa, så er der ikke kun mulighed for at tage den med ro på de skønne hoteller og strande. Her er også et rigt udvalg af spændende aktiviteter, som både kan tilkøbes hjemmefra og bestilles lokalt.

Her finder du spændende oplevelsesmuligheder under badeferien på Kenyakysten – ud over at slappe af og nyde livet:

1. Snorkling og dykning ved koralrevet

Hvis livet under vandoverfladen drager dig, så vil du elske denne farvestrålende oplevelse. Havet er fortryllende med alle de flotte og kulørte fisk, der befinder sig i marineparkerne.

Bevaringsindsatsen langs den kenyanske kyst sikrer, at koralrevet og livet her trives. Så hvorfor ikke dykke ned og opleve denne verden tæt på. Tag en dyb indånding og svøm til bunden, hvor du har et overblik over det aktive havliv på nært hold. Kisite Mpunguti Marine Park er ét af de bedste snorkelsteder i Kenya.

Nogle har et stort ønske om at se skildpadder på land. Her vil et besøg i Watamu Marine Park tilfredsstille din nysgerrighed, da redepladserne for disse vidunderlige dyr er placeret tæt på parken.
En anden enestående oplevelse under havoverfladen er Malindi Marine Park.
Uanset hvilken park man vælger, er det en eksplosion af undersøiske farver - fiskene og korallerne vil konkurrere om din opmærksomhed med deres blændende nuancer. Uanset hvilken marinepark du besøger, kan du være heldig at få følgeskab af de nysgerrige og legesyge delfiner langs båden eller i vandet.

2. Vandsport, skønne sejlture og fiskeri

Er du til vandsport, så er der masser af muligheder, f.eks. vandski, windsurfing, kitesurfing, kajak og paddleboard. I den mere rolige ende er der sejlture i både med glasbund, så man tørskoet kan se noget af det farverige liv på koralrevet, eller i en traditionel dhow (sejlbåd) evt. i kombination med et skønt måltid.

Helt tilbage i 1934 lagde forfatteren og livsnyderen Ernest Hemingway vejen forbi Kenyakysten for at fiske i det Indiske Ocean, hvilket stadig er en spændende mulighed. Her kan havets storvildt som f.eks. marlin, sværdfisk, sejlfisk, tun og barracuda fanges, og oftest som ”Catch & Release”, d.v.s. sættes ud igen.

3. Tamarind restaurant/ Dhow

Traditionelt brugt til handel på det Indiske Ocean. Den arabiske dhow har haft en langvarig tilstedeværelse i de østafrikanske farvande, og nu kan du nyde en aften med sejlads, spisning og romantisk dans langs kysten ombord på en af disse historiske både.
Dit aftenkrydstogt begynder ved Tamarind-molen, hvor du bydes velkommen ombord af arabiskklædte tjenere. Dhow'en forlader molen omkring solnedgang, og med en dawa* i hånden forføres du tilbage til den dag, Karen Blixen blev forelsket i Kenya og dette vilde paradis. Dhow'en sejler rundt om Tudor Creek og udsigten mod den gamle bydel og Fort Jesus nydes, inden I ankommer til den beskyttede bugt.
Der serveres en fire-retters menu med velsmagende lækkerier, såsom grillet hummer, fisk, bøf og meget mere! Drikkevarer er ikke inkluderet i prisen, kun arabisk kaffe og te.
Lad musikken og stemningen fylde dig med varme, mens du glemmer tid og sted.
Transporten til og fra Tamarind er inkluderet i prisen.
*betyder medicin på swahili.

Er du ikke til et par timer til vands, så nyd områdets bedste Sea Food restaurant. Start med at indtage solnedgangen over Mombasa by og Fort Jesus, med en drink eller et glas vin i hånden. Stemningen her i sammenspil med maden, fås ikke bedre i hele Mombasa. Uanset om du er til fisk og skaldyr - som har været deres luksus oplevelse siden 70’erne - eller foretrækker at få serveret en saftig bøf stegt som ønsket.
Der er åbent hver dag til frokost og aftensmad. Det anbefales at booke et bord.

4. Mombasa by night

Fortryllende og romantisk – er to ord der beskriver denne pragtfulde aften.
Fort Jesus er som forvandlet. En rejse tilbage til en svunden tid - vel og mærke 400 år. Lysskæret fra de tændte fakler og vagter klædt i klassiske arabiske dragter byder velkommen og guider jer gennem fortet til, hvor aftenens forestilling finder sted.
Denne betagende oplevelse bringer os tilbage i historien. Tilbage til livet og Fort Jesus i Mombasa med al sin herlighed, som det var i det 15. århundrede. Uanset din alder, er der altid noget, der fanger din opmærksomhed og pirrer din fantasi. Lyd- og lysshowet i Fort Jesus med fyrværkeri i Mombasa er et multisensorisk show. Du bliver taget med ind i en portal, der bringer kulturen, arven og historien fra Mombasa og Fort Jesus fra det 15. århundrede til nu til live på den mest underholdende måde.
Show hver torsdag, fredag og i weekenden kl. 20:00.

5. Byrundtur i eksotiske Mombasa

Mombasa er Østafrikas største havneby og knudepunkt for århundreders handelsaktiviteter, så uanset om du kun er her et par dage, eller en længere periode, så er byen absolut et besøg værd.
Siden Vasco da Gama satte sine ben ud for nuværende Malindi, har andre søfarere ladet sig drive med monsunvindende og skabt en handelsvej til/fra Østen. Med sig bragte skibene guld, røgelse, elfenben, krydderier – og slaver.

Araberne og portugiserne har kæmpet om at kontrollere handelsruterne på denne del af kontinentet – endda helt ned til nuværende Mozambique. Deres dominans endte i 1895 da det Britiske Imperium overtog byen og Kenya.
På vores vej bliver vi mødt af de forskellige folkefærds præg på byen. Arkitekturen skifter jo længere man bevæger sig væk fra havnen og det er med til at gøre byen helt unik. Selv den første amerikanske ambassade ”Det hvide Hus” bliver passeret. Mærk livet i de smalle gader og få et indblik befolkningens dagligdag. Vi besøger også Mombasas meget populære frugt- og grøntsagsmarked. For de modigste et kig indenfor hos den lokale slagter.
Gåturen starter ved den portugisiske fæstning Fort Jesus. Monumentet blev bygget i 1597 som knudepunkt for handel af varer og slaver. I dag er det én af de bedst bevarede fæstninger ved det Indiske Ocean og på UNESCOs liste over bevaringsværdige bygninger.

Vi kører naturligvis forbi ét af Mombasas vartegn – den 14 meter høje byport, der er formet som elefantens stødtænder. Dagen slutter med et spændende besøg på byens træfabrik, Akamba. Her arbejder mere end 3.000 mænd/kvinder hver dag med at forarbejde træ og skabe lokal kunst – måske du lader dig friste?
Turen tager ca. 4,5 time.
Start fra Travellers Hotel kl. 08:00
Andre hoteller afhænger af om det er nord- eller sydkysten. Forhør nærmere.

6. Mombasa landsby tur

Tag en tur til det landlige kystliv i Kenya. Ved Kenyakysten lever der 9 forskellige stammer og landsbyturen tager jer tættere på Digo- og Giriama folket, som har slået sig ned på sydkysten i landsbyen Mwamanga.
Turen starter fra dit strandhotel, og efter ankomsten besøges den lokale folkeskole. Det er en offentlig skole - ikke privat. Man kan tage gaver med i form af skoleremedier eller give en lille donation direkte til skolen.

Besøg den lokale medicinmand/heksedoktor, som fortæller om hans forskellige naturlægemidler, og hvordan de helbreder mennesker. Mange afrikanere tror stadig på heksedoktorer og foretrækker naturmedicin frem for vestlig medicin og hospitaler. En bushdoktor er stadig en integreret del af livet her. Måske han også kan hjælpe med dine små skavanker.
På gåturen gennem landsbyen besøger I et til to hjem og får et indblik i landsbybeboernes dagligdag og interagerer med dem. Turen slutter med trommedans, som de lokale har forberedt, og selvfølgelig får du en chance for at deltage. En sjov oplevelse.

NB: Vi fraråder, at der medbringes slik til børnene.

7. SOS - Børnebyen

Denne Børneby er bare én af mange, der er blevet etableret rundt om i hele verden. Her kan forældreløse børn få lov til at få en ”mor” samt en familie. Få en god og tryg opdragelse og ikke mindst barndom. De bor i huse der er opkaldt efter det land, som sponserer dem. Så kom med og mød de kære børn og unge, der bor i huset Danmark. Hør deres historie og hvad de i denne Børneby lægger meget vægt på. Deltag i en skoletime (på hverdage) og leg med børnene. Det er bestemt et besøg værd. Dejligt at se at ens penge kommer til dem, der virkelig har brug for det. Kom lad os lege.

8. Golf på frodige tropiske baner

Ens handicap behøver ikke blive dårligere, bare fordi man nyder ferien i Mombasa. Her er op til flere gode golfbaner langs kysten, hvor formen kan finpudses og humøret vedligeholdes. Forhør jer på hotellet om de forskellige baner og leje af udstyret.
Det anbefales at starte så tidligt som muligt, inden den brændende middagssol overtager dagen.
Især banen ved Diani Beach - Leisure Golf Club - samt Nyali Golf Club umiddelbart nord for Mombasa er gode.
Baobab Course ved Vipingo Ridge er også et besøg værd. Det er Afrikas første og eneste bane med PGA-akkreditering.

9. Haller Park - dyr og natur

Fra ødemark til paradis. Dette er historien om, hvordan et gammelt stenbrud med lokal støtte og dedikation er blevet et fristed for en række dyr. Primært forældreløse som er blevet reddet.
Området blev ødelagt af mange års cementproduktion. Den schweiziske naturalist René Haller blev ansat til at genopbygge området. Hvordan omdanner man en gold stenørken til natur med liv? Starten på den historie blev Hallers opdagelse af at Casuarina træet kunne få fodfæste og det afrikanske kæmpetusindben kunne nedbryde træet og danne humus. Opdagelsen satte gang i en kædereaktion, hvor dyr og planter har skabt nutidens ecosystem. Det lykkedes ham at genoprette naturen.

Haller Park er et udstillingsvindue for bevaring, hvor du nu kan nyde dyrelivet i dets naturlige omgivelser. Fra ødemark til et mikrokosmos af Kenyas, ældgamle skønhed, hvor flora og fauna sameksisterer og gør nye begyndelser mulig.
Hvis du er i Mombasa, så gå ikke glip af chancen for at se denne bemærkelsesværdige bedrift. Du kan komme tæt på de store landskildpadder, se flodheste i deres rette element, blive klogere på nogle af Afrikas slanger, overvære krokodillefodringen og få en selfie med én af de smukke giraffer.

10. Dejlige naturoplevelser langs kysten

Tæt ved kysten ligger flere spændende naturreservater, som er et besøg værd.

Marafa Hells Kitchen tur
Beliggende omkring 1 times kørsel fra Malindi, finder man Marafa Hell's Kitchen. Et af ”Moder Naturs” vidunderlige værker!
Efter år med jord-, vind- og vanderosion er landskabet som forvandlet. Store forskydninger har fået de mest naturskønne kløfter til at se dagens lys! Lokalt er stedet kendt som 'Nyari', hvilket betyder: ”Stedet brudt af sig selv”.
Ofte er der brændende varmt! Så det bedste tidspunkt at tage af sted er sidst på eftermiddagen, når temperaturen begynder at falde. Det er også her i det aftagende lys, at sandstensformationernes farverige skønhed for alvor træder frem.
Marafa Hell's Kitchen skal opleves til fods. Tag på en guidet tur gennem Canyon. Det er cirka en times gang. Turen slutter på det højeste punkt, som byder på panoramaudsigt over solnedgangen.

Gede Ruins
Ingen ved hvorfor byen blev forladt i begyndelsen af det 16. århundrede. I dag kan man se resterne af en velhavende by, et pragtfuldt palads og store huse lavet af sten. Gedes oprindelige skov er et helligt sted for det omgivende samfund.
Kombinér evt. turen med en byrundtur i Malindi eller en tur til Arabuko Sokoke, som minder om Shimba Hills.

Arabuko Sokoke skoven
Arabuko Sokoke National Park ligger ca. 100 km nord for Mombasa og få km fra Malindi. Den er kendt som den største intakte kystskov i Østafrika med et samlet areal på 420 km2. Arabuko Sokoke Forest Park er sammensat af imponerende mangfoldighed og parken er en del af Sokoke Forest Reserve.
Nationalparken er én af de mest populære destinationer for fuglekigning og sommerfugle på det afrikanske kontinent. 
Den frodige skov Arabuko-Sokoke og det nærliggende mangrove område Mida Creek huser bl.a. aber, elefanter og bøfler samt et imponerende fugleliv.

Den bedste måde at nyde skovoplevelsen på er at gennemføre vandresafari, som giver turister mulighed for at opleve flere af skovens skjulte skatte i et langsommere tempo. Du kan også nyde skoven, mens du kører, men du vil gå glip af mange skjulte, interessante arter, som kan ses af den, der er til fods. Lej en professionel guide fra Arabuko Sokoke Forest Guide Association som kan vise dig rundt ad fantastiske skovvandringsstier. Prisen er baseret på den brugte tid. Ved parkens indgangssted kan du forhøre dig om gebyrerne.

Watamu Skildpadde Center
Besøg dette fantastiske center der siden 1997 har været med til at undervise lokalbefolkningen og de lokale fiskere, om dette truede havdyr som alt for mange gange bliver fanget i fiskernes net, ramt af harpuner og hvis ynglepladser forsvinder. Så med dette hjem har de været med til at lave et lille paradis for disse havskildpadder, som kommer under kyndige behandlingshænder, indtil de genudsættes i friheden.
Kom forbi og få et indblik i centerets hverdag. Måske kommer du en dag, hvor æggene klækkes og kan overvære de små skildpadders kamp om at nå havet.
Der skal bookes tid for besøget.

Shimba Hills
Mod syd findes Shimba Hills, der især er kendt for sine sjældne sabelantiloper, men hvor f.eks. aber, elefanter og giraffer også ses.

11. Safari i store og berømte nationalparker

Hvis du ikke har været på safari før badeferien (eller gerne vil opleve mere!), så er der gode muligheder for safari fra kysten. Tag f.eks. på tre dages safari i de gigantiske Tsavo nationalparker, eller måske en firedages tur, hvor Amboseli nationalparken for foden af smukke Kilimanjaro supplerer opholdet i Tsavo.

Kenyakystens kultur, historie og moderne tider

Kenyakystens kultur og historie rækker meget langt tilbage. Ja faktisk regnes Østafrika som ”menneskehedens vugge” for såvel det moderne menneske, homo sapiens, som for mange af vores tidlige forfædre flere millioner år tilbage i tiden.

De tidligste vidnesbyrd om lokalbefolkningens kontakt med andre civilisationer rækker omkring 2000 år tilbage, hvor søfart og handel på Det Indiske Ocean med især arabiske lande tog fart. De relativt velbevarede Gedi ruiner nær Malindi og Watamu er resterne af et muslimsk samfund, hvis historie går tilbage til omkring år 1300. Herfra handledes der med store dele af verden, og der er gjort fund i ruinerne fra bl.a. Venedig, Spanien, Indien og Kina.

Den første fra vores vestlige civilisation, som gik i land på Kenyakysten, var den portugisiske søfarer og opdagelsesrejsende Vasco da Gama. Han ankom til Mombasa og Malindi i 1498, hvor han hyrede en guide på sin vej mod Indien. Senere etablerede portugiserne sig i Mombasa, hvor hele den centrale og gamle del af byen ligger på en ø, og Fort Jesus fra 1593 var central i bevogtningen af interesserne. Fortet er af så stor historisk betydning, at det er optaget på UNESCO´s liste over verdens kulturarv.

Væsentligt senere i historien blev Kenyakysten en del af en britisk koloni under navnene Britisk Østafrika og senere Kenya, hvortil Mombasa var den primære adgangsvej. Det var f.eks. denne vej man ankom med skib til landet, hvilket f.eks. Karen Blixen, Bror Blixen og Denys Finch Hatton gjorde. Det var også i kolonitiden den tidlige turisme med f.eks. storvildtsjagt og –fiskeri startede, hvor bl.a. livsnyderen og forfatteren Ernest Hemmingway boede og fiskede på den dejlige kyst i 1934.

Siden Kenyas selvstændighed i 1963 har luftfart helt taget over som transportmiddel for det stærkt stigende antal turister, og de seneste år har infrastrukturen udviklet sig kolossalt. Mombasas betydning som havn er helt overgået til fragt af især containere, der også forsyner lande midt på kontinentet som f.eks. Uganda, Rwanda og DR Congo med varer. Der er nu store internationale lufthavne i både Mombasa og Nairobi, og ud over mange daglige flyvninger mellem de to byer, så er der senest også kommet flere daglige togforbindelser til, der både er hurtige og komfortable.

Trods de moderne tider, så mærkes den helt særlige kulturelle blanding af afrikanske, arabiske, europæiske og asiatiske folkefærd (kendt som swahili kulturen) dog stadig tydeligt overalt i Kenyakystens byer, store som små. Det smagfulde swahili køkken er bestemt også værd at stifte bekendtskab med, så badeferien ved det smukke og varme Indiske Ocean kan altså byde på meget mere end blot afslapning under vajende palmer på de kridhvide sandstrande.

