Africa Tours CSS Sprite

Safari, safari, safari

Er du vild med Afrikas dyreliv, og er det det, du rejser til Afrika for at opleve, har vi samlet en række safarirejser, der har fokus på dyrene. Det vil sige, at der i dag-dag programmet ikke indgår badeferie på rejserne. Fokus er på safari, på dyrene og naturen. Safarirejserne er allesammen forslag. Skulle du ønske mere safari, eller måske badeferie, fremsender vi naturligvis gerne et tilbud på dette.Rejser under temaet »Safari, safari, safari«

Safari – og de mange muligheder for safarirejser

Mange drømmer om at komme på safari, men hvad er en safari egentligt? En safari er en rejse gennem det vilde landskab, hvor man oplever de vilde dyr i deres naturlige leveområder. Ordet safari betyder også ”karavanerejse” på Swahili, hvilket passer glimrende sammen med, at en safari gerne køres i firehjulstrækkere gennem vildmarken. Vildmarken, som du typisk kun finder i de beskyttede nationalparker og reservater. En safari er altså ikke specifikt defineret til at skulle indeholde noget bestemt. Blot et løfte om at opleve den vilde natur i sin reneste form. Hvad en safari præcist indebærer, afhænger helt af, hvilket land du tager til og hvornår.

Kom på en Kenya migration safari

En af de helt store safaridrømme er for mange at se den store migration. Altså den store gnu- og zebravandring hvor op imod 2 millioner gnuer og zebraer vandrer fra Serengeti i Tanzania til Masai Mara i Kenya i deres søgen efter mad og drikke. Den store flok skaber et kaos af sorte prikker på savannen og et endnu større kaos, når Mara floden skal krydses. Ofte har man i fjernsynet set, hvordan de står der og venter på at tage springet. Pludseligt, som om der gives et lydløst signal, begynder krydsningen af floden. De sultne krokodiller ligger blot og venter på, at en gnu eller zebra skal komme deres vej, alt i mens løverne og hyænerne tålmodigt venter på den anden side af bredden. En scene der er fascinerende på fjernsynet, men som er endnu mere fantastisk i virkeligheden. Tager man på en Kenya migration safari, altså en safari i juli-oktober i Kenya, hvor migrationen bør være i Masai Mara, vil chaufføren og/eller din rejseleder næsten altid forsøge at give dig denne unikke oplevelse. Men migration er blot én type safarioplevelser.

Oplev bjerggorillaerne helt tæt på

En anden, og mindst lige så overvældende, safarioplevelse er en gorillasafari. I bjergene i Uganda finder du de betagende og udrydningstruede gorillaer. Det bedste sted at se dette prægtige dyr er i Bwindi nationalpark. Nationalparken er hele 331 km2 stor og er med på FNs liste over verdens naturarv. De første skridt du tager ind i Bwindi, er som at tage skridt ind i en anden verden. Nationalparken er dækket af frodig regnskov, som har beriget området siden den sidste istid på jorden. Det gør Bwindi regnskov til verdens ældste regnskov. Formentlig af denne grund finder du også her en helt unik biodiversitet, hvor mere end 160 forskellige træsorter og over 100 forskellige bregnearter har hjemme. Denne biodiversitet gør Bwindi til det ideelle sted for både fugle, sommerfugle og ikke mindst bjerggorillaer at færdes. Hele 400 af de tilbageværende ca. 900 bjerggorillaer har hjem i Bwindi, hvilket også betyder, at du ikke finder en bedre lokation for en gorillasafari. Man skal have en vis fysisk form, hvis det er en gorilla safari man vil på. Det kræver nemlig en del trekking igennem den uigennemtrængelig regnskov at finde, og ikke mindst komme ind til, de imponerende flokke. Men når først målet er nået og gorillaflokken sidder, hænger og leger lige foran én, er det uden tvivl det hele værd.

Hvalsafari – safari i vandet

En hvalsafari giver dig mulighed for at opleve kæmperne i vandet. Det utal af forskellige hvaler, hajer og andre pattedyr samt fisk, som man finder i havet, er en hel safariverden for sig. En af de helt store oplevelser man kan få på havet findes i Sydafrika ved Hermanus området. Hvert år kælver den sydlige rethval i dette område, hvor mor og barn derefter opholder sig i 2-3 måneder for at lade ungen tage på i vægt og blive klar til livet i havet. Foruden den sydlige rethval kan du se hele 5 andre hvalarter i området. Der laves derfor også dagligt hvalsafari, hvor de dygtige kaptajner tager dig helt tæt på de 40-70 tons tunge dyr. Er man interesseret i dyrelivet i vandet, er det uden tvivl en af de oplevelser, der vil skabe et minde for livet.

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular