Africa Tours CSS Sprite

Zanzibar

  • Eksotiske tropestrande og –hoteller med god plads
  • Besøg krydderiplantager eller svøm med delfiner
  • Den gamle arabisk prægede handelsby Stone Town

Praktiske tips og råd om rejser til Zanzibar

Africa Tours byder dig velkommen til en fantastisk Tanzania safari, hvor vi med disse praktiske informationer, vil gøre dig helt klar til din rejse! Disse informationer opdateres løbende, men finder du ting, du mener der bør ændres, så venligst lad os det vide. Vi henviser naturligvis til relevante myndigheder og hjemmesider for flere informationer. 

Pas, visum og indrejsekort til Zanzibar

For at rejse til Tanzania skal du medbringe et gyldigt pas, som er gyldigt mindst 6 måneder efter forventet hjemrejsedato, samt have mindst 2 blanke sider tilbage.

Som dansk statsborger er det påkrævet, at du har visum til Tanzania / Zanzibar. Visum til Tanzania / Zanzibar koster per person, også for børn, USD 50 og afregnes kontant ved ankomst til Kilimanjaro.Visum til Tanzania søges gennem indrejsekortet, der udleveres i Kilimanjaro lufthavn. Ved indrejse direkte til Zanzibar udfyldes både visum ansøgning samt indrejsekort ved ankomsten. Her afregnes med kreditkort. Har du ikke dansk statsborgerskab, skal du være opmærksom på, at andre regler kan gælde for dig. Det er din egen pligt at undersøge og håndtere dette. 

Ny infrastruktur- og hotelskat på Zanzibar fra 1. juli 2015

Med virkning fra 01. juli 2015 indfører Zanzibar Revenue Bar en hotel- og infrastrukturskat. Skatterne opkræves lokalt og betales kontant for gæster, der har haft ophold på Zanzibar.
Hotelskat: USD 1 per person pr. nat. Beløbet afregnes kontant til hotellet ved check-ud.
Infrastrukturskat: USD 1 eller TNZ 2000 per person ved udrejse fra Zanzibar. Beløbet afregnes ”kun” hvis rejsen videre fra Zanzibar går via Tanzania. Beløbet betales i lufthavnen ved afrejse fra lufthavnen. 
Afrejseskat: USD 48 per person. Beløbet betales i lufthavnen ved afrejse fra lufthavnen.

Vaccinationer

Vi anbefaler altid at du kontakter din egen praktiserende læge, eller vaccinationsklinik for vejledning omkring hvilke vaccinationer som du har behov for ved rejse til Tanzania. Du kan læse hvilke vaccinationer som anbefales ved rejse til Tanzania på lægernes vaccinations organisation, ved at trykke her. Vær dog opmærksom på, at hvis du rejser til Tanzania eller Zanzibar fra et gul feber område, er vaccination mod gul feber påkrævet for indrejse. 

Når du rejser med Africa Tours, giver lægernes vaccinations organisation 10% rabat på dine vaccinationer. Husk blot at medbringe din ordrebekræftelse fra Africa Tours.

Husk at bestille tid til vaccination i god tid. Vær også opmærksom på at Danmark giver tilskud til vaccination.

Valuta på Zanzibar

Zanzibars valuta er Tanzania shilling (TZS). Der kan veksles eller hæves i Zanzibar lufthavn og i Stone Town. 100 Tanzania shilling er (per maj 2018) 27 øre eller 1000 Tanzania shilling er knap 3 kroner. Det skal dog bemærkes, at ikke alle hæveautomater er lige pålidelige til at udbetale kontanter. Din chauffør/rejseleder hjælper naturligvis. På Zanzibar kan der også betales med USD, men lidt lokal valuta er altid en god ide, hvis man skal købe på de små lokale steder.

Sikkerhed på destinationen

Vi følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Se rejsevejledninger på www.um.dk. Skulle der opstå problemer i Tanzania, som gør at udenrigsministeriet fraråder rejser dertil vil du få tilbudt en anden rejse eller at få pengene retur. Din sikkerhed er det vigtigste.

Sygdom under rejsen

Bliver du syg under din rejse i Tanzania, skal du kontakte din rejseforsikring. Din rejseforsikring har en 24 timers vagttelefon, hvor du altid kan få hjælp. Læs yderligere om rejseforsikringer ved at trykke her.

Drikkepenge

Det er normalt, at man betaler drikkepenge i Afrika, men der forventes ikke nogen bestemt procentsats. Rund gerne beløbet godt op på en restaurant (ikke på dit hotel) og giv gerne lidt, f.eks. 2-3 kroner eller tilsvarende pr. kuffert, til dem der bærer din kuffert i lufthavnen og ved lodges og hoteller. Betjeningen på værelset og til måltider på lodgen vil også sætte pris på en skilling, men det er generelt ikke store beløb typisk nogle få kroner. Regn som en tommelfingerregel med 12-15 kroner pr. dag pr. person. Din rejseleder vil evt. kunne hjælpe med at organisere dette. Til safariens chauffør er det normalt, at man betaler omkring USD 8-10 pr. safaridag pr. person, som afregnes på safariens sidste dag. Det er naturligvis helt frivilligt og beløbet skal afspejle din tilfredshed med kørsel og service.

Vejret

Zanzibar ligger lige syd for ækvator. Solen er her meget hård ved vores sarte danske hud. Derfor anbefaler vi en solcreme med en høj faktor. Faktor 30-50 er passende for mange. Undgå for megen direkte sol i timerne midt på dagen. Klimaet er tropisk med høj luftfugtighed og en frisk brise fra havet lufter ofte behageligt. Året rundt er der omkring 30 grader, mens vandet er ca. 26-28 grader. Statistisk set regner det i april, maj og november. Der er mindst nedbør fra juli til oktober samt fra december til februar. De senere år har klimaforandringerne dog spillet ind, så man kan ofte opleve al slags vejr uanset, hvornår man rejser.

Beklædning og fodtøj

Zanzibar er en fantastisk ø, hvor varmen skaber et behov for let og luftigt tøj. Vær dog opmærksom på, at det i StoneTown er god kutyme med tøj, der går ned og dækker knæene. På samme måde er det god kutyme at mændene bærer lange bukser til aftensmaden i restaurant. Ellers vil vi anbefale dig fodtøj der passer til formålet. Kondisko, hvis du skal ud og cykle, mens badesko kan være en fordel for dem, der vil dykke ved det smukke koralrev.

Myg og kryb

Myg og andre insekter og diverse kryb er ofte noget, der bekymrer rejsende, der skal rejse til Afrika. Virkeligheden der møder dem på langt de fleste af vores destinationer I Østafrika, er en helt anden, hvilket overrasker mange. Myggeforekomsten er som regel meget lavere end på en sommerdag i Danmark, og forsvindende få er malariabærende. Alligevel vil de danske sundhedsmyndigheder anbefale malariamedicin for at være på den helt sikre side, og det er naturligvis op til den enkelte at vælge. Der er myggenet og/eller myggespray på alle lodges og hoteller. Du kan medbringe almindelige myggemidler hjemmefra. Slanger, skorpioner og andet kryb forekommer, men ses yderst sjældent.

Telefoni

Der er et fint dækkende mobilnet på Zanzibar. Husk det er dyrt, hvis du bruger dit danske telefonnummer. Selv at modtage sms fra Danmark koster meget mere end normalt. Den internationale landekode i Tanzania +255.

Plastikforbud i Tanzania

I juni 2019 indførte Tanzania et forbud mod plastikposer. Det betyder, at det ikke længere er tilladt at indføre, bære og sælge plastikposer. Har I f.eks. poser med fra taxfree, skal plastikposen efterlades i flyveren.

Tidsforskel

Zanzibar er 2 timer foran Danmark om vinteren. Ved skiftet til sommertid i Danmark er Zanzibar 1 time foran Danmark.

Africa Tours' kontor på Zanzibar

Leopard Tours Kijenge Road Plot No. 17, Arusha, Tanzania Tel: (+255 27) 2503603, 2548441 Fax: (+255 27) 2508219, 2504131, 2504134, 2508874 Email: leopardtours@leopardtours.co.tz
Danske kontakter i nødstilfælde: Claus Lund Sørensen i Danmark: +45 26184359

Fun Facts om Zanzibar

  • - Freddie Mercury er født i Stone Town på Zanzibar
  • - Øen ligger 40 km fra Tanzanias kyst
  • - Stone Town er på listen over UNESCOs verdensarve

Vil du vide mere?

Du kan hente ovenstående informationer ved at trykke her. Blev alle dine spørgsmål ikke besvaret, er du velkommen til at kontakte vores dygtige rejs

Skal du bestige Kilimanjaro?

Står du overfor at skulle bestige Kilimanjaro, har vi udarbejdet en række praktiske informationer som specifikt omhandler bestigning af Kilimanjaro.  

Vejret i Tanzania

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular