Africa Tours CSS Sprite

Karen Blixen og Kenya


Har man sagt Kenya må man også sige Karen Blixen og omvendt.

Filmen ”Out of Africa” (Mit Afrika) med Meryl Streep og Robert Redford i hovedrollerne havde biografpremiere i 1985. Året efter vandt filmen hele 7 Oscar statuetter ved Oscar uddelingen i Los Angeles ud af 11 nomineringer, og sidenhen vandt filmen en lang række filmpriser, blandt andet 3 Golden Globes.

Dele af filmen ”Out of Africa” er optaget på halvøen Crescent Island ved Lake Naivasha.

Filmen var med til at sætte fornyet fokus på Karen Blixens forfatterskab, idet den blandt andet byggede på Karen Blixen’s bog ”Den afrikanske Farm”, hvori hun beskrev sine år i Kenya med det mislykkede projekt kaffefarm. Filmen lægger sig ikke tæt op ad bogen, og der er en række markante forskelle. Bogen udkom i 1937 under pseudonymet Isak Dinesen.

I udkanten af Nairobi i velhaverkvarteret ”Karen” ligger museet ”Karen Blixen Museum”. I 1963 købte den danske stat Karen Blixens kaffefarm og forærede den til Kenya i anledning af uafhængighedsdagen. I 1985 åbnede et museum på stedet.

Kommer du til Kenya på safari, må du ikke snyde dig selv for et besøg på museet. Inventaret er en blanding af originale dele fra Karen Blixens liv i Kenya, mens andre dele af inventaret stammer fra filmen ”Out of Africa”. Ud over en guidet rundtur i huset er der mulighed for både at se en række udtjente landbrugsredskaber og at gå en tur i den store have, hvor der er masser af blomster, eksotiske buske og træer, fx avokado og mandshøje julestjerner mm.
Fra haven er der et formidabelt kig op mod Ngong Hills i det fjerne. Disse bjerge ses som en række afrundede toppe, der minder meget om knoerne på en kæmpehånd.

For den, der vil forberede sig inden rejsen går til Kenya og fantastisk safari, kan det anbefales at læse bogen ”Den afrikanske Farm”. En anden mulighed er at besøge Karen Blixen Museet, Rungstedlund. Her kan man gå rundt i stuerne og se nogle af de møbler, som Karen Blixen havde med hjem fra sin rejse til Kenya, ligesom udstillingen giver et overblik over Karen Blixens liv både før afrejsen til Afrika og efter hjemkomsten i 1931. Der gives også et meget fint overblik over tiden i Afrika.
Bag ved Rungstedlund ligger en større park og et fuglereservat. Karen Blixen ligger begravet i parken, hvor der er opsat en mindesten.

Fakta:

Karen Blixen blev født 17. april 1885 på Rungstedlund og døde samme sted d. 7. september 1962.
Skrev bl.a. ”Syv fantastiske Fortællinger”, Den afrikanske Farm”, Vinter-Eventyr og Babettes gæstebud.
Karen Dinesen giftede sig 14. januar 1914 med Bror von Blixen-Finecke, den selvsamme dag hun ankom til Britisk Østafrika (Kenya). Separeret i 1921 og skilt i 1925.
I 1918 mødte hun den engelske storvildtjæger Denys Finch Hatton. Han omkom ved et flystyrt d. 14. maj 1931.
Hun forlod Kenya 14. juli 1931 pga. fejlslagen kaffehøst og økonomisk depression. Hjemkomst til Danmark 31. august 1931.
Karen og Bror von Blixen-Finecke flyttede ind på farmen M’Bogani i 1917. Det er her filmen ”Out of Africa” bl.a. er optaget. Efter en kort periode flyttede parret videre til ”Mbagathi”, som i dag kan besøges som Karen Blixen Museum.
I 1978 udkom ”Breve fra Afrika 1914- 31 og i 1996 fulgte ”Karen Blixen i Danmark, Breve 1913- 62”.
Rungstedlund åbnede som museum i 1991.


Karen Blixen og Kenya

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular