Africa Tours CSS Sprite

Sydafrika

  • Stor spændvidde fra nord til syd – hele verden i et land
  • Kvalitetssafari, især i Kruger og naboreservaterne
  • De smukke Kapprovinser og fantastiske Cape Town

Safari Sydafrika

Når du står på toppen af Taffelbjerget, en kilometer over havet, har du udsigt til hele Cape Town, Atlanterhavet og Robben Island. Til den modsatte side spidser Sydafrika til mod Kap Det Gode Håb. Herfra føler man historiens vingesus og ser for sig, hvordan englænderne, zuluerne, hollænderne og portugiserne har gjort hævd på denne del af kontinentet. Men på toppen af taffelbjerget nyder du også duften af smukke blomster og lyngarter - og måske udsigten til kommende safariture.Mod nord grænser Sydafrika op mod BotswanaNamibia, Mozambique og Zimbabwe. Inde midt i Sydafrika finder du Lesotho og Swaziland. I den østlige del af Sydafrika finder du de smukkeste bjerge, hvoraf de højeste bjerge er Drakenberg og Sneberg. Ude langs Sydafrikas kyst er Det Indiske Ocean mod Øst og Atlanterhavet mod Vest. Alle disse forskellige elementer samlet i ét land giver et meget varieret klima, en rig flora og fauna, og store områder i Sydafrika er således blevet beskyttede nationalparker.

De forskellige klimaer med et subtropisk og fugtigt klima mod øst og tørt og tempereret i Vest betyder, at en rundrejse i Sydafrika vil byde på store temperaturforskelle. Cape Town har f.eks. sommer med varme temperaturer, når vi har vinter i Danmark. I området omkring Johannesburg har man derimod stort set samme årstid, som vi har i Danmark, men temperaturen er mild på 15-20 grader, som i vores efterår.

Sydafrika har, historisk set, været udsat for mange omvæltninger gennem apartheid, interne stammestridigheder og krige. I dag er der kommet mere stabilitet og befolkningen oplever en fælles interesse i at udvikle landet til fælles gavn. Du vil således opleve en positiv og imødekommende lokalbefolkning, der altid er klar med et højt serviceniveau.

Sydafrikas historie er dog i sig selv enorm interessant. Den bliver kun bedre, når en af vores ægte Afrika-eksperter fortælller og uddyber for den historie-interesserede. Vores Ægte Afrika-eksperter fortæller også entusiastisk om det imponerende dyreliv, du oplever på en safari i Sydafrika. Se en elefantfamilie ved søen lige før solen går ned i et inferno af rød, orange himmel. Eller oplev de store katte, løverne, på helt tæt hold. Når dagens safari er slut og den sunde træthed melder sig i kroppen, skal indtrykkene fordøjes. Det bliver de bedst med lækker mad og evt. et glas god sydafrikansk vin.  

Sydafrika er mulighedernes land, når det gælder overvældende naturoplevelser. Lad turen gå til Drakenbjergene, hvor du kan vandre or trekke, eller oplev en fantastisk safari i Balule Nature Reserve og Kruger National Park. Søger du naturskønne oplevelser blandet med vinsmagning og nærkontakt med sæler og hvaler er Garden Route,. Måske kombineret med smukke storbyer som Cape Town, Johannesburg, Durban og Port Elizabeth. Læs mere om hvad du kan opleve i og omkring Cape Town, verdens måske smukkeste storby.

Du kan skræddersy din Sydafrika rejse, så du oplever nøjagtigt,  hvad der interesserer dig mest. Alternativt kan du også vælge en af vores pakkerejser, hvor hele turen er gennemtestede af vores dygtige Afrika-eksperter.

Uanset hvad du vælger, er en rejse til Sydafrika altid fuld af uforglemmelige minder. 

Populære safari rejser til Sydafrika. Se alle vore rejser til Sydafrika HER.

Cape Town, Garden Route og hvalsafari med dansk rejseleder

En oplevelsesrig rundrejse med dansk rejseleder til Sydafrikas berømte hjørne omkring Cape Town. Oplev byens sjæl, mens nærliggende Kap det Gode Håb, bl.a. kendt for sine sæler og pingviner besøges. Vi kører langs Garden Route og bor i Knysna og Hermanus, hvor mødet med to af havets kæmper, hvalen og den store hvide haj, er muligt. 

12 dage fra 20.500

Great Trek Adventure

Fantastisk grupperundrejse fra Cape Town til Victoria Falls eller modsat. Undervejs besøges mange af de bedste steder i det sydlige Afrika, som Sydafrika, Namibia, Botswana og Victoria Falls i Zimbabwe og oplever såvel Namibias ørken Sossusvlei, nationalparken Etosha, dyrerige Chobe og det unikke Okavango-delta.

23 dage fra 22.295

Populære seværdigheder i Sydafrika

Rejser til Sydafrika – De bedste oplevelser.

En Sydafrika rejse inviterer til den ene fantastiske oplevelse efter den anden. Både storslåede møder med det vilde dyreliv og den storslåede natur og hyggelige dage i storbyen og de smukke vinområder. Her kan du læse mere om nogle af de steder, hvor du kan skabe uforglemmelige minder i Sydafrika.

Safari i Sydafrika

Safari i Kruger National Park

Kruger National Park tiltrækker safari gæster fra hele verden. Nationalparken er utrolig populær både for forskere, naturfotografer og turister, der er rejst ud for at få deres allerførste safarioplevelse. Du kan både komme på safari i Kruger National Park til fods og i bil, og begge safarimuligheder vil bringe dig helt tæt på det vilde dyreliv.
Diversiteten i landskabet i Kruger er kæmpestor, og alene inden for parkens grænser kan du få vidt forskellige safarioplevelser. I den nordlige del af Kruger finder du åbne sletter, der dvæler i fugtig varme. På sletterne er det især geparder, springbukke og bøfler, som du har gode chancer for at spotte. Bevæger du dig sydpå, vil du opleve, hvordan landskabet bliver grønnere og mere busket. Her er leopardens hjemmebane. Generelt for hele Kruger er dog, at der overalt i nationalparken er fremragende muligheder for at se de fleste kendte safaridyr blandt andet parkens mange elefanter.

Safari i Balule Nature Reserve

I den sydlige ende af Kruger National Park finder du Balule Nature Reserve. Reservatet er en del af Great Kruger og ligger i dag med åbne grænser til Kruger National Park. Det vil sige at dyrelivet bevæger sig frit frem og tilbage mellem Kruger og Balule, og det skaber nogle fantastiske muligheder for store safari oplevelser. På en safari i Balule Nature Reserve kan du komme til at møde alt lige fra bavianer til zebraer. Big Five Safari er også en mulighed i Balule. Her møder du løver, elefanter, bøfler, leoparder og næsehorn.
Balule Nature Reserve er desuden hjem for mere end 220 fuglearter og 336 træarter. Blandt de mange træarter finder du de ikoniske baobabtræer og maruletræerne, der er elefanternes favorit – og som også bruges til at lave den lokale likør Amarula.

Sydafrikas vinområder

Efter de store møder med Afrikas dyreliv, kan det være tiltrængt med en anden slags ’safari’ – måske en ’vinsafari’. At Sydafrika laver udsøgt vin, er svært at komme uden om. Og Sydafrikas vinområder er uden tvivl et besøg værd, hvad enten man er vinekspert, eller bare nyder et godt glas i ny og næ. Især i områderne omkring Stellenbosch og Franschhoek, venter der smagsrige og sceniske oplevelser udover det sædvanlige.
På en tur rundt i vinområderne er det oplagt at tage på besøg på en af vingårdene og smage på de lækre vine, nyde tapas til og få en rundvisning af en af de mange vinkyndige der er i området, hvilket både er spændende og lærerigt.

Stellenbosch

Sydafrikas vinhovedstad Stellenbosch er i dag kendt som værende et område for livsnydere, og er også hjem for flere livsstilsfestivaller. Området omkring Stellenbosch er utroligt smukt, som det udfolder sig gennem bjerglandskabet med de lange snorlige rækker af vinranker på markerne.

Franschhoek

Ca. 80 km. fra Cape Town ligger ”det franske hjørne” af Sydafrika, Franschhoek. Byen blev etableret af de franske huguenotter (franske protestanter), der efter ophævelsen af det Nantiske Edikt fik valget mellem kætterbålet og landsforvisning. Nogle af de franske huguenotter valgte at rejse til Sydafrika med sine vinstokke, hvor de skabte fundamentet for de uendelige rækker af smukke vinranker, man finder i området. Franschhoek ligger i et område, hvor de fascinerende bjerge og flotte sletter danner de mest optimale rammer for at dyrke vin i verdensklasse.

Rejser til Cape Town

Cape Town er en kæmpe oplevelse i sig selv. Med sin fascinerende historie og den rige kultur, der har fået indflydelse fra hele verden, er Cape Town og området omkring fyldt med spændende muligheder. Og der er oplevelser for enhver smag. Alene et besøg ved Cape Towns V&A Waterfront vil kunne tilbyde oplevelser til alle. Her finder du et hav af begivenheder, shopping og spisemuligheder. Der er forlystelser, optrædener, og en utrolig smuk udsigt over havnefronten. Der er shopping i alle stilarter og prislejer lige fra luksus, til high street, til lokale designere og kunsthåndværk. Ligeledes er spisestederne i en utrolig spændvidde. Du kan forkæle dig selv til luksus gourmetmad, eller besøge det spændende og inspirerende street food marked. Mulighederne er uendelige, og det er blot på havnefronten. Dertil kommer de uanede muligheder for spændende oplevelser i resten og Cape Town, både når det kommer til natur og kultur, og også i Cape Towns store og alsidige opland.

Robben Island

Robben Island og dets fængsel, som er placeret 12 km ud for Cape Towns kyst, er i dag en verdenskendt seværdighed. Det var på Robben Island Nelson Mandela, sammen med en række andre fremtrædende personligheder, startede sin 27 år lange fængselsdom, på grund af deres aktive arbejde mod apartheid. I 1997 åbnede fængslet på Robben Island som en turistattraktion, hvor man bliver transporteret til og fra øen i den samme båd, som de indsatte blev det. Pudsigt nok er mange af de nuværende turguider på øen, de samme mennesker som dengang sad fængslet. Derfor kan de et væld af personlige og ægte historier om både fængslet og Nelson Mandela. På rejser til Sydafrika, især i og omkring Cape Town, bør et besøg ved det gamle fængsel være en integreret del af sightseeing planen.

Table Mountain

Det ikoniske Table Mountain ved Cape Town som danner baggrunden for den smukke by, er en uovertruffen oplevelse, hvis man er i området. Står du nede i byen og nyder udsigten op mod bjerget, vil du ofte kunne se, at selvom resten af himlen er skyfri, ligger der et tæppe af skyer omkring de tilsyneladende flade toppe. Og som de lokale siger; ”så kommer der dug på Table Mountain”. Table Mountain er et af verdens syv naturvidundere på grund af bjergets helt unikke miljø, og du finder flere endemiske planter, altså planter som du ikke finder andre steder i hele verden.

Vil du besøge det smukke bjerg, kan du blandt andet gøre det med kabelbanen, hvilket er en oplevelse i sig selv. Kabelbanen har eksisteret i lang tid, men gennem årene er den blevet opdateret. I dag har den en roterende platform, så du kan få hele udsigten over havet og Cape Town med.

Boulders Bay

Afrikas dyreliv og pingviner er måske ikke den første forbindelse folk laver. Men i Sydafrika kan du møde pingviner i deres naturlige omgivelser. Ved Boulders Bay som ligger i Table Mountain National Park, finder man den afrikanske pingvin. Den afrikanske pingvin er desværre i dag udrydningstruet, fordi der gennem mange år var en ukontrolleret indsamling af deres æg, som blev betragtet som en delikatesse. Det er heldigvis blevet forbudt, og nu kan man få lov til at besøge dem i stedet. Hvis man er i området, er det en fantastisk oplevelse at møde de søde små fugle.

Kap det Gode Håb og Kaphalvøen

Rejsen fra Cape Town til Kap det Gode Håb, er en heldagstur, som du bør unde dig selv. På udflugten rejser du over Kaphalvøen langs Atlanterhavet og forbi bjergformationen De 12 Apostle og fiskeribyen Hout Bay. Herfra fortsætter turen via det verdensberømte Chapman’s Peak Drive, der er en enestående landevej, som blev udarbejdet af straffefanger tilbage i 1922. Vejen er hugget ud i klippesiden, og det ser næsten ud som om, den hænger over havet. Udsigten fra vejen er ganske overvældende, og er en perfekt indledning til Kap det Gode Håbs National Park, der er næste stop på ruten. I Kap det Gode Håbs National Park er der mulighed for at opleve dyr som blandt andet zebraer, antiloper og bavianer.
Fra Kap det Gode Håb kan man se, hvordan Atlanterhavets bølger vælter ind mod kysten, og sender brusende skumsprøjt ind over klipperne. Cape Point ved Kap det Gode Håb er et 260 meter højt forbjerg. Oppe på toppen af Cape Point står et yndigt fyr. Du kan komme op til fyret enten til fods eller ved at tage kabelbanen The Flying Dutchman. Udsigten der venter dig på toppen, er i en klasse helt for sig, hvor du har Atlanterhavet på den ene side og Det Indiske Ocean på den anden.

 

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular