Africa Tours CSS Sprite

Botswana

  • Rummer det sydlige Afrikas største dyrebestande
  • Okavango deltaet – Afrikas juvel med masser af dyr
  • Chobe parken og floden, der er elefanternes paradis

Botswana safari

Hvem skulle tro, at man nogensinde kom til at sidde i noget, der ligner en udhulet træstamme midt i verdens største ferskvandsdelta, mens man stille og roligt glider fremad mellem siv og fuglekvidren? Det er sådan et sted, hvor man føler sig ydmyg over for naturen. Og når der så pludselig dukker fire flodheste op af vandet 30 meter fra båden, er man solgt. Alene flyveturen herud i et Cessna-fly er en fantastisk smuk oplevelse.

Botswana er et fladt land, som er domineret af Kalahari-ørkenen, buskstepper og det enorme Okavango Delta, som der dækker 15.000 km2 sumpe, øer og kanaler.I regntiden når floderne til Makgadikgadi Saltpans. Sammen med Chobe National Park tiltrækker disse områder årligt mange turister, der vil på safari. Betydelige områder i Botswana er udlagt til nationalparker og sammendraget med, at Botswana er meget tyndt befolket, giver det naturoplevelser uden lige. Botswana ligger på en højderyg, man kalder Det Sydafrikanske Skjold, som er 800-1000 meter over havet.

Mod syd og sydøst grænser Botswana op til Sydafrika. Mod vest og nord til Namibia og mod nordøst til Zimbabwe. Desuden har landet en meget kort grænse til Zambia mod nord. 

Hele landet har varme somre med gennemsnitstemperaturer på omkring 26 °C. Der er mange solrige dage året rundt, men dog lidt flere i vinterperioden end resten af året. I Botswana kan du nyde et subtropisk klima, da landet ligger relativt højt over havets overflade samtidigt med, at Botswanas placering ligger i den indre del af det afrikanske kontinent.

Befolkningsantallet i Botswana er ca. 2 mio. og langt de fleste lever i landsbyer og byer langs jernbanen i øst, og i de store byer. Levestandarden er høj efter afrikanske forhold og da Botswana er i en positiv udvikling, følger befolkningsantallet støt med. Diamantudvinding i Botswana er en af verdens største. 

Med Africa Tours som rejsearrangør til Botswana vil du opleve en positiv og imødekommende lokalbefolkning, der altid er klar med et højt serviceniveau og som er meget glade for at bruge det engelsk, de har lært i skolen.

Når solen går ned og alle de orange, røde, gule og lilla farver dæmpes på himlen, bliver der pludselig helt mørkt. Mens man sidder og nyder dette storslåede sceneri, kan man, hvis man er på safarirejse i Botswana, høre rejselederen gøre klar til det natlige gamedrive. 

En særlig safaritur, hvor man kan se flere dyr gå på jagt, og endnu tydeligere kan koncentrere sig om alle de sprog dyrene har. Selv hulepindsvinet, med de 30 cm lange sort/hvide pigge, har vovet sig ud, og jogger rundt foran i safaribussens lygteskær.

Lad turen gå til Botswana og oplev verdens største ferskvandsdelta, Okavango Deltaet, safari i Chobe National Park, sejle på Okavango floden, Makgadikgadi Sletten med de enorme saltsletter, den 52.000 km2 Kalahari-Ørken, der forandrer sig til den frodigste grønne slette og meget mere. Se og hør to passionerede Afrika rejsende fortælle om bl.a. safari i Botswana. 

Populære safari rejser til Botswana. Se alle vore rejser til Botswana HER.

Botswanas Delta og Wildlife Adventure

Botswana byder på helt ekstraordinære dyre- og naturoplevelser og på denne rundrejse også et besøg ved imponerende Victoria Falls. Oplev et fantastisk dyreliv i Chobe; med Afrikas største bestand af elefanter. Se solen gå ned over den store Makgadikgadi slette. Kør safarikørsel i åbne 4x4 i Moremi og bliv sejlet ind i det unikke Okavango delta. 

14 dage fra 29.300

Explore Vandfald og Wildlife

Safari, kultur og smukke landskaber på denne fantastiske rundtur. Oplev Kalahari og buskmændene, det un ikke Okavango Delta, som er en af Afrikas Syv Naturvidundere, Zimbabwes største nationalpark - Hwange National Park, den geologiske natur i Matopos N.P og verdens største vandfald – Victoria Falls.

16 dage fra 22.200

Populære seværdigheder i Botswana

 

Botswana

Botswana er placeret 800 – 1000 meter over havets overflade, på en højderyg man kalder ”Det Sydafrikanske Skjold”. I Botswana finder du store områder, der er fredet via nationalparker. Dette gør, sammen med det faktum at landet er meget tyndt befolket, Botswana til den ideelle destination, hvis man ønsker en uspoleret safarioplevelse. Landet er mange steder dækket af Kalahari ørkenen, buskstepper og floddeltaer. Det mest kendte er Okavanga Deltaet, som er en af verdens største floddeltaer med sit areal på hele 15.000 kvadratkilometer. Deltaet er på UNESCOs verdensarvsliste og er i sig selv også helt unik. Dette skyldes for det første, at vandet aldrig når ud til havet. Vegetationen omkring deltaet optager en stor del af vandet, og det resterende fordamper eller synker ned Kalaharis sandjord. Derudover er vandstanden på mærkværdig vis på sit højeste, når der er tørketid i Botswana. Dette fænomen opstår, fordi vandet kommer fra den nedbør, der faldt tidligere på året i Angolas højland fremfor fra nedbøren i området, som normalt er tilfældet ved floddeltaer. Det gør Okavanga Deltaet til samlingssted for de mange planteædere, der kommer efter føde. Og hvor der er planteædere, kommer også rovdyr. Du kan således opleve løver og geparder på jagt efter en smuk antilope eller en forvirret zebra. Alene disse naturfænomener tiltrækker mange turister, men hvad er egentlig Botswanas største turist attraktion?

Hvad er Botswana kendt for?

Botswana er naturligvis kendt for Okavanga Floden og Deltaet. Derudover har Botswana dog især tre fantastiske muligheder for storslåede oplevelser. Kalahariørkenen, saltsletten Makgadikgadi og elefanternes Afrika; Chobe Nationalpark.

Kalahariørkenen dækker over 900.000 kvadratkilometer, hvoraf 70% ligger inden for Botswanas grænser. På trods af navnet er det kun mindre områder, man definerer som egentligt ørken. Det skyldes den uregelmæssige nedbør i området, som bringer liv til spredt vegetation. Førhen var store områder dækket med åbent vand. Det er ikke længere tilfældet, da befolkningen er blevet bedre til at udnytte disse vandressourcer. Selv dele af Kalahariørkenen er fredet som nationalparker, hvor man også har mulighed for at tage på safari og opleve et helt særegent dyreliv.

Makgadikgadi sletten ligger i det nordøstlige Botswana inde i Kalahariørkenen. Det er en af de største saltsletter i verden. I tidernes morgen opstod saltsletten, da en kæmpe sø på størrelse med Schweiz udtørrede. Det er i dag flere tusinde år siden, og alligevel findes store salt lagre/saltsletter stadig. Makgadikgadi er i dag et område, hvor der skiftevis er saltslette og ørken. Når der regelmæssig tilføres vand på sletten, skabes der et fristed for mange forskellige fugle og dyr, der normalt ikke ville forvilde sig ind i en ørken.

Den sidste mulighed for store dyre- og naturoplevelser, der er værd at nævne, er Chobe nationalpark. Nationalparken har et imponerende økosystem med søer, øer, kanaler og flodsletter, som tiltrækker et fantastisk dyreliv. Særligt elefanter kan findes i området, der er kendt for at huse helt op til 70.000 elefanter.
 

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular