Africa Tours CSS Sprite

Botswana

Okavango deltaet – Afrikas juvel med masser af dyr

Botswana

Rummer det sydlige Afrikas største dyrebestande

Botswana

View over Okavango fra det lille fly, der flyver dig ind i deltaet

Botswana

Store vider, smukke landskaber og langt mellem turisterne

Botswana

Hvem vil ikke gerne sidde i en udhulet træstamme i Okavango deltaet!

Botswana

Chobe parken og floden, der er elefanternes paradis

Botswana

Sortmanket løve i Kalahariørkenen

Botswana

Masser af fugle ved de store vådområder

Kalahari-Ørkenen

Kalahari-ørkenen er et stort, højtliggende, tørt og sandet område i det sydlige Afrika. Kalahari dækker et kæmpe område på ca. 900.000 km2, hvoraf ca. 70% ligger i Botswana og den øvrige del fordeler sig mellem Zimbabwe, Namibia og Sydafrika.

Kun mindre områder er egentlig ørken, da der uregelmæssigt falder nedbør, som giver grundlag for spredt bevoksning af græs, træer og buske. Tidligere, måske så sent som ca. 1900, fandtes der store områder med åbent vand året rundt, men med stigende udnyttelse af vandresurserne er disse områder stærkt mindsket.

Kalahari har et rigt dyreliv, og flere områder er udlagt til nationalparker og vildtreservater; størst er Central Kalahari Game Reserve på 52.000 km2. Her findes antiloper og et bredt udsnit af Afrikas øvrige storvildt. I vores vinter skal vi kigge mod Central Kalahri-reservatet i hjertet af Botswana. Her i landets sommerperiode modtager man den livgivende regn, hvor det ellers tørre landskab forvandles til et frodigt græstæppe, hvor mængder af dyr rykker ind for at nyde godt af vand og mad.

San-folket (Buskmændene)
Der skønnes at være ca. 85.000 buskmænd tilbage. Ca. halvdelen lever i de yderste egne af Kalahari i Botswana og ca. 25.000 i Namibia. De resterende i  Angola, Sydafrika og Zimbabwe. 

Buskmændene er et af de stammefolk, der er forsket mest i. De er kendt for deres meget specielle sprog via klik-lyde. Deres eminente evne til at overleve i en barsk natur, stort set uden vand. Deres formidable evne til at spore og jage ved hjælp af bue og pil (giftige). Deres aner menes at gå omkring 20.000 år tilbage.

I det sydlige Afrika ses mange steder ca. 2000 års aftegninger på klipper, der viser hvordan de har lever i pagt med naturen og hvor deres "motto" er jorden er vores blod.  

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular