Africa Tours CSS Sprite

Namibia

Det sydlige Afrikas ørkenland med helt unikke scenerier

Namibia

Etoshas dyrerige vandhuller

Namibia

Fish River Canyon, verdens 2. største

Namibia

Namibørkenens røde sand med verdens højeste klitter

Namibia

Himba-kvinde, kendetegnet ved at smøre sig ind i gedefedt og rødt okker mod solen

Namibia

Oplev det fantastiske lys i området ved Spitzkoppe omkring solopgang og –nedgang

Namibia

Deadvlei - hvid udtørret flade og mørke spøgelsesagtige udgåede træer - et smukt syn

Namibia

Vil du ikke gerne løbe ned af disse fantastiske sanddyner?

Sossusvlei & Deadvlei

Namibørkenen er selve indbegrebet af Namibias skønhed, og intet sted er mere berømt for landets storslåede ørkenlandskaber end Sossusvlei og Deadvlei. Her tårner de gigantiske klitter sig op i smukke røde og gyldne farver. Især omkring solopgang og -nedgang er det et skue uden sidestykke, når lys og skygger spiller med i farvesymfonien.

Namibørkenen er verdens ældste ørken og rummer de højeste klitter på op mod 400 meter. En af de allerhøjeste og flotteste af disse er Big Daddy på ca. 325 meter. Den ligger lige ved siden af Deadvlei, der med sin hvide udtørrede flade og mørke spøgelsesagtige udgåede træer danner en forgrund af en anden verden. Det er muligt at bestige Big Daddy, men da det foregår i løst sand med to skridt frem og ét tilbage skal man have god tid, rimelig fysik og en god portion stædighed for at kaste sig ud i dette. I området omkring Sossusvlei er der mere vegetation og de fleste træer er i live, så her ses der tillige lidt fugle og enkelte støre dyr blandt klitterne.

Namibørkenen i almindelighed og sandklitterne omkring Sossusvlei og Deadvlei i særdeleshed er et ekstrem tørt område. Her er kun ganske lidt vegetation og størstedelen af de sparsomme dråber der tilføres kommer fra tåge, der driver ind over området fra Atlanterhavskysten. Dyrelivet er derfor også yderst sparsomt, men alligevel ses her enkelte dyr, som på imponerende vis er tilpasset de ekstremt tørre omgivelser. Det er især et fantastisk syn at se den store og smukke gemsbok, når den på små rækker vandrer gennem klitterne. Her ses også springbukke, mens det mest markante islæt på fuglesiden vel nok er strudsen, der også trives i det tørre miljø.

Sossusvlei og Deadvlei ligger ca. 60 km´s kørsel fra Sesriem, hvor de nærmeste overnatningssteder ligger. Nær Sesriem findes desuden den ligeledes smukke Sesriem Canyon. Hele området er en del af den gigantiske Namib Naukluft Park, der er Afrikas største og en af verdens største på næsten 50.000 km2. Sesriem ligger omkring 340 km sydvest for Windhoek. En stor del af strækningen herind foregår på grusveje, men de er generelt i rigtig fin stand, så turen kan gøres på en halv dag.

Det er også muligt at flyve hertil i små sportsfly, men det er en mere bekostelig affære. Uanset om turen foregår i bil eller fly er ruten hertil meget scenisk.

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular