Africa Tours CSS Sprite

Tanzania

Serengetis berømte sletter med et utroligt rigt dyreliv

Tanzania

Det unikke, smukke og dyrerige Ngorongoro Krater

Tanzania

Drømmer du om at stå på toppen af "Afrikas Tag" - Kilimanjaro?

Tanzania

Du kan stadig opleve stammefolk - her en Hadzabe jæger

Tanzania

Ndutu området, hvor 1,5 million gnuer kælver i februar og marts

Tanzania

Frodigt og grønt og med kaffeplantager nær Ngorongoro

Tanzania

Det perfekte safariland med langt til horisonten

Tanzania

Ballonsafari over Serengetis endeløse slette

Serengeti National Park

Få naturområder i verden, har samme magiske klang over sig som Serengeti. Gennem et utal af storslåede film er dette uendeligt smukke og varierede vildtområde på 14.763 km² blevet kendt som verdens måske mest vildtrige område. Med græssavanne, busksavanne med spredte og karakteristiske akacietræer, søer og floder fint fordelt i et malerisk billede med de smukke granitformationer, der stikker op fra undergrunden, også kaldet kopjes, der især ses i den sydlige og centrale del af parken er området fantastisk. Her i Serengeti mødes du af et økosystem, der er hjem for de dyr vi typisk forbinder med Afrika.

Det man oftest oplever på film fra Serengeti er relateret til det nærmest uvirkelige sceneri, når op imod 1½ million gnuer og over en kvart million zebraer indtager savannen i den årlige vandring efter føde og vand – også kendt som den store Migration. Hvor filmen på TV virker storslået, så er virkeligheden - tro os – langt mere imponerende og fascinerende. Intet kan måle sig med oplevelsen ved selv at være på første række på den smukke og nærmest uendelige savanne i årets første måneder, når gnuerne føder deres kalve. Rovdyr og, naturligvis, turister samles om græsæderne, der foruden gnuerne tæller bl.a. en kvart million zebraer, gazeller, antiloper samt bøfler, elefanter og et imponerende fugleliv. Løver, hyæner, sjakaler, geparder og leoparder tager godt for sig på den grønne savanne, på hver deres specialiserede måde at jage på.

Serengeti’s nabo i nord, Kenyas Masai Mara, har sin Migration periode fra juli til oktober, hvorefter vandringen igen når Serengeti i løbet af november. Ønsker man at opleve Serengeti i sin mest vildtrige periode, er det derfor i vores vinter og forårsmåneder, man skal rejse. I særdeleshed er januar til marts meget eftertragtet grundet gnuernes kælvningsperiode. Fra efter påske falder priserne for indkvarteringen markant, så man kan her få fremragende safari og samtidig spare en masse penge på sit rejsebudget.

Grundet parkens størrelse og vandringen af gnuer og zebraer er det modsat de fleste andre safariparker vigtigt at vælge den rigtige placering for indkvartering i forhold til årstiden.  

Information og fakta:
Størrelse 14.763 km2. Afstand fra Arusha ca. 335 km. Det tager godt 7-8 timer i bil afhængig af, hvor i Serengeti man opholder sig eller godt en time i fly.

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular