Africa Tours CSS Sprite

Sydafrika

  • Stor spændvidde fra nord til syd – hele verden i et land
  • Kvalitetssafari, især i Kruger og naboreservaterne
  • De smukke Kapprovinser og fantastiske Cape Town

Safari Sydafrika

Når du står på toppen af Taffelbjerget, en kilometer over havet, har du udsigt til hele Cape Town, Atlanterhavet og Robben Island. Til den modsatte side spidser Sydafrika til mod Kap Det Gode Håb. Herfra føler man historiens vingesus og ser for sig, hvordan englænderne, zuluerne, hollænderne og portugiserne har gjort hævd på denne del af kontinentet. Men på toppen af taffelbjerget nyder du også duften af smukke blomster og lyngarter - og måske udsigten til kommende safariture.Mod nord grænser Sydafrika op mod BotswanaNamibia, Mozambique og Zimbabwe. Inde midt i Sydafrika finder du Lesotho og Swaziland. I den østlige del af Sydafrika finder du de smukkeste bjerge, hvoraf de højeste bjerge er Drakenberg og Sneberg. Ude langs Sydafrikas kyst er Det Indiske Ocean mod Øst og Atlanterhavet mod Vest. Alle disse forskellige elementer samlet i ét land giver et meget varieret klima, en rig flora og fauna, og store områder i Sydafrika er således blevet beskyttede nationalparker.

De forskellige klimaer med et subtropisk og fugtigt klima mod øst og tørt og tempereret i Vest betyder, at en rundrejse i Sydafrika vil byde på store temperaturforskelle. Cape Town har f.eks. sommer med varme temperaturer, når vi har vinter i Danmark. I området omkring Johannesburg har man derimod stort set samme årstid, som vi har i Danmark, men temperaturen er mild på 15-20 grader, som i vores efterår.

Sydafrika har, historisk set, været udsat for mange omvæltninger gennem apartheid, interne stammestridigheder og krige. I dag er der kommet mere stabilitet og befolkningen oplever en fælles interesse i at udvikle landet til fælles gavn. Du vil således opleve en positiv og imødekommende lokalbefolkning, der altid er klar med et højt serviceniveau.

Sydafrikas historie er dog i sig selv enorm interessant. Den bliver kun bedre, når en af vores ægte Afrika-eksperter fortælller og uddyber for den historie-interesserede. Vores Ægte Afrika-eksperter fortæller også entusiastisk om det imponerende dyreliv, du oplever på en safari i Sydafrika. Se en elefantfamilie ved søen lige før solen går ned i et inferno af rød, orange himmel. Eller oplev de store katte, løverne, på helt tæt hold. Når dagens safari er slut og den sunde træthed melder sig i kroppen, skal indtrykkene fordøjes. Det bliver de bedst med lækker mad og evt. et glas god sydafrikansk vin.  

Sydafrika er mulighedernes land, når det gælder overvældende naturoplevelser. Lad turen gå til Drakenbjergene, hvor du kan vandre or trekke, eller oplev en fantastisk safari i Balule Nature Reserve og Kruger National Park. Søger du naturskønne oplevelser blandet med vinsmagning og nærkontakt med sæler og hvaler er Garden Route,. Måske kombineret med smukke storbyer som Cape Town, Johannesburg, Durban og Port Elizabeth. Læs mere om hvad du kan opleve i og omkring Cape Town, verdens måske smukkeste storby.

Du kan skræddersy din Sydafrika rejse, så du oplever nøjagtigt,  hvad der interesserer dig mest. Alternativt kan du også vælge en af vores pakkerejser, hvor hele turen er gennemtestede af vores dygtige Afrika-eksperter.

Uanset hvad du vælger, er en rejse til Sydafrika altid fuld af uforglemmelige minder. 

Populære safari rejser til Sydafrika. Se alle vore rejser til Sydafrika HER.

Cape Town, Garden Route og hvalsafari med dansk rejseleder

En oplevelsesrig rundrejse med dansk rejseleder til Sydafrikas berømte hjørne omkring Cape Town. Oplev byens sjæl, mens nærliggende Kap det Gode Håb, bl.a. kendt for sine sæler og pingviner besøges. Vi kører langs Garden Route og bor i Knysna og Hermanus, hvor mødet med to af havets kæmper, hvalen og den store hvide haj, er muligt. 

12 dage fra 20.500

Great Trek Adventure

Fantastisk grupperundrejse fra Cape Town til Victoria Falls eller modsat. Undervejs besøges mange af de bedste steder i det sydlige Afrika, som Sydafrika, Namibia, Botswana og Victoria Falls i Zimbabwe og oplever såvel Namibias ørken Sossusvlei, nationalparken Etosha, dyrerige Chobe og det unikke Okavango-delta.

23 dage fra 22.295

Populære seværdigheder i Sydafrika

Rejser til Sydafrika – De bedste oplevelser.

Cape Town – Robben Island

Cape Town er uden tvivl en kæmpe oplevelse i sig selv. Med sin fascinerende historie og den rige kultur, der har fået indflydelse fra hele verden, er Cape Town fyldt med spændende muligheder. Et af de vigtigste elementer, hvis man ønsker at gå i dybden med den sydafrikanske historie, finder man også ved netop Cape Town. Robben Island, som er placeret 12 km ud for Cape Towns kyst, er i dag en verdenskendt seværdighed. Øen er siden det 17. århundrede blevet brugt som fængsel på enten den ene eller den anden måde. Fra 1863 til 1931 var det en koloni for spedalske, hvorefter øen blev anvendt som regulært fængsel.
Fængslet på Robben Island er nok især kendt for én ting. Under apartheidregimet blev en række særligt fremtrædende politikere fængslet her, blandt andre Nelson Mandela som senere blev præsident i Sydafrika. Nelson Mandela sad fængslet i 27 år pga. hans antiapartheid aktivisme, og 18 år ud af hans fængselsdom tilbragte han på Robben Island. Fængslet havde enorm høj sikkerhed, og for næsten alle civile mennesker var der ingen adgang, hvilket gjorde det umuligt at flygte.
I 1997 åbnede fængslet på Robben Island som en turistattraktion, hvor man bliver transporteret til og fra øen i den samme båd, som de indsatte blev det. Pudsigt nok er mange af de nuværende turguider på øen, de samme mennesker som dengang sad fængslet. Derfor kan de et væld af personlige og ægte historier om både fængslet og Nelson Mandela. På rejser til Sydafrika, især i og omkring Cape Town, bør et besøg ved det gamle fængsel være en integreret del af sightseeing planen.

Durban – Byen der forener storbyferie med badeferie

Rundrejser i Sydafrika indebærer gerne et besøg i Durban - Sydafrikas tredjestørste by. Durban er placeret direkte ud til Det Indiske Ocean. Derfor kan man i den skønne by både finde en lækker strandpromenade og store sandstrande med skønt kridhvidt sand og azurblåt hav. I 2015 blev Durban anerkendt som én af verdens ”syv nye vidunderbyer”. Det er blandt andet fordi Durban kan tilbyde meget mere end blot den traditionelle storby-oplevelse. På havnefronten finder du Shaka Marine World, et akvarium og vandland der er bygget op omkring et gammelt skibsvrag i den karakteristiske zulustil. Er du i humør til en historisk og kulturel oplevelse, er Apartheid Museum absolut et besøg værd. Apartheid Museum var paspolitiets hovedkvarter under Apartheidregimet. I dag er det et museum, som fremviser de groteske metoder, der blev anvendt. F.eks. hvordan ”de sorte” skulle registreres med opholdstilladelse i ”hvide områder”. Dertil kommer der film og billeder om de skræmmende ulydigheds kampagner og tvangsforflyttelser.
Er du på udkig efter unikke markedsoplevelser, kan du besøge det indiske marked. Durban er stærkt præget af, at der i 1800-tallet kom mange gæstearbejdere fra Indien for at arbejde på de store sukkerplantager. Mange af de indiske arbejdere bosatte sig i netop Durban. Det kan i dag tydeligt både mærkes og ses i bybilledet, især ved det indiske marked. Her blander duften fra de mange forskellige krydderier sig med hinanden og skaber en sand sanseeksplosion. Du finder det indiske marked lige ved siden af Juma Moské, der efter sigende skulle være den største moské i den sydlige del af verden.

Franschhoek – Vin i lange baner

Ca. 80 km. fra Cape Town ligger ”det franske hjørne” af Sydafrika, Franschhoek. Byen blev etableret af de franske huguenotter (franske protestanter), der efter ophævelsen af det Nantiske Edikt fik valget mellem kætterbålet og landsforvisning. Nogle af de franske huguenotter valgte at rejse til Sydafrika med sine vinstokke, hvor de skabte fundamentet for de uendelige rækker af smukke vinranker, man finder i området. Franschhoek ligger i et område, hvor de fascinerende bjerge og flotte sletter danner de mest optimale rammer for at dyrke vin i verdensklasse. Et besøg ved Franschhoek på en Sydafrika rejse er en enormt inspirerende oplevelse især for vinkendere. Bestiller man en vin tur, kommer man rundt på de forskellige vingårde, hvor man kan få lov til at smage på deres dejlige vine.

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular