Africa Tours CSS Sprite

Det lyserøde badedyr - flamingoen

Søer med et saltindhold, som gør dem tæt på ulevedygtige eller søer så basiske, at hvis man vader ud i vandkanten, får man brandsår så slemme, at de skal behandles på sygehuset. Det lyder ikke ligefrem som noget man ønsker at opsøge med henblik på at finde et godt måltid. Ikke desto mindre er det præcis det, samtlige 6 flamingo arter i verden gør og er tilpasset til.

I disse fjendtlige søer lever der trods forventning, det flamingoen lever af. Alger i massevis. Algerne slubrer flamingoen i sig vha. det mærkelige, bøjede næb, som filtrerer algerne fra vandet ved at lægge toppen af næbbet i vandoverfladen og klapre det i hurtige bevægelser. De lange skællede stylter af ben kan uden problemer klare søernes salte eller basiske miljø og flamingoen kan derfor roligt stå i timevis og spise alger, gøre kur til sin mage, bygge rede eller fodre sin unge.

Algerne gør nu meget mere end blot stille flamingoens sult. De er med til at give flamingoen sin genkendeligheds faktor – den lyserøde farve. I fangenskab er man nødt til at supplere flamingoens foder med det røde farvestof for at de får deres karakteristiske farve for ellers er de blot gråhvide.

Det svært basiske søvand er på trods af flamingoens hårdførhed ikke til at slukke tørsten med og derfor er flamingoen nødsaget til at finde ferskvand andetsteds. I nogen tilfælde betyder det at flamingoen må få varmen og drikke næsten kogende vand fra gejsere i nærheden af søbredden. De er lyserøde, pæne og pynter på en flot søbred, men man skal ikke tage fejl af hvor super bad-ass de flamingoer er!

Vidste du, at navnet flamingo stammer fra det portugisiske eller spanske flamengo, som betyder flamme-farvet?


Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular