Africa Tours CSS Sprite
Telefon 8873 4000
Mandag - fredag kl. 10:00 - 14:00

Botswana

  • Rummer det sydlige Afrikas største dyrebestande
  • Okavango deltaet – Afrikas juvel med masser af dyr
  • Chobe parken og floden, der er elefanternes paradis

Botswana safari

Hvem skulle have troet, at man nogensinde kom til at sidde i noget, der ligner en udhulet træstamme midt i verdens største ferskvandsdelta, mens man stille og roligt glider fremad mellem sivene til lyden af fugle der kvidrer? Det er sådan et sted, hvor man føler sig ydmyg over for naturen. Og når der så pludselig dukker fire flodheste op af vandet 30 meter fra båden, er man solgt. Alene flyveturen herud i et lille Cessna-fly er en fantastisk smuk oplevelse.

Botswana er et fladt land, som er domineret af Kalahari-ørkenen, buskstepper og det enorme Okavango Delta, som dækker 15.000 km2 med sumpe, øer og kanaler.I regntiden når floderne til Makgadikgadi Saltpans. Sammen med Chobe National Park tiltrækker disse områder årligt mange turister, der vil på safari. Betydelige områder i Botswana er udlagt til nationalparker og sammenholdt med, at Botswana er meget tyndt befolket, giver det naturoplevelser uden lige. Botswana ligger på en højderyg, man kalder Det Sydafrikanske Skjold, som er 800-1000 meter over havet.

Mod syd og sydøst grænser Botswana op til Sydafrika. Mod vest og nord til Namibia og mod nordøst til Zimbabwe. Desuden har landet en meget kort grænse til Zambia mod nord. 

Hele landet har varme somre med gennemsnitstemperaturer på omkring 26°C. Der er mange solrige dage året rundt, men dog lidt flere i vinterperioden end resten af året. I Botswana kan du nyde et subtropisk klima, da landet ligger relativt højt over havets overflade samtidigt med, at Botswanas ligger placeret i den indre del af det afrikanske kontinent.

Befolkningsantallet i Botswana er ca. 2 mio. og langt de fleste lever i landsbyer og byer langs jernbanen i øst, og i de store byer. Levestandarden er høj efter afrikanske forhold og da Botswana er i en positiv udvikling, følger befolkningsantallet støt med. Diamantudvindingen i Botswana er en af verdens største. 

Med Africa Tours som rejsearrangør til Botswana vil du opleve en positiv og imødekommende lokalbefolkning, der altid er klar med et højt serviceniveau og som er meget glade for at bruge det engelsk, de har lært i skolen.

Når solen går ned og alle de orange, røde, gule og lilla farver dæmpes på himlen, bliver der pludselig helt mørkt. Mens man sidder og nyder dette storslåede sceneri, kan man, hvis man er på safarirejse i Botswana, høre rejselederen gøre klar til det natlige gamedrive. 

En særlig safaritur, hvor man kan se flere dyr gå på jagt, og endnu tydeligere kan koncentrere sig, om alle de sprog dyrene har. Selv hulepindsvinet, med de 30 cm lange sort/hvide pigge, har vovet sig ud, og jogger rundt foran i safaribilens lygteskær.

Lad turen gå til Botswana og oplev verdens største ferskvandsdelta, Okavango Deltaet, safari i Chobe National Park, sejltur på Okavango floden, Makgadikgadi Sletten med de enorme saltsletter, den 52.000 km2 Kalahari-Ørken, der forandrer sig til den frodigste grønne slette og meget mere. Se og hør to passionerede Afrika rejsende fortælle om bl.a. safari i Botswana. 

Populære safarirejser til Botswana. Se alle vore rejser til Botswana HER.

Botswanas Delta og Wildlife Adventure

Botswana byder på helt ekstraordinære dyre- og naturoplevelser og på denne rundrejse også et besøg ved imponerende Victoria Falls. Oplev et fantastisk dyreliv i Chobe med Afrikas største bestand af elefanter. Se solen gå ned over den store Makgadikgadi slette. Kør safarikørsel i åbne 4x4 i Moremi og bliv sejlet ind i det unikke Okavango delta. 

Explore Vandfald og Wildlife

Safari, kultur og smukke landskaber på denne fantastiske rundtur. Oplev Kalahari og buskmændene, det unikke Okavango Delta, som er ét af Afrikas Syv Naturvidundere, Zimbabwes største nationalpark - Hwange National Park, den geologiske natur i Matopos N.P. og verdens største vandfald – Victoria Falls.

Populære seværdigheder i Botswana 

På safari i Botswana – delta, floder, ørken og Victoria Falls i Zimbabwe

Der er masser af plads til natur og dyreliv i Botswana, som er lidt større end Frankrig, men kun har omkring 2 mio. indbyggere. Mod nord, hvor der er rigelige mængder af vand året rundt, findes adskillige nationalparker og reservater med ualmindeligt mange dyr, bl.a. omkring Chobe floden og det ikoniske Okavango Delta. Landet rummer desuden størstedelen af den 900.000 km2 store Kalahariørken med ørkentilpassede dyr og næsten uendelige vidder, og så starter eller slutter de fleste rejser i Botswana med en besøg ved nærliggende Victoria Falls i Zimbabwe.
Botswana regnes da også som ét af Afrikas allerbedste lande at besøge, hvis der er fokus på god safari. Det skyldes selvfølgelig først og fremmest landets imponerende dyrebestand, hvor der er gode muligheder for at se stort set alle de klassiske dyr. Dertil er der et varieret udbud af safariaktiviteter. Ud over den velkendte safarikørsel i bil, der også er mulig med projektører om natten, så byder landet f.eks. på fremragende bådsafari, stemningsfuld sejlads i traditionelle kanoer og ikke mindst på spændende guidede gåture på savannen.

Her har du fem gode grunde til at besøge netop Botswana:

1. Okavango Deltaet

Det frodige og uendeligt smukke Okavango Delta er med sine 15.000 km2 et af kontinentets største deltaer, og et ganske særligt ét af slagsen, idet det er på UNESCO´s liste over verdens naturarv. Vandet løber nemlig ikke ud i havet, men optages af vegetationen, fordamper eller synker ned i Kalaharis sand. Deltaet er en labyrint af store og små kanaler samt masser af laguner. Sejlads i kanoer (mokoroer) og små motorbåde er de klassiske aktiviteter i deltaet, sammen med fremragende safari i bil i det mere tørre omgivende miljø.

2. Chobe floden og nationalparken

Floden ligger nordligst i Botswana og danner grænse mod Namibia, mens Chobe nationalparken omfatter flodbredden og et kæmpe savanneområde mod sydvest til nær Okavango Deltaet. Nationalparken er uden tvivl mest kendt for at være elefanternes ”hovedstad”, idet der findes omkring 100.000 af disse prægtige dyr i området. Disse ses meget fint på et såkaldt River Cruise, som er en yndet aktivitet på Chobe floden, hvor der typisk også ses mange bøfler, flodheste, krokodiller og spændende fugle.

3. Moremi og private reservater

Moremi vildtreservatet udgør en tør savannedomineret ”tunge” af land, der rækker langt ind i Okavango Deltaet. Sammen med adskillige private reservater på en række øer i deltaet, i den omgivende natur og helt op til Chobe floden mod nord udgør de et af Afrikas absolut bedste safariområder. Dette gælder såvel muligheden for at se kontinentets store klassiske dyr, som for en række særligt vandtilpassede specialiteter i området og det imponerende fugleliv.

4. Kalahariørkenen

Kalaharis sandede jorde dækker omkring 80 % af Botswana og omfatter flere fantastiske naturområder, bl.a. nationalparkerne Nxai Pan, Makgadikgadi Pan og Central Kalahari samt Kgalagadi Transfrontier Park, der rækker på tværs af grænsen ind i Sydafrika. Vel er dyrebestanden ikke så stor som i landets nordlige safariområder, men her findes alligevel overraskende mange dyr, hvoraf en del er særligt tilpasset det tørre miljø, og så er her utroligt smukt samt næsten uendeligt langt til horisonten.

5. Victoria Falls i Zimbabwe

Ganske tæt ved Chobe nationalparken, byen Kasane og Botswanas grænse mod Zimbabwe ligger verdensberømte Victoria Falls. Med kun godt en times transport er det derfor oplagt, at lægge vejen forbi det UNESCO fredede vandfald, hvilket langt de fleste safarier i Botswana derfor gør. Da Victoria Falls har rigtig gode flyforbindelser til bl.a. Johannesburg, så starter og/eller slutter mange safarier i Botswana hér.

Hvilke dyr kan man især se i Botswana?

Elefanter og bøfler

Elefanter kan ses overalt i Botswana, lige fra de tørre miljøer i Kalahari til de vandrige nordlige egne af landet, men i sidstnævnte områder er de langt mere talrige, og udgør faktisk verdens største sammenhængende bestand. Undtagen på lange vandringer holder de sig nær vand, hvilket i endnu højere grad gælder den afrikanske bøffel, som kan ses i imponerende store flokke på op til ca. 1.500 dyr f.eks. langs Chobe floden og i Okavango Deltaet.

De store katte

I hele landet findes gode bestande af byttedyr for de tre store katte; løve, leopard og gepard, som derfor også trives i stort antal og hyppigt ses. Hvor zebraer, store arter af antiloper og sågar bøfler står øverst på menukortet for løveflokkene, så hører lidt mindre arter som f.eks. impalaen til leopardens foretrukne bytte. Mens løver og leoparder oftest jager i skumringen og om natten, så foretrækker verdens hurtigste landdyr, geparden, at jage om dagen, hvor især unger af f.eks. den lille springbuk ofte er byttet.

Afrikansk vildhund og hyæner

Den ellers yderst sjældne afrikanske vildhund har en relativt stor bestand i Botswana, som derfor er et af de få lande, hvor der er en pæn sandsynlighed for at se denne effektive jæger. De er floklevende og meget sociale, så lykkes det at finde dem kan man typisk se 5-20 stk. af gangen. Den ligeledes floklevende plettede hyæne er ret almindelig i Botswana og ses ofte, mens den sjældne brune hyæne, der lever alene, nogle gange ses i landets sydlige halvdel i Kalahari-regionen.

Flodheste og krokodiller

Især på sejlture kan der ses ualmindeligt mange flodheste i Botswana. Omkring enhver bugtning af Chobe floden eller kanalerne i Okavango Deltaet ses en ny flok. De store dyr kommer sjældent på land om dagen, mens de om natten kan vandre langt ind på savannen i søgen efter frisk græs. Krokodiller er også et yderst almindeligt syn, hvor der findes permanent vand, og med mellemrum støder man på nogle gigantiske eksemplarer. Såvel flodheste som krokodiller kan selvfølgelig også ses på safari i bil langs vandet.

Et enestående fugleliv

Botswana har et imponerende fugleliv, der kan begejstre enhver fugleinteresseret. Ligesom for pattedyrene skyldes det den meget varierede natur, som landet kan byde på. I den mere vandrige del mod nord ses f.eks. mange hejrer, storke, andefugle, vadefugle og isfugle. Over hele landet støder man jævnligt på farvestrålende fugle som f.eks. ellekrager, biædere, stære, væverfugle og finker, mens der i de tørreste regioner findes en del ørkenspecialiteter, og hvor også gribbe, ørne og mange andre rovfugle ses særligt hyppigt i det helt åbne land, selvom de også findes mod nord i den mere frodige del af Botswana.

Botswanas livgivende vandressourcer

Vand er én af grundstenene til alt liv, hvilket selvfølgelig også gælder for Botswanas smukke natur og imponerende dyreliv. Særligt tre vandressourcer, der alle fødes af nedbøren i regntiden, er vigtige for landets mange dyr og dermed for god safari, nemlig vandhuller, floder og Okavango Deltaet.
I den tørreste del af Botswana, f.eks. i Kalahariørkenen, findes en del vandhuller, hvoraf nogle stadig har en smule vand selv sidst i tørtiden. De er nødvendige for opretholdelsen af liv i det barske klima, selvom flere ørkentilpassede dyr kan overleve relativt længe uden vand. På en safari i disse tørre områder, koncentreres indsatsen for at finde dyr typisk nær vandhullerne, da de virker som en magnet på dyrelivet. Der er også særligt gode chancer for at se en jagt netop her, da rovdyrene ofte ligger på lur i nærheden.
Langs Botswanas permanente floder, som primært findes i den frodige nordlige del af landet, er der selvsagt grundlag for et yderst rigt dyreliv. Det er dog ikke ensbetydende med, at alle dyr konstant opholder sig ved flodbredden. Mange vandrer langt for med mellemrum at drikke, mens andre bliver tæt på floden for at drikke hyppigt, som f.eks. elefanter og bøfler. Det sker typisk om morgenen og sidst på eftermiddagen. Floderne er selvfølgelig helt essentielle for nogle dyr, hvor flodhesten nok er det mest kendte eksempel.
Okavango Deltaet, der ligger på grænsen til den tørre Kalahariørken, er en oase for et uhyre artsrigt dyre- og planteliv. Selv i tørtiden findes her masser af vand, som tiltrækker dyr fra nær og fjern, som altså supplerer de mange dyr, der findes året rundt. Faktisk er vandstanden i deltaets floder og kanaler højest langt henne i tørtiden. Det skyldes, at størstedelen af vandet kommer fra regn som falder i Angolas højland langt mod nordvest. Herfra tager det flere måneder at nå ud til de yderste forgreninger af deltaet.

 

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbreve.

Footer-formular

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

ASPSESSIONID# - Slettes når browseren lukkes

Hjemmesiden bruger denne cookie til at identificere den besøgende, på tværs af sider, under besøget.

cookieSafe - 6 måneder

Indeholder en sikker kopi af udvalgte 3. parts cookies, så de ikke går tabt, hvis de bliver fjernet af browseren.

Cookie-indstillinger

cookiebar - 6 måneder

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-indstillinger, samt om betingelser er blevet accepteret.

Zopim Chat

__zlcmid - 1 år

Live chat widget sets the cookies to store the Zopim Live Chat ID used to identify a device across visits.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

collect - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at sende data til Google Analytics om den besøgendes enhed og adværd. Sporer den besøgende på tværs af enheder og marketingskanaler.

Facebook Pixel

_fbp, fr, tr, datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - op til 2 år

Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

ads/ga-audiences - Slettes når browseren lukkes

Anvendes af Google AdWords til at vise annoncer for besøgende, der sandsynligvis vil være interesseret, baseret på den besøgendes onlineadfærd på tværs af hjemmesider.

ads/user-lists/# - Slettes når browseren lukkes

Ukendt.

Google Adsense

_gcl_au - 3 måneder

Benyttes af Google Adsense til at eksperimentere med effektiviteten af deres annoncer. Disse finder sted på alle hjemmesider der benytter Google Adsense.

Google Doubleclick

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke om browseren understøtter cookies.

IDE - 2 år

Anvendes til at registrere og rapportere om hjemmesidebrugerens handlinger efter at have set eller klikket på en af annoncørens annoncer. Formålet er at måle effekten af en annonce samt at målrette annoncer til brugeren.

Microsoft Bing

_uetsid, _uetsid_exp, _uetvid, _uetvid_exp - 1 dag / Vedholdende

A Microsoft Bing Universal Event Tracking cookie for recommendation purposes.

Sleeknote

SNC - 2 år

Benyttes til at tracke anonym data til statistik for overordnet brug af Sleeknote samt individuelle events på boksene.

SNS - Slettes når browseren lukkes

Oprettes/opdateres ved hvert besøg. Bruges til at adskille tilmeldte brugere af formular.

_pk_id - 2 år

Oprettes ved hvert besøg. Bruges til at adskille brugere til statistik.

_pk_ses - Slettes når browseren lukkes

Oprettes ved hvert besøg. Benyttes under den enkelte session til at gruppere sidevisninger til statistik for bokse og visninger.

sn_global_countdown_last_reset_timestamp - Vedholdende

Sets a timestamp for when the visitor entered the website. This is used for analytical purposes on the website.

_sn_a, _sn_m, _sn_n - 1 år

(Ingen info)