Africa Tours CSS Sprite
Telefon 8873 4000
Mandag - fredag kl. 10:00 - 14:00

Namibia

  • Det sydlige Afrikas ørkenland med helt unikke scenerier
  • Namibørkenens røde sand med verdens højeste klitter
  • Etoshas dyrerige vandhuller og det barske Atlanterhav

Namibia safari

Sagnet siger, at Gud havde en virkelig dårlig dag, da Han skabte Namibia. Så ville jeg gerne ha’ flere dårlige dage. Jeg sidder på kanten mellem vand og sand og indsnuser de kølige, tørre vinde, fra Benguelastrømmen ud for Namibias kyst. Bag mig ligger Namibørkenen, der strækker sig mange kilometer ind i Namibia. Et imponerende syn som ikke ses andre steder i verden.

Namibia er et land med storslåede steppeområder, hvor der rejser sig op til 700 meter høje og 700 millioner år gamle Spitzkoppe bjerge, blandet med et unikt ørkenlandskab, med røde sandklitter, der er op til 400 meter høje. I det nordøstlige hjørne af Namibia finder man en udløber af verdens største ferskvandsdelta, Okavango, der har sit udspring i nabolandet, Botswana. På safari i den sydlige del af Nambia kan man opleve Fish River Canyon, som er verdens næststørste canyon efter Grand Canyon i USA.

Namibia har tropisk klima. Landet er overvejende et fladt ørkenområde men mod Kalahariørkenen i øst, er der tale om steppe, da det regner lidt mere i dette område. Namibia grænser op til Sydafrika mod syd og sydøst, Botswana mod øst og mod Zambia og Angola i nord. Hele den vestlige del af Nambia grænser op til Atlanterhavet.

Befolkningsantallet i Namibia er på ca. 2,1 mio., hvoraf langt de fleste indbyggere er kristne. Den oprindelig befolkning taler hovedsagelig khoisan og bantu, men det sprog, der tales officielt og som de lærer i skolen, er engelsk. Namibia er et demokratisk land med en utrolig positiv og gæstfri befolkning.

At sidde i en safaribus, der langsomt kører gennem det mørkerøde ørkensand, mens dagens sidste solstråler smyger sig hen over de forrevne klipper, er et sanseindtryk, som ikke findes andre steder. 

Når man så i dagene efter kommer til at opleve endnu en safari gennem Etosha National Park, hvor man kan støde på den største bestand af det sorte næsehorn og afrikas største elefanter, kan man næsten ikke ønske sig mere. Og kikkerten vil garanteret indfange mange af de 340 forskellige fuglearter på safarituren.

Lad turen gå til Namibia og oplev de imponerende Spitzkoppe, hovedstaden Windhoek, der ligger i en kæmpe oase, Etosha National Park, de røde sandklitter ved Sossusvlei og Deadvlei, havnebyen Swakopmund fra kolonitiden og verdens næststørste Canyon, Fish River Canyon.

Populære safarirejser til Namibia. Se alle vore rejser til Namibia HER

Fra Namibia til Victoria Falls

Storslået rundrejse i det sydlige Afrika, hvor der er inkluderet oplevelser i ørkenlandet Namibias høje sanddyner Sossusvlei, enestående Spitzkoppe, Etosha National Park, det unikke Okavango delta samt Chobe i Botswana og afsluttende med det imponerende Victoria Falls.

Udforsk ørkenlandet Namibia

En oplevelsesmættet rundrejse med berømte ørkenscenerier samt Afrikas fantastiske dyreliv i Etosha og Waterberg NP. Atlanterhavsbyen Swakopmund - der leder tankerne hen på en sydtysk by - besøges også foruden de gigantiske sanddyner Sossusvlei og Deadvlei, der er ”et must” samt den gigantiske Kalahariørken og det UNESCO-fredede Twyfelfontein.

Populære seværdigheder i Namibia

Namibia safari – en uforglemmelig oplevelse i Afrikas storslåede ørkenland

Namibia er et yderst velordnet land at rejse i, og er du til spektakulære naturscenerier med langt til horisonten, så er Namibia et godt bud på et rejsemål for dig. Fantastiske ørkenlandskaber med tårnhøje røde klitter er nok indbegrebet af Namibia, men dybe kløfter, farvestrålende klippelandskaber, barske kyster og spændende folkefærd hører også med til oplevelserne – og så kan landet tillige byde på fremragende klassisk safari i dets nordlige halvdel, og helt specielle ørkentilpassede dyr og planter i den sydlige del. En Namibia safari byder på vidtstrakte ørkenområder, hvor man ikke skulle tro, at der kan leve dyr og planter i så tørre omgivelser. Men det gør der. Og fælles for alle disse dyr er, at de har nogle særlige tilpasninger til det ekstremt tørre og barske klima, som gør det muligt. Selv i den mere dyrerige del af landet mod nord, hvor mange af Afrikas klassiske dyr og planter findes, er der tørt og varmt, så her lever de på kanten af det mulige. Langs landets kyst er der derimod overflod på grund af det fiskerige hav, hvorfor der her findes et rigt dyreliv.

Her får du 5 gode grunde til at opleve en Namibia safari:

1. Namib Naukluft Park med Namibørkenen

Når det drejer sig om markedsføring af Namibia, så er der ét billede der er gennemgående, nemlig Deadvleis hvide flade med de sorte døde træer, der som spøgelsesagtige silhuetter har de gigantiske røde klitter som baggrund. Dette sted i Namibørkenen, der ligner noget fra en anden planet, er da også et næsten fast punkt på rundrejser i landet. Der er også mange andre fantastiske landskaber i Afrikas største nationalpark Namib Naukluft, hvor der desuden ses enkelte smukke og specielle ørkentilpassede dyr.

2. Atlanterhavskystens byer, natur og dyreliv

Langs Namibias smukke men barske Atlanterhavskyst findes enkelte byer, hvoraf Swakopmund er den mest besøgte. Byens tyskinspirerede stil skyldes fortiden som tysk koloni. Sammen med nabobyen Walvis Bay er den udgangspunkt for en lang række spændende aktiviteter i ørkenen, der rækker helt ud til kysten i dette område. Det er også her, man kan komme ud at sejle på Atlanterhavet, hvor der f.eks. kan ses pelikaner, pelssæler, delfiner og med lidt held også store hvaler, og er man til østers, så er det stedet.

3. Safari i dyrerige Etosha National Park

Man hører ofte, at Namibia ikke er et rigtigt safariland, men det er vi bestemt ikke enige i. I landets nordlige halvdel findes gode safariområder, hvoraf den store Etosha nationalpark må fremhæves. Dette er faktisk ét af Afrikas bedste safariområder, hvor der specielt i tørtiden ses masser af dyr. Især omkring vandhullerne kommer rækker af dyr ned for at drikke, og her ses ofte elefanter, løver, giraffer, zebraer og masser af smukke antiloper, og så er det måske kontinentets bedste sted at se det sjældne sorte næsehorn.

4. Kalahari og Fish River Canyon

Namibørkenen er ikke alene om at give Namibia prædikatet ”ørkenland”. Mod sydøst findes Kalahariørkenen, der strækker sig ind i landet fra Botswana og Sydafrika med sine karakteristiske parallelle røde klitter, bevokset med gamle krogede akacietræer. Allersydligst i landet ligger den gigantiske og smukke Fish River Canyon, der skærer sig ned i klippelandskabet, og er blandt verdens største kløfter.

5. Landets oprindelige og farverige folk

Sidst men ikke mindst kan Namibias oprindelige befolkning fremhæves, som man flere steder har mulighed for at møde. Især tre folkefærd skal fremhæves:
• Himbafolket, hvor især kvinderne er karakteristiske og mange steder stadig bruger fedt og rødt ler til at farve sig med og smører ind i deres flettede hår.
• Hererofolket, hvor kvinderne bærer nogle meget karakteristiske og farvestrålende hatte, der matcher deres store kjoler.
• Sanfolket, der er Kalahariørkenens oprindelige jæger/samler befolkning, som enkelte steder stadig lever relativt traditionelt.

Hvilke specielle dyr og planter kan man se på en safari i Namibia?

Gemsbokoryx, springbuk og struds

Når man kører gennem de store ørkenområder, er der især tre dyr, som med jævne mellemrum dukker op ”in the middle of nowhere”. Det er den smukke gemsbok antilope (sydlig oryx) med de lange lige horn, den elegante gazellelignende springbuk samt verdens største fugl, strudsen. De kan alle tåle den stegende hede om dagen og den bidende kulde om natten, som ørkenen udsætter dem for, og så kan de klare sig i lange perioder uden at drikke.

Ørkentilpassede elefanter og næsehorn

I Namibias nordvestlige hjørne findes både elefanter og sorte næsehorn, der er særligt godt tilpassede det tørre miljø. De intelligente elefanter klarer sig på grund af deres eminente hukommelse, så de vandrer langt mellem de sparsomme vandressourcer, som de præcis ved hvor ligger og på hvilken årstid vandet findes. Næsehornene klarer sig gennem den tørreste tid ved at spise nogle vandholdige ørkenplanter, der ellers er giftige for de fleste dyr, men som de kan tåle i begrænsede mængder, og lige akkurat kan klare sig på.

Pelssæler

På Namibias kyst ses masser af fugle, der udnytter ressourcerne i det ekstremt fiskerige hav. Blandt pattedyrene er det især pelssæler, som tager for sig af retterne. Den afrikanske pelssæl, der er nærmere beslægtet med søløver end sæler, findes i adskillige kolonier langs kysten, hvor de yngler og dagligt går på land for at slappe af efter fisketuren.

Welvitschia og pilekoggertræ

Blandt Namibias mange specielle og ørkentilpassede planter kan især to fremhæves. Welwitschiaen kan nærmest ligne en rodebunke af haveaffald, men er alligevel noget helt specielt. Den kan nemlig blive op mod 2.000 år gammel, hvilket er den højeste alder nogen urt kan opnå. Pilekoggertræet er til gengæld en ualmindelig fotogen plante, som ses i små grupper enkelte steder i ørkenen, men som også er plantet foran adskillige camps, lodges og hoteller over hele landet.

Dyr og planter på klassisk safari

Namibia er bestemt ikke kun et land, hvor man ser de helt særlige og ørkentilpassede planter og dyr. På en safari i den nordlige del af landet findes også masser af Afrikas klassikere. Blandt disse kan især akacietræer fremhæves fra plantelivet, mens ikoniske dyr som elefanter, næsehorn, giraffer og zebraer kan fremhæves sammen med de velkendte store rovdyr og et imponerende, rigt fugleliv.

Namibia er naturligvis også ældgamle ørkner

Namibørkenen er verdens ældste ørken og har eksisteret i mindst 55 millioner år. Den høje alder afsløres bl.a. af det orangerøde sand. Denne smukke farve skyldes, at jernet i sandkornene ruster med årene, hvilket dog er en meget langsom proces. Ud over at være den ældste ørken, rummer den også de højeste sandklitter i verden. Enkelte tårner sig op i mere end 300 meters højde, så de tager sin tid at bestige, og kræver sin mand m/k. Dette er dog muligt mange steder, og anstrengelserne belønner sig. Fra toppen af de høje klitter er der en fantastisk udsigt, og det røde kuperede landskab, der åbner sig, får mange til at føle, at de er landet på Mars – ”Den Røde Planet”.

Trods klitternes størrelse er de stadig underlagt sandets flygtighed og dynamik. De er således i konstant forandring og underlagt de fremherskende vinde, så højde og form ændrer sig stille og roligt, ligesom selve klitternes beliggenhed på den meget lange bane. Tilførslen af sand til Namibørkenen starter langt inde i kontinentet i et andet ørkenområde, nemlig Kalahari. Gennem mange små floder skylles sandet ud i den store Oranje flod og videre ud i Atlanten. Her blandes det med sandet fra kysten mod syd og bæres mod nord af Benguela havstrømmen. Meget af sandet ender på Namibias kyst, hvor den fremherskende vestenvind blæser det ind i land. Hvis ellers klima og havstrømme forbliver konstant i mange millioner år, så vil ringen altså blive sluttet for noget af sandet, når Namibørkenens klitter er vandret så langt mod øst, at de når Kalahariørkenen.

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbreve.

Footer-formular

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

ASPSESSIONID# - Slettes når browseren lukkes

Hjemmesiden bruger denne cookie til at identificere den besøgende, på tværs af sider, under besøget.

cookieSafe - 6 måneder

Indeholder en sikker kopi af udvalgte 3. parts cookies, så de ikke går tabt, hvis de bliver fjernet af browseren.

Cookie-indstillinger

cookiebar - 6 måneder

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-indstillinger, samt om betingelser er blevet accepteret.

Zopim Chat

__zlcmid - 1 år

Live chat widget sets the cookies to store the Zopim Live Chat ID used to identify a device across visits.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

collect - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at sende data til Google Analytics om den besøgendes enhed og adværd. Sporer den besøgende på tværs af enheder og marketingskanaler.

Facebook Pixel

_fbp, fr, tr, datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - op til 2 år

Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

ads/ga-audiences - Slettes når browseren lukkes

Anvendes af Google AdWords til at vise annoncer for besøgende, der sandsynligvis vil være interesseret, baseret på den besøgendes onlineadfærd på tværs af hjemmesider.

ads/user-lists/# - Slettes når browseren lukkes

Ukendt.

Google Adsense

_gcl_au - 3 måneder

Benyttes af Google Adsense til at eksperimentere med effektiviteten af deres annoncer. Disse finder sted på alle hjemmesider der benytter Google Adsense.

Google Doubleclick

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke om browseren understøtter cookies.

IDE - 2 år

Anvendes til at registrere og rapportere om hjemmesidebrugerens handlinger efter at have set eller klikket på en af annoncørens annoncer. Formålet er at måle effekten af en annonce samt at målrette annoncer til brugeren.

Microsoft Bing

_uetsid, _uetsid_exp, _uetvid, _uetvid_exp - 1 dag / Vedholdende

A Microsoft Bing Universal Event Tracking cookie for recommendation purposes.

Sleeknote

SNC - 2 år

Benyttes til at tracke anonym data til statistik for overordnet brug af Sleeknote samt individuelle events på boksene.

SNS - Slettes når browseren lukkes

Oprettes/opdateres ved hvert besøg. Bruges til at adskille tilmeldte brugere af formular.

_pk_id - 2 år

Oprettes ved hvert besøg. Bruges til at adskille brugere til statistik.

_pk_ses - Slettes når browseren lukkes

Oprettes ved hvert besøg. Benyttes under den enkelte session til at gruppere sidevisninger til statistik for bokse og visninger.

sn_global_countdown_last_reset_timestamp - Vedholdende

Sets a timestamp for when the visitor entered the website. This is used for analytical purposes on the website.

_sn_a, _sn_m, _sn_n - 1 år

(Ingen info)