Africa Tours CSS Sprite

Namibia

  • Det sydlige Afrikas ørkenland med helt unikke scenerier
  • Namibørkenens røde sand med verdens højeste klitter
  • Etoshas dyrerige vandhuller og det barske Atlanterhav

Praktisk råd for rejser til Namibia


Africa Tours byder dig velkommen til det enestående Namibia, hvor vi med disse praktiske informationer vil gøre dig helt klar til rejsen til de fantastiske områder, som Namibia byder på. Informationerne opdateres løbende, men skulle der være ting, der bør ændres, beder vi dig om at fortælle os det. Vi henviser naturligvis til relevante myndigheder og hjemmesider for flere informationer.

Pas, visum og indrejsekort

Som dansk statsborger, skal du IKKE have visum til Namibia ved mindre end 90 dages ophold i landet. Har du ikke dansk statsborgerskab, kan der være andre forhold, der gør sig gældende. Det er i dette tilfælde din pligt selv at undersøge, hvad der kræves for rejser til Namibia. Dette kan ske via ambassaden tilhørende det land, du har statsborgerskab i.

Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemrejsen og deusden have mindst to blanke sider tilbage.

Vaccinationer

Vi anbefaler altid, at du tager kontakt til din egen praktiserende læge, en speciallæge eller vaccinationsklinik med henblik på at få de rette vaccinationer. Vi kan dog oplyse, at der ikke kræves gul feber vaccination i Namibia, men kommer du fra et område, hvor der findes gul feber, f.eks. Østafrika og rejser ind i Namibia, er gul feber vaccination påkrævet. Du kan finde flere oplysninger på www.vaccination.dk eller på www.sikkerrejse.dk

Lægernes vaccinations organisation giver desuden 10% rabat på dine vaccinationer, når du rejser med Africa Tours. Husk blot at medbringe din ordrebekræftelse herfra.

Husk at bestille tid til vaccination i god tid. Vær også opmærksom på at Danmark giver tilskud til vaccination.

Bagage

Ved check-in af bagagen skal du bede om, at din bagage bliver indskrevet hele vejen til Namibia, og husk at gemme de bagagekvitteringer du får i lufthavnen.

Bagage på explorer- og adventure rejser

På vores Explorer- og Adventure rejser er følgende bagage tilladt, også selv om der står et højere kiloantal på flybilletten:
Explore: 20 kilo per person foruden 1 håndtaske og 1 kamerataske.
Adventure: 20 kilo per person pr. 01.01.2015 foruden 1 håndtaske og 1 kamerataske.
Overvægtsbagage og store hårde kufferter kommer ikke med bussen.

Sikkerhed på destinationen

Vi følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Se rejsevejledninger på www.um.dk. Skulle der opstå problemer i Namibia, som gør at udenrigsministeriet fraråder rejser dertil vil du få tilbudt en anden rejse eller at få pengene retur. Din sikkerhed er det vigtigste.  

Sygdom under rejsen

Bliver du syg under din rejse i Namibia, skal du kontakte din rejseforsikring. Din rejseforsikring har en 24 timers vagttelefon, hvor du altid kan få hjælp. Læs yderligere om rejseforsikringer ved at trykke her.

Drikkepenge

Det er normalt at man betaler drikkepenge i Namibia. Læg gerne 10 % på regningen på en restaurant (ikke på dit hotel), og giv gerne lidt, f.eks. et par kroner pr. kuffert, til dem der bærer din kuffert i lufthavnen og ved lodges og hoteller. Til safariens chauffør er det normalt, at man betaler omkring USD 8-10 pr. safaridag pr. person, som afregnes på safariens sidste dag. Det er naturligvis helt frivilligt og beløbet skal afspejle din tilfredshed med kørsel og service.

Vejret

Namibia ligger på jordens sydlige halvkugle, derfor er årstiderne modsatte af de danske. Sommeren er fra september til april, og der kan temperaturen stige op til 40 grader. Vinteren er fra maj til august og dagstemperaturerne ligger omkring 20-25 grader, mens der er meget kolde nætter med temperaturer helt ned til nulpunktet. Regnsæsonen er fra januar til april. I disse måneder er landskaberne mere grønne. Regnen gør det lettere for dyrene at finde vand, hvorfor de spreder sig over større arealer, som gør det sværere at spotte vildtet – sammenlignet med de mere tørre perioder. I vintermånederne visner græssletterne, og man kan ofte se store flokke af elefanter, bøfler, gnuer og zebraer sammen med rovdyrene. De senere år har klimaforandringerne dog spillet ind, så man kan ofte opleve al slags vejr uanset, hvornår man rejser.

Beklædning og fodtøj

På safari anbefaler vi gerne vores gæster at tage bomuldstøj på i afdæmpede farver. Det allerbedste er, hvis det er i naturens egne farver som, sandfarve, let brunlige eller grønne farver. Selvom Namibia primært er et varmt land, vil du opleve store temperaturforskelle på dag og nat. Derfor bør du tage både kortærmede og langærmede trøjer. Gerne en lidt lun trøje til de kølige morgener og aftener. Tilsvarene i benbeklædning. Vi gør desuden opmærksom på, at det er kutyme, herrerne har lange bukser på om aftenen til middagen. Hvis du skal på lodgesafari, kan du roligt tage badetøj med, så du kan nyde poolen på lodgen. Et par gode sko der giver plads og luft til fødderne, er et fint valg. Eventuelle lette sko til aftenbrug samt vandrestøvler eller lukkede sko kan varmt anbefales, især hvis man skal ud og vandre i terrænet eller den namibiske ørken, da sandet bliver meget, meget varmt.

Telefoni

Der er et fint dækkende mobilnet i Namibia. Selv på lodges langt ude på savannen er der normalt fin dækning. Husk det er dyrt, hvis du bruger dit danske telefonnummer. Selv at modtage sms fra Danmark koster meget mere end normalt. Det er naturligvis ikke god stil at tale i telefon under safarikørslen. Den internationale landekode i Namibia er +264.

Tidsforskel

Namibia er 1 time foran Danmark om vinteren. Ved skiftet til sommertid i Danmark har Namibia samme tid som Danmark.

Africa Tours' kontor i Namibia

Da vi på vores rejser i Namibia, benytter os af flere forskellige agenter, har vi ikke et kontor som fast kan benyttes. Du kan i dine rejsedokumenter se, hvilken agent der er benyttet på lige netop din rejse. Her vil du altid kunne finde kontaktinformationerne, som du skal bruge om nødvendigt.
Danske kontakter i nødstilfælde: Claus Lund Sørensen i Danmark: +45 26184359

Vil du vide mere?

Hvis du vil vide mere har vi udarbejdet en guide som indeholder endnu flere råd og vejledninger, omkring din rejse til Namibia.

Guiden kan hentes ved at trykke her. 

Vejret i Namibia

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular