Africa Tours CSS Sprite

Giraffen - et nulevende fabeldyr

Verdens højeste dyr er i sandhed en af naturens helt egne fabeldyr.

Med de godt fem meter til spidsen af de afrundede horn er giraffen med den 2 m lange hals et syn uden lige når man kører ind på den afrikanske savanne. For mange er en tur til Afrika ikke fuldendt før man har fået hilst på giraffen i sit naturlige miljø!

Her er 7 sjove pudsigheder om denne tårnhøje kæmpe af et dyr.

1. En nyfødt girafkalv falder ca. to meter til jorden når den bliver født og faldet knækker oftest navlestrengen samt kickstarter lungerne. Kalvens ben er omkring en meter lange og den forholdsvise store størrelse af kalven – vejer 100 kg og er ca. to meter høj- gør at faldet ikke er så voldsomt som det måske lyder.

2. Når en fuldvoksen giraf løfter hovedet , løfter den omkring 250 kg, hvilket er den kombinerede vægt af nakken og hovedet på en gennemsnitlig han.

3. Giraffen er i mange år blevet anset for at have et usædvanligt stort hjerte, men i virkeligheden er det ikke hjertets størrelse, men hjertekamrene som gør giraffen speciel på denne front. For at giraffen kan pumpe blod helt op til hovedet, har den dyrerigets højsete blodtryk på 240/180 mmHg (menneskets ligger på 120/80 mmHg). Denne kraft bliver genereret vha. de enormt kraftige hjertvægge som kan sprøjte blodet så kraftigt at det når de omkring to meter op til der hvor det for alvor gør nytte – hjernen. Hjertet pumper omtrent 55-75 liter blod per minut!

4. Det at drikke kan være livsfarligt for en giraf, da dette er dens mest sårbare position, idet den ikke ret godt kan holde øje med om der er rovdyr i nærheden.

5. Den blå-lilla tunge er en halv meter lang og betyder at teksnisk set kan giraffen slikke sig selv i øret! Desuden er tungen dækket med små, stride hår som gør det nemmere for giraffen at spise de små blade fra de tornede acacietræer.

6. Hårene på giraffens hale er ca. 10 gange tykkere end det gennemsnitlige menneskehår. Desuden blev girafhalen traditionelt brugt som en fluesmækker i det gamle Egypten.

7. Giraffen er verdens største drøvtygger, som betyder at den har fire maver til at hjælpe med at fordøje det svært nedbrydelige plantemateriale den spiser. Som drøvtygger gylper de også det halvfordøjede mad op og tygger på det når de holder pause. Dette betyder at hvis man ser godt efter, kan man følge gylp-klumpens rute hele vejen op af giraffens hals og ned igen når den synkes som en tydelige bule hele vejen op og ned.


Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular