Africa Tours CSS Sprite

Uganda

  • Østafrikas kuperede, meget frodige og grønne perle
  • Mekka for besøg hos bjerggorillaer og chimpanser
  • Nilen og glimrende klassisk safari mod vest og nord

Indkvarteringer i Uganda

Entebbe/Kampala

Nøgleordene for Entebbe er: farven grøn, frodighed og fuglekvidder. Alt sammen med Victoriasøen som baggrundskulisse. Entebbe ligger ca. ½ times kørsel fra hovedstaden Kampala. Kampala er en stor og kaotisk by, hvorimod Entebbe er en lille oase. Byen ligger helt ud til Victoriasøen. Der er hoteller langs søen, hvor der er lavet kunstige strande og det er muligt at bade i søen.

Bwindi Impenetrabel National Park

Bwindi er en af verdens ældste regnskove, som har stået hen siden den sidste istid.Her er et rigt liv af fugle og sommerfugle, og ikke mindst er parken hjemsted for næsten halvdelen af jordens sjældne og truede bjerggorillaer. Her findes desuden ti forskellige slags aber, heriblandt den sjældne sorte og hvidhalede Colobusabe. I nationalparken lever ca. 400 af Ugandas bjerggorillaer, det største antal på ét sted. Man skønner, at der er knap 900 bjerggorillaer tilbage i alt. 98,4% har vi tilfælles med disse prægtige dyr.

Queen Elizabeth National Park

Queen Elizabeth National Park ligger langs Ækvator i den vestlige del af Rift Valley. Naturen er meget varieret med sit åbne græsland, tætte buskads, skov, sump og søbredder. En del af Queen Elizabeth National Park kaldes Ishasha, der også er ideelt for safarikørsel. Queen Elizabeth og især området omkring Ishasha er generelt tørrere end den øvrige del af landet og derfor er det også her den mere flade savanne med få træer opleves og de brune og beige farver.

Lake Mburo

 Lake Mburo National Park er med sine 260 km² en af de mindste nationalparker i Uganda, hvilket også gør den lidt overset i forhold til sine ”storebrødre” – men hvad parken mangler i størrelsen, har den til gengæld til fulde i gørelsen. Navnet kommer fra Mburosøen, der er omgivet af skove, savanner, sumpe og klipper. Her er et rigt dyreliv med masser af fugle, og det er relativt nemt at komme til at se dyrearter, der ellers gemmer sig godt andre steder i Uganda, såsom impalaer, Burchell’s zebra og elsdyrantiloper.

Kibale National Park

 Kibale National Park siges at have den største koncentration af forskellige primater i hele Østafrika. De store tætte Kibale-regnskove huser over 700 chimpanser og 12 andre primatarter såsom den hvide og den røde colobusabe. Ønsker man at trekke med vilde chimpanser, er Kibale et godt sted. De menneskelignende aber bevæger sig i store flokke og er man heldig, følger man dem på få meters afstand igennem tæt regnskov med hjertet siddende oppe i halsen.

Murchison Falls National Park

 Murchison Falls National Park er Ugandas største nationalpark med et område på 3.840 km². Parken deles i to af Nilen og landskabet varierer fra fugtig regnskov og bakkede områder i sydvest til savanne i nordvest. Vandfaldene er 43 meter høje. Safarioplevelserne i parken er ubeskrivelige. Man kan køre i timevis uden at møde et andet menneske. Så langt øjet rækker, er der savanne, sø og sumpområde. Luften er fyldt med duften af tropisk vegetation blandet med lugten af vilde dyr. I det fjerne brummer flodheste om kap med syngende cikader og lyden af klokkefrøer.

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular