Africa Tours CSS Sprite

Sydafrika

  • Stor spændvidde fra nord til syd – hele verden i et land
  • Kvalitetssafari, især i Kruger og naboreservaterne
  • De smukke Kapprovinser og fantastiske Cape Town

Indkvarteringer i Sydafrika

Cape Town

Cape Town ligger helt ud til vandet på Afrikas sydligste spids, hvor Atlanterhavet og Det indiske Ocean kolliderer. Her mødes varmt og koldt vand, hvilket er med til at skabe et unikt dyreliv. Hvis du har mod på det, så vil der for eksempel være mulighed for at dykke med hvidhajer i bur.  Selve Cape Town er kendetegnet ved det ikoniske bjerg, Table Mountain, som kan bestiges i løbet af et par timer, samt de omkringliggende vinområder, hvor bl.a. Stellenbosch er kendt verden rundt.

Vinlandet

Nogle af verdens bedste vingårde ligger i Sydafrika og producerer vin i verdensklasse. De mest populære vindistrikter er Constantia, Stellenborsch, Paarl og vinlandets højborg er byen Franschhoek, der ligger ca. 80 km fra Cape Town.

Johannesburg

Johannesburg er symbolet på udvikling i Sydafrika og har status som landets økonomiske og kulturelle centrum. Johannesburg er kendetegnet af de mange restauranter, museer, teatre og jazz-klubber. Området omkring Johannesburg, Gauteng, er kendt som ”The Cradle of Humankind” og her finder du ikke mindre end 850 forskellige sites med artefakter fra vores fortid, såsom hulemalerier fra de første mennesker på jorden.

Kruger National Park

Kruger N.P er den største nationalpark i Sydafrika og en af de mest anerkendte og besøgte safariparker i Afrika.Kruger Nationalpark er et af verdens bedste steder at tage på safari i Sydafrika. Parken dækker over et kæmpe område på størrelse med Sjælland og har et meget varieret landskab, hvilket betyder at dyrelivet også er meget forskelligt i forhold til, hvor i Kruger du befinder dig.

 Timbavati Private Nature Reserve

På grænsen til Kruger National Park ligger en række private dyrereservater, deriblandt Timbavati. For år tilbage blev hegnet revet ned mellem disse private reservater og Kruger National Park og dyrene færdes nu frit mellem de forskellige områder. De private områder udmærker sig dog fortsat ved at ligge i områder med en stor koncentration af dyr. I Timbavati må der også køres off-road, man kører ind i terrænet for at komme så tæt på dyrene som muligt. Dette er ikke tilladt i Kruger National Park.

 

Balule Nature Reserve

Balule Nature Reserve ligger i et smørhul i den sydlige ende af Kruger National Park ikke langt fra Blyde River Canyon, Gods Window og andre af Sydafrikas smukkeste attraktioner på Panorama Route.

Pilanesberg/Sun City

Pilanesberg og Sun City går som oftest hånd i hånd. Blot 2 timers kørsel nordvest for Johannesburg finder man Pilanesberg National Park med mulighed for at opleve en lang række af Afrikas fantastiske dyreliv og i malariafrit område samt afslutte med et overflødighedshorn af aktiviteter i Sun City, et Sydafrikas Las Vegas. God fornøjelse. 

Panoramaruten

Vi er i det nordøstlige hjørne af Sydafrika i provinsen Mpumalanga, og det har været en særlig gavmild stund under skabelsen, da disse landskaber blev anlagt. Her er bjerge, dale, vandfald og mærkelige gådefulde landskaber, som Bourkes Potholes og Wonder View. Det hele er placeret i det overdådige og mangfoldige Blyde River Canyon naturreservat, der nogle steder byder på nåleskov – a’ la Skandinavien eller Nordamerika – mens man andre steder, ikke mange øjeblikkes kørsel derfra, kan føle sig som opdagelsesrejsende med junglefornemmelser.

Port Elizabeth

Byen ligger på en skråning ved Nelson Mandela Bay og har en del fine badestrande heraf 4 hovedstrande samt smukke parker. Port Elizabeth er start eller slut destination for de fleste, der vil opleve Sydafrikas smukke Garden Route. 

Kwa-Zulu Natal

KwaZulu-Natal er en provins i Sydafrika, hvor den største by er Durban. Provinsen blev dannet 1994 og omfatter den tidligere provins Natal og bantustanen KwaZulu. Hovedsproget er Zulu, der tales af 80.6% af befolkningen. Provinsen er Sydafrikas frugtbare have. Et suptropisk klima, der trækker gæster til året rundt.

Garden Route

En 200 kilometer lang perlekæde snor sig mellem bjergene og kysten fra Mossel Bay i vest til Tsitsikamma i øst, langs Afrikas sydkyst. Ruten kaldes Garden Route og står øverst på manges ønskeliste. Ruten byder på skovlandskaber og uspolerede strande, og ønskes nærkontakt med naturen er der mulighed for sejlture, hvor man kan se sæler og hvaler, eller, hvis man tør, dykke med hajer (i hajsikrede bure). Garden Route går gennem byer som Knysna og Plettenberg Bay, og en række naturreservater som Robberg Naturreservat og Tsitsikamma Nationalpark.

Hermanus

Den Sydlige Rethval besøger dette smukke område det meste af året, og skal man have den ultimative oplevelse, bør man besøge Hermanus i september og oktober måned. Her svømmer hunhvalerne helt ind til kysten for at kælve og opholder sig i 2-3 måneder, hvor den nyfødte unge skal fodres op.

Oudtshoorn

Strudse, strudse og atter strudse præger byen Oudtshoorn. Her bor omkring 85.000 mennesker og byen ligger omkring 2 timers kørsel fra havet. Området har været hjemsted for bushfolket der levede her under tørre forhold, men da byen blomstrede op i 1800-tallet omkring den første kirke, blev bushfolket fordrevet væk til nye områder for at leve i fred.

Eswatini/Swaziland

Eswatini/Swaziland er et lille kongedømme i den sydlige del af Afrika. Landet grænser op til Sydafrika i nord, vest og syd og op til Mozambique i øst. Indenfor dets 17.364 kvadratkilometer (lidt over halv størrelse af Jylland) er der rig variation i geografi og klima. I vest ligger smukke bjerge i næsten 2 kilometers højde. I kort afstand derfra i øst ligger det frodige lavland.

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular