Africa Tours CSS Sprite

Botswana

  • Rummer det sydlige Afrikas største dyrebestande
  • Okavango deltaet – Afrikas juvel med masser af dyr
  • Chobe parken og floden, der er elefanternes paradis

Praktisk råd for rejser til Botswana

Africa Tours byder dig velkommen til det enestående Botswana, hvor vi med disse praktiske informationer, vil gøre dig helt klar til din rejse! Disse informationer opdateres løbende, men finder du ting, du mener bør ændres, så venligst lad os det vide. Vi henviser naturligvis til relevante myndigheder og hjemmesider for flere informationer. 

Pas, visum og indrejsekort

For at rejse til Botswana skal du medbringe et pas, som er gyldigt mindst 6 måneder efter forventet hjemrejsedato.

Som dansk statsborger skal du IKKE have visum til Botswana ved mindre end 90 dages ophold i landet. Har du ikke dansk statsborgerskab kan der være andre forhold, der gør sig gældende. Det er her din pligt selv at undersøge, hvad der kræves for rejser til Botswana. Disse oplysninger finder du typisk hos ambassaden.

Turistafgift i Botswana per 1. juni 2017 

Per 1. juni 2017 indfører Botswana en turistafgift på USD30,00 ved indrejse. Beløbet betales kontant eller med kreditkort ved indrejse. Afgiften er gyldig i 30 dage og grænsen kan uden efterfølgende betaling krydses indenfor de 30 dage. De indsamlede penge fra turistafgiften vil blive brugt til bevarelse og beskyttelse af Botswanas dyreliv og unikke natur samt udvide turismen og af den vej være med til at forbedre levevilkårene for Botswanas befolkning.

 Vaccinationer

Vi råder dig til, at kontakte en speciallæge, din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik for vejledning omkring vaccinationer. På www.vaccination.dk eller på www.sikkerrejse.dk kan du læse yderligere om vaccinationer for rejser til Botswana. Når du rejser med Africa Tours, giver lægernes vaccinations organisation desuden 10% rabat på dine vaccinationer. Husk blot at medbringe din ordrebekræftelse fra Africa Tours.

Bestil tid til vaccination i god tid. Vær også opmærksom på at sygeforsikring Danmark giver tilskud til vaccination. 

Valuta

I Botswana hedder møntfoden Pula (BWP). 100 pula er (per maj 2018) kr. 62,71 dvs. en pula er knap 63 øre. Der findes hæveautomater i byerne, der fungerer som i Danmark. Dette er langt hurtigere end at medbringe dollars og få dem omvekslet. Bemærk at US Dollar sedler skal være af nyere dato og ikke ældre end fra 2006. På hjemmesiden http://valutaomregneren.dk finder du den aktuelle kurs. De mest udbredte kreditkort er VISA, MASTERCARD og AMERICAN EXPRESS. Kreditkort accepteres på de fleste større lodges og souvenirbutikker men normalt kun på beløbet. Kortet er derfor et kreditkort og ikke et hævekort, da mange af indkvarteringsstederne ikke opbevarer større kontantbeløb.

Bagage check-in

Bed om at din bagage bliver indskrevet hele vejen til Botswana, og husk at gemme de bagagekvitteringer, du får i lufthavnen.

Bagage på explorer- og adventurerejser

På vores Explore- og Adventurerejser er følgende bagage tilladt, også selv om der fremgår et højere kiloantal på flybilletten:
Explore: 20 kilo per person foruden 1 håndtaske og 1 kamerataske
Adventure: 20 kilo per person foruden 1 håndtaske og 1 kamerataske.
Overvægtsbagage eller store hårde kufferter kommer ikke med bussen.

Sikkerhed på destinationen

Vi følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Se rejsevejledninger på www.um.dk. Skulle der opstå problemer i Botswana, som gør at udenrigsministeriet fraråder rejser dertil vil du få tilbudt en anden rejse eller at få pengene retur. Din sikkerhed er det vigtigste.

Sygdom under rejsen

Bliver du syg under din rejse i Botswana, skal du kontakte din rejseforsikring. Din rejseforsikring har en 24 timers vagttelefon, hvor du altid kan få hjælp. Læs yderligere om rejseforsikringer ved at trykke her.

Drikkepenge

I botswana er det normal kutyme at lægge 10% på regningen på en restaurant (ikke på hotellets regning). Derudover er det god skik at give f.eks. lidt drikkepenge til dem, der bærer din kuffert i lufthavnen og ved de forskellige hoteller og lodges. Er du på safari, gives der gerne ligeledes drikkepenge til chaufføren, typisk 8 - 10 USD pr. safaridag pr. deltager. Dette afregnes sidste dag på safarien. Drikkepenge er naturligvis helt frivilligt, og de skal blot afspejle din tilfredshed med service og kørsel.

Vejret

Botswana ligger på jordens sydlige halvkugle, derfor er årstiderne modsat af de danske. Hovedparten af Botswanas regn falder i månederne fra december til marts. Her kan du forvente en gennemsnitstemperatur på ca. 25 grader med varierende dage fra klare og solrige med eftermiddagstorden og andre dage overskyet uden regn. April og maj er ofte dage med klar himmel og et grønt landskab. Nattemperaturerne begynder at falde især i Kalahari ørkenen. Området i og omkring Okavango har ikke så dramatiske skift i temperaturerne, som det tørre Kalahari. Juni til august falder nattemperaturerne yderligere og i tørre områder helt ned til frysepunktet. Om dagen varmes området hurtigt op af solen og giver varme dage. Juni til august er tørre måneder og gode safari måneder i Botswana. Langt de fleste steder er det tørt, og dyrene trækker til de få vandhuller der er, hvilket gør det nemmere at spotte dyrene. September og oktober er højsæson for safari. Den tørre tid fortsætter, temperaturerne stiger, og det er meget varmt med helt op til 40 grader. November er meget varierende. Tørken og varmen kan fortsætte, eller der kan komme tidlig regn. De senere år har klimaforandringerne dog spillet ind, så man kan ofte opleve al slags vejr, uanset hvornår man rejser.

Beklædning og fodtøj

Tøjet på en safari afspejler de skiftende temperaturer. Derfor anbefaler vi både at medbringe kortærmede og langærmede trøjer samt deslige i benbeklædning. Det anderledes klima betyder også, at mange har det mest behageligt med bomuldstøj. Om aftenen er det god skik, at man som mand har lange bukser på. Skal du på safarilodges, har de fleste en veltempereret pool, man gerne må benytte. Ta' derfor dit badetøj med på safarien også. Et par gode sko, der giver plads og luft til fødderne, er et fint valg til fodtøj. Skal du ud og vandre i terrænet/deltaet er gode vandrestøvler eller lukkede sko det bedste valg af fodtøj. Et godt råd er at begrænse din bagage mest muligt. Der kan vaskes tøj undervejs, når du har mindst to nætter samme sted og det er billigt.

Tidsforskel

Botswana er 1 time foran Danmark om vinteren. Ved skiftet til sommertid i Danmark har Botswana samme tid som Danmark.

Telefoni

Der er et okay dækkende mobilnet i Botswana. På lodges ude på savannen er der normalt fin dækning. Husk det er dyrt, hvis du bruger dit danske telefonnummer. Selv at modtage sms fra Danmark koster meget mere end normalt. Det er naturligvis ikke god stil at tale i telefon under safarikørslen. Den internationale landekode i Botswana er +267.

Africa Tours' kontor i Botswana

Da vi på vores rejser i Botswana benytter os af flere forskellige agenter, har vi ikke et kontor som fast kan benyttes. Du kan i dine rejsedokumenter se, hvilken agent der er benyttet på lige netop din rejse. Her vil du altid kunne finde kontaktinformationerne, du skal bruge om nødvendigt.

Danske kontakter i nødstilfælde: Claus Lund Sørensen i Danmark: +45 26184359

Fun Facts om Botswana

- 38 % af Botswanas landareal er dedikeret til nationalparker, reservater og vildtforvaltningsområder
- Okavango Deltaet er et af "De Syv Naturvidundere" i Afrika pga. dets skala og storhed
- Mange af deltaets kanaler bliver formet af flodhestenes færd og planterne nyder godt af deres afføring som gødning
- I 1975 blev Kasane internationalt kendt som stedet hvor Elizabeth Taylor og Richard Burton blev gift på ny
 

Vil du vide mere?

Du kan hente ovenstående oplysninger ved at trykke her.

Har du flere spørgsmål, kan du altid kontakte os på 88 73 40 00

Vejret i Botswana


 

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular