Africa Tours CSS Sprite

Botswana

Okavango deltaet – Afrikas juvel med masser af dyr

Botswana

Rummer det sydlige Afrikas største dyrebestande

Botswana

View over Okavango fra det lille fly, der flyver dig ind i deltaet

Botswana

Store vider, smukke landskaber og langt mellem turisterne

Botswana

Hvem vil ikke gerne sidde i en udhulet træstamme i Okavango deltaet!

Botswana

Chobe parken og floden, der er elefanternes paradis

Botswana

Sortmanket løve i Kalahariørkenen

Botswana

Masser af fugle ved de store vådområder

Okavango Deltaet

Det enestående og smukke Okavango delta med de omkringliggende reservater er Botswanas juvel når det gælder safari. Det må desuden regnes med blandt hele kontinentets mest vildtrige og dermed allerbedste safaridestinationer. Med et imponerende areal på ca. 15.000 km2, hvilket svarer til det dobbelte af Sjælland, er det blandt verdens største indlandsdeltaer, men et helt specielt et af slagsen. Det skyldes to faktorer: For det første når vandet aldrig til noget ocean, da det optages af vegetationen, fordamper eller synker ned i Kalahariørkenens sandjord i den centrale del af Botswana. For det andet er vandstanden i deltaets mange floder, kanaler og vandløb højest på den mest tørre årstid, hvilket er i vores sommer og efterårsmåneder fra omkring juli til oktober. Det skyldes at størstedelen af vandet ikke kommer fra oven, men løber til fra den nedbør der faldt måneder tilbage i Angolas højland meget langt fra deltaet. Dette fænomen betyder, at Okavango deltaet er en magnet for det planteædende dyreliv i store dele af det nordvestlige Botswana i den tørre periode, hvor det ellers kan være svært at finde vand, frisk græs eller grønne planter. De mange planteæderes tilstedeværelse betyder samtidig en stor bestand af rovdyr.

Blandt rovdyrene kan alle de store og berømte ses; løve, leopard, gepard, plettet hyæne og sågar den ellers sjældne afrikanske vildhund. Planteæderne er repræsenteret af alle de klassiske store arter som giraf, zebra, flodhest, bøffel, elefant og sågar både sorte og hvide næsehorn, men de to sidstnævnte lever primært i meget isolerede områder og er yderst svære at finde. Her findes også et rigt udvalg af antiloper, hvoraf flere er særligt tilpasset det til tider meget våde miljø. Fuglelivet er ligeledes fantastisk med bl.a. Pel´s fiskeugle, saddelnæbstork, store rovfugle og mange små og meget farvestrålende arter. Vegetationen er meget varieret med smukke gamle træer langs vandet, masser af papyrus og åkander i vandet samt vidstrakte områder med græssavanne.

I den centrale del af Okavango deltaet ligger Moremi Game Reserve, der udgøres af deltaets ”fastlandsdel” og den største ø Chief´s Island. Resten udgøres af private og generelt meget dyre koncessioner, der lægger en del af overskuddet til den omkringboende lokalbefolkning. Ud over klassisk safari i bil kan man også komme ud at sejle i deltaet. Dette kan såvel være i små hurtigtgående både som i de såkaldte mokoroer, der lydløst stages afsted. Disse traditionelle kanoer var oprindeligt lavet af udhulede træstammer, men i dag er de lavet af plastik for at bevare de store gamle træer omkring deltaet. Det er også muligt at komme på safari til fods.

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular