Africa Tours CSS Sprite
Telefon 8873 4000
Mandag - fredag kl. 10:00 - 14:00

Zanzibar

  • Eksotiske tropestrande og –hoteller med god plads
  • Besøg krydderiplantager eller svøm med delfiner
  • Den gamle arabisk prægede handelsby Stone Town

Rejse til Zanzibar

Bare navnet Zanzibar giver så mange forestillinger og associationer om romantk, varme, palmer, fordybelse, krydderier og historie, at man sagtens kan forestille sig, at man er der, selv om man ligger hjemme på sofaen. Men der behøver ikke være langt fra fantasi til virkelighed, hvis du kontakter en Africa Tours medarbejder for at høre mere om badeferie på Zanzibar.

Øen Zanzibar ligger ca. 40 km fra Tanzanias kyst og består af de to hovedøer Unguja (Zanzibar ø) og den noget mindre Pemba. Zanzibar svarer arealmæssigt til 1/2 af Fyn. Omkring halvdelen af Zanzibars 700.000 indbyggere bor i Zanzibar by, hvis gamle bydel hedder Stone Town. Her er der snævre gyder, sanselige basarer og huse med døre og altaner, hvis overdådige træskærerier vidner om øens storhedstid.

Zanzibar ligger tæt ved ækvator og placeringen i Det Indiske Ocean gør, at Zanzibar er køligere end fastlandet Tanzania. Zanzibar har ca. syv til otte solskinstimer om dagen hele året. Der er tropisk klima med masser af behagelig varme hele året. Når du taler med en Africa Tours medarbejder, får du en god beskrivelse af klimaet, så I sammen kan finde ud af, hvornår det er bedst for dig.

Hvis du ikke allerede kan dykke eller snorkle, bør du springe ud i denne oplevelse. En fantastisk og fantasifuld verden venter på dig lige under overfladen af det azurblå varme vand. Tusindvis af smukke fisk og eventyrlige koraller har helt deres eget liv i dette unikke univers. Men oplevelsen kan også ligge i den totale afslappethed, du oplever på stranden, når det kridhvide fine sand smyger sig op mellem dine tæer, mens du betragter Det Indiske Ocean gennem en farverig drink.

Lær gerne et par fraser på swahili, for folk hilser løs, og det er god skik at hilse tilbage.

De fleste steder er det nemt at kommunikere med lokalbefolkningen på engelsk. De lærer engelsk i skolerne og er ivrige efter at bruge sproget.

Alle Africa Tours' resorts rundt på øen er nøje udvalgt og bliver til stadighed kontrolleret, så de lever op til de store krav, vi stiller. Hotellerne ligger alle direkte ned til skønne hvide strande med svajende palmer. Du kan blandt andet opleve tropiske haver med naturlige vandfald og den meget idylliske fiskerlandsby Nungwi. Ud over et væld af gode faciliteter er det også muligt, at vælge all-inklusive på nogle hoteller.

Uanset om du vælger rejsen badeferie på eksotiske Zanzibar

krydderiøen Zanzibar eller i forbindelse med din safarirejse f.eks. fra Serengeti til Zanzibar eller Kenya Luksussafari og Zanzibar, er strand- , bade- og naturoplevelserne på Zanzibar helt fantastiske.

"Dyk" ned i Zanzibar.

Zanzibar er kendt under navnet "The Spice Island", og Africa Tours anbefaler klart et besøg på én af de mange krydderiplantager. Den gamle slaveby Stone Town, byder på masser af historie og er også klart et besøg værd.

Er Zanzibar verdens lykkeligste sted? læs med her.
5 tips til en dag i Stone Town! læs med her.
Cykeltur på Zanzibar? læs med her.

Populære badeferierejser til Zanzibar. Se alle vore rejser til Zanzibar HER.

Badeferie på eksotiske Zanzibar

Kridhvide sandstrande, flotte koralrev, azurblåt hav. Krydderimarkerne med vanilje, nelliker, peberfrugter, kardemomme og kanel. Ophold på Ocean Paradise, der er beliggende på østkysten af Zanzibar.  Resortet ligger direkte til Zanzibars strande omgivet af flere hektar af tropiske haver, som blandt byder på eget vandfald.

Krydderiøen Zanzibar med all-inklusive

Ophold på Double Tree by Hilton, der er beliggende på nordkysten af Zanzibar og med all-inklusive (alle måltider og drikkevarer inkluderet). Doubletree By Hilton er beliggende mellem svajende palmer og skønne hvide strande på nordspidsen af Zanzibar ved den meget idylliske fiskerlandsby Nungwi.

Seværdighed Zanzibar 

Zanzibar – ”Spice Island” – med kridhvide tropestrande og masser af kultur

Den ca. 1.500 km2 store ø med et areal der altså svarer til halvdelen af Fyn og hvis lokale navn er Unguja, ligger i Det Indiske Ocean ud for Tanzanias kyst. Her er klimaet tropisk og det turkisblå badevand altid varmt, mens en behagelig brise får palmerne til at svaje over de smukke hvide sandstrande. Ud over de imponerende strande og det vidunderlige ocean, så rummer øen også en smilende og åbenhjertig befolkning, en meget spændende historie samt masser af interessante udflugtsmuligheder.

Der findes skønne hoteller langs kysten på det meste af Zanzibar, men især på store dele af østkysten, samt på øens nord- og sydspids er udvalget stort, ligesom i den historiske bydel Stone Town på vestkysten - og der er noget for enhver smag og pengepung. Her findes alt fra små, enkle og hyggelige strandhoteller til store resorts med alle tænkelige faciliteter, og er man til det luksuriøse, så er det bestemt også en mulighed.

For de fleste er opholdet på Zanzibar en forlængelse af en safari på Tanzanias fastland eller i Kenya. Øen er dog også en destination i sig selv for en afslappende badeferie med spændende kulturelle og kulinariske indslag, eller for en hyggelig cykelferie, hvor man kommer tæt på de lokales hverdagsliv. Se de mange muligheder HER.

Nedenfor finder du syv spændende oplevelsesmuligheder på Zanzibar:

1. Byrundtur i stemningsfulde Stone Town

På en byrundtur i Stone Town vil man opleve en historisk bydel, der oser af charme. De snævre gader og fine gamle huse er især kendt for smukke metalbeslåede og fint udskårne døre og porte. Hele den gamle bydel er optaget på UNESCO´s liste over verdens kulturarv, og rummer bl.a. smukke paladser og kirker.

2. Besøg på krydderiplantager

Zanzibar har århundreders tradition for at dyrke og handle med krydderier, hvorfor øen ofte kaldes Spice Island – Krydderiøen. Især nelliker er en stor handelsvare, men der dyrkes f.eks. også kanel, muskatnød og sort peber. Tag på et spændende besøg på en krydderiplantage og se bl.a. hvor peberet det gror.

3. Vandsport og sejlads

Hvis du er interesseret i vandsport, så er der et stort udvalg af muligheder. Du kan f.eks. stå på vandski, windsurfe, kitesurfe eller sejle i kajak og på paddleboard. Der er også mange forskellige former for skønne sejlture, bl.a. til nogle af de omkringliggende småøer i traditionelle sejlbåde, de såkaldte dhows.

4. Fiskeri efter havets ”storvildt”

Omkring Zanzibar inkl. Pemba Island, og såvel på det åbne ocean som i det mere beskyttede havområde ind mod fastlandet, er der fantastiske muligheder for at tage på fisketure. Området er især kendt for fangst af spektakulære arter som marlin, sværdfisk, sejlfisk og tun, der dog oftest genudsættes efter fangsten.

5. Snorkling og dykning på koralrevet

Øst for Zanzibar findes det imponerende østafrikanske koralrev. Rundt om Zanzibar ses også mindre koralrev. Fra nogle hoteller kan der være mulighed for at snorkle eller dykke lige ud for stranden. De bedste oplevelser i det krystalklare vand fås dog oftest længere fra kysten på bådture, som der findes et stort udvalg af. Mange hoteller har eget dykkercenter og både, der sejler ud til revet. 

6. Svøm med vilde delfiner

For mange er det en drøm, at få mulighed for at svømme med delfiner. En del har dog betænkeligheder ved at delfiner holdes i fangenskab, men det er netop derfor Zanzibar byder på en unik chance. Ud for øens sydspids ved Kizimkazi kan man sejle ud på oceanet og være heldig, at svømme blandt vilde delfiner.

7. Tropeskov med sjældne aber

Vel er Zanzibar ikke en safaridestination, men øen har alligevel et stykke enestående natur, ud over det omkringliggende hav med koralrev, fisk og delfiner. I Jozani Forest kan man gå dejlige ture i tropeskoven, hvor der bl.a. findes en smuk og meget sjælden abe, rød zanzibarcolobus, som man kan komme tæt på.

Zanzibars historie – præget af krydderi-, elfenbens- og slavehandel

Alene navnet Zanzibar klinger magisk og eksotisk i manges ører og tilnavnet ”Spice Island”, altså krydderiøen, understreger kun dette. Dyrkning af krydderier samt transport og handel med disse langs Det Indiske Oceans kyster har da også en lang og meget betydningsfuld historie for øriget. Zanzibar har dog også et mørkere kapitel i sin handelshistorie, nemlig som centrum for såvel handel med elfenben som for slavehandel.

Krydderier har generelt været en vigtig handelsvare langt tilbage i historien, og ikke mindst rundt langs kysterne i Det Indiske Ocean. På Zanzibar er der især blevet produceret mange kryddernelliker, men også en del kanel, kardemomme, muskatnød, sort peber og vanilje. Produktionen, handlen og transporten med bl.a. disse krydderier har været styret af arabiske købmænd, og Zanzibar har da også været et omansk sultanat helt frem til det 19. århundrede. Denne nære arabiske tilknytning ses tydeligt på byggestilen især i Stone Town, hvor det største palads kaldet House of Wonders er det gamle omanske sultanpalads. Det er også forklaringen på, at flertallet på Zanzibar og langs kysten i Østafrika er muslimer.

Langt op i det 20. århundrede har de traditionelle sejlskibe, kaldet dhows, været kernen i transporten af krydderier samt mange andre varer. En del af skibene er stadig i brug til transport af disse varer og kommer vidt omkring. De smukke sejlskibe er således stadig et almindeligt syn langs Østafrikas kyst, i arabiske og indiske havne samt i fjernøsten. Især gennem de sidste 50 år har containerskibe og andre større skibe samt flytransport dog overtaget en meget stor del af transporten. Derfor er nogle dhows omkring Zanzibar overgået til andre funktioner som f.eks. sejlads med turister. Endnu flere er dog blevet hugget op og en del af disse har fundet vej til en helt anden udnyttelse, idet møbler lavet af det smukke gamle træ er blevet meget populære.

Zanzibar har også været centrum for handel med elfenben, der var en stor og meget vigtig handelsvare langt op i det 20. århundrede. I disse tider var det en legal forretning med en eksotisk vare, som der var stor efterspørgsel på i det meste af verden. I de sidste mange år har det dog været strengt forbudt at skyde elefanter, selvom krybskytteri og tvivlsomme handelsruter på tragisk vis fortsætter med at eksistere den dag i dag, hvor antallet af elefanter er faldet drastisk efter århundreders jagt på de imponerende dyr.

Til den endnu mere triste side af Zanzibars handelshistorie hører slavehandelen. Tusinder af afrikanere, der blev taget til fange på det afrikanske fastland, blev sendt ud til deres triste skæbne via Zanzibar. Slavehandelen ophørte i 1873, og den berømte opdagelsesrejsende, Dr. David Livingstone, var i øvrigt én af de varmeste fortalere for dens ophør. Flere tankevækkende vidnesbyrd og monumenter over et af menneskehedens mørkeste kapitler ses i dag i Stone Town.

I nutidens Zanzibar har turismen helt taget over som den vigtigste ”handelsvare” og transporten foregår overvejende med luftfart til og fra egen lufthavn på Zanzibar. Trods de moderne tider, så mærkes den traditionelle handelskultur og blandingen af afrikanske, arabiske, europæiske og asiatiske folkefærd dog tydeligt overalt på Zanzibar og især i hovedbyens gamle bykerne Stone Town.

Eksotiske Zanzibar – fuld af spændende overraskelser!

Vidste du bl.a.?

At navnet Zanzibar egentlig dækker over et ørige med mange øer, nemlig mere end 50 småøer og sandbanker, den meget større Pemba Island mod nord og så den største ø ved navn Unguja mod syd. Sidstnævnte betegnes ofte, inkl. af os selv i Africa Tours, som synonym med Zanzibar, men dette er altså ikke helt korrekt.

At Zanzibar fra omkring 1700 til midten af 1800-tallet var en del af det arabiske sultanat Oman, der havde stor magt og indflydelse i hele den vestlige del af Det Indiske Ocean. Herefter blev øriget et selvstændigt sultanat, der fra 1890 fik status som britisk protektorat. Efter en relativt voldelig revolution opnåedes selvstændigheden i 1964 sammen Tanganyika på Afrikas fastland indenfor øerne.

At Zanzibar nu er en delvist autonom del af Republikken Tanzania, og altså har nogen grad af selvstyre med egen præsident samt regeringsbygning i Zanzibar City. Zanzibar blev i øvrigt lagt sammen med Tanganyika på fastlandet under det samlede navn Tanzania, der altså blev en selvstændig republik i 1964, under ledelse af præsident Julius Nyerere.

At den berømte britiske opdagelsesrejsende Dr. David Livingstone boede de sidste år af sit liv i Stone Town på Zanzibars hovedø Unguja. Han døde dog i Zambia på en af sine mange ekspeditioner, hvor hans hjerte blev begravet under et træ, mens resten af hans balsamerede legeme ligger i Westminster Abbey i London. Henry Stanleys berømte ord ”Dr. Livingstone, I presume” faldt i øvrigt i Ujiji, der ligger på Tanzanias fastland ved Tanganyika søens bred.

At Freddie Mercury, født Farrokh Bulsara af persiske forældre, der var forsangeren for det kendte britiske rockband Queen, blev født i Stone Town på Zanzibar/Unguja. Her boede han til han var 6 år gammel, hvorefter han kom på kostskole i Indien og senere flyttede til England. Der findes bl.a. en populær bar i Stone Town, som er opkaldt efter ham.

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbreve.

Footer-formular

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

ASPSESSIONID# - Slettes når browseren lukkes

Hjemmesiden bruger denne cookie til at identificere den besøgende, på tværs af sider, under besøget.

cookieSafe - 6 måneder

Indeholder en sikker kopi af udvalgte 3. parts cookies, så de ikke går tabt, hvis de bliver fjernet af browseren.

Cookie-indstillinger

cookiebar - 6 måneder

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-indstillinger, samt om betingelser er blevet accepteret.

Zopim Chat

__zlcmid - 1 år

Live chat widget sets the cookies to store the Zopim Live Chat ID used to identify a device across visits.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

collect - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at sende data til Google Analytics om den besøgendes enhed og adværd. Sporer den besøgende på tværs af enheder og marketingskanaler.

Facebook Pixel

_fbp, fr, tr, datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - op til 2 år

Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

ads/ga-audiences - Slettes når browseren lukkes

Anvendes af Google AdWords til at vise annoncer for besøgende, der sandsynligvis vil være interesseret, baseret på den besøgendes onlineadfærd på tværs af hjemmesider.

ads/user-lists/# - Slettes når browseren lukkes

Ukendt.

Google Adsense

_gcl_au - 3 måneder

Benyttes af Google Adsense til at eksperimentere med effektiviteten af deres annoncer. Disse finder sted på alle hjemmesider der benytter Google Adsense.

Google Doubleclick

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke om browseren understøtter cookies.

IDE - 2 år

Anvendes til at registrere og rapportere om hjemmesidebrugerens handlinger efter at have set eller klikket på en af annoncørens annoncer. Formålet er at måle effekten af en annonce samt at målrette annoncer til brugeren.

Microsoft Bing

_uetsid, _uetsid_exp, _uetvid, _uetvid_exp - 1 dag / Vedholdende

A Microsoft Bing Universal Event Tracking cookie for recommendation purposes.

Sleeknote

SNC - 2 år

Benyttes til at tracke anonym data til statistik for overordnet brug af Sleeknote samt individuelle events på boksene.

SNS - Slettes når browseren lukkes

Oprettes/opdateres ved hvert besøg. Bruges til at adskille tilmeldte brugere af formular.

_pk_id - 2 år

Oprettes ved hvert besøg. Bruges til at adskille brugere til statistik.

_pk_ses - Slettes når browseren lukkes

Oprettes ved hvert besøg. Benyttes under den enkelte session til at gruppere sidevisninger til statistik for bokse og visninger.

sn_global_countdown_last_reset_timestamp - Vedholdende

Sets a timestamp for when the visitor entered the website. This is used for analytical purposes on the website.

_sn_a, _sn_m, _sn_n - 1 år

(Ingen info)