Africa Tours CSS Sprite
Telefon 8873 4000
Mandag - fredag kl. 10:00 - 14:00

Uganda

 • Østafrikas kuperede, meget frodige og grønne perle
 • Mekka for besøg hos bjerggorillaer og chimpanser
 • Nilen og glimrende klassisk safari mod vest og nord

Praktisk råd for rejser til Uganda


Africa Tours byder dig velkommen til Afrika perle Uganda, hvor vi med disse praktiske informationer, vil gøre dig helt klar til din rejse! Disse informationer opdateres løbende, men finder du ting, du mener der bør ændres, så venligst lad os det vide. Vi henviser naturligvis til relevante myndigheder og hjemmesider for flere informationer.

Pas

For at rejse til Uganda skal du medbringe et gyldigt pas, som er gyldigt mindst 6 måneder efter forventet hjemrejsedato, samt have mindst 2 blanke sider tilbage. 

Visum - skal søges online

Som dansk statsborger og ved ophold i mindre end 30 dage er det påkrævet, at du har visum til Uganda. Per 01.juli 2016 skal der ansøges om visum online inden afrejse til Uganda.
Ansøgningen laves via hjemmesiden www.visas.immigration.go.ug. Her udfyldes en ansøgning og der uploades følgende dokumenter: stamdata af pas, vaccinationskort, billede. Når ansøgningen er godkendt, betales visum online. Det koster 50USD(2018). Efterfølgende mailes dit visum, som du skal medbringe sammen med dit pas.

I flyet, i lufthavnen eller ved grænseovergangen udleveres et indrejsekort, der afleveres i udfyldt stand sammen med pas og visum, samt godkendelsesbrevet/kvittering på de indbetalte USD 50 ved paskontrollen.
Vær opmærksom på, at et almindeligt turistvisum kun er gyldigt i 3 måneder. Vi anbefaler derfor, at du venter med at søge om online visum, indtil du har modtaget de endelige papirer fra os ca. 2 uger før din afrejse. Disse vil også være opdateret med, hvordan du skal forholde dig på det tidspunkt, du skal rejse. 

De nævnte forhold er gældende for danske statsborgere. Har du ikke dansk statsborgerskab kan der være andre forhold, der gør sig gældende.

Vaccinationer

Vi anbefaler altid at du kontakter din egen praktiserende læge, eller vaccinationsklinik for vejledning omkring hvilke vaccinationer som du har behov for ved rejse til Uganda. Du kan læse hvilke vaccinationer som anbefales ved rejse til Uganda på Danske lægers vaccination service, ved at trykke her.

Der er krav om bevis for gul feber vaccination ved indrejse.

Når du rejser med Africa Tours, giver Danske lægers vaccinations service desuden 10% rabat på dine vaccinationer. Husk blot at medbringe din ordrebekræftelse fra Africa Tours. Husk at bestille tid til vaccination i god tid. Vær også opmærksom på at Danmark giver tilskud til vaccination.

Valuta

I Uganda hedder møntfoden Uganda shilling (UGX). Der kan veksles til Uganda shillings i Entebbe lufthavn og i banker i de større byer. 100 Uganda shillings er (pr. februar 2023) ca. 18 øre og 1000 Uganda shillings er knap 2 kr. På hjemmesiden www.valutaomregneren.dk finder du den aktuelle kurs. Det skal bemærkes, at ikke alle hæveautomater i Uganda er lige pålidelige til at udbetale kontanter, men i byer som Kampala og Entebbe, skal du nok finde nogle, der kan. Din chauffør/rejseleder hjælper naturligvis med det. Langt de fleste steder i Uganda kan der også betales med USD, men lidt lokal valuta er altid en god ide, hvis man skal handle de små lokale steder. 

De mest udbredte kreditkort er VISA, MASTERCARD og AMERICAN EXPRESS. I Uganda kander på langt de fleste lodges og hoteller betales med kreditkort, men normalt kun på beløbet. Kortet er derfor et kreditkort og ikke et hævekort, da mange af indkvarteringsstederne ikke opbevarer større kontantbeløb. Vi anbefaler dig at medbringe lidt Euro til mellemlandingen i Europa på vej til og fra Afrika – alternativt kan du naturligvis betale med kreditkort i lufthavnen. Prisniveauet i Uganda er på lodges og hoteller cirka halv pris af danske hotelpriser. En øl koster ca. 17 kroner. En sodavand ca. 10 kroner og kildevand godt 15 kroner. En flaske rød- eller hvidvin koster ca. 150 kroner for en fornuftig kvalitet fra f.eks. Sydafrika. Bemærk! US Dollar sedler skal være af nyere dato og ikke ældre end fra 2006. Vi fraråder på det kraftigste at du veksler ”sort”.

Beklædning og fodtøj

Medbring gerne tøj til safarikørslen i naturens egne farver, dvs. sandfarver, brunlige og grønlige nuancer. Ved kysten anbefales lyse farver der ikke “suger” solens varme til sig, som mørkt tøj gør. Kunststoffer er sjældent behageligt, tøj af bomuld kan derfor anbefales. Medbring gerne både kortærmede og langærmede trøjer/skjorter samt shorts og bukser. For herrer er det normal kutyme, at man til middagen benytter bukser og ikke shorts. Meget fint tøj er kun nødvendigt på helt særlige lodges og hoteller.

Bagage på Explore-rejser

På vores Explore rejser er følgende bagage tilladt, også selv om der fremgår et højere kiloantal på flybilletten:
20 kilo per person foruden 1 håndtaske og 1 kamerataske. Overvægtsbagage eller store hårde kufferter kommer ikke med bussen.

Sikkerhed på destinationen

Vi følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Se rejsevejledninger på www.um.dk. Skulle der opstå problemer i Uganda, som gør at udenrigsministeriet fraråder rejser dertil vil du få tilbudt en anden rejse eller at få pengene retur. Din sikkerhed er det vigtigste.

Sygdom under rejsen

Bliver du syg under din rejse i Uganda, skal du kontakte din rejseforsikring. Din rejseforsikring har en 24 timers vagttelefon, hvor du altid kan få hjælp. Læs yderligere om rejseforsikringer ved at trykke her.

Drikkepenge

Det er normalt at man betaler drikkepenge i Afrika. Læg gerne 10% på regningen på en restaurant (ikke på dit hotel), og giv gerne lidt, f.eks. et par kroner pr. kuffert, til dem der bærer din kuffert i lufthavnen og ved lodges og hoteller. Til safariens chauffør er det normalt, at man betaler omkring USD 8-10 pr. safaridag pr. person, som afregnes på safariens sidste dag. Er man en større familie på 6-7 personer, anbefaler vi at give hvad der svarer til hvis man var 4 personer. Dette da drikkepenge ellers hurtigt kan løbe op. Det er naturligvis helt frivilligt og beløbet skal afspejle din tilfredshed med kørsel og service.

Vejret

Ækvator går gennem Uganda, og passeres på mange af vores rejser. Solen er derfor meget hård ved vores sarte danske hud, og derfor anbefales en solcreme med en høj faktor. Faktor 30-50 er passende for mange. Undgå for megen direkte sol i timerne midt på dagen. Klimaet er tropisk med høj luftfugtighed omkring Kibale (Chimpanse trekking) og det nordlige Uganda ved Muchisons Falls. I safariområderne inde i landet er klimaet mere tørt, og varmen føles behagelig for de fleste. Dagtemperaturer på omkring 25-30 grader inde i landet er normalt, men morgenerne hvor man kører safari kan være kølige. Temperaturen varierer, i forhold til de områder man befinder sig i. Ophold i højlandet er en del køligere med temperaturer ned til 2-5 grader om natten. Det kan derfor være en god idé at medbringe en fleecetrøje eller jakke. Selvom temperaturen ikke er høj, er solens magt stadig stor. Uganda er et meget grønt land og du skal forvente regn, ofte som et kort og kraftigt regnskyl om eftermiddagen og om natten. Dog mindst omkring Queen Elizabeth National Park. Statistisk set regner det mest i april, maj og november. De senere år har klimaforandringerne dog spillet ind, så man kan ofte opleve al slags vejr uanset, hvornår man rejser.

Telefoni og internet

Der er et fint dækkende mobilnet i Uganda. Selv på lodges langt ude på savannen er der normalt fin dækning. Husk det er dyrt, hvis du bruger dit danske telefonnummer. Selv at modtage sms fra Danmark koster meget mere end normalt. Det er naturligvis ikke god stil at tale i telefon under safarikørslen. Den internationale landekode i Uganda er +256.

Selvom det er ferietid og man er draget udenlands med sin kuffert for at slappe af, kan alle få brug for at komme på internettet. I nogle områder – f.eks. i lufthavne – er der som regel gratis wifi, men hvad gør man ellers?

Måske er ”Holafly eSIM” løsningen for dig.
1. Tjek om din smartphone er kompatibel med eSIM, hvis ja
2. Køb hjemmefra til det land du skal besøge
3. Køb ubegrænset datamængde til det antal dage, du har brug for
4. Modtag en QR-kode på din e-mail og installér på din telefon
5. Aktiver først når du lander på din destination

Bemærk:

 • eSIM er kun data. Du kan ikke bruge det til telefonopkald og SMS. Her skal du bruge WhatsApp eller Skype, som du plejer.
 • eSIM er en digital løsning, så dit fysiske SIM kort virker, som det plejer at gøre
 • Hurtig levering
 • 24/7 support via mail og chat

Læs mere og køb hos esim.holafly.

Tidsforskel

Uganda er 2 timer foran Danmark om vinteren. Ved skiftet til sommertid i Danmark er Uganda 1 time foran.

Africa Tours' kontor i Uganda

Da vi på vores rejser i Uganda benytter os af flere forskellige agenter, har vi ikke et kontor, som fast kan benyttes. Du kan i dine rejsedokumenter se, hvilken agent der er benyttet på lige netop din rejse. Her vil du altid kunne finde kontaktinformationerne, du skal bruge om nødvendigt.
Danske kontakter i nødstilfælde: Claus Lund Sørensen i Danmark: +45 26 18 43 59.

Gorilla permit (tilladelse)

En gorilla permit er en tilladelse, du betaler for at få lov til at opleve bjerggorillaerne. En gorilla permit koster USD 700, og går til bevaring af dyrene, og regnskoven de lever i. En gorilla permit betales ved bestilling af rejsen, og opkræves sammen med depositum. Dog ikke på vores explorer rejse, her afregner du det direkte med vores samarbejdspartner i Uganda i kontanter. Gorilla permitten refunderes IKKE ved annullering af rejsen. Ved bestilling af Uganda rejse, også explorer, mailes en kopi af dit pas til os, der skal bruges for at kunne udstede din gorilla permit.

Gorillaernes Emma Gad

Du besøger dyrene i deres hjem på deres præmisser. Derfor er der følgende gode råd og regler:

 • Gorilla trekking i Bwindi er krævende. Du vandrer fra ½ time til 5-6 timer, for at komme frem
 • Vær iklædt gode vandrestøvler, der kan stå fast i mudder samt åndbart regntøj
 • Hver gruppe består af max. 8 deltagere, ranger og flere trekkere
 • Stort set alle lodges i Bwindi udleverer vandrestave uden beregning
 • Det er muligt at leje en bærer til USD 15 (pr. 17.02.15) inden afgang om morgenen. Beløbet afregnes direkte til bæreren. Han bærer din taske, dit vand, kamera osv., støtter bagpå når det går opad og hjælper når det går nedad. Han er alle pengene værd og kan varmt anbefales
 • Du må IKKE deltage i trekkingen, hvis du føler dig dårlig eller utilpas. Siger du det inden du forlader basen om morgenen, får du dine penge retur. Nævner du ikke noget, og din ranger skønner, at du ikke er okay og nægter dig at fortsætte, er penge tabt
 • Bliv sammen i gruppen når I når gorillaerne. Omring ikke gorillaerne. Kom ikke med høje råb og lav ikke pludselige hurtige bevægelser, men vær stille og rolige
 • Hvis du skal nyse eller hoste så vend dig bort fra gorillaerne og gem dit ansigt i et tørklæde eller dit ærme
 • Kom ikke tættere end 7 meter på gorillaerne. Gorillaerne bestemmer selv, hvor tæt de vil komme på dig
 • Efterlad dig ikke nogen form for affald. Spyt ikke på blade, buske og jorden, brug et lommetørklæde
 • Skal du på toilettet, skal du grave et hul og begrave det mindst ½ meter nede
 • Det er forbudt at tage billeder med blitz
 • Du har 1 time sammen med gorillaerne, hvorefter du returnerer til basen
 • Du skal være fyldt 15 år, for at kunne deltage på gorilla trekking

Chimpansernes Emma Gad

Du besøger dyrene i deres hjem på deres præmisser. Derfor er der følgende gode råd og regler:

 • Chimpanse trekking er varmt og krævende. Trekkingen varer normalt mellem 2-4 timer før I når destinationen
 • Vær iklædt gode vandrestøvler, der kan stå fast i mudder samt åndbart regntøj
 • Der er en høj luftfugtighed i regnskoven, og vi anbefaler derfor, at du har åndbart tøj på samt tøj, der ikke hænger i. Strik kan ikke anbefales
 • Hver gruppe består af 4 deltagere og en ranger
 • Forvent ikke at komme tæt på chimpanserne. De opholder sig oftest i træerne
 • Vær forberedt på meget høje lyde i regnskoven fra fugle og de mange forskellige primater
 • Bliv sammen i gruppen og følg jeres rangers instruktioner. Kom ikke med høje råb og lav ikke pludselige hurtige bevægelser, men vær stille og rolige
 • Efterlad dig ikke nogen form for affald. Spyt ikke på blade, buske og jorden, brug et lommetørklæde
 • Skal du på toilettet, skal du grave et hul og begrave det mindst ½ meter nede
 • Det er forbudt at tage billeder med blitz
 • Du skal være fyldt 15 år for at kunne deltage på chimpanse trekking

Vil du vide mere?

Du kan hente alle ovenstående informationer ved at trykke her. 

Skulle du stadig have spørgsmål, kan du altid ringe til os på: 88 73 40 00

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbreve.

Footer-formular

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

ASPSESSIONID# - Slettes når browseren lukkes

Hjemmesiden bruger denne cookie til at identificere den besøgende, på tværs af sider, under besøget.

cookieSafe - 6 måneder

Indeholder en sikker kopi af udvalgte 3. parts cookies, så de ikke går tabt, hvis de bliver fjernet af browseren.

Cookie-indstillinger

cookiebar - 6 måneder

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-indstillinger, samt om betingelser er blevet accepteret.

Zopim Chat

__zlcmid - 1 år

Live chat widget sets the cookies to store the Zopim Live Chat ID used to identify a device across visits.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

collect - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at sende data til Google Analytics om den besøgendes enhed og adværd. Sporer den besøgende på tværs af enheder og marketingskanaler.

Facebook Pixel

_fbp, fr, tr, datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - op til 2 år

Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

ads/ga-audiences - Slettes når browseren lukkes

Anvendes af Google AdWords til at vise annoncer for besøgende, der sandsynligvis vil være interesseret, baseret på den besøgendes onlineadfærd på tværs af hjemmesider.

ads/user-lists/# - Slettes når browseren lukkes

Ukendt.

Google Adsense

_gcl_au - 3 måneder

Benyttes af Google Adsense til at eksperimentere med effektiviteten af deres annoncer. Disse finder sted på alle hjemmesider der benytter Google Adsense.

Google Doubleclick

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke om browseren understøtter cookies.

IDE - 2 år

Anvendes til at registrere og rapportere om hjemmesidebrugerens handlinger efter at have set eller klikket på en af annoncørens annoncer. Formålet er at måle effekten af en annonce samt at målrette annoncer til brugeren.

Microsoft Bing

_uetsid, _uetsid_exp, _uetvid, _uetvid_exp - 1 dag / Vedholdende

A Microsoft Bing Universal Event Tracking cookie for recommendation purposes.

Sleeknote

SNC - 2 år

Benyttes til at tracke anonym data til statistik for overordnet brug af Sleeknote samt individuelle events på boksene.

SNS - Slettes når browseren lukkes

Oprettes/opdateres ved hvert besøg. Bruges til at adskille tilmeldte brugere af formular.

_pk_id - 2 år

Oprettes ved hvert besøg. Bruges til at adskille brugere til statistik.

_pk_ses - Slettes når browseren lukkes

Oprettes ved hvert besøg. Benyttes under den enkelte session til at gruppere sidevisninger til statistik for bokse og visninger.

sn_global_countdown_last_reset_timestamp - Vedholdende

Sets a timestamp for when the visitor entered the website. This is used for analytical purposes on the website.

_sn_a, _sn_m, _sn_n - 1 år

(Ingen info)