Africa Tours CSS Sprite

Bestig Kilimanjaro

Kilimanjaro. Ikke bare Tanzanias højeste bjerg, men Afrikas højeste bjerg. Stadig lige majestætisk at se på, og stadig med sne på toppen 5.895 meter over havets overflade. At bestige Kilimanjaro er selvfølgelig en udfordring, men ikke en umulighed. Med det rette valg af rejserute op ad bjerget, og gerne med en afklimatiseringsdag på vejen op, når rigtigt mange toppen af Afrika. Efter (eller inden) bestigningen af Kilimanjaro er der mulighed for at forlænge rejsen med safari eller f.eks. badeferie på Zanzibar.Rejser under temaet »Bestig Kilimanjaro«

Bestig Kilimanjaro - Afrikas højeste bjerg

At bestige Kilimanjaro er en udfordring, der kalder på mange eventyrlystne. Det 5.895 meter høje bjerg indbyder nærmest til at blive besteget, som det knejser højt der over det afrikanske landskab. Og både målet og selve rejsen vil efterlade dig målløs.

Du starter med dine rejsekammerater i det frodige og varme Tanzania, når I begynder opstigningen forbi grønne skove og vidde hedelandskaber. Jeres omgivelser bliver dag for dag mere barske og klippeprægede. Bestigningen af Kilimanjaro fortsætter i et roligt og støt tempo, og lidt over en uge efter står I på toppen af Afrika. Du og dine medrejsende står skulder ved skulder, ligesom de snehvide bjergtinder. Foran jer er en overvældende udsigt over det majestætiske og kolde bjerglandskab. Overalt hvor øjet rækker, kan I se de glitrende klipper sprede sig i det barske landskab. Sammen har I opfyldt jeres fælles mål og drøm. Og udover den stærke og hurtigt voksende holdånd er det din egen viljestyrke, der har skubbet dig det sidste stykke op ad bjerget.
Der er flere gode ruter, hvis du har en drøm om at bestige Kilimanjaro. Machame ruten og Marangu ruten, bedre kendt som Whisky og Coca Cola, er de ruter vi benytter hos Africa Tours. Begge ruter er planlagt med akklimatiseringsdage, og bestigningen sker i et tempo, der er roligt nok til at forebygge højdesyge.

Machame

Machame ruten, populært kaldet Whisky ruten, er den mest udfordrende af de to ruter. Men Machame betegnes også som den smukkeste af de to. På denne tur træder både vilje og sammenhold for alvor i kraft. Bestiger du Kilimanjaro via Machame ruten, vil du og dine rejsekammerater overnatte i telte på vejen op. Jeres måltider spiser I fælles i et stort telt, hvor udflugtens kok tilbereder maden. På rejsen op på Afrikas tag langs Machame, skifter det landskab I passerer hele tiden karakter. Fra grønne højlandsskove med vilde dyr og langs hedelandskaber med spøjse plantevækster af forskellige arter. Jo højere I kommer op, des mere kan I se og fornemme, hvordan både vegetationen og antallet af dyr bliver mindre og mindre. I fortsætter forbi områder der nærmest er alpin ørken, mens I nærmer jer rejsens mål. I når op til de snehvide tinder, med en fælles bevidsthed om, at netop I har gennemført et eventyr uden lige.

Marangu

Marangu ruten, eller Coca Cola ruten, er den mest populære rute til toppen af Kilimanjaro. Det er også den mest direkte rute, men det betyder ikke, at den er let. At bestige Kilimanjaro er fysisk hårdt, uanset hvilken rute du vælger. Din egen kampånd og holdånden med dine medrejsende, vil ofte være afgørende når det sidste stykke vej til toppen skal tilbagelægges. Marangu ruten er udover den korteste rute også den med de mest komfortable overnatninger. På vej til toppen overnattes der I store og simple hytter, og jeres aftensmad spises i en fælles spisesal. Ligesom på Machame ruten bevæger I jer fra skovområder, forbi vidde områder med åben hede, indtil I befinder jer mellem de klippefyldte områder på den sidste strækning af ruten. Man får ikke set lige så meget af de fantastiske og alsidige landskaber, som på flere af de andre ruter, men udsigten på vej mod toppen er stadig utrolig flot.

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular