Africa Tours CSS Sprite

Tanzania

  • Det perfekte safariland med langt til horisonten
  • Serengetis berømte sletter med et utroligt rigt dyreliv
  • Det dyrerige Ngorongoro krater og smukke Kilimanjaro

Tanzania safari

Tanzania byder på nogle af de bedste safarioplevelser i Afrika.

Når du sidder på lodgen om aftenen og ser en strålende og brændende solnedgang som næsten ingen andre steder på kloden, ser du samtidig ud på et land, der har al det Afrika, man kan ønske sig. Hele døgnet - hele året vil dette land få dig til at gyse over de konstante forandringer og stemninger. Alle dine sanser vil blive bombarderet på din safarirejse med Africa Tours. Dine oplevelser og indtryk bliver så store, at de for evigt vil plante sig i din hukommelse.Det er Tanzania - med safari til Afrikas højeste punkt på toppen af det sneklædte Mount Kilimanjaro, til en af verdens største naturreservater, Serengeti National Park, der bl.a. er kendt for sin årlige migration af millioner af gnuer, til Victoriasøen, der er den største sø i Afrika og udspring for Nilens kilde og ud til kysten mod øst, der er kendt for sine hvide sandstrande og det smukke Indiske Ocean, med smukke fisk og en eventyrlig havbund. Og ud for kysten finder du øen Zanzibar, som er et paradis på jord. 

Tanzania ligger lige under ækvator og klimaet er behageligt tropisk ved kysten og har lavere fugtighed inde i landet. Varmt og solrigt hele året i dagtimerne og behagelig kølig temperatur i nattetimerne.

Med til de store safarioplevelser i Tanzania hører også en positiv og imødekommende befolkning. Tanzania består af flere end 130 forskellige stammer, der på kryds og tværs danner en mangfoldighed af spændende og smuk kultur. 

Det officielle sprog er Kiswahili og engelsk. Langt de fleste steder er det nemt at kommunikere med lokalbefolkningen på engelsk. De lærer engelsk i skolerne og er ivrige efter at bruge sproget.

Om du er på nightgame safari, flyver i luftballon, nyder udsigten over det enorme Ngorongoro Krater, har besteget de næsten 6.000 meter på Kilimanjao bjerget eller sidder med fødderne presset ned i det varme hvide sand på Zanzibar, så har det hele en ting til fælles: Fordybelse.

Sodasøen Lake Eyasi, Mount Kilimanjaro, Arusha National Park, det lille frodige kaffeområde, Karatu ved Ngorongoro krateret, Tarangire floden - der giver liv til Serengeti national parken, Lake Manyara søen, der snoer sig 50 km på langs af Rift Valley, Serengeti National Park og Ngorongoro Krateret med sine tusindvis af fantastiske dyr, Zanzibars krydderieventyr og hvide strande med skyggefulde palmer. Det er bl.a. de naturparker og områder, som du kan vælge imellem, når du rejser med Africa Tours på safarirejse.

Du kan her læse mere omkring de særlige og oplevelsesrige seværdigheder i Tanzania lige her.

Særligt ved safarirejse til Tanzania

Mest kendt er Tanzania nok for den store dyrevandring; migration. Godt 1 – 1,5 million gnuer, 500.000 zebraer og et par hundrede tusinde gazeller, der alle lever fredeligt sammen. Alle i søgen efter friskt, grønt og næringsrigt græs.

I den sydøstlige del af Serengeti kælver hunnerne og i løbet af godt tre uger, er der kommet godt 500.000 kalve til verden. Et fantastisk syn. Herefter starter vandringen mod nordvest og langsomt bevæger flokken sig mod Kenya, hvor de er fremme i juli. Herefter retur mod Serengeti i starten af november. I Februar er de igen i Ndutu-området i syd for at kælve på ny.

Uanset årstid er en safari til Tanzania en fantastisk oplevelse. De klassiske ”Afrika-dyr”, herunder The Big Five, ses i stort antal og i flere af reservaterne i Tanzania, uanset årstid. En safari i Tanzania er altså ikke ”kun” oplevelsen af migration; den store dyrevandring i november – juni. Blandt andet får man en fantastisk safari i Tarangire fra midt sommer og frem, og i det danske efterår topper oplevelserne i Selous, Ruaha og Mikumi.

Relativt tæt på Tanzanias østkyst ligger Zanzibar. Zanzibar ”hører” under Tanzania, og en rejse til Zanzibar er et oplagt valg som afslutning på en safari, hvis man er til afslapning, sol, strand og badeferie. Ud over de fantastiske strande er der også mulighed for at besøge de kendte krydderimarker midt på øen. Se de røde colubusaber, opleve den fantastiske historie i hovedbyen Stone Town, svømme med delfiner, snorkle blandt stimefisk, havskildpadder og meget mere.

Ud over de mange og store natur- og dyreoplevelser, der venter de rejsende på en Tanzaniasafari, vil også mødet med den venlige og imødekommende lokalbefolkning stå tilbage som et af de bedste minder fra en safari i verdens vel nok mest komplette safariland.

Populære safari rejser til Tanzania. Se alle vore rejser til Tanzania HER.

Fra Serengeti til Zanzibar

I er på privat safari med jeres egen chauffør/guide. I bestemmer afrejsedatoen og der er afrejse 365 dage om året. Oplev bl.a Rift Valley søen Lake Manyara, Olduvai Gorge, det fantastiske Ngorongoro Krater og masser af dyr på savannen i Serengeti efterfulgt af pragtfuld og afslappende badeferie på krydderiøen Zanzibar.

11 dage fra kr. 21.600

Tanzania Safari

Super-safari, hvor I er en del af en gruppe med engelsktalende guide. Afrejse fra Danmark hver tirsdag og gennemføres ved minimum 2 deltagere. Oplev Lake Manyara, det unikke Ngorongoro Krater og berømte Serengeti. God indkvartering inde i områderne, der besøges. Mulighed for tilkøb af dage på Zanzibar. 

8 dage fra 20.300 

Populære seværdigheder i Tanzania

Safari i Tanzania

Med et areal på ca. 950.000 km2 er Tanzania det største land i Østafrika. På trods af det store areal er en fjerdedel af landet fredet gennem nationalparker eller andre beskyttede områder. Det placerer Tanzania helt øverst i tabellen, når man kigger på lande med mest fredet natur. Og det er her vi finder hovedårsagen til, hvorfor Tanzania af mange bliver kaldt for verdens bedste safariland. Den fredede natur er nemlig fundament for et rigt og vildt dyreliv. Et sted hvor dyrene kan formere sig, frem for at skulle indskrænke sig. Det betyder færre konflikter mennesker og dyr imellem, ligesom det også betyder en fantastisk safari oplevelse. Dyr der ikke er stressede, og som føler tryghed på trods af en safaribil, lader dig nemlig komme helt tæt på. Så tæt på, at du kan dufte elefanten og mærke suset fra den svingende hale. Selvom den fredede natur spiller en stor rolle i forhold til en god safarioplevelse, er en god chauffør dog lige så afgørende. Derfor udvælger Africa Tours kun de dygtigste chauffører til vores safari rejser i Tanzania. Du kan dog opleve meget mere end en god safari i det smukke land. Det er også i Tanzania du finder Kilimanjaro, Afrikas tag. En udfordring mange ikke kan lade være med at tage imod.

Bestig Kilimanjaro

Kilimanjaro er med sine 5.895 meter Afrikas højeste bjerg. Det troner sig 4800 meter over landskabet i Tanzania og Kenya, idet bjerget ligger tæt op ad Kenyas grænse. Kilimanjaro er resultatet af tre vulkantoppe, der for tæt på en million år siden blev skabt som en del af den populære Rift Valley. Alle de tre vulkaner er sovende, og det er over 10.000 år siden, der har været udbrud. Alligevel er bunden af krateret og jorden varmere end det bør være. Hvis du ønsker at bestige dette fascinerende vidunder, kræver det et godt helbred. Selvom det ikke er nødvendigt at klatre, vil det kræve en del fysisk anstrengelse. Africa Tours tilbyder to ruter til toppen af Kilimanjaro; Marangu ruten og Machame ruten. Marangu ruten kaldes også for Coca Cola ruten. Denne rute er den mest direkte, hvilket også gør det til den korteste rute. På Marangu-ruten får du høj komfort, da man overnatter i hytter på turen. Machame-ruten er en lidt mere udfordrende rute end Marangu. Til gengæld er den kendt som den smukkeste af de to. For at kunne vælge Machame-ruten, skal man dog have en god udholdenhed og en fantastisk sportsånd. Derudover er komforten lidt mindre på Machame-ruten, da man her bor i telte.
Hvad end du benytter den ene eller anden rute, vil du under bestigningen bære din egen dagsrygsæk. Hjælperne på turen vil bære resten af oppakningen.
 

 

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular