Africa Tours CSS Sprite

Africa Tours samarbejder med Imvelo Safari Lodges, der er meget mere end luksus indkvartering.

Den 26.11.2019

Imvelo Safari Lodges driver en række skønne lodges og camps i Zimbabwe beliggende ved Victoria Falls og i Hwange National Park. Alle med en helt unik beliggenhed.

Ved Victoria Falls er det Gorges Lodge & Little Gorges Tented Lodge samt Zambezi Sands River Camp

I Hwange National Park er det Bomani Tented Lodge, Camelthorn Lodge, Nehimba Lodge og Jozibanini Camp

Men Imvelo er meget mere end luksusindkvartering og fotosafari. Det der gør Imvelo til noget særligt, er deres store arbejde og engagement i lokalsamfundet. Imvelo arbejder hårdt og aktivt med en lang række sociale projekter, naturbevarelse og dyrebeskyttelse.

Imvelo betyder "natur" på stammesproget ndebele, som udgør Zimbabwes største stamme. Imvelo´s slogan er "connecting people and nature". Og det er hvad de formår at gøre. 

Imvelo er fast besluttede på at sikre, at de lokale, naturen og dyrene skal drage fordel af Zimbabwes turisme.  

Tilbage i starten af Zimbabwes turistboom modtog de små landdistrikter meget lidt eller slet ingen støtte. For landsbyboerne i området var det vilde dyreliv langt fra positivt; elefanterne spiste deres afgrøder og løverne tog deres kvæg. Dyrene var kun problemskabere og turisterne var sært udseende folk, der kørte forbi i busser og vinkede.  

Imvelo’s mål og vision blev at skabe et symbiotisk forhold mellem naturbevarelse og ansvarlig turisme, så lokalsamfundet også fik og får del i de penge der betales for bl.a. en safari. Til gengæld skulle dette fremme incitamentet for bevarelsen af det lokale dyreliv, de naturlige ressourcer og bæredygtighed i de små landsbysamfund. Dette ville samtidig skabe en helt unik oplevelse for den voksende gruppe af turister med interesse i ansvarlig safari.

Hos Imvelo forstår de, at mennesker og dyr er tæt forbundne. Med den erkendelse blev strategien at udvikle lodges på kanten af parkerne eller i de perifere områder. Det skyldes to ting. For det første har lodgens aftryk mindre indflydelse på parkerne, og for det andet sker udviklingen i samarbejde med lokalsamfundet. På den måde bringer de deres gæster tættere på naturen og gør en kæmpe forskel for lokalbefolkningen, der kan få et arbejde.

Med de midler Imvelo’s lodges og camps genererer, der går direkte til samfundene, er resultaterne mærkbare. Livskvaliteten for titusindvis af landsbyboere, i de områder hvor Imvelo arbejder, har klart forbedret sig. Og de lokales reaktion har været overvældende. De besøgende gæster bliver modtaget med åbne arme i de lokale landsbyer og på Imvelo’s lodges. 

Imvelo er også dedikeret til naturbevarelse. Ikke kun i de områder hvor deres lodges ligger, men også i fjernere dele af Hwange National Park. 

 Her kan du læse mere om nogle af de mange projekter og initiativer, som Imvelo arbejder med: 

Vand i Hwange National Park
Hwange N.P er en af de få parker i Afrika, som ikke naturligt har større floder eller søer. Derfor er enorme grupper af parkens vandafhængige arter, samlet omkring de vandhuller der er i tørtiden.
Fra maj til november driver Imvelo 16 vandhuller i og på grænsen af nationalparken, der sikrer vand til vildtlivet på denne tid af året.I disse syv måneder leverer Imvelo brændstof, olie og filtre til motorerne, samt løn til de ansatte der bemander vandpumperne. I dag står Imvelo for cirka 20-25%, af de vandboringer der er i Hwange N.P. 

Brand beskyttelse i Hwange
Imvelo’s næststørste prioritet er at beskytte føderessourcerne for planteæderne. I Zimbabwes tørre måneder er græsset utroligt sårbart overfor ildebrande, og i Hwange opleves årligt adskillige bush brande.
Imvelo’s tilstedeværelse på kanten af parken gør dem i stand til hurtigt at opdage og agere på brandene. De har ansvar for 280 km langs Hwange N.P sydøstlige grænse. Hvert år bekæmper de brande side om side med nationalparkens rangers. 

Antikrybskytte initiativer
Imvelo’s lodges og projekter i Hwange er placeret i områder langt fra nationalparkens administration. Det er derfor også oplagt, at de er involveret i antikrybskytteri. Deres store fokus er at involvere lokalsamfund i bevarelse af vildtlivet og turismen. Ved at vise de små samfund, at det er til deres egen fordel at der er turister, bliver det meget det sværere for krybskyttere at operere.

Resultaterne har været forbløffende; samfund, som tidligere har været involveret i krybskytteri, er stort set ophørt. 

Krybskytteri i hele Afrika er et stort problem og kræver patruljer af veltrænede og udstyrede rangers. Udfordringen fremadrettet er ikke blot at fortsætte med at afskrække lokale krybskyttere, men endnu mere at fange ikke-lokale elfenbens-krybskytter.

Imvelo har været medvirkende i udviklingen af ‘Scorpions’ Anti Poaching Unit’, som patruljerer i den sydlige del af Hwange N.P. De hjælper med træning, forsyninger, løn, logi og kommunikationsudstyr.
”Skorpionerne” er ansvarlige for indsamling af snarer, derudover er de med til  at opdage indtrængningssteder for internationale elfenbensjægere og hjælper det lokale politi med tilfangetagelse og arrestation. 

Projekt CAMPFIRE
Imvelo er en del af Zimbabwes CAMPFIRE initiativ. CAMPFIRE er et projekt, der sikrer, at der findes en bestyrelse, der skal beskytte de naturlige ressourcer. Filosofien bag CAMPFIRE er: de folk der bor blandt de naturlige ressourcer, er også de bedste til at beskytte dem, og når lokalsamfundet udfører arbejdet, bør de også høste goderne.

Over de sidste syv år har Imvelo sendt mere end 2 millioner dollars tilbage til lokalsamfundene. Pengene bliver kanaliseret ud til de steder, hvor der er mest behov, såsom uddannelse og forsyning af ren vand (vandboringer). 

Uddannelse om og beskyttelse af rovfugle
Langs Batoka Kløften ved Victoria Falls er der blevet udviklet et rovfugle beskyttelses- og uddannelsesprogram. En række rovfugle har rede i området ved kløften, og har tidligere været truet af de lokale. Gennem uddannelse og beskyttelse kan fuglene nu dagligt opleves på himlene eller hvis man bor på Gorges Lodge. 

Rent drikkevand
Helbredet i et samfund er direkte forbundet til dets adgang til rent drikkevand. I det tørre vestlige Zimbabwe er det største problem uden sammenligning adgang til rent vand året rundt. Ved at bore og lave brønde forsynes de lokale og deres kvæg med adgang til vand. 

Over de sidste knap 10 år har Imvelo været ansvarlig for etableringen af over 80 nye landsbybrønde og borehuller i fire distrikter til en pris på over 1,5 millioner dollars. Sammen forsyner disse cirka 1.500 skolebørn og 2.280 husstande, hvilket alt i alt vil sige, at 13.680 mennesker og deres kvæg har adgang til rent drikkevand.
I forbindelse med anlægningen af de nye borehuller og brønde, er eksisterende udboringer blevet repareret. Projektet har ændret livet for 120.000 landsbyboere.

Sundhedspleje (Projekt Smile and See Safari)
Indtil 2011 havde de færreste indbyggere omkring Hwange og Victoria Falls modtaget nogen form for tandpleje. I 2011 gik Imvelo sammen med 13 spanske og italienske frivillige tandlæger.  
Responsen fra lokalsamfundet var både overvældende og hjerteskærende. Folk kom milevidt fra, for at modtage vigtig og i nogle tilfælde livsredende tandpleje ialt 1.173 personer. .
Hvert år besøger disse frivillige tandlæger området i en uge. I 2018 rundede man 16.745 personer, der har fået udført udtrækninger, fyldninger og rodbehandlinger, gratis. Det utroligt succesfulde initiativ har transformeret tusindvis af liv og har modtaget adskillige priser.

I 2015 blev endnu et projekt tilføjet - øjenpleje. I det første år blev 221 patienter behandlet, og mange modtog briller, som var blevet indsamlet fra donere fra hele verden. I 2016 blev optiker programmet udvidet og man behandlede 1.256 patienter med briller og solbriller. Tårer i denne uge er et almindeligt syn, når folk igen bliver i stand til at se og læse for første gang i måske mange år. Solbriller er også eftertragtet til at beskytte øjnene fra den barske sol. De to tiltag eksisterer p.g.a hjælp fra flere store internationale organisationer.

Uddannelse og skolegang
Noget af det vigtigste for Imvelo er at give tiltrængt støtte til lærere og skoler der bor langs grænserne til Hwange N.P og Victoria Falls. De giver p.t direkte støtte til 14 forskellige skoler nær deres lodges.

To eksempler er Ziga og Ngamo Primary School på kanten af Hwange N.P. Siden 2010 er skolerne gået fra at være nogle af landets værste til nogle af de allerbedste. Det er sket gennem en kombination af donationer fra besøgende, midler fra safari camps og fonde fra de lokale safari udbydere.
Næsten 500 studerende har fået bygninger med klasseværelser (før sad man udenfor under et træ), møbler, elektricitet og vand. Lærerne er bosat på skolerne i komfortable hytter og modtager løn og hjælp til undervisningstræning. Skolerne er blevet samfundets stolthed, og er et tydeligt symbol på programmets succes.

Efterhånden som skolerne begyndte at fungere, blev et andet problem tydeligt: der var kun 5%, af dem der gennemførte folkeskolen, der læste videre. Således blev idéen om Ngamo Secondary School udklækket.

Siden er det gået støt fremad med udbygning af skolen, flere elever, vandbrønd m.m.samt stipendier til udvalgte elever samt hjælp til skoleuniform, omkostninger til at studere videre samt studieredskaber. 

Imvelo har også arbejdet tæt sammen med Hwanges Skoleprojekt Fond, som har været involveret i flere fantastiske projekter inkl. donation af over 6.000 nye bøger, herunder fagbøger, ordbøger og skønlitteratur. De har doneret arbejdsbøger, flash cards, plakater, uddannelses legetøj, puslespil, og siden 2014 årligt leveret blyanter, kuglepenne, viskelædere, farver, maling, sakse, penalhus, linealer, afholdt lærer workshops, doneret tre nye symaskiner til gymnasieelever til fordel for landsbyboerne og organiseret seks fundraisers i Cape Town.

Er man gæst på Bomani Tented Lodge, Camelthorn Lodge eller Gorges Lodge er det muligt at komme med ud og besøge en skole og en landsby. Det er en kæmpe oplevelse og kan varmt anbefales. 

Et varmt måltid mad til skolebørn 
Zimbabwe er et fattigt land med en arbejdsløshed omkring 90%. Zimbabwe er desværre også et land, der jævnligt rammes af tørke. 
I 2012 var Zimbabwe ramt af tørke og her startede Imvelo deres projekt; skolemad. Det er desværre ikke unormalt at mange familier kun har mulighed for at give deres børn et måltid om dagen og i tørkeperioder ofte kun hveranden dag. Derfor kommer børnene ofte ikke i skole, da de er for udmattede til at gå den lange vej eller falder i søvn i skolen pga sult og manglende energi. 

Imvelo startede op på skolerne med at tilbyde et varmt måltid dagligt i tørtiden (vinterperioden) i månederne maj til august. Dette projekt er blevet en såkaldt "win,win situation". Det tager en stor byrde fra forældrene, at de ved at deres børn får et sundt og nærende måltid dagligt og børnene kommer nu i skole hver dag.  

I 2016 var Zimbabwe igen ramt af tørke. Her blev der lavet ikke mindre end 412.000 måltider i perioden.

Her i 2019 står Zimbabwe foran hvad der ser ud til at være den værste tørke i 40 år. Dagligt bespiser man 2.660 børn på 11 forskellige skoler. Perioden fra maj til august er udvidet frem til december og man forventer at komme op på ialt ca. 425.600 måltider inden årets udgang.   

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbreve.

Footer-formular

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

ASPSESSIONID# - Slettes når browseren lukkes

Hjemmesiden bruger denne cookie til at identificere den besøgende, på tværs af sider, under besøget.

cookieSafe - 6 måneder

Indeholder en sikker kopi af udvalgte 3. parts cookies, så de ikke går tabt, hvis de bliver fjernet af browseren.

Cookie-indstillinger

cookiebar - 6 måneder

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-indstillinger, samt om betingelser er blevet accepteret.

Zopim Chat

__zlcmid - 1 år

Live chat widget sets the cookies to store the Zopim Live Chat ID used to identify a device across visits.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

collect - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at sende data til Google Analytics om den besøgendes enhed og adværd. Sporer den besøgende på tværs af enheder og marketingskanaler.

Facebook Pixel

fr, tr, datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - op til 2 år

Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

ads/ga-audiences - Slettes når browseren lukkes

Anvendes af Google AdWords til at vise annoncer for besøgende, der sandsynligvis vil være interesseret, baseret på den besøgendes onlineadfærd på tværs af hjemmesider.

ads/user-lists/# - Slettes når browseren lukkes

Ukendt.

Google Adsense

_gcl_au - 3 måneder

Benyttes af Google Adsense til at eksperimentere med effektiviteten af deres annoncer. Disse finder sted på alle hjemmesider der benytter Google Adsense.

Google Doubleclick

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke om browseren understøtter cookies.

IDE - 2 år

Anvendes til at registrere og rapportere om hjemmesidebrugerens handlinger efter at have set eller klikket på en af annoncørens annoncer. Formålet er at måle effekten af en annonce samt at målrette annoncer til brugeren.

Microsoft Bing

_uetsid, _uetsid_exp, _uetvid, _uetvid_exp - 1 dag / Vedholdende

A Microsoft Bing Universal Event Tracking cookie for recommendation purposes.

Sleeknote

SNC - 2 år

Benyttes til at tracke anonym data til statistik for overordnet brug af Sleeknote samt individuelle events på boksene.

SNS - Slettes når browseren lukkes

Oprettes/opdateres ved hvert besøg. Bruges til at adskille tilmeldte brugere af formular.

_pk_id - 2 år

Oprettes ved hvert besøg. Bruges til at adskille brugere til statistik.

_pk_ses - Slettes når browseren lukkes

Oprettes ved hvert besøg. Benyttes under den enkelte session til at gruppere sidevisninger til statistik for bokse og visninger.

sn_global_countdown_last_reset_timestamp - Vedholdende

Sets a timestamp for when the visitor entered the website. This is used for analytical purposes on the website.

_sn_a, _sn_m, _sn_n - 1 år

(Ingen info)