Africa Tours CSS Sprite
Telefon 8873 4000
Mandag - fredag kl. 10:00 - 14:00

Tanzania

  • Det perfekte safariland med langt til horisonten
  • Serengetis berømte sletter med et utroligt rigt dyreliv
  • Det dyrerige Ngorongoro krater og smukke Kilimanjaro

Tanzania safari

Tanzania byder på nogle af de bedste safarioplevelser i Afrika.

Når du sidder på lodgen om aftenen og ser en strålende og brændende solnedgang som næsten ingen andre steder på kloden, ser du samtidig ud på et land, der har al det Afrika, man kan ønske sig. Hele døgnet - hele året vil dette land få dig til at gyse over de konstante forandringer og stemninger. Alle dine sanser vil blive bombarderet på din safarirejse med Africa Tours. Dine oplevelser og indtryk bliver så store, at de for evigt vil plante sig i din hukommelse.Det er Tanzania - med safari til Afrikas højeste punkt på toppen af det sneklædte Mount Kilimanjaro, til et af verdens største naturreservater, Serengeti National Park, der bl.a. er kendt for sin årlige migration af millioner af gnuer, til Victoria søen, der er den største sø i Afrika og udspring for Nilens kilde og ud til kysten mod øst, der er kendt for sine hvide sandstrande og det smukke Indiske Ocean, med smukke fisk og en eventyrlig havbund. Og ud for kysten finder du øen Zanzibar, som er et paradis på jord. 

Tanzania ligger lige under ækvator og klimaet er behageligt tropisk ved kysten og har lavere fugtighed inde i landet. Varmt og solrigt hele året i dagtimerne og behagelig, kølig temperatur i nattetimerne.

Med til de store safarioplevelser i Tanzania hører også en positiv og imødekommende befolkning. Tanzania består af flere end 130 forskellige stammer, der på kryds og tværs danner en mangfoldighed af spændende og smuk kultur. 

Det officielle sprog er Kiswahili og engelsk. Langt de fleste steder er det nemt at kommunikere med lokalbefolkningen på engelsk. De lærer engelsk i skolerne og er ivrige efter at bruge sproget.

Om du er på night game safari, flyver i luftballon, nyder udsigten over det enorme Ngorongoro krater, har besteget de næsten 6.000 meter på Kilimanjaro bjerget eller sidder med fødderne presset ned i det varme hvide sand på Zanzibar, så har det hele en ting til fælles: Fordybelse.

Sodasøen Lake Eyasi, Mount Kilimanjaro, Arusha National Park, det lille frodige kaffeområde Karatu ved Ngorongoro krateret, Tarangire floden - der giver liv til Serengeti national parken, Lake Manyara søen, der snor sig 50 km på langs af Rift Valley, Serengeti National Park og Ngorongoro krateret med sine tusindvis af fantastiske dyr, Zanzibars krydderieventyr og hvide strande med skyggefulde palmer. Det er bl.a. de naturparker og områder, som du kan vælge imellem, når du rejser med Africa Tours på safarirejse til Tanzania.

Du kan læse mere om de særlige og oplevelsesrige seværdigheder i Tanzania lige her.

Særligt ved safarirejser til Tanzania

Mest kendt er Tanzania nok for den store dyrevandring - migration. Godt 1– 1,5 million gnuer, 500.000 zebraer og et par hundrede tusinde gazeller, der alle lever fredeligt sammen. Alle i søgen efter friskt, grønt og næringsrigt græs.

I den sydøstlige del af Serengeti kælver hunnerne og i løbet af godt tre uger, er der kommet godt 500.000 kalve til verden. Et fantastisk syn. Herefter starter vandringen mod nordvest og langsomt bevæger flokken sig mod Kenya, hvor de er fremme i juli. Herefter retur mod Serengeti i starten af november. I februar er de igen i Ndutu-området i syd for at kælve på ny.

Uanset årstid er en safari til Tanzania en fantastisk oplevelse. De klassiske Afrika-dyr, herunder "The Big Five", ses i stort antal og i flere af reservaterne i Tanzania, uanset årstid. En safari i Tanzania er altså ikke ”kun” oplevelsen af migration - den store dyrevandring i november til juni. Blandt andet får man en fantastisk safari i Tarangire fra midt sommer og frem. I det danske efterår topper oplevelserne i Nyerere (tidligere Selous), Ruaha og Mikumi.

Relativt tæt på Tanzanias østkyst ligger Zanzibar. Zanzibar ”hører” under Tanzania, og en rejse til Zanzibar er et oplagt valg som afslutning på en safari, hvis man er til afslapning, sol, strand og badeferie. Ud over de fantastiske strande er der også mulighed for at besøge de kendte krydderimarker midt på øen. Se de røde colobusaber, opleve den fantastiske historie i hovedbyen Stone Town, svømme med delfiner, snorkle blandt stimefisk, havskildpadder og meget mere.

Ud over de mange og store natur- og dyreoplevelser, der venter de rejsende på en Tanzania safari, vil også mødet med den venlige og imødekommende lokalbefolkning stå tilbage som et af de bedste minder fra en safari i verdens vel nok mest komplette safariland.

Se alle vore rejser til Tanzania HER.

Populære seværdigheder i Tanzania

Safari i Tanzania

Med et areal på ca. 950.000 km2 er Tanzania det største land i Østafrika. En fjerdedel af landet er fredet gennem nationalparker eller andre beskyttede områder. Det placerer Tanzania helt øverst i tabellen, når man kigger på lande med mest fredet natur. Og det er her, vi finder hovedårsagen til, at Tanzania af mange bliver kaldt for verdens bedste safariland. Den fredede natur er nemlig fundament for et rigt og vildt dyreliv. Et sted hvor dyrene kan formere sig, frem for at skulle indskrænke sig. Det betyder færre konflikter mennesker og dyr imellem, ligesom det også betyder en fantastisk safarioplevelse. Dyr der ikke er stressede, og som føler tryghed på trods af en safaribil, lader dig nemlig komme helt tæt på. Så tæt på, at du kan dufte elefanten og mærke suset fra den svingende hale. Tanzania har desuden ualmindeligt mange spændende og farverige folkefærd, hvor det mest kendte er masaierne, og uanset hvor du møder landets befolkning, bliver du som regel mødt af venlighed, store smil og godt humør – og så taler langt de fleste fremragende engelsk.

Herunder får du seks af de bedste grunde til at tage på en Tanzania safari:

1. Serengeti – og den store migration

Serengeti nationalparken er uden tvivl det mest kendte naturområde i Tanzania. Her finder den store og verdensberømte gnu- og zebravandring - The Great Migration - sted, når ca. 1,5 mio. gnuer og en kvart mio. zebraer vandrer i deres søgen efter frodige græsgange og drikkevand. Migrationen befinder sig typisk i Serengeti fra november til juni, hvor gnuerne kælver i januar til marts, mens zebraerne foler lidt tidligere.

2. Ngorongoro krateret

Højlandet omkring det dyrerige Ngorongoro krater er en oplevelse i sin helt egen klasse. Mod øst er det domineret af frodig højlandsregnskov, mens vegetationen er mere tør og med åben savanne mod vest og på kraterbunden, og de højeste plateauer af Ngorongoro højlandet er domineret af hedelandskaber. Krateret har verdens tætteste bestand af store dyr med hele 20.000-30.000 stk.

3. Søerne i Rift Valley

Flere af søerne på bunden af Rift Valley er også blandt de bedste grunde til at tage på safari i Tanzania. Lake Manyara er den lettest tilgængelige, og den frodige grundvandsskov langs bredden har en pæn bestand af storvildt. Lake Natron er en barsk og varm affære med utroligt smukke omgivelser, og det er her de fleste flamingoer yngler. Ved Lake Eyasi findes nogle af verdens mest spændende folkefærd.

4. Landets sydlige parker

I Tanzanias dyrerige, sydlige parker Nyerere (tidligere Selous), Mikumi og Ruaha kan man opleve safari som i de gode gamle dage. De gigantiske naturområder er landets største, og her er masser af plads til de store bestande af dyr. Der er også god plads til safarituristerne. Selvom antallet af lodges og camps er ret begrænset, så er det ikke tit, man møder andre biler, når man er på safari i disse vidunderlige omgivelser.

5. Zanzibars palmeklædte strande

Det er oplagt at runde en oplevelsesmættet safarirejse af med en uforglemmelig badeferie på Tanzanias såkaldte krydderiø, Zanzibar. De fantastiske kridhvide og palmeklædte strande ved det varme Indiske Oceans krystalklare vand er det perfekte sted for afslapning efter safarien, samt for aktiviteter ved, på og i vandet. Øens gamle hovedstad, Stone Town, er en stor kulturel oplevelse, som man heller ikke bør gå glip af.

6. Kilimanjaro

Mount Kilimanjaro er med sine 5.895 meter Afrikas højeste bjerg. Det er samtidig verdens højeste fritstående bjerg, hvilket betyder, at det står helt for sig selv i det flade omgivende miljø, og altså ikke er en del af en bjergkæde. Man kan vandre til toppen, hvilket ikke kræver klatring. Kilimanjaro ligger lige syd for grænsen til Kenya og Amboseli nationalparken, hvorfra mange af billederne af det smukke bjerg er taget.

Bestig Kilimanjaro

Kilimanjaro er med sine 5.895 meter Afrikas højeste bjerg. Det troner sig 4800 meter over landskabet i Tanzania og Kenya, idet bjerget ligger tæt op ad Kenyas grænse. Kilimanjaro er resultatet af tre vulkantoppe, der for tæt på en million år siden blev skabt som en del af den populære Rift Valley. Alle de tre vulkaner er sovende, og det er over 10.000 år siden, der har været udbrud. Alligevel er bunden af krateret og jorden varmere end det bør være. Hvis du ønsker at bestige dette fascinerende vidunder, kræver det et godt helbred. Selvom det ikke er nødvendigt at klatre, vil det kræve en del fysisk anstrengelse. Africa Tours tilbyder to ruter til toppen af Kilimanjaro - Marangu ruten og Machame ruten. Marangu ruten kaldes også for Coca-Cola ruten. Denne rute er den mest direkte, hvilket også gør det til den korteste rute. På Marangu ruten får du høj komfort, da man overnatter i hytter på turen. Machame-ruten er en lidt mere udfordrende rute end Marangu. Til gengæld er den kendt som den smukkeste af de to. For at kunne vælge Machame ruten, skal man dog have en god udholdenhed og en fantastisk sportsånd. Derudover er komforten lidt mindre på Machame ruten, da man her bor i telte.
Hvad end du benytter den ene eller den anden rute, vil du under bestigningen bære din egen dagsrygsæk. Hjælperne på turen vil bære resten af oppakningen.

 

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbreve.

Footer-formular

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

ASPSESSIONID# - Slettes når browseren lukkes

Hjemmesiden bruger denne cookie til at identificere den besøgende, på tværs af sider, under besøget.

cookieSafe - 6 måneder

Indeholder en sikker kopi af udvalgte 3. parts cookies, så de ikke går tabt, hvis de bliver fjernet af browseren.

Cookie-indstillinger

cookiebar - 6 måneder

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-indstillinger, samt om betingelser er blevet accepteret.

Zopim Chat

__zlcmid - 1 år

Live chat widget sets the cookies to store the Zopim Live Chat ID used to identify a device across visits.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

collect - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at sende data til Google Analytics om den besøgendes enhed og adværd. Sporer den besøgende på tværs af enheder og marketingskanaler.

Facebook Pixel

_fbp, fr, tr, datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - op til 2 år

Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

ads/ga-audiences - Slettes når browseren lukkes

Anvendes af Google AdWords til at vise annoncer for besøgende, der sandsynligvis vil være interesseret, baseret på den besøgendes onlineadfærd på tværs af hjemmesider.

ads/user-lists/# - Slettes når browseren lukkes

Ukendt.

Google Adsense

_gcl_au - 3 måneder

Benyttes af Google Adsense til at eksperimentere med effektiviteten af deres annoncer. Disse finder sted på alle hjemmesider der benytter Google Adsense.

Google Doubleclick

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke om browseren understøtter cookies.

IDE - 2 år

Anvendes til at registrere og rapportere om hjemmesidebrugerens handlinger efter at have set eller klikket på en af annoncørens annoncer. Formålet er at måle effekten af en annonce samt at målrette annoncer til brugeren.

Microsoft Bing

_uetsid, _uetsid_exp, _uetvid, _uetvid_exp - 1 dag / Vedholdende

A Microsoft Bing Universal Event Tracking cookie for recommendation purposes.

Sleeknote

SNC - 2 år

Benyttes til at tracke anonym data til statistik for overordnet brug af Sleeknote samt individuelle events på boksene.

SNS - Slettes når browseren lukkes

Oprettes/opdateres ved hvert besøg. Bruges til at adskille tilmeldte brugere af formular.

_pk_id - 2 år

Oprettes ved hvert besøg. Bruges til at adskille brugere til statistik.

_pk_ses - Slettes når browseren lukkes

Oprettes ved hvert besøg. Benyttes under den enkelte session til at gruppere sidevisninger til statistik for bokse og visninger.

sn_global_countdown_last_reset_timestamp - Vedholdende

Sets a timestamp for when the visitor entered the website. This is used for analytical purposes on the website.

_sn_a, _sn_m, _sn_n - 1 år

(Ingen info)