Africa Tours CSS Sprite

Zambia

  • Dyrerige parker bl.a. Mosi-Oa-Tunya og South Luangwa
  • Zambezi-floden med det imponerende Victoria Falls
  • Mulighed for vandre- og kanosafari helt tæt på dyrelivet

Safari i Zambia

Det store og vidunderlige land Zambia ligger i hjertet af det sydlige Afrika, og strækker sig fra Tanzania og Malawi i nordøst til Zimbabwe, Botswana og Namibia i sydvest. Zambia deler desuden også grænse med både DR Congo og Angola mod nord og vest og Mozambique mod øst.

Med cirka 18 millioner indbyggere fordelt på hele 753.000 km2 er landet tyndt befolket, hvilket i høj grad er med til at danne grundlag for en uberørt og autentisk safarioplevelse udover det sædvanlige. Dertil kommer en enestående og dramatisk natur med høj diversitet og rigt dyreliv.Den hjertelige og imødekommende befolkning i Zambia består af en blanding af intet mindre end 70 forskellige etniske grupper, og resultatet er et møde med levende og farverige kulturer, som den dag i dag bliver holdt i live med stor respekt til minde om deres forfædre.

Når du bevæger dig ud i Zambias vilde og uforstyrrede natur, vil du opdage fortidens og historiens spor i den oldgamle klippekunst, de gamle begravelsespladser og de små landsbyer med stråtækte hytter, hvoraf nogle har været i det samme område siden vores jernalder.

De beskyttede vildtlivsområder i Zambia dækker over cirka 30% af landets samlede areal. Områderne omfavner over 20 nationalparker, og oplevelsen af den afrikanske natur her har været uforandret gennem århundreder. Rundt i Zambia vil du kunne opleve brusende og smukke vandfald – ikke mindst det mægtige Victoria Falls som er et af verdens syv naturvidundere – og livgivende og vilde floder der bugter sig gennem landskabet til gavn for dyr og vegetation. Især fuglene har gode forhold i Zambia, og der er redegjort for over 700 forskellige fuglearter i landet.

Blandt de mange nationalparker kan bl.a. nævnes Mosi-Oa-Tunya Nationalpark, som ligger ved Victoria Falls, og som, på trods af sin relativt lille størrelse, er hjem for både næsehorn, elefanter, bøfler, zebraer, giraffer og mange flere.

Ved Zambezi flodens nordlige banke ligger Lower Zambezi National Park, og den imponerende flod er samlingspunkt for at væld af dyr, bl.a. elefanter, løver, leoparder, giraffer og selvfølgelig krokodiller.

I Kafue Nationalpark er det især de store kattedyr, der dominerer, og du kan møde både løver, geparder og den ellers meget sky gepard.

På en rejse til Zambia har du mulighed for at komme på klassisk safari i åbne firhjulstrækkere i de mange og vidt forskellige nationalparker. Du kan også tage på vandresafari, hvor du kommer helt tæt på dyr og natur, eller på kanosafari, hvor du får set naturen og dyrelivet fra de livgivende floders sider.

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular