Africa Tours CSS Sprite

Zimbabwe

Zambezifloden med det imponerende Victoria Falls

Zimbabwe

Meget varieret natur og fantastisk dyreliv i Hwange

Zimbabwe

Oplev næsehorn ved Matobo

Zimbabwe

Besøg de verdensberømte Great Zimbabwe Ruins

Zimbabwe

Victoria Falls - Afrikas adrenalin hovedstad

Zimbabwe

Matobo med de helt enestående klippeformationer

Zimbabwe

Den truede vildhund kan stadig opleves i Zimbabwe

Zimbabwe

Den 2.736 km lange og mægtige Zambezi flod

Hwange National Park

Hwange National Park er måske ikke så kendt af navn, men med blot 2 timers kørsel fra Victoria Falls er parken oplagt at besøge, når man opholder sig ved Victoria Falls.  Hwange National Park er Zimbabwes største og en af det sydlige Afrikas største nationalparker. Hwange har det største antal pattedyr i verden med sine 108 forskellige arter og over 400 arter af fugle.

Parken har alt lige fra Kalahari-ørkenens sand til savanne og tyk, nærmest ufremkommelig skov. Store elefantflokke vandrer til parken fra Botswana i den tørre tid. Parken er verdensberømt for sine 30.000 elefanter, hvilket gør den til en af de få store elefant fristeder tilbage i Afrika.
Rovdyrene er også pænt repræsenteret. Derudover er det en af de få nationalparker i Afrika, der har ”big five” antiloperne: den største over dem alle Elanden, den store Kudu med verdens længste horn, roan og sabelantilopen samt den smukke gemsbok også kendt under navnet oryx. Man finder også et større antal af den brune hyæne og den næsten uddøde afrikanske vildhund.

Tørtiden (fra juli/august, og tørrest i september og oktober) er den bedste tid til safari i Hwange National Park, da store koncentrationer af vildt, især elefantflokke, bliver nødt til at drikke fra de menneskeskabte og pumpede vandhuller for at overleve i det meget varme og tørre klima.
Regntiden (december til marts) vil få de vilde dyr til at sprede sig på tværs af parken og dermed gøre det sværere at spotte dem. Sommerregnen får vegetationen til at springe ud, fuglelivet er spektakulært på denne tid af året på grund af migranterne som kommer ned fra den nordlige halvkugle.

Parken er et paradis for fuglekiggere, specielt i regntiden: der er mere end 400 arter af fugle fra teak-skove samt tørre Kalahari habitater. Her er et alsidigt fuglesamfund. Typiske Kalahari fugle inkluderer rødnæbbet frankolin, hvidbåndet gonolek, kalaharitrænattergal, båndfinke, gråbrun bulbul og sorthvid larmdrossel. En flagermusglente og afrikansk lærkefalk (kun sommer) er gode fund her, som nogen gange ses i skumringen, når de jager flagermus og mursejlere. Sletterne er levende med pipere, lærker og stenpikkere som savannepiber, mørk busklærke (om sommeren) og sortbrystet stenpikker. Der er masser af rovfugle inklusiv kampørn, fire gribbe arter og høge såsom shikraen. I sommermånederne er fuglelisten voldsomt forstørret af migrerende arter som sydlige karminbiædere, sorte glenter, brednæbbet ellekrager, forskellige gøgearter, abdimstorke og europæisk biædere. Grundet parkens størrelse anbefales mindst én overnatning og helst to i parken.

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular