Africa Tours CSS Sprite

Botswana

Okavango deltaet – Afrikas juvel med masser af dyr

Botswana

Rummer det sydlige Afrikas største dyrebestande

Botswana

View over Okavango fra det lille fly, der flyver dig ind i deltaet

Botswana

Store vider, smukke landskaber og langt mellem turisterne

Botswana

Hvem vil ikke gerne sidde i en udhulet træstamme i Okavango deltaet!

Botswana

Chobe parken og floden, der er elefanternes paradis

Botswana

Sortmanket løve i Kalahariørkenen

Botswana

Masser af fugle ved de store vådområder

Moremi Wildlife/Khwai

Khwai området ligger ved den nordlige del af Moremi Game Reserve, der igen er en del af Okavango-deltaet.

Her er ingen hegn, der holder dyrene inde. I regntiden vandrer de frit mellem skovområder og i tørtiden tilbage til de permanente floder og vandhuller.

Januar og februar er traditionelt regnsæson. Dette gør området grønt og frodigt. Her er et rigt fugleliv og sæson for parringer. Man ser ikke de store flokke af f.eks. elefanter og bøfler, men der er mange unge antiloper og god mulighed for at se rovdyrene på jagt. Masser af smukke farver og klar himmel.
I marts og april stilner regnen af, men området er stadig grønt og frodigt. Her er stadig et rigt fugleliv. 
Maj betragtes som starten af tørtiden og temperaturen falder. I juni begynder man at kunne se på vegetationen, at tørtiden er startet. Store flokke af elefanter vandrer fra det tørre Mopane- skovområde mod Linyanti og Chobe.
Antallet af dyr bliver større i løbet af juli. Her når vandstanden i Khwai-området sit højeste inden det begynder at falde i slutningen af måneden. Kattedyrene er meget aktive og der ses både løver og leoparder.  Det er vinter og det er køligt, helt ned til koldt, om aftenen, natten og morgenen, men om dagen er klimaet behageligt.
Fra august stiger temperaturen igen. Landskabet forandres mærkbart, og vandhuller tørre ud. Store flokke af elefanter befinder sig midt i området på deres vej nordpå.
September begynder det at blive varmt og temperaturen kommer nemt op på 30g. Dyrene samles ofte i store flokke ved hoved vandkanalerne til Khwai og Moremi. Det er højsæson for game viewing.
Oktober er den statistisk varmeste måned op til 40g. Vegetationen er tør på nær ved floderne. Der er stor set ingen små vandhuller tilbage, så store flokke af dyr samles ved de permanente livgivende vandhuller og floder, hvilket gør det nemt at spotte dyrene. 
I løbet af november begynder regnen at falde igen. Dette starter ofte som torden om eftermiddagen, hvilket kan give nogle vilde scener. Afhængig af hvornår regnen falder begynder impalaerne at kælve og bliver et nemt bytte for rovdyrene.
Hurtigt bliver alt grønt igen efter de første dråber er faldet, og lige så stille trækker de store flokke af dyr væk fra området.
Når de store dyr fortrækker, kommer de migrerende fugle tilbage til området i løbet af december og parringssæsonen begynder. Temperaturen falder igen, men der er stadig varmt, grønt og frodigt.

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular