Africa Tours CSS Sprite
Telefon 8873 4000
Mandag - fredag kl. 10:00 - 14:00

Program - På Sporet af Big Five

Dag 1: Fra Danmark til Nairobi i Kenya
Der er morgenafgang fra Billund, Aalborg eller København mod Kenya med flyskifte i f.eks. Amsterdam. På strækningen mod Nairobi er der gratis måltider og drikkevarer, mens skærmene på stoleryggene byder på et stort udvalg af film og spil m.m.
Ved ankomsten til Nairobi samme aften venter en chauffør/repræsentant for Africa Tours og kører jer til Tamarind Tree Hotel, der ligger i relativt kort afstand fra lufthavnen. Her er det tid til at få en god nats søvn, inden safarieventyret starter i morgen tidlig.

Indkvartering med morgenmad inkluderet.

Dag 2: Nairobi  til Ol Pejeta reservatet for eftermiddagssafari
Efter et skønt morgenmåltid mødes I med jeres rejseledere. Sammen følges I til parkeringspladsen foran hotellet, hvor de engelsktalende chauffører og safaribilerne venter. Tidspunkt for opsamling på hotellet er normalt kl. 07:30.

Først går turen ad den travle ringvej rundt om Nairobi, før retningen sættes mod nord. Når vi er kommet ud af den travle millionby, bliver omgivelserne langsomt grønnere og mere frodige. Først køres gennem store områder med ananasmarker, der senere afløses af kaffe- og teplantager i højlandet omkring Mount Kenya. Turen fører os mellem Mount Kenya og Aberdare nationalparkerne og langsomt bliver landskabet mere tørt nord herfor.

Vi er fremme på vores destination på ækvator, det private Ol Pajeta reservat og den yderst komfortable Sweetwaters Serena Camp, i tide til en dejlig frokost. Måske er vi allerede under frokosten heldige at se de første dyr, da vandhullet foran restauranten ofte besøges af disse i de lune eftermiddagstimer. Efter indkvartering i de rummelige telte er der tid til et hvil, før vi skal på turens første safari, et såkaldt game drive, for at søge efter nogle af de klassiske dyr, som her er mange af.

I Ol Pajeta reservatet findes flertallet af Afrikas store og ikoniske dyr, der bl.a. omfatter de berømte Big Five – elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard. Især næsehornene kan være vanskelige at finde i mange reservater og nationalparker, men netop her i Ol Pajeta er der en stor og sund bestand. Det store bredsnudede (hvide) næsehorn findes sågar både i den sydlige og den nordlige variant. Sidstnævnte er der dog kun to gamle hunner tilbage af, efter den sidste han døde for nylig, og de kan begge ses her. Selvom det lyder som en absolut uddøende race er der dog et lille håb forude, da man med sæd fra de sidste to afdøde hanner og æg fra de to nulevende hunner har haft held til at frembringe et pænt antal embryoner. Disse opbevares nu stærkt nedkølet, mens man er ved at finde nogle velegnede rugemødre – blandt de unge og friske hunner af det sydlige bredsnudede næsehorn i Ol Pajeta. Det er dog især det lidt mindre spidssnudede (sorte) næsehorn, der har en relativt stor bestand i Ol Pajeta. Dette er overordnet set det mest sjældne og truede på det afrikanske kontinent og samtidig det mest sky, men netop her er chancerne for at se det rigtig gode.

Omkring solnedgang vender vi tilbage til campen de første store dyreoplevelser rigere, der forhåbentligt inkluderer næsehorn. Efter et dejligt aftensmåltid er der mulighed for at tilkøbe et night game drive i campens åbne biler, hvor der med kraftige projektører søges efter en række nataktive dyr, hvoraf nogle stort set aldrig ses i dagslys. Der overnattes i de komfortable telte med eget bad og toilet, hvilket giver en autentisk Afrika-oplevelse, da lydene fra savannen ikke mindst om natten høres tydeligt.

Overnatning på Sweetwaters Tented Camp med alle måltider inkluderet.

Dag 3: Hel dag med safari i Ol Pejeta
Hele dagen er afsat til safari i det naturskønne og dyrerige Ol Pejeta reservat. Vi kører ud i området på game drive i de tidlige morgentimer til ud på formiddagen og igen om eftermiddagen frem til solnedgang. Fra reservatet er der i klart vejr en fin udsigt til de ofte snedækkede tinder på Mount Kenya, der er på UNESCOs liste over verdens naturarv. Bjerget er med sine 5.199 meter Kenyas højeste og kontinentets næsthøjeste efter Kilimanjaro i Tanzania.

Undervejs på dagens game drives er der mulighed for at besøge et chimpanse-reservat. Der lever ikke vilde chimpanser i Kenyas natur, så disse dyr er alle konfiskerede eksemplarer fra ”privat eje” i Centralafrika, der ikke kan klare at blive genudsat i naturen. De lever nu i stedet et anstændigt og relativt naturligt liv her i reservatet, hvor de kan ses i et særligt indhegnet område.

Midt på dagen er der tid til frokost og afslapning, og måske kan vi se spændende dyr komme til vandhullet, der kan ses fra restauranten og terrassen foran teltene. Der er også mulighed for en svalende dukkert i campens swimmingpoolen i de varmeste timer midt på dagen, hvor solen her på ækvator står lodret over os.

Indkvartering med fuldpension.

Dag 4: Morgensafari i Ol Pejeta reservatet. Til Aberdare nationalparken
Efter en kop kaffe eller te samt en kiks e.l. tager vi tidligt afsted på morgen game drive. Omkring solopgang kører vi igen ud på savannen i vores søgen efter flere af de store dyr, mens vi også giver os tid til at nyde den smukke natur og det rige fugleliv i det gyldne morgenlys. Efter et par timer på savannen vender vi tilbage til campen, hvor det er blevet tid til et solidt morgenmåltid.

Om formiddagen forlader vi Ol Pajeta for foden af Mount Kenyas nordvestside. Vi skal køre den korte vej mod syd til Aberdare nationalparken, men undervejs skal vi dog besøge Mount Kenya Wildlife Conservancy med mulighed for at se de sjældne og smukke Bongo-antiloper samt stedets dyreinternat. Herfra fortsætter vi turen frem til Aberdare Country Club, hvor vi nyder frokosten, der i godt vejr indtages i den smukke have udenfor og ellers i den stemningsfulde restaurant. Stedet oser af de gamle kolonidage med stemningsmættede lokaler og en fantastisk have. Efter frokost fortsætter vi med en kort køretur ind i hjertet af den tætte Aberdare-skov og til trætop-lodgen, The Ark, der byder på de bedste oplevelser af dyrelivet i Kenyas frodige højland.

The Ark er et skønt og meget atmosfærefyldt safaristed i det ofte kølige højland. Fra lodgen er der direkte udsyn til et vandhul, hvorfra bl.a. elefanter, bøfler, antiloper samt med lidt held også næsehorn og leopard kommer fra den tætte skov for at drikke. En lun trøje kan være nyttig, da The Ark ligger i over 2.000 meters højde, hvor nætterne kan være kølige.

Indkvartering med alle måltider inkluderet.

Dag 5: Til Great Rift Valley med Nakuru- og Naivasha søerne
Efter tidlig morgenmad sættes kursen fra det frodige højland mod vest til gravsænkningen The Great Rift Valley. Under køreturen kan nogle af de fantastiske landskaber, Kenya er velsignet med, nydes på vej til dejlige Lake Nakuru med den omgivende nationalpark.

Vel inde i nationalparken kører vi gennem den smukke skov, hvor de gulbarkede akacietræer danner rammen for f.eks. at møde den sky leopard, og fortsætter ud på savannen, hvor vi kigger efter det hvide/bredsnudede og det sorte/spidssnudede næsehorn, der begge har en fin bestand omkring Lake Nakuru. I området findes tillige mange bøfler, zebraer og flere slags antiloper samt giraffer af den sjældne race Rothschild´s giraf. Fuglelivet er imponerende og måske mest berømt for flamingoerne, der nogle gange samles på søen i hundredtusinder, så vandet langs søbredden på afstand synes lyserødt.

Midt på dagen spiser vi picnic-frokost på et smukt og hyggeligt sted midt i nationalparken. Herefter er der tid til mere safari på vej videre mod den nærliggende nabosø, Lake Naivasha, som vi ankommer til sidst på eftermiddagen. Her skal vi overnatte på Lake Naivasha Sopa Lodge, der er beliggende i smuk natur ned til den store sø. Indkvartering i hytter, der alle ligger med udsigt over området, hvor giraffer, zebraer, vandbukke og flere arter af aber, bl.a. de smukke sort-hvide colobusaber, lever frit. Om aftenen ses ofte flodheste, der kommer op fra søen til de åbne græsarealer foran hytterne, hvor de går rundt og græsser.

Indkvartering med fuldpension. 

Dag 6: Sejltur på Lake Naivasha og til Masai Maras berømte savanne
Dagen starter med en stemningsfuld sejltur på Naivasha søen, hvor vi ikke mindst kommer tæt på flodheste, men også på de mange fugle, bl.a. pelikaner og den smukke afrikanske flodørn, der ofte ses svæve rundt over søen. Efter et par stemningsfulde timer ved og på søen fortsætter safarien mod sydvest til Masai Maras sletter. Turen er afvekslende og giver et nyt og glimrende indtryk af den savanneprægede del af Kenyas landskaber. Vi oplever skiftet fra frodigheden i den centrale del af Rift Valley til de åbne græssletter, hvor synet af gazeller, antiloper og andre græsædere præger landskabet. Masai Mara reservatet udgør den nordlige del af Tanzanias kendte Serengeti-slette, og er fantastisk hele året.

Vi vil altid opleve mange forskellige dyrearter, bl.a. flokke af elefanter og bøfler, mens rovdyrene og deres byttedyr ses oftere her end de fleste andre steder i Afrika. I perioden fra juli til oktober har man desuden stor mulighed for at opleve den store gnu- og zebravandring, der er ankommet fra Serengeti, og chancerne for at opleve de mange rovdyr er ekstra stor. Kig godt efter løver, leoparder, geparder, hyæner og sjakaler.

Vi spiser picnic-frokost undervejs og forventer at ankomme til Mara-området først på eftermiddagen. Vel inde i reservatet kører vi game drive på vej til den hyggelige og charmerende Ashnil Mara Camp, som ligger godt placeret for safari og direkte ved Mara floden. Området er et af Mara-Serengeti-økosystemets mest vildtrige året igennem.

Indkvartering på Ashnil Mara Camp for tre nætter i store luksustelte med eget bad/toilet og med alle måltider inkluderet.

Dag 7 og 8: To hele dage i Masai Mara
Vi har nu to hele dage til safari i Masai Mara. I udgangspunkt kører vi på game drive i de tidlige morgen- og formiddagstimer og igen sidst på eftermiddagen, mens middagspausen er helliget frokost, afslapning med mulighed for at nyde udsigten over Mara floden og evt. en svalende dukkert i swimmingpoolen. Måske tager vi dog på et langt heldags game drive og medbringer frokost-madpakker den ene af dagene. Kørslen afhænger af dyrenes bevægelser, der kun kendes på selve dagen.

Naturfotografer fra hele verden rejser til Masai Maras savanne for at filme dyr – og med god grund, da de ses overalt i massevis. En ting er sikkert; dagene kommer til at byde på rigtig mange dyr, og naturligvis har vores chauffører løftet bilens tag, så vi har en rigtig god mulighed for at se dyrene. Kikkert og kameraer er altid en god ting at medbringe til områder med dyr, men i Masai Mara kan man uden problemer fotografere dyr selv med relativt små lommekameraer eller mobiltelefonen.

Fra den tidlige morgenstund, hvor den lette kølighed stadig hersker, opsøger vi de store oplevelser blandt Afrikas berømte Big Five. På kryds og tværs gennem det godt 1.500 kvadratkilometer store reservat bugter floderne sig. Her søger dyrene naturligt hen for at drikke, og der er oftest rigtig gode muligheder for fantastiske billeder. Ved floderne ses masser af flodheste og her ligger krokodillerne desuden på lur, og forsøger et eller flere dyr at krydse floden, er dramaet i gang.

I Masai Mara finder man også den største koncentration af løver i Kenya, ligesom både leoparder og geparder også er rigtig flot repræsenteret. Derudover ses bøfler, næsehorn og elefanter, og på Masai Maras sletter kommer vi også til at hilse på flokke af gnuer, zebraer, giraffer, antiloper og gazeller samt et stort og varieret fugleliv. Faktisk er der registreret mere end 450 forskellige fuglearter i Masai Mara, hvoraf de 53 arter er rovfugle, der alle stortrives.

Reservatet er næsten fladt som en græsmark i Danmark, og at se solen gå ned over savannen i Masai Mara efter en flot dag med masser af dyr og smuk natur, er en stor oplevelse. Helt stille forsvinder solen, og pludselig er det bælgravende mørkt. Som med et fingerknips slukkes lyset, og dagen er ved at være forbi. De næste tolv timer er rovdyrenes. Dagen igennem har de samlet kræfter til nattens jagter, og naturens gang er nu alvor for græsæderne. Antiloperne og zebraerne, små som store, er de i spil som nattens bytte.

Under opholdet i Masai Mara er det også muligt at besøge en masailandsby (ikke inkluderet). En rigtig spændende oplevelse og et møde med en helt fremmed kultur. Hjerteligt inviteres vi indenfor i landsbyen, hvor vi bydes velkommen af sang. Vi får mulighed for at komme ind i hytterne, og for at købe en souvenir med hjem. Et stærkt møde der sætter sig som et kært minde længe efter turens afslutning.

Eller hvad med den sublime oplevelse af ballon-safari om morgenen efterfulgt af en stemningsfuld morgenmad serveret på savannen (ikke inkluderet). Vi anbefaler, at man booker turen hjemmefra, da der kun er et begrænset antal pladser.

Indkvartering med fuldpension.

Dag 9: Safari på vej til Nairobi. Karen Blixen Museum og hjemrejse
Safarituren synger på sidste vers, når vi kører retur til Nairobi med game drive på vej ud af Masai Mara. Undervejs nydes de medbragte madpakker, og fremme i Nairobi er der besøg på Karen Blixen Museum. Det er indrettet i hendes originale hjem og er omgivet af en smuk parklignende have midt i det, der oprindeligt var kaffeplantagen. Der er rundvisning på det dejlige museum og mulighed for en gåtur i den parklignende have og det lille tilstødende stykke natur, inden vi hen mod solnedgang kører til nærliggende Karen Blixen Coffee Garden Restaurant. På dette vidunderlige sted med fantastisk mad, spiser vi vores ”Farewell Dinner”, inden vi kører til lufthavnen for sen hjemrejse.

Ønskes det at forlænge safarien med badeferie f.eks. på Kenyakysten eller Zanzibar, bliver I kørt til et hotel for natten, inden I fortsætter med fly til det Indiske Ocean næste morgen. Forhør os nærmere om de mange muligheder der er for dette.

Dag 10: Ankomst til Danmark
Efter flyskifte i f.eks. Amsterdam er der ankomst til Danmark om formiddagen efter en vidunderlig safari i naturskønne og dyrerige Kenya, hvor vi håber bl.a. at have set de berømte Big Five.

Bemærk:
Den nævnte pris er vejledende. Den endelige pris afhænger af flyprisen på det tidspunkt rejsen bestilles. Der tages forbehold for ændring af tider og indkvarteringssteder.

Der er maksimalt 24 gæster på rejsen fordelt i 4 biler med plads til 6 personer i hver bil, hvor alle har vinduesplads.

Chaufførerne er engelsktalende og uddannede safariguider. De danske rejseledere veksler mellem de 4 biler.

Rejsedatoer 2024

Dato Pris fra
17. okt. -
26. okt.
10 dage
38.800 DKK
Udsolgt

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbreve.

Footer-formular

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

ASPSESSIONID# - Slettes når browseren lukkes

Hjemmesiden bruger denne cookie til at identificere den besøgende, på tværs af sider, under besøget.

cookieSafe - 6 måneder

Indeholder en sikker kopi af udvalgte 3. parts cookies, så de ikke går tabt, hvis de bliver fjernet af browseren.

Cookie-indstillinger

cookiebar - 6 måneder

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-indstillinger, samt om betingelser er blevet accepteret.

Zopim Chat

__zlcmid - 1 år

Live chat widget sets the cookies to store the Zopim Live Chat ID used to identify a device across visits.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

collect - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at sende data til Google Analytics om den besøgendes enhed og adværd. Sporer den besøgende på tværs af enheder og marketingskanaler.

Facebook Pixel

_fbp, fr, tr, datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - op til 2 år

Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

ads/ga-audiences - Slettes når browseren lukkes

Anvendes af Google AdWords til at vise annoncer for besøgende, der sandsynligvis vil være interesseret, baseret på den besøgendes onlineadfærd på tværs af hjemmesider.

ads/user-lists/# - Slettes når browseren lukkes

Ukendt.

Google Adsense

_gcl_au - 3 måneder

Benyttes af Google Adsense til at eksperimentere med effektiviteten af deres annoncer. Disse finder sted på alle hjemmesider der benytter Google Adsense.

Google Doubleclick

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke om browseren understøtter cookies.

IDE - 2 år

Anvendes til at registrere og rapportere om hjemmesidebrugerens handlinger efter at have set eller klikket på en af annoncørens annoncer. Formålet er at måle effekten af en annonce samt at målrette annoncer til brugeren.

Microsoft Bing

_uetsid, _uetsid_exp, _uetvid, _uetvid_exp - 1 dag / Vedholdende

A Microsoft Bing Universal Event Tracking cookie for recommendation purposes.

Sleeknote

SNC - 2 år

Benyttes til at tracke anonym data til statistik for overordnet brug af Sleeknote samt individuelle events på boksene.

SNS - Slettes når browseren lukkes

Oprettes/opdateres ved hvert besøg. Bruges til at adskille tilmeldte brugere af formular.

_pk_id - 2 år

Oprettes ved hvert besøg. Bruges til at adskille brugere til statistik.

_pk_ses - Slettes når browseren lukkes

Oprettes ved hvert besøg. Benyttes under den enkelte session til at gruppere sidevisninger til statistik for bokse og visninger.

sn_global_countdown_last_reset_timestamp - Vedholdende

Sets a timestamp for when the visitor entered the website. This is used for analytical purposes on the website.

_sn_a, _sn_m, _sn_n - 1 år

(Ingen info)