Kenyakysten – en oplevelse i sig selv samt den perfekte kombination med safari

Langs Kenyas smukke kyst fra Malindi mod nord via Mombasa til Diani Beach mod syd findes et imponerende udbud af hoteller. Fra rigtig dejlige standardhoteller med all-inklusive og et yderst fornuftigt prisleje til meget luksuriøse og væsentligt dyrere hoteller, der sågar kan ligge på en egen lille privat tropeø. Og fra store hoteller med alle tænkelige faciliteter til ganske små intime og eksklusive steder.

For mange er badeferien på Kenyakysten en rejse i sig selv, og her har vi et bredt udbud af dejlige ture af forskellige længder og i forskellige prisniveauer, se f.eks.:

Badeferie all-inklusive ved Kenyakysten, langtidsferie ved Kenyakysten, Kenyakysten - Afslapning for livsnydere, Badeferie på The Sands at Chale

Du kan forlænge disse ophold med en kort safari, der starter og slutter på kysten, eller måske arrangere den under opholdet på kysten, hvis du ikke har bestilt hjemmefra og fortryder undervejs på rejsen:

Forlæng din badeferie med 3 dages minisafari i Tsavo eller safari i Tsavo og Amboseli.  

Vi har også afgange, hvor kombinationsmuligheden af badeferie og en kort safari ligger fast på forhånd, og hvor safarien starter og slutter på dit kysthotel: Safari og badeferie ved Kenyakysten. 

Endelig er der den mulighed, som allerflest af vores gæster vælger; at kombinere en klassisk safari i den centrale del af Kenya med en badeferie på Kenyakysten. Her har vi et stort udbud af muligheder. Se de to mest solgte her:

Kenya Drømme Safari, Kenya Familie Safari eller Kilimanjaro Safari. 

Mulighederne er altså mange – ligesom oplevelserne i Kenya!

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbreve.

Footer-formular

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

ASPSESSIONID# - Slettes når browseren lukkes

Hjemmesiden bruger denne cookie til at identificere den besøgende, på tværs af sider, under besøget.

cookieSafe - 6 måneder

Indeholder en sikker kopi af udvalgte 3. parts cookies, så de ikke går tabt, hvis de bliver fjernet af browseren.

Cookie-indstillinger

cookiebar - 6 måneder

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-indstillinger, samt om betingelser er blevet accepteret.

Zopim Chat

__zlcmid - 1 år

Live chat widget sets the cookies to store the Zopim Live Chat ID used to identify a device across visits.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

collect - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at sende data til Google Analytics om den besøgendes enhed og adværd. Sporer den besøgende på tværs af enheder og marketingskanaler.

Facebook Pixel

_fbp, fr, tr, datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - op til 2 år

Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

ads/ga-audiences - Slettes når browseren lukkes

Anvendes af Google AdWords til at vise annoncer for besøgende, der sandsynligvis vil være interesseret, baseret på den besøgendes onlineadfærd på tværs af hjemmesider.

ads/user-lists/# - Slettes når browseren lukkes

Ukendt.

Google Adsense

_gcl_au - 3 måneder

Benyttes af Google Adsense til at eksperimentere med effektiviteten af deres annoncer. Disse finder sted på alle hjemmesider der benytter Google Adsense.

Google Doubleclick

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke om browseren understøtter cookies.

IDE - 2 år

Anvendes til at registrere og rapportere om hjemmesidebrugerens handlinger efter at have set eller klikket på en af annoncørens annoncer. Formålet er at måle effekten af en annonce samt at målrette annoncer til brugeren.

Microsoft Bing

_uetsid, _uetsid_exp, _uetvid, _uetvid_exp - 1 dag / Vedholdende

A Microsoft Bing Universal Event Tracking cookie for recommendation purposes.

Sleeknote

SNC - 2 år

Benyttes til at tracke anonym data til statistik for overordnet brug af Sleeknote samt individuelle events på boksene.

SNS - Slettes når browseren lukkes

Oprettes/opdateres ved hvert besøg. Bruges til at adskille tilmeldte brugere af formular.

_pk_id - 2 år

Oprettes ved hvert besøg. Bruges til at adskille brugere til statistik.

_pk_ses - Slettes når browseren lukkes

Oprettes ved hvert besøg. Benyttes under den enkelte session til at gruppere sidevisninger til statistik for bokse og visninger.

sn_global_countdown_last_reset_timestamp - Vedholdende

Sets a timestamp for when the visitor entered the website. This is used for analytical purposes on the website.

_sn_a, _sn_m, _sn_n - 1 år

(Ingen info)