Africa Tours CSS Sprite

Gorillatrekking

Ansigt til ansigt. Gorilla og menneske. To kæmper på hver sin måde. En fascinerende, rørende og næsten ubeskrivelig oplevelse at kunne opleve regnskovens kæmper helt tæt på. De store bjerggorillaer ses flere steder i Afrika. Med Africa Tours er der mulighed for at opleve bjerggorillaerne i Bwindi Impenetrable Forest i den sydvestlige del af Uganda. Gorillatrekking kan let kombineres med en safarirejse i Uganda, safari i Kenya eller Tanzania eller badeferie ved Det Indiske Ocean.Rejser under temaet »Gorillatrekking«

Gorillaetrekking - Mød de store gorillaer ansigt til ansigt

En gorilla safari – eller gorillatrekking er en uforglemmelig og næsten uvirkelig oplevelse. Hvis du vil møde de mægtige gorillaer, er Uganda et fremragende sted at gøre det. At komme så tæt på gorillaerne, som vi genetisk deler så meget med, er en meget rørende oplevelse. På en god dag kommer du helt tæt på gorillaerne. Man kan næsten komme til at føle sig som en del af flokken, som man står der midt i blandt den store familie. Vejen frem til gorillaerne kan være lang og sej, og gåturen før du møder dem, kan vare alt fra to til syv timer. Det kommer helt an på, hvor den familie du skal besøge, har bevæget sig hen, siden de sidst fik besøg. Men når du først begynder at kunne ane dem mellem træerne, er det alle strabadserne værd. Når I som gruppe mødes med gorillaerne, har I en time sammen med dem. Her får I lov til at se, hvordan de færdes i deres naturlige habitat. At opholde sig blandt gorillaerne og observere dem på tæt hold er en næsten drømmelignende oplevelse, og atmosfæren der opstår under selve mødet, er helt unik.

Bwindi National Park

Gorillafamilierne du kan besøge med Africa Tours, opholder sig i Bwindi National Park. Parken har et areal på 331 km2 og er med FN’s liste over verdens naturarv. I Bwindi er der en helt særlig biodiversitet med en exceptionel bred vifte af forskellige arter af træer og bregner. Bwindi National Park hedder også Bwindi Impenetrable National Park, altså en uigennemtrængelig National Park, og det navn er yderst velvalgt. Bevoksningen er utroligt tæt, og du er omgivet af alle nuancer af grønt du kan forestille dig. Bwindi er en af verdens ældste regnskove, og den har en rig vrimmel af både fugle og sommerfugle, og så er regnskoven hjem for intet mindre end ti forskellige abearter.

Safari i Uganda

Uganda kan også give dig meget mere end de store gorillaer i Bwindi. Du kan for eksempel tage på safari i Queen Elizabeths National Park, der med dets utrolige alsidige natur, er hjem for både elefanter, løver, leoparder, flodheste, vandbøfler, hyæner og antiloper. I Queen Elizabeths National Park er det også oplagt at tage på et cruise på Kanzinga-kanalen hvor du kan se krokodiller, og hvor der bor næsten 2000 flodheste.

I Murchinson Falls National Park finder du en ubegribeligt scenisk natur. Parken er Ugandas største nationalpark og er opkaldt efter Murchinson vandfaldet. Vandfaldet skabes af Nilens udløb i en syv meter bred kløft i klipperne, og styrter ned i et 43 meters brusende fald. Parken deles i to af Nilen, der med sit livgivende vand løber midt igennem. I den sydvestlige del af parken finder du frodige bakker og grønne skove, mens du i den nordvestlige del finder savanne. Man kan køre langt igennem parkens smukke natur før man møder andre mennesker, hvilket giver en meget privat safarioplevelse. Til gengæld kan du både møde antiloper, bøfler, giraffer, løver, elefanter, leoparder og sjakaler. Derudover har parken et fantastisk fugleliv og en god bestand af nilkrokodiller.
Hvis du vil opleve The Big Five i Uganda, er Ziwa Rhino Sanctuary et must. The Big Five er de fem dyr, som jægerne i gamle dage betragtede som de sværeste at fange og nedlægge, og består af løver, elefanter, bøfler, næsehorn og leoparder. Ziwa Rhino Sanctuary er det eneste sted i Uganda, du kan opleve næsehorn. I reservatet arrangerer de som noget helt særligt næsehornstrekkings, så du kan komme helt tæt på de enorme dyr. Ziwa er et non profit projekt der arbejder for at bevare næsehornene og udbrede viden om dem, og alle indtægter ved besøg går ubeskåret til projektet.

Chimpansetrek

På en rejse til Uganda har du også mulighed for at kombinere dit gorillatrek med et chimpansetrek i Kibale Forest National Park. I Kibale finder man efter sigende den største koncentration af forskellige primater i hele Østafrika. Kibale er hjem for hele 700 chimpanser og over 12 andre primatarter herunder både den røde og den hvide colobusabe. Et chimpansetrek er en meget anderledes oplevelse end et gorillatrek. Det er det fordi chimpanserne, i modsætning til de tavse gorillaer, er meget højlydte. De kommunikerer ved at skrige til hinanden og ved at slå hårdt på de robuste træstammer, hvilket kan høres helt op til 7 kilometer væk.

Ugandas smukke natur

Uganda er også enestående naturoplevelser. I området omkring Entebbe er der en fantastisk afslappet stemning, og der er masser af muligheder for hygge ned til områdets store sø. Hele området er utroligt frodigt og grønt, og skaber dejlige rammer for at læne sig tilbage og indtage de mange nye indtryk.
Ved Lake Bunyoni har du den samme afslappede stemning, og naturen heromkring er næsten ubeskriveligt smuk. Lake Bunyoni er en fredelig sø, hvor der hverken er krokodiller eller flodheste. Til gengæld er der et utroligt rigt fugleliv og stedet er også kendt for sine mange oddere. Den krystalblå sø er omkranset af terrasser af grønt og ligner nærmest et naturområde fra et eventyr.

 

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular