Africa Tours CSS Sprite
Telefon 8873 4000
Mandag - fredag kl. 10:00 - 14:00

Zimbabwe

  • Zambezifloden med det imponerende Victoria Falls
  • Meget varieret natur og fantastisk dyreliv i Hwange
  • Matobo med de helt enestående klippeformationer

Safari i Zimbabwe

For 200 millioner år siden blev det sydlige Afrika udsat for et enomt vulkanudbrud med efterfølgende store mængder af lava, der dækkede det meste af området.

Jeg sidder i et tropisk og meget vådt og varmt område og kigger på det mest udsatte af de områder. Det er Victoria Falls, hvor vandfaldene samlet har en bredde på 1,6 km og et fald på 128 meter. Den konstante vandmængde forstøves i området og danner en jungle af eventyrlige safarioplevelser.Zimbabwes landskab er en skøn blanding af imponerende områder. Lige fra Kalahariørkenens sand til savanne og tyk, nærmest ufremkommelig skov. I alle områderne findes et væld af forskellige dyre- og fuglearter, da det meste er udlagt til beskyttede naturreservater. Dertil kommer oplevelserne langs Zambezi floden, Limpopo floden og ikke mindst Victoria Falls, hvis store mængder vand løber ud i Victoria søen mod nord.

Zimbabwe har ingen kystlinje. Landet er omkranset af Mozambique i øst og nordøst, Botswana i vest og Sydafrika i syd. Mod nordvest udgør Zambezi floden en naturlig grænse mod Zambia. Mod syd flyder Limpopo floden mellem Zimbabwe og Sydafrika. I en smal korridor mod vest deler Zimbabwe og Namibia en kort grænse. Højden over havet er afgørende for klimaet, som er subtropisk og solrigt.

Befolkningsantallet i Zimbabwe er på ca. 15 millioner, hvoraf ca. halvdelen er kristne i kombination med den oprindelige kulturelle tro. Den anden halvdel opdeles i lige store antal kristne og den oprindelige kulturelle tro. Den oprindelig befolkning taler hovedsagelig Shona og Sindebele, men det sprog, der tales officielt og som de lærer i skolen, er engelsk.

Historiens vingesus blæser varmt gennem Great Zimbabwes ruiner. Disse jernalderruiner kan føres helt tilbage til det 11. århundrede. 

Jeg sidder i skyggen af de fem meter høje mure, der fortæller noget om storhed og fald.Great Zimbabwe blev et af Afrikas mægtigste kongeriger og gennem tiderne har guld og elfenben passeret lige her, hvor du også kan komme til at sidde på din safarirejse til Zimbabwe.

Lad turen gå til Zimbabwe og oplev de imponerende Great Zimbabwe ruiner fra det 11. århundrede, se Victoria Falls fra luften, på en gåtur ved faldene, fra en sejlads på floden eller nu også på cykel, Oplev endvidere Hwange National Park med de 30.000 elefanter og Matobos National Park, hvor du finder Worlds View.

Populære safarirejser til Zimbabwe. Se alle vore rejser til Zimbabwe HER

På safari blandt elefanter - langt fra alfarvej

Essensen af denne rejse er ikke bare væk fra alfarvej, men laaaangt fra alfarvej.
Oplev imponerende Victoria Falls, bo på kanten af Batoka kløften. Oplev safari i Hwange NP på mountainbike og flyv over savannen.
Få en safarioplevelse ud over det sædvanlige – I er på safari i uberørt land.

Populære seværdigheder i Zimbabwe

 

Safari i Zimbabwe – Victoria Falls, smukke nationalparker og spændende togture

Zimbabwe er som rejseland ubetinget mest kendt for mægtige Victoria Falls, der er på UNESCOs liste over verdens naturarv. Området omkring vandfaldet kan byde på mange spændende aktiviteter og kaldes derfor også for ”Afrikas adrenalinhovedstad”. Zimbabwe kan dog også byde på mange andre store attraktioner. F.eks. findes der områder med smukke klippelandskaber og unikke kulturminder, der også er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Derudover finder du overalt i Zimbabwe vidunderlige nationalparker med et godt dyreliv - fra grænsen mod Sydafrika i syd til grænsen mod Zambia i nord og fra grænsen mod Mozambique i øst til grænsen mod Botswana i vest. Det er dog især i den nordvestlige del af landet de bedste safariparker findes, og hvor infrastrukturerne er gode og indkvarteringsmulighederne har høj kvalitet. Der er altså rige muligheder for at tage på en Zimbabwe safari for at se masser af spændende dyr.

Her finder du fem gode grunde til at besøge Zimbabwe:

1. Victoria Falls

Victoria Falls er ét af naturens vidundere på linje med f.eks. Grand Canyon og Mount Everest. Vandfaldet på grænsen til Zambia er i sig selv et besøg værd, og det ses bedst fra Zimbabwe siden. Mange nøjes dog ikke med den vidunderlige gåtur i nationalparken langs faldet, da der udbydes et væld af spændende aktiviteter, hvor nogle er mere halsbrækkende end andre. F.eks. findes et 111 meter højt Bungee Jump og White Water Rafting i verdensklasse, mens mange tager en scenisk flyvetur over vandfaldet i helikopter.

2. Hwange nationalparken

Hwange National Park på hele 15.000 km2 er Zimbabwes største naturområde med klassisk afrikansk storvildt, og blandt de største i hele det sydlige Afrika. I parken findes hele 108 forskellige arter af pattedyr, og den er tillige levested for over 400 arter af fugle. Den meget alsidige natur rummer alt fra sandet ørken til frodig savanne og tæt skov. Parken er især kendt for sine 30.000 elefanter i den tørre årstid, men også de store rovdyr, bl.a. en fin bestand af løver, samt byttedyr som antiloper er rigtig fint repræsenteret.

3. Matobos nationalparken

Matobos betyder ”det skaldede hoved” og blev navngivet af Ndebele kongen Mzilikazi, som er begravet i området. Navnet er en passende beskrivelse af de afrundede granitklipper i parken, hvor også Cecil John Rhodes ligger begravet på toppen af Malindidzimu, ”de velvillige sjæles bakke”. Han kaldte det "stedet med udsigt til hele verden". Hans grav er skåret ud i massiv granit og er omgivet af et naturligt amfiteater af store sten. Der findes desuden historiske buskmands-huler i området, som kan besøges.

4. Great Zimbabwe Monument

De imponerende ruiner ligger på kanten af Zimbabwes centrale plateau, og er det største prækoloniale monument i Afrika syd for pyramiderne i Egypten. De store bygningsværker er udført af det afrikanske Rozwi folk. Her kan det opleves, hvordan forhistoriske folk levede og udvandt det guld og sølv, som arabiske og portugisiske handelsmænd eksporterede fra kontinentet. Mange magiske og eventyrlige historier har fundet sted blandt Great Zimbabwe Monument ruinerne, f.eks. historien om Kong Salomons Miner.

5. Togture i Zimbabwe og det sydlige Afrika

Der findes en række spændende togture med udgangspunkt fra eller endestation i Victoria Falls. Disse spænder lige fra en to-timers tur med et lille delvist åbent tog til Hwange nationalparken, en to-dages tur med overnatning i en dejlig kupé på vej til Hwange for mere safari, og så til længere ture til eller fra Pretoria i Sydafrika med det yderst komfortable tog Shongololo eller det ultraluksuriøse ROVO´s Rail. De sidstnævnte er meget oplevelsesrige ture på hhv. 12 og 4 dage og har et tætpakket program undervejs.

Hvilke dyr kan man se i Zimbabwe?

Zebraer og giraffer

De smukt mønstrede zebraer og giraffer er et ganske almindeligt syn mange steder i Zimbabwe. Selvom ethvert af disse to ikoniske dyr kan synes ens, så findes der faktisk ikke to giraffer eller to zebraer, der har helt samme mønster. Ligesom det gælder for menneskets fingeraftryk, så er alle dyrene altså forskellige, hvilket gør, at lokale eksperter og forskere kan kende dem fra hinanden, når de f.eks. skal kortlægge deres vandringsruter og familiestruktur. IT-baseret billedanalyse er selvfølgelig en kæmpe hjælp i dette arbejde.

Masser af elefanter

Elefanter findes ligeledes mange steder i landet, men specielt i nationalparkerne mod nordvest er der store bestande. Især sidst i tørtiden (august til oktober) er Hwange nationalparken i en klasse for sig på denne front, når mange elefanter trækker hertil fra knastørre områder i Botswana, hvilket skyldes, at parken har en del permanente vandhuller. Når de tilkomne individer slutter sig til områdets faste bestand, findes her omkring 30.000 af disse imponerende kæmper, der er landjordens største dyr med en vægt op til 6,5 ton.

Spektakulære antiloper

Antiloper er en stor gruppe af dyr, der til manges overraskelse er tættere beslægtet med kvæg end hjorte. Dette ses dog tydeligt oven på hovedet, da de er udstyret med horn som kun har én spids og ikke fældes, mens hjorte har flergrenede gevirer, der fældes årligt. Mange af de smukkeste og mest imponerende antiloper kan ses i Zimbabwe. Dette gælder f.eks. stor kudu med meget lange spiralformede horn, sabelantilopen med store bagudkrummede horn, samt den gigantiske eland, som vejer op mod 1 ton.

Mange rovdyr

Mange af de store og klassisk afrikanske rovdyr lever i Zimbabwe. Løver, leoparder og plettede hyæner er et relativt almindeligt syn, og der findes tillige geparder og sågar de ellers sjældne afrikanske vildhunde flere steder. Løver har iøvrigt også kendetegn, der gør at de kan kendes fra hinanden, ligesom hos giraffer og zebraer. Her er det blot ikke dyrets mønster, som afslører identiteten, da de er relativt ensfarvede. Det er derimod de små sorte pletter ved basis af løvens knurhår på overlæben, der er løvernes ”fingeraftryk”.

Et rigt fugleliv

Zimbabwe er et fantastisk land, når det gælder fuglelivet, og langt størstedelen af det sydlige Afrikas utroligt mange forskellige arter kan ses i landet, med undtagelse af de udprægede havfugle forstås. Dette gælder hele året rundt, men fra slutningen af tørtiden og i hele den mere regnfulde periode fra november til marts, suppleres de fastboende fugle med millioner af trækfugle fra den nordlige halvkugle. Det er altså på denne årstid, at de særligt fugleinteresserede skal overveje en rejse til Zimbabwe.

Victoria Falls og Zambezi floden

Victoria Falls regnes for ét af verdens største vandfald sammen med Iguazu Falls på grænsen mellem Argentina og Brasilien og Niagara Falls på grænsen mellem Canada og USA. Når det gælder et sammenhængende ”gardin” af vand, så er Victoria Falls det største, hvis man ellers besøger det i den fugtige årstid. I de tørre måneder er det splittet op af en række små øer på kanten af faldet, hvor den største hedder Livingstone Island og er opkaldt efter den berømte opdagelsesrejsende Dr. Livingstone. Vandfaldets imponerende dimensioner er 1,7 km i bredden, mens vandet falder 108 meter ned i kløften på det højeste sted kaldet Rainbow Falls.

Det var netop Dr. David Livingstone, der som den første hvide mand så vandfaldet, og det var ham, der opkaldte det efter den berømte britiske Dronning Victoria. På det lokale sprog hed (og hedder) det Mosi oa Tunya, hvilket betyder ”Røgen der tordner”. Denne røg, eller tågedis, kan ses på meget lang afstand – op til 50 km på en klar dag! – og danner grobund for et lille stykke regnskov langs vandfaldet. Den voldsomme torden eller buldren, som også indgår i det lokale navn, kan ligeledes høres på stor afstand især i stille vejr. Det formodes i øvrigt, at der har eksisteret intet mindre end syv forskellige vandfald på stedet gennem de sidste to millioner år, hvilket fremgår af de nedre kløfter omkring Zambezi floden. Det nuværende vandfald eroderer konstant de blødere materialer bag det hårde basaltfundament. Når det bløde materiale er eroderet bort vil vandfaldene flytte bagud/opstrøms, og en ny kløft vil opstå, der hvor vandfaldene findes nu.

Den mægtige Zambezi flod, hvis store vandmængder skaber vandfaldet, hvor to af kontinentets store fastlandsplader ligger forskudt, har sin oprindelse i højlandet i det nordlige Zambia. Herfra løber den igennem Angola og igen ind i Zambia, hvorfra den følger grænsen til Namibia og Zimbabwe, før den når Victoria Falls. Fra vandfaldet løber floden videre på grænsen mellem Zimbabwe og Zambia og senere tværs gennem Mozambiques sydlige del, før den når Det Indiske Ocean. Det er den længste flod på Afrikas østkyst med sine 2.574 km, og absolut den største, hvilket gør den velegnet til sejlads. Dette er da også en yndet aktivitet opstrøms Victoria Falls for de mange turister, der besøger vandfaldet. Især hen mod solnedgang på et ”Sunset Cruise” er det en smuk og naturskøn sejltur, der ofte ledsages af en ”sundowner”.

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbreve.

Footer-formular

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

ASPSESSIONID# - Slettes når browseren lukkes

Hjemmesiden bruger denne cookie til at identificere den besøgende, på tværs af sider, under besøget.

cookieSafe - 6 måneder

Indeholder en sikker kopi af udvalgte 3. parts cookies, så de ikke går tabt, hvis de bliver fjernet af browseren.

Cookie-indstillinger

cookiebar - 6 måneder

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-indstillinger, samt om betingelser er blevet accepteret.

Zopim Chat

__zlcmid - 1 år

Live chat widget sets the cookies to store the Zopim Live Chat ID used to identify a device across visits.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

collect - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at sende data til Google Analytics om den besøgendes enhed og adværd. Sporer den besøgende på tværs af enheder og marketingskanaler.

Facebook Pixel

_fbp, fr, tr, datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - op til 2 år

Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

ads/ga-audiences - Slettes når browseren lukkes

Anvendes af Google AdWords til at vise annoncer for besøgende, der sandsynligvis vil være interesseret, baseret på den besøgendes onlineadfærd på tværs af hjemmesider.

ads/user-lists/# - Slettes når browseren lukkes

Ukendt.

Google Adsense

_gcl_au - 3 måneder

Benyttes af Google Adsense til at eksperimentere med effektiviteten af deres annoncer. Disse finder sted på alle hjemmesider der benytter Google Adsense.

Google Doubleclick

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke om browseren understøtter cookies.

IDE - 2 år

Anvendes til at registrere og rapportere om hjemmesidebrugerens handlinger efter at have set eller klikket på en af annoncørens annoncer. Formålet er at måle effekten af en annonce samt at målrette annoncer til brugeren.

Microsoft Bing

_uetsid, _uetsid_exp, _uetvid, _uetvid_exp - 1 dag / Vedholdende

A Microsoft Bing Universal Event Tracking cookie for recommendation purposes.

Sleeknote

SNC - 2 år

Benyttes til at tracke anonym data til statistik for overordnet brug af Sleeknote samt individuelle events på boksene.

SNS - Slettes når browseren lukkes

Oprettes/opdateres ved hvert besøg. Bruges til at adskille tilmeldte brugere af formular.

_pk_id - 2 år

Oprettes ved hvert besøg. Bruges til at adskille brugere til statistik.

_pk_ses - Slettes når browseren lukkes

Oprettes ved hvert besøg. Benyttes under den enkelte session til at gruppere sidevisninger til statistik for bokse og visninger.

sn_global_countdown_last_reset_timestamp - Vedholdende

Sets a timestamp for when the visitor entered the website. This is used for analytical purposes on the website.

_sn_a, _sn_m, _sn_n - 1 år

(Ingen info)