Africa Tours CSS Sprite

Kenya

  • Enestående variation i landskaber, natur og dyreliv
  • Stor koncentration af alle Afrikas klassiske dyr
  • Mange spændende kulturer, bl.a. de farverige masaier

Indkvarteringer i Kenya

Aberdare Højlandet

Aberdare højlandet ligger ca. 180 km nord for Nairobi og i en højde på omtrent 300 meter. Aberdare højlandet er kendetegnet af den tætte afrikanske regnskov og det 5.199 meter høje bjerg Mount Kenya, som er landets højeste punkt.

Masai Mara

Masai Mara er et kæmpe område i Kenya, hvor et stort antal Masailandsbyer pryder landskabet, som også er hjemsted for et hobetal af de største og mest imponerende afrikanske safari dyr – Masai Mara er især kendt for det store antal løver, leoparder og geparder, som du har gode chancer for at se på en safari hertil.

Amboseli

Amboseli er et næsten 400 km2 stort naturreservat, som spreder sig ind over grænsen imellem Kenya og Tanzania. Amboseli er kendetegnet ved at være yderst frodigt. Her finder du en lang række floder, søer og sumpområder, hvilket har gjort Amboseli til hjemsted for over 400 forskellige fuglearter og det er alle tiders sted at tage på fotosafari.

Samburu

Samburu er et område med en ekstremt forskelligartet natur. I Samburu kan du både opleve den tætte regnskov, bjerge og ikke mindst ørkenlignende områder med en række spændende nomadefolk som beboere. I Samburu ses også dyr som er specielle for dette område, f.eks. Grevy's zebra, Somalistrudsen, Oryx antilopen, Gerenuk og netgiraffen.

Lake Naivasha

Lake Naivasha er en enorm ferskvandssø, som ligger i ikke mindre end 1884 meters højde. Lake Naivasha besøges dagligt af henved 500 forskellige fuglearter, hvoriblandt tusindvis af lyserøde flamingoer danner rammerne for en smuk og spændende oplevelse, sammen med de store horder af flodheste, der kæmper i vandkanten.

Lake Nakuru

Lake Nakuru er en stor sodaholdig sø og er en del af ”The Great Rift Valley” i Kenya. Lake Nakuru ligger beskyttet af Lake Nakuru Nationalpark og er mest kendt for de næsten 2 millioner flamingoer, som holder til ved søen, hvilket er et smukt syn. Lake Nakuru kan dog også byde på flere af de kendte Afrikadyr, f.eks. næsehorn, løve, giraf, bøffel, antiloper, bavianer m.fl.

Sweetwaters

Sweetwaters er beliggende i et af Kenyas fire private reservater, det eksklusive Ol Pejeta Conservancy for foden af Mount Kenya. I og omkring Sweetwaters er der masser at tage sig til, og bestemt en masse at se. Man kan fra områdets mange sletter betragte fantastiske udsigter så langt øjet rækker og møde mange af de kendte Afrikadyr.

Lake Elementeita

Lake Elementeita ligger mellem Lake Naivaisha og Lake Nakuru i Kenya. Lake Elementeita er en også en del af ”The Great Rift Valley” og de varme kilder ved søens sydspids er en populær badedestination for de lokale beboere. En tur til Lake Elementeita vil bl.a. byde på over 12.000 vilde dyr, som lever langs søens bred.

Nairobi

Nairobi i Kenya er en af Afrikas største byer og her er meget at opleve. Nairobi er ofte en mellemstation for de rejsende, som skal videre på safari eller ud til strandene langs Det Indiske Ocean. Men der er faktisk en del ting at se i Nairobi, som man bør overveje at tage forbi, herunder Karen Blixen Museet og Nairobi National Park.

Tsavo 

Parken ligger omtrent midt imellem Mombasa og Nairobi. Tsavo er delt op af Mombasa-Nairobi landevejen i en østlig og en vestlig del.

Meru National Park

Meru National Park er vild og smuk, og det er en af de mindre besøgte safaridestinationer i Kenya. Den 870km2 uspolerede nationalpark har gennem de seneste år udviklet sig til en safaridestination, som sagtens kan måle sig med flere af de mere kendte safariområder som for eksempel Tsavo. 

Lake Baringo

Den 130 km2 store lavvandede ferskvandssø, med en gennemsnitsdybde på kun ca. 3 meter, ligger i 975 meters højde over havet. Den er en oase for mennesker og dyr her i Kenyas ellers knastørre og varme lavland. Baringosøen er den næstnordligste af landets mange søer i Great Rift Valley, og kun den gigantiske saltsø Lake Turkana på grænsen til Etiopien, er længere mod nord. 

Kakamega National Reserve

Tæt ved Viktoriasøen med Kenyas tredjestørste by, Kisumu, på søbredden, og ikke langt fra grænsen til Uganda, ligger regnskovsreservatet Kakamega Forest.
Regnskoven, der er tæt og høj med enkelte små naturlige rydninger, har en imponerende artsrigdom. Der findes således mere end 380 arter af træer og f.eks. ca. 60 arter af orkidéer såvel som bregner, og mange af disse samt en del af dyrene har deres østligste udbredelse af ellers central- og vestafrikanske arter.

 

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular