Africa Tours CSS Sprite

Zambia

Du kommer helt tæt på dyr og natur i Zambia

Zambia

Victoria Falls er Afrikas adrenalinhovedstad

Zambia

Store autentiske safarioplevelser venter

Zambia

Livgivende og vilde floder bugter sig

Zambia

Sjov på den mægtige Zambezi-flod

Zambia

Det imponerende Victoria Falls

Zambia

Det store land Zambia er tyndtbefolket

Zambia

En enestående og dramatisk natur venter

Mosi-oa-Tunya National Park

Den relativt lille nationalpark på kun 66 km2 strækker sig 20 km langs Zambezi-floden med de imponerende Victoria Falls beliggende centralt i parken, hvortil der er en egen indgang. Halvdelen af vandfaldene ligger i Zimbabwe, ligesom Zambezi-floden danner grænse mellem de to lande. På den modsatte side af bredden fortsætter naturen i to andre nationalparker, Victoria Falls National Park og Zambezi National Park, hvoraf sidstnævnte er stor, så alt i alt drejer det sig om et anseligt beskyttet naturområde.

På hver side af vandfaldet findes to meget forskelligartede dele af Mosi-oa-Tunya nationalparken. Nedstrøms omfatter den Botoka kløfterne, hvor floden har skåret sig dybt ned i landskabet, samt det ovenfor liggende flade plateau. Dette er en fremragende fuglelokalitet, hvor der især ses mange spændende rovfugle over kløften.

Opstrøms vandfaldet findes den mest dyrerige del af parken, der har sin egen indgang, og det er her man kan køre på safari. Naturen består af tæt skov med bl.a. mange palmer langs floden, samt en mere åben skovsavanne længere inde i land. Ud over en lille bestand af det sjældne hvide/bredsnudede næsehorn ses der også en del bavianer, marekatte, giraffer, zebraer, vortesvin og forskellige antiloper i området. I tørtiden krydser en del elefanter floden fra Zimbabwe-siden og ses jævnligt i parken. Flodheste og krokodiller er et almindeligt syn langs flodbredden, ligesom fuglelivet er rigt især her.

Der er mulighed for masser af spændende aktiviteter omkring vandfaldene, hvor der f.eks. tilbydes white water rafting nedstrøms, bungee jump fra broen over floden, scenisk ture i helikopter og microlight fly samt i den mere rolige ende kano- og sejlture på Zambezi-floden opstrøms og så selvfølgelig gåture langs vandfaldet.

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular