Africa Tours CSS Sprite

Sydafrika

Det smukke vinland nær Cape Town

Sydafrika

Den berømte Panoramarute med Blyde River Canyon

Sydafrika

Kvalitetssafari, især i Kruger og naboreservaterne

Sydafrika

Stor spændvidde fra nord til syd – hele verden i et land

Sydafrika

De smukke Kapprovinser og fantastiske Cape Town

Sydafrika

Mærk din puls og kom tæt på den hvide haj

Sydafrika

Hiking i Drakensbjergene

Sydafrika

Havets kæmper opleves ved Hermanus syd for Cape Town

Addo Elephant National Park

Nationalparken er beliggende i Sundays River Valley nær Port Elizabeth. Den blev grundlagt tilbage i 1931 for at redde de lokale kap-elefanter fra udryddelse, idet der kun var 11 tilbage. Parken har været en stor succes og i dag lever her mere end 600 elefanter, hvilket regnes for at være Sydafrikas tætteste bestand.

Addo Elephant National Park er gennem tiderne blevet udvidet flere gange og nu er Sydafrikas tredjestørste nationalpark på næsten 1.700 km2, og den rækker således helt ud til kysten og omfatter flere små øer med store fuglekolonier.

Den relativt lave vegetation i parken gør, at elefanterne er lette at se, hvilket ikke mindst er tilfældet, når de samles i stort antal omkring vandhullerne. Trods navnet rummer Addo selvfølgelig en lang række andre dyr og har f.eks. en stor bestand af bøfler, zebraer og mange forskellige antiloper lige fra den største af alle, elsdyrantilopen (eland) til den lille stenbuk, samt en lille bestand af det sorte næsehorn, flodheste, hyæner (plettet og brun), løver og leoparder, hvor de sidstnævnte dog alle kræver noget held at se. Alle de berømte Big Five findes altså i Addo Elephant National Park.

I nationalparken lever desuden bavianer, marekatte, det lille charmerende rovdyr surikaten og vortesvin, hvoraf de sidste to er blevet kendt som Timon og Pumba fra Disneyfilmen Løvernes Konge. Også fuglelivet er meget rigt og varieret, og her ses f.eks. spektakulære arter som struds, sekretærfugl, kampørn samt den smukke blåtrane, der er Sydafrikas nationalfugl. Området rummer tillige en del landskildpadder, med den store leopardskildpadde som den mest synlige.

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular