Africa Tours CSS Sprite

Namibia

Det sydlige Afrikas ørkenland med helt unikke scenerier

Namibia

Etoshas dyrerige vandhuller

Namibia

Fish River Canyon, verdens 2. største

Namibia

Namibørkenens røde sand med verdens højeste klitter

Namibia

Himba-kvinde, kendetegnet ved at smøre sig ind i gedefedt og rødt okker mod solen

Namibia

Oplev det fantastiske lys i området ved Spitzkoppe omkring solopgang og –nedgang

Namibia

Deadvlei - hvid udtørret flade og mørke spøgelsesagtige udgåede træer - et smukt syn

Namibia

Vil du ikke gerne løbe ned af disse fantastiske sanddyner?

Fish River Canyon

Den imponerende kløft omkring Fish River regnes ofte som Afrikas største samt verdens næststørste efter berømte Grand Canyon i USA. Den er 161 km lang, måler på det bredeste sted 27 km på tværs og er op til 550 meter dyb. Fish River Canyon er opstået for hele 500 mio. år siden og er gennem de sidste 50 mio. år ”skåret” ud af klipperne af Fish River. Med områdets nuværende meget tørre klima kun løber denne kun få måneder om året. Resten af tiden findes der kun en spredt forekomst af små bassiner med vand.

På grund af kløftens og omgivelsernes meget tørre klima er dyrelivet meget begrænset, men enkelte bavianer, bjergzebraer, klippegrævlinger og især den lille adrætte klippespringer antilope ses, mens den imponerende sortørn er fuglenes ”konge” i området. Det er dog primært på grund af de enestående landskaber, der kan nydes fra en række fine udsigtspunkter, at de fleste gæster området. Her findes desuden nogle spektakulære vandrestier samt flere varme kilder, hvoraf de mest kendte ved Ai-Ais har et kurhotel med en attraktiv spa.

Fish River Canyon ligger ved Namibias sydlige grænse mod Sydafrika. En del af det store område udgøres af Ai-Ais Hot Springs nationalparken og grænser op til Richtersveld nationalparken i Sydafrika, som tilsammen udgør en såkaldt Transfrontier Park. Kløften ligger nogenlunde midt mellem Namibias hovedstad Windhoek mod nord og Cape Town i Sydafrika mod syd med ca. 750 km til hver.

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular