Africa Tours CSS Sprite
Telefon 8873 4000
Man-torsdag kl. 10-16 & fredag kl. 10-14

Program - Kenya Drømme Safari

Dag 1: Danmark - Nairobi
Der flyves om morgenen fra Danmark mod Kenya med flyskift i f.eks. Amsterdam. Der er gode forbindelser fra både København, Aalborg og Billund. På strækningen mod Kenya er der gratis måltider, drikkevarer og underholdning.

Ankomst til Nairobi samme aften, hvor en chauffør/ repræsentant fra Africa Tours kontor møder jer i lufthavnen, og kører jer til jeres hotel for natten. Hotellet ligger i behagelig køreafstand fra lufthavnen. Det tager normalt ca. 20 minutter at køre fra lufthavnen til hotellet.

Dag 2: Nairobi – Det smukke Aberdare Højland, og indkvartering på The Ark
Efter en god nats søvn, et forfriskende brusebad samt skiften til safaritøj starter vi med dejlig morgenmad på hotellet. Herefter mødes I med jeres dansktalende rejseleder og jeres engelsktalende chauffører. Sammen følges I til parkeringspladsen foran hotellet, og de ventende safaribiler. Endeligt tidspunkt for opsamling på hotellet er normalt kl. 07.30.

Fra hotellet køres ad ringvejen uden om Nairobi og mod nord, hvor nogle af landets frodigste landbrugsområder passeres. På vejen mod vores første indkvarteringssted gør vi et kort stop ved Othaya Coffee, som er et kooperativ af lokale kaffebønder, som det danske firma African Coffee Roasters hjælper med at sikre en bæredygtig produktion af kvalitetskaffe samt en ordentlig afregning til bønderne, i lighed med tilsvarende projekter i 4 andre afrikanske lande.
Kaffedyrkning og -produktion er en af Kenyas hovedindtægtskilder og kaffefabrikken i Othaya har 15.000 bønder tilknyttet og leverer kaffe til bl.a. det danske marked. Under vort besøg hører vi mere om dyrkningen af kaffe, og besøget afsluttes med en kop friskbrygget kaffe.

Fra plantagen fortsætter vi turen frem mod Aberdare Country Club, hvor vi nyder frokosten, der i godt vejr indtages i den smukke have udenfor eller i den stemningsfulde restaurant. Stedet oser af de gamle kolonidage med stemningsmættede lokaler og en fantastisk have.

Efter frokost fortsætter vi med kørsel ind i hjertet af den tætte Aberdare-skov og til trætoplodgen The Ark, der byder på nogle af de bedste oplevelser af dyrelivet i Kenyas frodige højland.
The Ark er et skønt og meget atmosfærefyldt indkvarteringssted i det ofte kølige højland. Fra lodgen er der direkte udsyn til et vandhul, hvortil bl.a. elefanter, bøfler, antiloper samt med lidt held næsehorn og leopard kommer fra den tætte skov for at drikke. De første store oplevelser kan nemt komme her den første safarinat i Kenya.

En lun trøje kan være nyttig, da The Ark ligger i over 2.000 meters højde og hvor nætterne kan være kølige. Ikke mindst i Østafrikas kølige måneder fra juni til august. Middag og overnatning på The Ark.

Dag 3: Great Rift Valley, Thomson’s Falls, Lake Elementeita og Lake Naivasha
Tidlig morgen sættes kursen fra det frodige højland mod vest til gravsænkningen The Great Rift Valley. Undervejs gør vi pause og stop ved det berømte Thomson’s Falls som med sit fald på 74 meter er en naturlig attraktion i det naturskønne område. Vandfaldet er en del af Ewaso Narok floden, og blev ”opdaget” af den skotske geolog og naturforsker Joseph Thomson, som vandfaldet senere blev opkaldt efter.
Vores stop starter og slutter med udsigt til toppen af vandfaldet, men vi skal selvfølgelig tættere på selve vandfaldet og bevæger os - og naturligvis i sikker afstand til selve vandmasserne – stille og roligt mod bunden af faldet ad små vandrestier. Vi går ad små vandrestier, og trapper med dybe trin til bunden af det 74 meter høje vandfald. En smuk, og til tider også en smule udfordrende vandretur grundet de dybe trin (på noget af turen). Husk faste sko. 
Man vælger naturligvis selv, hvor langt man vil med ad vandreturen mod bunden af vandfaldet, ligesom det selvfølgelig også er muligt at nyde vandfaldet fra vores frokoststed.
Vandfaldet og udsigten er virkelig betagende, både tæt på og på afstand. En fin og spændende naturoplevelse.

Fra Thomson’s Falls bevæger vi os mod Soysambu – et privat safariområde ved Lake Elementeita, der er et af de vigtigste søområder i Great Rift Valley. I Soysambu nyder vi vores medbragte frokost i det fri, inden det efterfølgende er tid til safari blandt bøfler, zebraer, gazeller, eland-antiloper, hyæner, de sjældne Rothchild’s giraffer, løver og leoparder. Videre for oplevelser langs selve Elementeita-søen, og et absolut paradis for fugleelskere med mere end 450 registrerede arter. Søen er særdeles saltholdig og dens store koncentration af salte tiltrækker blandt mange andre store bestande af flamingoer, og pelikaner.

Sidst på eftermiddagen fortsætter vi videre mod nabosøområdet Lake Naivasha. Ved Lake Naivasha har vi to overnatninger. Begge er på Lake Naivasha Sopa Lodge, der ligger i en smuk park med adgang direkte ned til selve Naivasha søen.

Dag 4: Sejltur på Lake Naivasha og vandretur i Hells Gate
Dagen starter med en stemningsfuld sejltur på søen, hvor vi ikke mindst kommer tæt på flodheste, men også mange af søens fugle bl.a. pelikaner og den smukke afrikanske flodørn, der ofte ses svæve rundt over søen.

Eftermiddagen står på spændende oplevelser og vandretur i den nærliggende Hells Gate National Park, der med sit spektakulære sceneri af stejle klippesider og klippetårne samt den dybe og snævre vandslebne kløft - Ol Jorowa Gorge - betager enhver. 
I parken ses et spændende dyreliv, blandt andet den store sortørn, gribbe, zebraer, antiloper og gazeller med mange flere. Vandreturen er ikke strabadserende og varer mellem 1-3 timer og er sammen med vores danske guide og lokalguide. Der er også mulighed for at blive kørt rundt eller samlet op undervejs på gåturen.

Foretrækker man frem for vandreturen i stedet lidt afslapning og en fri-eftermiddag ved lodgen, er dette også en mulighed.

Dag 5: Den store savanne Masai Mara
Safarien fortsætter mod sydvest gennem The Great Rift Valley til Masai Maras sletter. Turen er afvekslende og giver et nyt og glimrende indtryk af den savanneprægede del af Kenyas landskaber. Vi oplever skiftet fra frodigheden i den centrale del af Rift Valley til de åbne græssletter, hvor flere oplevelser af gazeller, antiloper og andre græsædere præger landskabet. Masai Mara reservatet udgør den nordlige del af Tanzanias kendte Serengeti slette, og er fantastisk hele året.

Vi vil altid opleve mange forskellige dyrearter og store flokke af elefanter, bøfler, rovdyr og deres byttedyr, ses oftere her end de fleste andre steder i Afrika. I perioden fra juli til oktober har man desuden en god mulighed for at opleve den store gnu- og zebravandring, der er ankommet fra Serengeti og chancerne for at opleve de mange rovdyr er ekstra stor. Kig godt efter løver, geparder, sjakaler, hyæner og leoparder.
Vi forventer at ankomme til Mara området midt på dagen. Vi medbringer madpakker og en stor del af de sidste timer før ankomst til lodgen er én lang safarikørsel (game drive), før der er indkvartering på den hyggelige og charmerende Ashnil Mara Camp.

Overnatning og måltider for to nætter på lodgen. Ashnil Mara Camp ligger godt placeret for safari og direkte ved Mara floden. Området er et af Mara-Serengeti-økosystemets mest vildtrige året igennem. Indkvartering på lodgen i store luksustelte med eget bad/toilet. Dette giver en autentisk Afrika oplevelse - at overnatte i telt, hvor lydene fra savannen høres tydeligt ikke mindst om natten.

Dag 6: Masai Mara
To lange game drives i løbet af dagen eller et langt heldags game drive. Kørslen afhænger af dyrenes bevægelser, der kun kendes på selve dagen. Fra den tidlige morgenstund, hvor den lette kølighed stadig hersker, opsøger vi de store oplevelser blandt Afrikas berømte ”Big Five” – elefanter, bøfler, løver, leoparder og næsehorn. På kryds og tværs gennem det godt 1.500 kvadratkilometer store reservat bugter sig floder på kryds og tværs. Her søger dyrene naturligt hen for at drikke, og der er oftest rigtig gode muligheder for fantastiske billeder.

Under opholdet i Masai Mara er det også muligt at besøge en masailandsby. En rigtig spændende oplevelse og et møde med en helt fremmed kultur. Hjerteligt inviteres vi indenfor i landsbyen, hvor vi bydes velkommen af sang fra landsbyens kvinder. Vi får mulighed for at komme ind i hytterne, og for at købe en souvenir med hjem. Et stærkt møde der sætter sig som et spændende minde længe efter turens hjemkomst.
Eller hvad med den sublime oplevelse af ballon-safari om morgenen efterfulgt af en stemningsfuld morgenmad serveret på savannen (ikke inkluderet). Vi anbefaler, at man booker det hjemmefra, da der kun er et begrænset antal pladser.

Dag 7: Hjemrejse eller det Indiske Ocean
Safarituren slutter og der køres retur til Nairobi. Undervejs nydes medbragte madpakker inden der er besøg ved Karen Blixens Farm. Herfra køres der til lufthavnen for check-in til Mombasa beliggende på Kenyakysten.
Ønsker man at rejse hjem efter safarien er dette også muligt, ligesom man også kan vælge at forlænge med badeferie på Zanzibar.

Fortsættes til Mombasa bliver man hentet i Mombasa lufthavn af en af vores chauffører, der står klar med et velkomstskilt påtrykt Africa Tours. Fra lufthavnen i Mombasa køres til jeres badeferie hotel.

Travellers Beach Hotel & Club er et rigtig velkendt og veldrevet hotel beliggende nord for Mombasa. Hotellet er to hoteller i ét, dvs., der er mulighed for at bestille ophold på Travellers Beach Hotel (hvor der er halvpension inkluderet), og der er mulighed for at bestille ophold på Travellers Beach Club, hvor der er all-inklusive inkluderet (all-inklusive inkluderet på Kenya Drømme Safari) . Bor man på hotelsiden, er der ikke adgang til clubsiden.
Værelserne på såvel hotel- som clubsiden er dejligt lyse, og der er god plads på alle værelsestyper, der alle har balkon eller terrasse, aircondition, TV, og hårtørrer. På hotellet er der fitness- og beauty-center, vandsportscenter med mulighed for at bestille aktiviteter som dykning, dybhavsfiskeri, vandski, snorkling og meget mere. På hotellet er der flere forskellige swimmingpools, børnepool og også børneklub for børn op til 12 år. Travellers Beach Hotel & Club er beliggende i en dejlig og relativ kort kørselsafstand fra Mombasa.

Valg af hotel og antal nætter kan tilpasses jeres ønsker. Mod merbetaling kan man også flyve direkte fra Masai Mara til Nairobi eller direkte til Kenyakysten.
Udflugter kan nemt arrangeres til Mombasa. Valg af hotel og antal nætter kan tilpasses jeres ønsker. 

Fire hele dage til afslapning, udflugter og nydelse af det godt 30 grader varme vejr og 26 grader varme hav.

Dag 12+13: Hjemrejse med Madaraka Expressen til Nairobi
Efter en god morgenmad checker I ud af værelserne i løbet af formiddagen, og hentes snart for turens næste store oplevelse - togturen med Madaraka Express.

Afgang fra Mombasa kl. 15.00 med ankomst til Nairobi kl. 20.08. Togturen tager jer igennem smuk natur fra Mombasa til Nairobi. Efter ankomst til togstationen i Nairobi, mødes I af en chauffør, der kører jer i lufthavnen, hvorfra I flyver fra Nairobi sidst på aftenen til Danmark med f.eks. flyskift i Amsterdam. Ankomst næste formiddag til Danmark.

Der vil også være mulighed for at flyve fra Mombasa via Nairobi til Danmark om aftenen. Forhør nærmere.

Bemærk:
De nævnte priser er vejledende. Den endelige pris afhænger af flyprisen på det tidspunkt, rejsen bestilles. Der tages forbehold for ændring af tider og indkvarteringssteder.
Der er max. 18 gæster på rejsen fordelt i 3 biler med plads til 6 personer i hver bil og alle har vinduesplads. Chaufføren er engelsktalende og uddannet safariguide. Den danske rejseleder veksler mellem de 3 biler.

Rejsedatoer 2022

Dato Pris fra
11. sep. -
23. sep.
13 dage
27.300 DKK
Få tilbud
19. sep. -
1. okt.
13 dage
27.300 DKK
Udsolgt
9. okt. -
21. okt.
13 dage
23.800 DKK
Få tilbud
16. okt. -
28. okt.
13 dage
23.800 DKK
Få tilbud

Rejsedatoer 2023

Dato Pris fra
15. jan. -
27. jan.
13 dage
23.400 DKK
Få tilbud
12. feb. -
24. feb.
13 dage
23.600 DKK
Få tilbud
5. mar. -
17. mar.
13 dage
23.400 DKK
Få tilbud
9. jul. -
21. jul.
13 dage
29.200 DKK
Få tilbud
10. sep. -
22. sep.
13 dage
26.900 DKK
Få tilbud
8. okt. -
20. okt.
13 dage
23.900 DKK
Få tilbud
15. okt. -
27. okt.
13 dage
23.900 DKK
Få tilbud

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbreve.

Footer-formular

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

ASPSESSIONID# - Slettes når browseren lukkes

Hjemmesiden bruger denne cookie til at identificere den besøgende, på tværs af sider, under besøget.

cookieSafe - 6 måneder

Indeholder en sikker kopi af udvalgte 3. parts cookies, så de ikke går tabt, hvis de bliver fjernet af browseren.

Cookie-indstillinger

cookiebar - 6 måneder

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-indstillinger, samt om betingelser er blevet accepteret.

Zopim Chat

__zlcmid - 1 år

Live chat widget sets the cookies to store the Zopim Live Chat ID used to identify a device across visits.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

collect - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at sende data til Google Analytics om den besøgendes enhed og adværd. Sporer den besøgende på tværs af enheder og marketingskanaler.

Facebook Pixel

fr, tr, datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - op til 2 år

Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

ads/ga-audiences - Slettes når browseren lukkes

Anvendes af Google AdWords til at vise annoncer for besøgende, der sandsynligvis vil være interesseret, baseret på den besøgendes onlineadfærd på tværs af hjemmesider.

ads/user-lists/# - Slettes når browseren lukkes

Ukendt.

Google Adsense

_gcl_au - 3 måneder

Benyttes af Google Adsense til at eksperimentere med effektiviteten af deres annoncer. Disse finder sted på alle hjemmesider der benytter Google Adsense.

Google Doubleclick

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke om browseren understøtter cookies.

IDE - 2 år

Anvendes til at registrere og rapportere om hjemmesidebrugerens handlinger efter at have set eller klikket på en af annoncørens annoncer. Formålet er at måle effekten af en annonce samt at målrette annoncer til brugeren.

Microsoft Bing

_uetsid, _uetsid_exp, _uetvid, _uetvid_exp - 1 dag / Vedholdende

A Microsoft Bing Universal Event Tracking cookie for recommendation purposes.

Sleeknote

SNC - 2 år

Benyttes til at tracke anonym data til statistik for overordnet brug af Sleeknote samt individuelle events på boksene.

SNS - Slettes når browseren lukkes

Oprettes/opdateres ved hvert besøg. Bruges til at adskille tilmeldte brugere af formular.

_pk_id - 2 år

Oprettes ved hvert besøg. Bruges til at adskille brugere til statistik.

_pk_ses - Slettes når browseren lukkes

Oprettes ved hvert besøg. Benyttes under den enkelte session til at gruppere sidevisninger til statistik for bokse og visninger.

sn_global_countdown_last_reset_timestamp - Vedholdende

Sets a timestamp for when the visitor entered the website. This is used for analytical purposes on the website.

_sn_a, _sn_m, _sn_n - 1 år

(Ingen info)