Africa Tours CSS Sprite
Telefon 8873 4000
Mandag - fredag kl. 10:00 - 14:00

Sydafrika

  • Stor spændvidde fra nord til syd – hele verden i et land
  • Kvalitetssafari, især i Kruger og naboreservaterne
  • De smukke Kapprovinser og fantastiske Cape Town

Sydafrika safari

Når du står på toppen af Taffelbjerget, en kilometer over havet, har du udsigt til hele Cape Town, Atlanterhavet og Robben Island. Til den modsatte side spidser Sydafrika til mod Kap Det Gode Håb. Herfra føler man historiens vingesus og ser for sig, hvordan englænderne, zuluerne, hollænderne og portugiserne har gjort hævd på denne del af kontinentet. Men på toppen af taffelbjerget nyder du også duften af smukke blomster og lyngarter - og måske udsigten til kommende safariture.Mod nord grænser Sydafrika op til BotswanaNamibia, Mozambique og Zimbabwe. Inde midt i Sydafrika finder du Lesotho og Swaziland. I den østlige del af Sydafrika finder du de smukkeste bjerge, hvoraf de højeste bjerge er Drakenberg og Sneberg. Ude langs Sydafrikas kyst er Det Indiske Ocean mod øst og Atlanterhavet mod vest. Alle disse forskellige elementer samlet i ét land giver et meget varieret klima, en rig flora og fauna og store områder i Sydafrika er således blevet beskyttede nationalparker.

De forskellige klimaer med et subtropisk og fugtigt klima mod øst og tørt og tempereret i vest betyder, at en rundrejse i Sydafrika vil byde på store temperaturforskelle. Cape Town har f.eks. sommer med varme temperaturer, når vi har vinter i Danmark. I området omkring Johannesburg har man derimod stort set samme årstid, som vi har i Danmark, men temperaturen er mild på 15-20 grader, som i vores tidlige efterår.

Sydafrika har, historisk set, været udsat for mange omvæltninger gennem apartheid, interne stammestridigheder og krige. I dag er der kommet mere stabilitet og befolkningen oplever en fælles interesse i at udvikle landet til fælles gavn. Du vil således opleve en positiv og imødekommende lokalbefolkning, der altid er klar med et højt serviceniveau.

Sydafrikas historie er dog i sig selv enorm interessant. Den bliver kun bedre, når en af vores ægte Afrika-eksperter fortælller og uddyber for den historie-interesserede. Vores ægte Afrika-eksperter fortæller også entusiastisk om det imponerende dyreliv, du oplever på en safari i Sydafrika. Se en elefantfamilie ved søen lige før solen går ned i et inferno af røde, gule og orange farver på himmelen. Eller oplev de store katte - løverne - på helt tæt hold. Når dagens safari er slut og den sunde træthed melder sig i kroppen, skal indtrykkene fordøjes. Det bliver de bedst med lækker mad og evt. et glas god sydafrikansk vin.  

Sydafrika er mulighedernes land, når det gælder overvældende naturoplevelser. Lad turen gå til Drakenbjergene, hvor du kan vandre or trekke, eller oplev en fantastisk safari i Balule Nature Reserve og Kruger National Park. Søger du naturskønne oplevelser blandet med vinsmagning og nærkontakt med sæler og hvaler er Garden Route en mulighed. Måske kombineret med smukke storbyer som Cape Town, Johannesburg, Durban og Port Elizabeth. Læs mere om hvad du kan opleve i og omkring Cape Town, verdens måske smukkeste storby.

Du kan skræddersy din Sydafrika rejse, så du oplever nøjagtigt, hvad der interesserer dig mest. Alternativt kan du også vælge en af vores pakkerejser, hvor hele turen er gennemtestet af vores dygtige Afrika-eksperter.

Uanset hvad du vælger, er en rejse til Sydafrika altid fuld af uforglemmelige minder. 

Populære safarirejser til Sydafrika. Se alle vore rejser til Sydafrika HER.

Great Trek Adventure

Fantastisk grupperundrejse fra Cape Town til Victoria Falls eller modsat med max. 16 deltagere. Undervejs besøges mange af de bedste steder i det sydlige Afrika, som f.eks. Sydafrika, Namibia, Botswana og Victoria Falls i Zimbabwe. Oplev såvel Namibias ørken Sossusvlei, nationalparken Etosha, dyrerige Chobe og det unikke Okavango-delta.

Populære seværdigheder i Sydafrika

Få en fantastisk rejse til Sydafrika

Sydafrika er et fremragende rejseland, og med alt hvad hjertet kan begære af store, smukke og ikke mindst unikke oplevelser både til lands og til vands. I Sydafrika er der oplevelser for enhver, og det er uanset, om man er til aktiv ferie, fantastiske rundrejser eller safariture i bushen. Sydafrikas fantastiske placering gør nemlig landet til hjemsted for en lang række meget forskellige oplevelser. Mod nord grænser landet op til Kalahariørkenen, Botswana og Zimbabwe. Mod øst og syd til hhv. Mozambique og Det Indiske Ocean og i vest til Atlanterhavet og Namibia. Af denne grund kan man i Sydafrika opleve mange forskellige former for klima og vegetation og dermed også et meget varieret dyreliv. Klimaet i den sydvestlige del af landet gør desuden, at der er fremragende mulighed for blandt andet vindyrkning.

Vi har udvalgt 9 gode grunde til at tage på en rejse til Sydafrika:

1. Cape Town – Mother City

I 2014 vandt Cape Town prisen som verdens bedste by at besøge. Man ser tydeligt, at de lokale er stolte over byens smukke beliggenhed ved Taffelbjerget, der danner en imponerende smuk baggrund for byen. Cape Town er Sydafrikas metropol med moderne butikker og eksklusive restauranter ved Victoria & Alfred Waterfront, der er byens samlingspunkt. I Cape Town bor der 3,7 millioner mennesker spredt fra de fattige i de lokale townships, og til de rige i de eksklusive boligområder. Fælles for alle områderne, fattige som rige, er dog den smukke natur, der omkranser Cape Town; verdens smukkeste storby.

2. Taffelbjerget / Table Mountain

Det er svært at tro, at Taffelbjerget for mange hundrede millioner år siden lå på havets bund. Ikke desto mindre er det fakta. I dag rejser bjerget sig 1.086 meter over havets overflade, og med sin flade top er det døbt Table Mountain, eller Taffelbjerget på dansk. Når skyerne dækker bjerget, siger de lokale, at nu er der ”dug” på bordet. Taffelbjerget er måske Sydafrikas mest besøgte sted, for her er udsigten bare fantastisk i alle retninger. Uanset om du tager med svævebanen eller på en timelang vandretur derop, bliver du belønnet med en udsigt i verdensklasse. Cape Town, Robben Island og Kaphalvøens mange bugter danner en smuk baggrund. Gennemsnitligt bliver der gift to par på toppen af Taffelbjerget hver måned – Tillykke!

3. Robben Island

Ethvert besøg i Cape Town bør indebære et besøg på fængselsøen Robben Island. Efter en times flot sejltur fra V/A Waterfront ankommer man til Robben Island og får et skræmmende indblik i, hvordan fangerne levede under deres afsoning. Imponerende nok er det i dag flere af de samme mennesker, som dengang sad fængslet, der er guider. På turen fortæller de deres historier om Apartheid-tiden, hvor de selv og Nelson Mandela sad fængslet på øen. Turen er på alle måder en smuk, spændende og samtidigt skræmmende oplevelse, der sætter sig spor i hjertet.

4. Kap Det Gode Håb

Det er fascinerende at se Atlanterhavets og Det Indiske Oceans bølger støde ind i hinanden for foden af Kap Det Gode Håb, Afrikas sydvestligste punkt. I området ved fyrtårnet og på klipperne lever store flokke af bavianer og man kan ofte se antiloper i området, der er beskyttet som nationalpark. Turen til Kap Det Gode Håb går forbi Chapmann´s Peak til Hout Bay langs én af verdens smukkeste kyststrækninger, hvor vejen er hugget ud af de gamle granitklipper og slanger sig langs kysten med en imponerende udsigt til havet. Boulders Beach, hvor de charmerende brillepingviner yngler, ligger også på ruten.

5. Greater Kruger Park - Sydafrika safari

Dette er uden tvivl Sydafrikas mest besøgte område, når det gælder klassisk safari blandt Afrikas ikoniske store dyr. Safariturister strømmer hertil fra hele verden for at besøge den statsejede del af området, Kruger National Park, eller især de private reservater, der støder op til nationalparkens vestlige del. Der er ikke længere hegn mellem, så dyrene kan vandre frit. Det er også i de private reservater man finder de bedste indkvarteringer på safaricamps og –lodges. Der er selvfølgelig en god grund til denne popularitet. Parken rummer en fantastisk bestand af groft sagt alle de dyr, man kan tænke sig at se på en safari, f.eks. de berømte Big Five; elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard; og selvfølgelig også flodheste, giraffer, zebraer, masser af antiloper, et meget rigt fugleliv, krokodiller og meget andet.

6. Garden Route med Vinlandet

Sydafrikas berømte Garden Route tager dig på fantastiske eventyr fra Cape Town og videre langs den smukke kyst mod øst og gennem byerne Hermanus, Plettenberg Bay, Knysna til Port Elisabeth. Garden Route kan også byde på oplevelser med pingviner, hvaler, sæler og hajer på bådture, samt den imponerende drypstenshule, Cango Caves, der er så stor, at der jævnligt holdes koncerter i den. Nær Cape Town ligger det såkaldte Vinland med masser af vinmarker og smukke landskaber, hvor et besøg normalt også er inkluderet på Garden Route. Der er optimale betingelser for at dyrke vin netop her, hvor der har været produceret vin siden 1652. Hvidvin udgør den største del af produktionen, men man finder også masser af gode rødvine, hvoraf nogle er lavet på den lokale Pinotage-drue. Der er i dag hundredvis af store og små vingårde, og på mange af dem kan man komme til vinsmagning. Der serveres også fortrinlig mad til en yderst fornuftig pris i området, så er du til god vin og mad, vil et besøg i denne region helt sikkert være en stor kulinarisk oplevelse og hele rejsen værd. Langs Garden Route er der altså oplevelser for enhver, og alle - ung som gammel – kan kun imponeres over rutens mangfoldige seværdigheder. Alsidigheden i oplevelser gør Garden Route til den perfekte ”One and only” rejse til Sydafrika. Vi vil dog ikke garantere, at du ikke ønsker mere, når du kommer hjem!

7. Den sydlige rethval og den store hvide haj

Nogle af havets største hvaler og fisk lever i bedste velgående ved kysterne i Sydafrika. Især den sydlige rethval gæster Sydafrikas sydkyst i stort antal, og ses dagligt meget tæt på kysten i højsæsonen fra juni til oktober, men en sejltur øger chancerne for at komme tæt på disse imponerende dyr. Hunhvalen kælver sin unge i området, og de bliver tæt ved kysten, hvor ungen vokser sig stor og stærk på den fede modermælk. Hvalkalven skal have et tykt spæklag samt ”svømme-erfaring” inden den bevæger sig ud på det åbne, kolde og farlige hav på vej til Antarktis. Den imponerende store hvide haj, der fik et uretfærdigt blakket ry fra filmen ”Dødens Gab”, har også en stor bestand i det kølige vand langs Sydafrikas kyster. Disse skal ses fra en båd, hvor de tiltrækkes med en ildelugtende ”fiskesuppe”, og hvor man har mulighed for at gå ned i et bur og se dem i øjnene. Dette kræver ingen forudgående erfaring og er bestemt ikke farligt. Oplevelsen af hvalerne og hajerne langs kysten er ualmindelig fantastisk og for mange rejsende faktisk hele turen til Sydafrika værd.

8. Mulighed for malariafri safari i Sydafrika

Sydafrika er de mange muligheders land, også når det gælder safari. Vil man gerne undgå at tage malariamedicin, så er der masser af muligheder for malariafri safari i Sydafrika. Mod nord er det bedste sted for dette i Pilanesberg reservatet, mens Addo Elephant nationalparken nær Port Elizabeth mod syd også kan anbefales. Begge steder kan flertallet af Afrikas berømte dyr ses. I samme områder findes et par gode og store private reservater, men i den absolut dyre ende, mens de mindste private reservater ikke kan anbefales. I Kalahariørkenen mod nordvest, hvor den gigantiske Kgalagadi Transfrontier Park deles med Botswana, kan man også komme på malariafri safari. Det foregår i spektakulære ørkenomgivelser med gode bestande af mange smukke antiloper og alle de store rovdyr, mens her er for tørt for bl.a. elefanter, bøfler og flodheste.

9. Fantastiske togrejser

En rejse til Sydafrika giver også den spektakulære mulighed for at bytte transporten i det store land i bil, bus og fly ud med en togrejse, og vel at mærke ikke en hvilken som helst af slagsen. Især Rovo´s Rail er berømt over hele verden for totaloplevelsen, hvor imponerende komfort, service og kulinarisk niveau kombineres med besøg ved mange af landets største attraktioner. Man skal altså ikke flytte hotel jævnligt, da man har sin store komfortable kupé med bl.a. eget bad og toilet med sig. Rovo´s regnes blandt verdens ultimative og absolut mest luksuriøse togselskaber, hvor man gør en dyd ud af at gæsterne skal føle sig hensat til en svunden tid, og hvor alt er inkluderet i den relativt høje pris. Med Shongololo Express er der skruet ned for prisen - og lidt for luksussen - men også kun lidt, så man rejser stadig med stil, god service og dejlig mad, og ikke mindst med et yderst oplevelsesrigt program med masser af aktiviteter.

Dyre- og naturbevarelse i Sydafrika

Alle disse enestående oplevelser ønsker Africa Tours, at alle kan få lov at opleve. Også mange år frem. Derfor støtter vi også programmet Black Mamba i landets største og vigtigste naturområde, Greater Kruger Park.

Black Mamba

Black Mamba er et naturbevarings- og antikrybskytte program. Det blev startet af biolog og Head Warden i Balule Nature Reserve, Craig Spencer. Black Mamba blev oprettet tilbage i 2013. Det helt unikke ved projektet er, at Black Mamba patruljerne udelukkende består af kvinder fra områderne omkring Kruger National Park. 26 kvinder startede således op med at få en intens oplæring i blandt andet tracking. Kvinderne patruljerer et område på mere end 40.000 hektar helt ubevæbnet. De udsætter lytteposter til overvågning af eventuelle krybskytter, holder øje med om diverse hegn er gennembrudt og ikke mindst, om der foregår noget mistænkeligt generelt. Såfremt det er tilfældet, tilkalder de deres bevæbnede kollegaer. Black Mamba er dog mere end et antikrybskytte program. Det er også en mulighed for de lokale kvinder, der ser op til Black Mamba. Som ønsker at blive en del af Black Mamba og på den måde bidrage til det lokale samfund. Black Mamba har nedbragt krybskytteriet med mere end 76 %. Der er derfor slet ingen tvivl om, at såfremt vi fortsat skal finde de fantastiske næsehorn og elefanter i området, så er Black Mamba en nødvendighed. Projektets navn stammer i øvrigt fra en af Afrikas mest giftige og huggelystne slanger!

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbreve.

Footer-formular

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

ASPSESSIONID# - Slettes når browseren lukkes

Hjemmesiden bruger denne cookie til at identificere den besøgende, på tværs af sider, under besøget.

cookieSafe - 6 måneder

Indeholder en sikker kopi af udvalgte 3. parts cookies, så de ikke går tabt, hvis de bliver fjernet af browseren.

Cookie-indstillinger

cookiebar - 6 måneder

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-indstillinger, samt om betingelser er blevet accepteret.

Zopim Chat

__zlcmid - 1 år

Live chat widget sets the cookies to store the Zopim Live Chat ID used to identify a device across visits.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

collect - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at sende data til Google Analytics om den besøgendes enhed og adværd. Sporer den besøgende på tværs af enheder og marketingskanaler.

Facebook Pixel

_fbp, fr, tr, datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - op til 2 år

Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

ads/ga-audiences - Slettes når browseren lukkes

Anvendes af Google AdWords til at vise annoncer for besøgende, der sandsynligvis vil være interesseret, baseret på den besøgendes onlineadfærd på tværs af hjemmesider.

ads/user-lists/# - Slettes når browseren lukkes

Ukendt.

Google Adsense

_gcl_au - 3 måneder

Benyttes af Google Adsense til at eksperimentere med effektiviteten af deres annoncer. Disse finder sted på alle hjemmesider der benytter Google Adsense.

Google Doubleclick

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke om browseren understøtter cookies.

IDE - 2 år

Anvendes til at registrere og rapportere om hjemmesidebrugerens handlinger efter at have set eller klikket på en af annoncørens annoncer. Formålet er at måle effekten af en annonce samt at målrette annoncer til brugeren.

Microsoft Bing

_uetsid, _uetsid_exp, _uetvid, _uetvid_exp - 1 dag / Vedholdende

A Microsoft Bing Universal Event Tracking cookie for recommendation purposes.

Sleeknote

SNC - 2 år

Benyttes til at tracke anonym data til statistik for overordnet brug af Sleeknote samt individuelle events på boksene.

SNS - Slettes når browseren lukkes

Oprettes/opdateres ved hvert besøg. Bruges til at adskille tilmeldte brugere af formular.

_pk_id - 2 år

Oprettes ved hvert besøg. Bruges til at adskille brugere til statistik.

_pk_ses - Slettes når browseren lukkes

Oprettes ved hvert besøg. Benyttes under den enkelte session til at gruppere sidevisninger til statistik for bokse og visninger.

sn_global_countdown_last_reset_timestamp - Vedholdende

Sets a timestamp for when the visitor entered the website. This is used for analytical purposes on the website.

_sn_a, _sn_m, _sn_n - 1 år

(Ingen info)