Africa Tours CSS Sprite

Namibia

Det sydlige Afrikas ørkenland med helt unikke scenerier

Namibia

Etoshas dyrerige vandhuller

Namibia

Fish River Canyon, verdens 2. største

Namibia

Namibørkenens røde sand med verdens højeste klitter

Namibia

Himba-kvinde, kendetegnet ved at smøre sig ind i gedefedt og rødt okker mod solen

Namibia

Oplev det fantastiske lys i området ved Spitzkoppe omkring solopgang og –nedgang

Namibia

Deadvlei - hvid udtørret flade og mørke spøgelsesagtige udgåede træer - et smukt syn

Namibia

Vil du ikke gerne løbe ned af disse fantastiske sanddyner?

Spitzkoppe

Namibia er mest kendt for sin imponerende og smukt farvede sandfyldte ørken mod sydvest. Knap så kendt men ligeså smuk er ørkenen mod nordvest, der domineres af grus, sten, klipper og nøgne bjergpartier.

En af de mest markante lokaliteter i denne del af landets ørken er Spitzkoppe. Dette er en gruppe af nøgne klippetoppe og som navnet antyder, er især den ene af dem en høj og spids klippe, der rejser sig markant fra de relativt flade omgivelser. Dette højeste punkt er 1.784 meter over havet og omkring 700 meter højere end de nærmeste ørkenomgivelser. Det smukke klippeparti af granit, som er dannet for omkring 700 mio. år siden, har mange fine klippemalerier og –udskæringer lavet af Bushmen for flere tusind år siden.

Der er et fantastisk lys i området ved Spitzkoppe omkring solopgang og –nedgang. Om natten er her meget øde og mørkt, så den sydlige stjernehimmel kan nydes helt uforstyrret. Hele området er meget tørt, så dyrelivet er relativt sparsomt. Her ses dog nogle af de mest hårdføre antilopearter når det gælder tørke, nemlig gemsbok, springbuk og klippespringer. Blandt rovdyrene er sjakaler og hyæner de mest almindelige. Her ses også enkelte vortesvin og bjergzebraer, mens fuglelivet er domineret af f.eks. sekretærfugl, rovfugle, næsehornsfugle og væverfugle.

Spitzkoppe ligger ca. 300 km nordvest for Namibias hovedstad Windhoek og ca. 150 km nordøst for landets største kystby Swakopmund. Med undtagelse af de sidste 30 km er vejen hertil en god asfaltvej fra begge sider.

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular