Africa Tours CSS Sprite

Seychellerne

  • Fortryllende tropeøer midt i Det Indiske Ocean
  • Billedskønne og øde strande i verdensklasse
  • Flotte koralrev og helt særegen natur, flora og fauna

Praktisk råd for rejser til Seychellerne

Africa Tours byder dig velkommen til det tropiske paradis på Seychellerne, hvor vi med disse praktiske informationer, vil gøre dig helt klar til rejsen. Her finder du bl.a. mere om de generelle råd om vaccination og rejsepapirer, tips til hvordan du får den bedst mulige safarioplevelse, hvad man gør og ikke gør på en rejse til Afrika, og meget mere. Du er naturligvis velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål. Vi henviser desuden til relevante myndigheder og hjemmesider for flere informationer.

Informationerne her på siden opdateres konstant, men finder du ting, du mener der bør ændres, så lad os det venligst vide.
 

Pas & Visum

Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedatoen fra Seychellerne. Der er ikke påkrævet visum til Seychellerne ved ophold under 90 dage.

Ved ankomsten udfyldes et indrejsekort der afleveres ved paskontrollen. Indrejsekortet udleveres normalt i flyveren. De her nævnte forhold er gældende for danske statsborgere. Har du ikke dansk statsborgerskab, kan der være andre forhold, der gør sig gældende. Det er her din pligt selv at undersøge, hvad der kræves for rejser til Seychellerne. Dette kan ske via den ambassade, der tilhører det land, hvor du har statsborgerskab. I yderst sjældne tilfælde kan man blive afkrævet bevis for billet til hjemrejsen, samt at du har tilstrækkelig økonomi til dit ophold. Dette i form af kontanter, rejsechecks eller kreditkort. Tag kopi af dit pas, kreditkort etc., hvis uheldet skulle være ude og du mister dem. Det gør den efterfølgende proces meget nemmere.
 

Vaccinationer

Kommer du fra et afrikansk land til Seychellerne, så er gul feber vaccination påkrævet. Dette gælder også hvis du har rejst i transit igennem et afrikansk land. Seychellerne er malaria frit. Kontakt altid egen praktiserende læge, speciallæge eller vaccinationsklinik for at være sikker på hvilke vaccinationer de anbefaler. Du kan også læse hvilke vaccinationer, der anbefales ved rejse til Seychellerne på lægernes vaccinations organisation. Når du rejser med Africa Tours, giver lægernes vaccinations organisation desuden 10% rabat på dine vaccinationer. Husk blot at medbringe din ordrebekræftelse fra Africa Tours.

Husk at bestille tid til vaccination i god tid. Vær også opmærksom på at Danmark giver tilskud til vaccination.

Valuta

På Seychellerne hedder møntfoden Rupees (SCR). Der kan veksles til rupees i lufthavnen på Mahé og i banker i Victoria. 100 rupees er (per februar 2017) ca. kr. 46,51 eller 1 rupee er næsten 50 øre. På hjemmesiden www.valutaomregneren.dk finder du den aktuelle kurs. De mest udbredte kreditkort er VISA, MASTERCARD og AMERICAN EXPRESS.

På Seychellerne kan der på langt de fleste indkvarteringssteder betales med kreditkort, men normalt kun på beløbet. Kortet er derfor et kreditkort og ikke et hævekort, da mange af indkvarteringsstederne ikke opbevarer større kontantbeløb. Prisniveauet på Seychellerne er forholdsvis højt. Forvent samme priser som i Danmark. Stort set alle varer på øerne importeres, og udbuddet varierer derfor en del.

Flybilletter og bagage

Når du tjekker din bagage ind, skal du bede om, at den bliver indskrevet hele vejen til Seychellerne og husk at gemme de bagage-kvitteringer, du får i lufthavnen. Indenrigs flybilletter på Seychellerne udleveres ved ankomsten af vores lokale samarbejdspartner.

Sikkerhed på destinationen

Vi følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Se rejsevejledninger på www.um.dk. Skulle der opstå problemer på Seychellerne, som gør at udenrigsministeriet fraråder rejser dertil vil du få tilbudt en anden rejse eller at få pengene retur. Din sikkerhed er det vigtigste.

Sygdom under rejsen

Bliver du syg under din rejse på Seychellerne, skal du kontakte din rejseforsikring. Din rejseforsikring har en 24 timers vagttelefon, hvor du altid kan få hjælp. Læs yderligere om rejseforsikringer ved at trykke her.

Mad og drikke

Restauranter og minimarkeder findes primært i de større bugter såsom Beau Vallon bugten på Mahe, Côte d’or bugten/Anse Volbert på Praslin samt den vest-centrale del af La Digue.

Drikkepenge

Det er normalt, at man betaler drikkepenge som en anerkendelse af god service. Lig gerne 10% på regningen på en restaurant (ikke på hotellet), og giv gerne lidt, f.eks. et par kroner pr. kuffert, til dem der bærer kufferterne i lufthavnen og ved hotellerne. Der vil på din regning blive opkrævet en afgift på 15% til staten, samt en service charge på 5% (nogle hoteller opkræver mere), der er til hotel administration.

Vejret

Seychellerne har tropisk klima med temperaturer, der aldrig kommer under 20 grader. Der er ikke den store forskel på temperaturen i de forskellige sæsoner. Der er altid mellem 25 – 30 grader om dagen og i gennemsnit 27 grader. Der er perioder, hvor der er mere regn - oftest fra oktober til april, mængden varierer på øerne, dog normalt aldrig heldagsregn. Uanset tid på året kan vejret være lunefuldt og et pludseligt og kraftigt regnskyl skal forventes. Fra juni til august opleves lidt mere vind hen over øerne. Øerne ligger udenfor cyklon og tyfon områder.

Beklædning og fodtøj

Påklædningen er afslappet og uformel. Let sommertøj, sandaler, solbriller og solhat samt ikke at forglemme solcremen. Husk en høj faktor. Kunststoffer er sjældent behageligt, benyt derfor gerne tøj af bomuld. På større hoteller og restauranter er det velset, at herrerne har lange bukser på til aftensmaden, og at man generelt klæder sig pænt til middagen. Badetøj og snorkeludstyr er oplagt at tage med i kufferten, da seychellerne er et fantastisk bade-paradis. Et godt råd er at begrænse din bagage mest muligt. Der kan oftest vaskes tøj undervejs, når du har mindst to nætter samme sted.  

Indkøb af souviniers 

Køb ikke skaller og andre dele fra oceanet, da de er forbudte at indføre. På stranden finder man ofte gamle skaller. Lad også dem ligge.

Praktiske råd ved leje af bil

Det kan sagtens lade sig gøre at leje en bil på enten Mahe eller Praslin og selv komme lidt omkring på øerne. Holder man sig til hovedvejene, er vejnettet fint. Vi anbefaler at aftale billeje enten inden afrejse eller direkte gennem vores lokale samarbejdspartner Masons Travel. Det er en fordel at leje en bil med automatgear. I skal dog være obs. på følgende:

1. På Seychellerne køres i modsatte side i forhold til i Danmark.
2. Benzin/diesel betales normalt altid med kontanter og i lokal valuta
3. Vejskilte er ikke så udbredte på Seychellerne, så husk at have et kort med i bilen.
4. De fleste færdselsregler er som i Danmark.
5. Nå frem til din destination inden mørkets frembrud.
6. Parker aldrig under et træ. Mange træer bærer frugter, der kan falde ned og skade bilen.
7. Efterlad ikke værdigenstande synligt i bilen.
8. Får du uheld undervejs, så brug de kontaktnumre du får udleveret når bilen afhentes.
 

Telefoni

Der er et fint dækkende mobilnet på Seychellerne. Men husk det er dyrt, hvis du bruger dit danske telefonnummer. At modtage sms fra Danmark koster meget mere end normalt. Tjek evt. med dit mobilselskab om dækning og priser, inden afrejse. Den internationale landekode på Seychellerne er +248.

Tidsforskel

Seychellerne er 3 timer foran Danmark om vinteren. Ved skift til sommertid er Seychellerne 2 timer foran.

Vil du vide mere?

Hvis du har brug for flere informationer, eller fortsat er i tvivl om noget, er du velkommen til at kontakte os på 88 73 40 00.
Du kan downloade ovenstående vores praktiske tips og råd ved at trykke her

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular