Africa Tours CSS Sprite
Telefon 8873 4000
Man-torsdag kl. 10-15 & fredag kl. 10-14

Zambia

  • Dyrerige parker bl.a. Mosi-Oa-Tunya og South Luangwa
  • Zambezi-floden med det imponerende Victoria Falls
  • Mulighed for vandre- og kanosafari helt tæt på dyrelivet

Safari i Zambia

Det store og vidunderlige land Zambia ligger i hjertet af det sydlige Afrika, og strækker sig fra Tanzania og Malawi i nordøst til Zimbabwe, Botswana og Namibia i sydvest. Zambia deler desuden også grænse med både DR Congo og Angola mod nord og vest og Mozambique mod øst.

Med cirka 18 millioner indbyggere fordelt på hele 753.000 km2 er landet tyndt befolket, hvilket i høj grad er med til at danne grundlag for en uberørt og autentisk safarioplevelse udover det sædvanlige. Dertil kommer en enestående og dramatisk natur med høj diversitet og rigt dyreliv.Den hjertelige og imødekommende befolkning i Zambia består af en blanding af intet mindre end 70 forskellige etniske grupper, og resultatet er et møde med levende og farverige kulturer, som den dag i dag bliver holdt i live med stor respekt til minde om deres forfædre.

Når du bevæger dig ud i Zambias vilde og uforstyrrede natur, vil du opdage fortidens og historiens spor i den oldgamle klippekunst, de gamle begravelsespladser og de små landsbyer med stråtækte hytter, hvoraf nogle har været i det samme område siden vores jernalder.

De beskyttede naturområder i Zambia dækker ca. 30 % af landets samlede areal. Der findes mere end 20 nationalparker, og oplevelsen af den afrikanske natur her har været uforandret gennem århundreder. Rundt i Zambia vil du kunne opleve brusende og smukke vandfald – ikke mindst det mægtige Victoria Falls, som er ét af verdens syv naturvidundere – og livgivende og vilde floder, der bugter sig gennem landskabet til gavn for dyr og vegetation. Især fuglene har gode forhold i Zambia og der er registreret over 700 forskellige fuglearter i landet.

Blandt de mange nationalparker kan bl.a. nævnes Mosi-Oa-Tunya Nationalpark, som ligger ved Victoria Falls, og som - på trods af sin relativt lille størrelse - er hjem for både næsehorn, elefanter, bøfler, zebraer, giraffer og mange flere.

Ved Zambezi flodens nordlige banke ligger Lower Zambezi National Park, og den imponerende flod er samlingspunkt for et væld af dyr, bl.a. elefanter, løver, leoparder, giraffer og selvfølgelig krokodiller.

I South Luangwa og Kafue nationalparkerne er det især store 

rovdyr som løver, leoparder, geparder og hyæner, der er attraktionen og sågar den sjældne afrikanske vildhund ses med mellemrum. Her findes også mange andre store dyr som elefanter, bøfler, flodheste, giraffer og zebraer, så disse parker kan byde på safari af højeste kvalitet.

På en rejse til Zambia har du mulighed for at komme på klassisk safari i åbne firhjulstrækkere i de mange og vidt forskellige nationalparker. Du kan også tage på vandresafari, hvor du kommer helt tæt på dyr og natur eller på kanosafari, hvor du får set naturen og dyrelivet fra de livgivende floders sider.

Populære safarirejser til Zambia . Se alle vore rejser til Zambia HER

Malawi og Zambia - Safari, Natur og Kultur

En utrolig spændende rundrejse - i en international gruppe - til de to smukke lande Malawi og Zambia. Besøg først hele regionens bedste safaridestination, den meget dyrerige og naturskønne South Luangwa NP i Zambia. Turen afsluttes ved den gigantiske, klarvandede og fiskerige Malawi sø, der næppe findes lige i skønhed noget sted på kloden.

Populære seværdigheder i Zambia 

Zambia safari – dyrerige nationalparker, smukke floder og gigantiske Victoria Falls

Det vidunderlige land rækker fra Tanzania og Malawi i nordøst til krydsfeltet med Zimbabwe, Botswana og Namibia mod sydvest. Ligesom disse nabolande har Zambia en fantastisk og dyrerig natur, som rummer masser af muligheder for rigtig gode safarioplevelser. I den sydligste del af landet findes byen Livingstone på grænsen til Zimbabwe. Den ligger ned til den mægtige Zambezi River med de verdensberømte Victoria Falls i nationalparken Mosi-oa-Tunya (røgen der tordner). Parken og vandfaldet er, sammen med tilsvarende områder på Zimbabwes side, udnævnt til verdens naturarv af UNESCO.

Her finder du tre gode grunde til at besøge Zambia:

1. South Luangwa National Park

Nationalparken ligger i den nordøstlige del af Zambia. Den har et areal på godt 9.000 km2 og regnes for én af det sydlige Afrikas mest dyrerige og smukke safarilokaliteter. Luangwa floden er områdets livsnerve og danner basis for det meget rige dyreliv. Floden er hjemsted for ualmindeligt mange flodheste og krokodiller, og især i tørtiden er den en magnet for mange andre store dyr. Den meget varierede natur, der udgøres af en mosaik af tæt skov langs floden og bifloderne, små laguner, græssavanne og skovsavanne rummer en stor bestand af aber, elefanter, bøfler, giraffer, zebraer og elegante antiloper – og så er her mange rovdyr. Løver og hyæner er et almindeligt syn, mens geparder findes i området, men er relativt sjældne. Afrikanske vildhunde og især leoparder, der siges at have en af de tætteste bestande i verden netop her, ses oftere end de fleste andre steder på kontinentet. Her er desuden et meget rigt fugleliv med mere end 400 arter registreret. Det er muligt at køre på safari efter mørkets frembrud og søge efter de særligt nataktive dyr med store projektører, og så er parken en af de bedste lokaliteter for safari til fods.

2. Victoria Falls

Victoria Falls er ét af naturens vidundere på linje med f.eks. Grand Canyon og Mount Everest og vandfaldet på grænsen til Zimbabwe er i sig selv et besøg værd. Zimbabwe siden regnes som den bedste at se vandfaldet fra, men det er absolut værd at bruge tid på begge sider af grænsen, som nemt kan krydses. Mange nøjes ikke med vidunderlige gåture i nationalparkerne langs vandfaldet i begge lande, da der udbydes et væld af spændende aktiviteter, hvor nogle er mere halsbrækkende end andre. F.eks. findes et 111 meter højt Bungee Jump samt White Water Rafting i verdensklasse, mens mange tager en scenisk flyvetur over vandfaldet i helikopter. Man kan også flyve en tur i såkaldte Microlight fly, hvorfra der ikke er forstyrrende vinduer, når det perfekte luftfoto skal tages! Og hvad med en badetur i ”Devil´s Pool” helt ude på kanten af faldet? Netop denne aktivitet foregår på Zambia siden. I den mere rolige ende af skalaen udbydes naturskønne kanoture og komfortable sejlture på Zambezi floden opstrøms vandfaldet.

3. Mosi-oa-Tunya National Park

Den relativt lille nationalpark på kun 66 km2 strækker sig 20 km langs Zambezi floden med de imponerende Victoria Falls beliggende centralt i parken. På hver side af vandfaldet findes to meget forskelligartede dele af nationalparken. Nedstrøms omfatter den Botoka kløften, der er en fremragende fuglelokalitet, hvor der især ses mange spændende rovfugle. Opstrøms vandfaldet findes den mest dyrerige del af parken, hvor man kan køre på safari. Naturen består af tæt skov med bl.a. mange palmer langs floden, samt en mere åben skovsavanne længere inde i land. Her findes en lille bestand af det sjældne hvide/bredsnudede næsehorn, som ikke ses i andre nationalparker nær Victoria Falls. I området lever desuden bavianer, marekatte, giraffer, zebraer, vortesvin og forskellige antiloper, og i tørtiden krydser en del elefanter floden fra Zimbabwe siden og ses jævnligt i parken. Flodheste og krokodiller er et almindeligt syn langs flodbredden, ligesom fuglelivet især her er meget rigt.

Hvilke dyr kan man især se i Zambia?

Mange store rovdyr

Alle Afrikas fem store ikoniske rovdyr kan ses i Zambia, dvs. løve, leopard, gepard, plettet hyæne og afrikansk vildhund. Det er især i de to berømte nationalparker South Luangwa og Kafue, at chancerne er gode. Løver og hyæner har fine bestande begge steder, mens South Luangwa regnes for ét af kontinentets bedste steder at se den vidt udbredte men oftest meget sky leopard. Geparden ses bedst på de store græssletter i Kafue, mens der er gode chancer for at finde den ellers meget sjældne afrikanske vildhund begge steder.

Masser af flodheste og krokodiller

I de fleste af Zambias floder findes store bestande af krokodiller og flodheste. De imponerende dyr ses ofte på en safari i bil langs flodbrinkerne samt på sejlture på Zambezi floden. Mens krokodillerne er rovdyr, som primært lever af fisk når de er små, men supplerer med mindre pattedyr når de bliver store, så er flodhesten en planteæder. Om dagen ses disse kæmper oftest dase på lavt vand og kun sjældent på land, men om natten går de på land og græsser, hvilket kan foregå mange kilometer fra floderne.

Truede elefanter og hvide næsehorn

Såvel elefanter som næsehorn er desværre truede af krybskytteri mange steder. Det skyldes især efterspørgslen fra en håndfuld asiatiske lande, hvor elefantens stødtænder bliver brugt i kunsthåndværk, mens næsehornets horn bliver brugt i naturmedicin, der beviseligt er uvirksomt. Heldigvis er elefanter endnu et almindeligt syn mange steder i Zambia, mens det hvide/bredsnudede næsehorn har en lille bestand i Mosi-oa-Tunya nationalparken nær Victoria Falls, hvor der passes godt på dem.

Helt specielle giraffer, zebraer og gnuer

I South Luangwa nationalparken ses ofte giraffer, zebraer og gnuer. Disse tre klassiske savannedyr ses også mange andre steder, men netop South Luangwa har sine egne racer af dem, som kun findes i dette område. Giraffen kaldes Thornicroft´s giraf, der er den mindste race af giraf (men dog stadig stor!), som især kendes på de ensfarvede gulbrune underben. Crawshay´s zebra er kendetegnet af de smalle striber helt ned til hovene, mens Cookson´s gnu er mere stribet samt kontrastrig i farverne og smukkere end andre racer.

Et meget varieret fugleliv

Zambia er et fantastisk land når det gælder fuglelivet, og langt størstedelen af det sydlige Afrikas utroligt mange forskellige arter kan ses i landet. Dette gælder hele året rundt, men fra slutningen af tørtiden og i hele den mere regnfulde periode fra november til marts, suppleres de fastboende fugle med millioner af trækfugle fra den nordlige halvkugle. Det er altså på denne årstid, at de særligt fugleinteresserede skal overveje en rejse til Zambia.

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbreve.

Footer-formular

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

ASPSESSIONID# - Slettes når browseren lukkes

Hjemmesiden bruger denne cookie til at identificere den besøgende, på tværs af sider, under besøget.

cookieSafe - 6 måneder

Indeholder en sikker kopi af udvalgte 3. parts cookies, så de ikke går tabt, hvis de bliver fjernet af browseren.

Cookie-indstillinger

cookiebar - 6 måneder

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-indstillinger, samt om betingelser er blevet accepteret.

Zopim Chat

__zlcmid - 1 år

Live chat widget sets the cookies to store the Zopim Live Chat ID used to identify a device across visits.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

collect - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at sende data til Google Analytics om den besøgendes enhed og adværd. Sporer den besøgende på tværs af enheder og marketingskanaler.

Facebook Pixel

fr, tr, datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - op til 2 år

Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

ads/ga-audiences - Slettes når browseren lukkes

Anvendes af Google AdWords til at vise annoncer for besøgende, der sandsynligvis vil være interesseret, baseret på den besøgendes onlineadfærd på tværs af hjemmesider.

ads/user-lists/# - Slettes når browseren lukkes

Ukendt.

Google Adsense

_gcl_au - 3 måneder

Benyttes af Google Adsense til at eksperimentere med effektiviteten af deres annoncer. Disse finder sted på alle hjemmesider der benytter Google Adsense.

Google Doubleclick

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke om browseren understøtter cookies.

IDE - 2 år

Anvendes til at registrere og rapportere om hjemmesidebrugerens handlinger efter at have set eller klikket på en af annoncørens annoncer. Formålet er at måle effekten af en annonce samt at målrette annoncer til brugeren.

Microsoft Bing

_uetsid, _uetsid_exp, _uetvid, _uetvid_exp - 1 dag / Vedholdende

A Microsoft Bing Universal Event Tracking cookie for recommendation purposes.

Sleeknote

SNC - 2 år

Benyttes til at tracke anonym data til statistik for overordnet brug af Sleeknote samt individuelle events på boksene.

SNS - Slettes når browseren lukkes

Oprettes/opdateres ved hvert besøg. Bruges til at adskille tilmeldte brugere af formular.

_pk_id - 2 år

Oprettes ved hvert besøg. Bruges til at adskille brugere til statistik.

_pk_ses - Slettes når browseren lukkes

Oprettes ved hvert besøg. Benyttes under den enkelte session til at gruppere sidevisninger til statistik for bokse og visninger.

sn_global_countdown_last_reset_timestamp - Vedholdende

Sets a timestamp for when the visitor entered the website. This is used for analytical purposes on the website.

_sn_a, _sn_m, _sn_n - 1 år

(Ingen info)